Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Surové mäso, granule - Trvanlivosť na vzduchu/v chladničke


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Cico Ciciak



Založen: 01.06.2014
Příspěvky: 16

Předmět: Surové mäso, granule - Trvanlivosť na vzduchu/v chladničke
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2014 1:40:09
Odpovědět s citátem

Zdravím. Chcel by som poprosiť o ozrejmenie nejakých vecí ohľadom výdrže a trvanlivosti čerstvého surového mäsa a granúl. Ďakujem

1. Čítal som, že niektorí chovatelia kŕmia mačky tak, že mačke dajú potravu a nechajú ju k dispozícii po 30 minút a keď ju vyberavejšia alebo nie moc hladná mačka nezie alebo nechá väčšinu, tak to zoberú a dajú znova do chladničky a podajú až na ďajšie kŕmenie. Teraz mám na mysli klasické 2x kŕmenie za deň u dospelej mačky a to surovou stravou, napríklad mäso. Myslíte, že je to ok? Aj vy to tak robíte?

No a teraz ma zaujíma to hlavné, a síce že ako dlho vydrží takéto surové mäso, ktoré som si napríklad nachystal v predošlý deň večer - vybral z mrazničky a dal ho rozmraziť do chladničky, aby som ho mal k dispozícii trebárs o 6:00 ráno na druhý deň. Teraz napríklad ráno mačka to mäso nezie a ja ho dám opäť do chladničky a chcem ho podať až večer o 18:00, to znamená až za ďalších 12 hodín. Ak to dobre rátam, tak mäso je už zhruba 24 hodín staré. Väčšinu doby bolo v chladničke a nejaký čas sa zohrievalo na izbovej teplote + 30 minút na zjedenie. Nestane sa s tým mäsom za takúto dobu nič, alebo radšej to hneď vyhodiť ráno a na večer radšej vytiahnúť to ďalšie, čo som si nachystal v predošlý deň večer? Ako to potom autori mysleli v tých článkoch, čo som čítal na internete alebo v knižkách?


2. Ako často meníte granule v miske, keď ich má mačka k dispozícii 24h denne a len sem tam si ich zobne ako sekundárnu stravu? Každý deň? A ako dlho vydrží také to väčšie otvorené 2kg balenie granúl? Aj niekoľko mesiacov? A máte ho v chladničke?


Ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Surové mäso, granule - Trvanlivosť na vzduchu/v chladnič
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2014 7:58:44
Odpovědět s citátem

Ad granule

Otevřené granule vydrží celkem dlouho, skladování na suchém temném místě, asi jako většinu takových otevřených věcí, do ledničky bych nedávala. Pokud zvětrají, kočky umějí celkem spolehlivě dát najevo, že už to žrát nebudou, nicméně většinou se slitují nad nebohým sponzorem a postupně granule dobaští. Trvanlivost všeobecně je uváděná jako minimální, granule se dají zkrmit i po uvedeném datumu většinou bezproblémů. Pokud s nimi něco je, zareaguje trávicí ústrojí kočky celkem spolehlivě, průjmem. V misce mohou klidně zůstat dokud je kočka nesezobe, dávat takové množství, které je reálné ke snězení a pak třeba v průběhu dne trochu dosypat.

Ad maso

Masem nekrmím, nicméně i v případě masa dost často platí, že pokud je maso divné, kočka ho odmítne. Vím, že jsou kočky, které jsou schopné si kousek masa hezky poválet po zemi a za pár hodin ho vytáhnout zpod gauče a sníst bez újmy na zdraví. Ale myslím, že když večer maso vytáhnete, do rána rozmrzne, dáte ho do misky, co nesežere, vrátíte do ledničky, můžete večer klidně podávat znovu, možná pak ještě jako ranní porce. Ale spíš bych se snažila vychytat množství masa, které kočka zvládne sníst a raději dělala pytlíčky menší než větší. Ale to spíš poradí víc ti, kterým kočky maso baští.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2014 17:51:10
Odpovědět s citátem

Granule nechávám na misce stále. Nijak je neměním, jenom dosypávám. Granulím se nemůže nic stát, je to sušená potrava. To je jako byste nechal vybalenou několik dní třeba sušenku. Maximálně zvlhne. U nás granule celkem frčí, takže problém není. Pokud jí vaše kočka granulí méně, dejte do misky jenom trošku a jak je bude uždibovat, můžete dodávat další.

Masem krmím. Vyndám ráno z mrazáku a krmím večer nebo vyndám na noc a krmím ráno. To je v pořádku. Stejně tak rozmrazujete maso i pro sebe. Pokud kočky hned všechno maso nesnědí, nechávám ho chvíli na mističce. Hlavně podle počasí. Pokud je parné léto, tak ne. Většinou zbyde maličko a to raději vyhodím. Mám zkušenost, že zbylé maso už stejně nechtějí. Ani když ho dám do ledničky a za půl dne vyndám. Prostě už jim to nejede. Takže si dělám do mrazáku malé balíčky s kouskem, který snědí skoro celý.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Čert.cz



Založen: 11.08.2010
Příspěvky: 49
Bydliště: Čechy

Předmět: .
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2014 18:50:44
Odpovědět s citátem

Maso které se začíná kazit kočka nežere. Nikdy. Pokud jí nebude déle rozmražené maso vonět, tak ho zkrátka nebude jíst. To si časem asi ,,vychytáte,, jak dlouho ho můžete mít rozmražené.
Dlouhodobé uchovávání granulí je lepší v chladu a temnu v uzavřeném obalu. Je to z důvodu ztráty vitamínů a chutnosti. Pokud ale zůstanou granule i několik dní v misce vůbec nic se neděje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Cico Ciciak



Založen: 01.06.2014
Příspěvky: 16

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2014 20:32:15
Odpovědět s citátem

Ďakujem za odpovede. Presne takto to robím aj ja už roky, len som chcel vedieť, či niekto neovládate nejakú podrobnejšiu teóriu ohľadom spotreby a trvácnosti surového rozmrazeného mäsa. Smile Je to asi blbosť riadiť sa direkt knihami a článkami. Treba si to odkukať u vlastnej mačky a tak. Moja tiež nikdy nezjedla večer niečo nezjedené z rána. Ani keď sa toho ráno vôbec nedotkla, tak to odignorovala aj večer a väčšinou bola radšej hladná a počkala až do ďalšieho rána a potom už väčšinou zjedla to, čo sa jej nachystalo. Možno by sa to dalo nejako potrénovať, ale boh vie. Smile

Pre tie granule by bola asi celkom dobrá nejaká dóza s deklom. Na niektorých obaloch píšu, že ich treba skladovať v chlade, ale čo si pod tým predstaviť? Teplotu od 0 do +10?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (32x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (16x)
4
Britská krátkosrstá kočka (12x)
5
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top