Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kastrace


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ája
Anonymní





Předmět: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 0:29:21
Odpovědět s citátem

Poprvé s kocouřem to bylo dneska, když jsem trochu v nouzi hledala nějakou radu ohledně kastrování našeho kocourka Damiána, které spolu podstoupíme za pár dnů. Ohromně jste mě rozptýlili a potěšili.
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 0:55:54
Odpovědět s citátem

Ahoj Ájo,
myslím, že kastrace se nikdo nemusí bát, sama operace není nebezpečná a ve vetšině případů nehrozí žádné komplikace, pokud se provádí odborně. Náš Ringo už druhý den vesele běhal a chtěl si hrát, vůbec jsem nemohla pochopit, že ho to nebolí. Myslím, že jsem to prožívala dramatičtěji spíš já než on. Po kastraci se krásně zakulati (je to briťák)l, začal být přítulnější a klidnější a i náš život s ním se zlepšil, protože už v noci nmňouká, protože chce ven.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
alena
Anonymní





Předmět: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:21:30
Odpovědět s citátem

Na konci ledna jsme dostali nalezeného malého kocourka, pojmenovali jsme ho Damián a rázem se u nás doma začaly dít věci... Najednou bylo všude kolem plno her, mazlení a divočení. Po čtvrt roce je Damián už skoro dospělý kocour. A teď úplně logicky přišlo trápení: Damián značkuje (vyhlédl si jedno jediné místo, a to v pracovně mého přítele pod počítačem - aby ne, taky chce být pánem domácnosti jako přítel Láďa). Láďa šílí, nutí mě, abych lezla po kolenou a snažila se vydrbat tu vůni, kocourovi říká "smraďochu" a vůbec se chová vyčítavě. Damián se pokouší znásilnit naše ruce, nohy i hlavy (hlavně tu Láďovu hlavu, už trošku plešatou, zarostlou takovým jakoby kočičím porostem). Damián (kocour) se zlobí, protože mu to s našimi tělními částmi nejde. Láďa (chlap) se zlobí, protože kdykoliv usíná, ucítí, jak se mu kocour zatíná do hlavy a začíná přirážet. Mě (ženskou) zase zlobí, když vidím, jak se kocour trápí. Myslela jsem si, že bychom Damiána, protože žijeme v bytě bez zahrady, měli nechat vykastrovat. Láďa je ovšem zásadně proti, není to prý "přirozené". Chtěla jsem tenhle jeho postoj vyvrátit nějakými rozumnými argumenty, později i silou, ale nepodařilo se mi to. I přesto jsem Damiána objednala - ale den předtím jsem našla Láďu (chlapa) s Damiánem (kocourem) jak se mazlí v posteli a Láďa říká: "Utečeme spolu, Damiánku, aby nám neublížili..." Tak jsem tedy nevydržela a kastrování zrušila. Ovšem hned druhý den v noci skočil Damián z balkonu ve 2. patře. Tentokrát to dobře dopadlo, seděl před domovními dveřmi a čekal, až si pro něj někdo přijde. Doma nás potom pokousal a poškrábal, asi když mu došlo, že přišel o kýženou svobodu. Ovšem co se stane zítra? Potřebovala bych poradit, jestli má někdo zkušenosti s kastrováním kocourků: je Damiánova "mužnost" ohrožená? Změní se jeho povaha? Jak kastrování ohrožuje Láďu? Přestávám totiž tomu všemu rozumět, moc nechápu, proč se Láďa tak strašně bojí - leda že si myslí, že bestie jako já, která nechá klidně vykastrovat kocoura, může příště nechat vykastrovat i někoho dalšího.... A máme vůbec šanci ve zdraví (včetně kocoura) přežít v bytě, pokud nebude Damián kastrovaný? Zřejmě se pohled na kastraci liší i podle pohlaví: když jsem mluvila s veterinářem, řekl, že to není nutné, zatímco žena-veterinářka pravila, že je to v podstatě jediné řešení. Že bychom my ženské byly opravdu takové bestie?
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:22:30
Odpovědět s citátem

Milá Aleno,
ráda bych napsala svůj názor na kastraci kocourků. Je fajn, že jste zachránili nalezeného kocourka a že z něj máte radost, jenomže teď je to i starost. Kocour nikdy značkovat nepřestane a ani pronikavý zápach moči se nikdy nijak nezlepší. Kocour není člověk a tudíž se řídí svými pudy. Teď na něj ty pudy přišly a on je neovládne a ani se jich nikdy nezbaví. V noci bude otravně mňoukat a při každé příležitosti se bude snažit utéct někam ven. Bude agresivní, už to nebude to mazlivé kotě, které jste si přinesli. Ale co je to nejhlavnější: BUDE SE TRÁPIT, protože vy mu neumožníte vykonat jeho přirozenou potřebu. Máte dvě možnosti, buď ho necháte chodit ven, kde se pak narodí další nechtěná koťátka, která možná někdo najde. Stejná koťátka jako je Damián anebo zvolíte kastraci. Kastrace je jednoduchý zákrok a hned druhý den bude Damián běhat jako znovuzrozený. Náš Ringo se před kastrací choval úplně stejně, jen ještě neznačkoval a po kastraci?
Po kastraci se z něj stal ještě větší mazlíček než jaký byl jako kotě, zklidnil se, byl najednou jakoby veselejší, nechá se česat hodiny, pořád by se choval - prostě máme velké kotě. Nic ho netrápí, je prostě v pohodě. No a my konečně taky.
Před kastrací jsem si pokládala stejné otázky. Není to proti přírodě? Ale po přečtení spousty názorů, jsem zjistila, že není. Pokud nechci chov a chci jen mazla, prokážu kastrací kocourkovi velkou službu, protože jinak by se celý svůj život trápil. A i kdybych bydlela v domku se zahradou a ne v bytě jako dnes, dala bych ho vykastrovat stejně. Nechci aby se rodila koťátka, která nikdo nechce, a která jsou pak odstraněna jinou, často krutou cestou.
Já vím, člověk má pocity provinění, berete mu něco, čím ho příroda obdařila, ale pokud to všechno nemůže nebo nemá jak využít, bude frustrovaný a nervozní a nebude to ten kocourek, kterého jste si přinesli a kterého chcete.
Není pravda, že veterináři muži mají odlišný názor než veterinářky ženy. Každý má jiný názor a každý vám poradí jinak, ale rozhodnutí je čistě na vás. Kastrací Damiánkovi neublížíte, naopak mu dopřejete klid a pohodu a určitě i delší život.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie
Anonymní





Předmět: Re: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:23:54
Odpovědět s citátem

Souhlaím s názorem Tiny. Sama mám dva kastrované kocoury a že by nějak kastrací trpěli, to mi nepřijde. Neznačkují, necítím kočičí odér a ani mě nebo mého přítele nikdo neznásilňuje:))). Navíc se tolik nebojím, že když je vypustím mimo byt, že by se mi někam zaběhli a přejelo je auto nebo plodili další nechtěná koťátka. Kastrace kocourka není nijak závažná věc. Nejhorší na tom všem je asi narkóza a následné probírání se z ní, ale jinak u kocourka je to mnohem snažší, než-li u kočičky. Ještě bych chtěla dodat, že pokud s kastrací budete dlouho otálet, je také možné, že kocour pak bude značkovat i po kastraci. Nebude už sice tolik cítit, ale i toto riziko tu je.
Odpovědět 
Soňa
Anonymní





Předmět: Re: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:26:12
Odpovědět s citátem

Pro Alenu ke kastraci kocoura !! Plně souhlasím s názorem Tiny !! Jednoznačně kastrovat.!! Každý náš kocourek byl kastrovaný a je to pohoda !!! Nedá se to posuzovat podle lidí !!! Ušetříte sobě i kocourovi mnoho problémů !!
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 19:14:41
Odpovědět s citátem

alena napsal:
Na konci ledna jsme dostali nalezeného malého kocourka, pojmenovali jsme ho Damián...


Rád bych sem přidal "mužský" názor. Patřím mezi lidi, co se snaží všechno nepřirozený omezit a taky jsem měl "zvláštní" pocity z toho, že by se měly nechat zvířátka kastrovat. Jenže pak zvítězilo něco jako racionálno, moje práce a inženýrský vzdělání se holt asi nezapře.
Maminka má pejsky, teda fenky, a když se člověk dozví o všech rizikách (rakovina a další problémy, a nejen, že by o tom člověk četl, ale i spousta zkušeností z okolí, od pejskařů), tak je to vcelku jasný. Nechcete štěňátka? Pak není nad čím váhat. Pro Kelly (špicí slečna) tím začal nový život. Je veselá, hravá a v pohodě Smile
Teďka máme doma kocouře a musím říct, že jsem kastraci už (po zkušenosti s fenkama) bral jako jasnou věc. Když jsem viděl, jak se trápí a tak, ještě víc mě to přesvědčilo. Nechci mít doma smuknýho kocouře. A tak je teď zase v pohodě a hravej, zase takovej velkej koťátek Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (37x)
2
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (13x)
3
Thajská kočka (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top