Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

PROSIM POMOC S KOTĚTEM ( OTRAVA ŠAMPONEM )

Fórum: Nemoci

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
nomind



Založen: 22.10.2014
Příspěvky: 4

Předmět: PROSIM POMOC S KOTĚTEM ( OTRAVA ŠAMPONEM )
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 3:47:06
Odpovědět s citátem

Dobrý den, omlouvám se za spatnou sekci nevim kam to dat.

Pred mesicem jsem si privezl domu 2 měsíční kocicku Lasí. Vcera jsem si vsimnul, ze ma po celem kozisku blesky a takove male broucky ( vsenky asi ) a tak jsem koupil sampon proti parazitum a dnes aplikoval, poté co jsem roztok smíchal s vodou a nanesl na srts jsem vytvořil pěnu a bylo vidět jak se vní blechy usazujou, následně jsem pořádně opláchl a snažil se kočičku vysušit, tam se ale bránila tak jsem vysušil jen tělíčko a přední čás, když jsem chtěl sušit zadní nohy, tak se mi vyškrábala po triku na rameno skočila a zalezla pod postel, kde se začala lízat A V TOM JSEM SE ZHROZIL, přeci to musí být toxické tyhle látky, když to hubí parazity a ona si to teď líže ač opláchnuté z nohy, okamžitě jsem začal brouzdat a moje noční můra se vyplnila:

Arpalit NEO šampon antiparazit s bambus extraktem250ml:
Popis:

Účinky
Jemný šampón určený k hubení ektoparazitů jako jsou blechy, klíšťata, vši a všenky. Používá se pro ošetření štěňat, koček, koťat i jiných kožešinových zvířat. Šampón myje, čistí i ošetřuje srst zvířete. Obsahuje vitamíny B3 a B5, olivový olej a elastin, nevysušuje a nedráždí pokožku, jeho pH je neutrální. Srst po ošetření získává jemnost, pevnost, pružnost, hluboký lesk a jasné zbarvení.

Použití
Přiměřené množství šampónu naneste na namočenou srst a jemným masírováním vytvořte bohatou pěnu. Pro mláďata nebo malá zvířata šampon použijte zředěný vodou v poměru 1:2. Šampon ponechejte asi 5 minut působit a poté srst důkladně vlažnou vodou propláchněte. Pro zvýšení lesku a zdraví srsti naneste po umytí přiměřené množství Arpalit Neo kondicionéru s extraktem z listů čajovníku a lehce jej vmasírujte do srsti a pokožky. Ponechte po dobu 2-5 minut působit. Poté srst opět důkladně propláchněte vlažnou vodou. Srst vysušte fénem nebo nechejte volně proschnout. Účinek šamponu proti parazitům prodloužíte následujícím použitím přípravků Arpalit Neo spray, Arpalit Neo pěna nebo Arpalit Neo spray s mechanickým rozprašovačem.

Složení
Aqua, Sodium Lauryl Ether Sulphate, Cocoamido Propyl Betaine, Glycerol, Coco-Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Alcohol denat, Dimethicone Copolyol, Hydroxyethylcellulose, Permethrine, Phenoxyethanol & Ethylhexylglycerin, Phenoxycarb, Allantoin, D-panthenol, Niacinamide, Olea Europaea, Mydrolyzed Elastin, Bambusa vulgaris extrakt, Parfum, Basic yellow 57 (C112719), Acid blue 9 (CI 42090)

Teď je to 4 hodiny od koupání, kočička si normálně hraje a dovádí, vypila misku vody ( Furt jsem jí to podstrkoval, myslim že čím víc vody teď vypije tím lepší ) a sežrala pár granulí + šunku z mojí večeře, vyšplhala se klasicky po zácloně a mnaukala dokud jsem jí nesundal, takže to vypadá že je to oka, ale děsím se aby nepřišla otrava.

Ve složení je totiž Permethrine, bohužel jsem laik, takže jsem až teď zjistil že je Permethrine velice toxický pro kočky a zvířátka, tenhle šampon doporučujou pro MORČATA A KŘEČKY..

Prosim pomoc, co mam dělat ? Mám jet hned ráno k veterináři ? Nechci o kočičku přijít nebo aby se otrávila, co mám dělat ?

Jo a kotěti je teď 3.5 měsíce. Děkuji moc za pomoc.

Moc prosím nenadávejte mi že jsem ocas, že jsem si nepřečtl před vykoupáním co je ten arpalit zač, jsem laik, nadávejte mi až potom co budu ujištěnej že bude kotě v pořádku, jsem už 26 hodin vzhůru a furt pozoruju jestli je v pořádku.. strašně se bojim
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: PROSIM POMOC S KOTĚTEM ( OTRAVA ŠAMPONEM )
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 13:05:53
Odpovědět s citátem

Doufám, že kočička je v pořádku, věřím, že pokud jste jí pořádně opláchnul, že to zvládla bez problémů a nic se jí nestalo.
Permethrine je sice toxický, ale jsou kočiny, které i starý Diffusil zvládly.
Preventivní návštěvou veterináře, nebo pokud se Vám na kočičce něco nezdá, určitě nic nezkazíte.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
nomind



Založen: 22.10.2014
Příspěvky: 4

Předmět: Koťátko
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 14:37:57
Odpovědět s citátem

Dobrý den, tak jsem vzhůru už ani nevim kolik hodin a stále pozoruju změny ale žádné nepřichází, volal jsem na pohotovost a řekli mi, že by to bylo třeba řešit do půl hod od použití šamponu tak aby se opravdu zajistilo že se nic nepodělalo. Teď je to prý jen na organismu kočičky, jesstli to zvládne nebo ne.

Každopádně už je to nějakejch 13 hodin, chci se zeptat po jak dlouhé době by se projevili příznaky otravy a jestli mám tedy dál zůstavat vzhůru s kočičkou která pár hodin spala, pak si chtěla hrát, najedla se, vykakala, vyčůrala a teď si jde zase lehnout.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
nomind



Založen: 22.10.2014
Příspěvky: 4

Předmět: Kočička
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 19:08:45
Odpovědět s citátem

Takže, teď je to nějakých 20 hodin od použití šamponu. Kočka, vypadá že je v pořádku, teď už asi 6 hodin spinká a přede, roztahuje se mi po polštáři a žádné náznaky křečí nepozorojuju, jdu si konečně po 40 hodinách lehnout kní, doufám že se neprojeví náznak otravy zatím co budu spát, ale byl jsem ujištěn od 3 veterinářů, že otava Permethrinem by se projevila hned, nebo do několika hodin, takže snad je v pořádku, ráno podám info jestli je v pohodě. A zároveň se omlouvám všem zkušeným chovatelům za své nezkušené jednání, byla to moje blbost že jsem si to nepřečetl před použitím ale až po, a vystavil tak své koťátko možnému riziku otravy. Neumíte si představit jak mi z toho bylo celej den blbě a jak jsem se klepal v nervech, jestli jsem jí neublížil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 19:46:23
Odpovědět s citátem

Tak to jsem ráda, že to vypadá, že je vše v pořádku. A myslím, že všichni tady si umíme představit jak vám bylo, protože své kočky taky milujeme a máme o ně strach, když se něco děje. Tak držím palce, ať je vše OK a máte klid.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
nomind



Založen: 22.10.2014
Příspěvky: 4

Předmět: SVT
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2014 21:10:56
Odpovědět s citátem

Dobrý večer,

Rozhodl jsem se kvůli prožitým nervům a vůbec tomuhle "nefér" výrobku, který mi byl velice doporučován prodavačem ve zverimexu ( Mám v plánu mu to omlátit zítra o hlavu ), kontaktovat Státní veterinární správu, zajímalo by mě jaký na tohle mají názor, prý už je někdo kvůli tomuto kontaktoval, ale mě by zajímalo, jestli je jim opravdu jedno že je takové svinstvo v oběhu. Pokud se mi Státní veterinární správa vyjádří, že je výrobek naprosto v pořádku a splňuje veškeré normy a toxická látka v něm není, tak ještě zkusím ČOI ( klamání spotřebitele ), jelikož na etiketě je jasně napsané že je to určené pro malé zvířátka a podle veterináře, mám pouze dost silné koťátko na to, že to vůbec přežilo a jeho organismus se stím vyrovnal a pokud ani ČOI nepotvrdí že došlo k bezpráví s ohledem k chovatelům, dostal jsem nápad kontaktovat pořad Adost!, ti by už měli zjistit jak to vlastně je.

A ještě bych se rád zeptal nějakých chovatelů, které vitamíny by byli dobré dávat kočičce na posílení immunity ( blíží se zima a chtěl bych předejít nějakým komplikacím, jsem nový majítel kočičky tak nevím jestli je to třeba.)

A také se chci zeptat, jestli je v pohodě že si kotě zalézá za kamna, kamna jsou normálně na uhlí a za nima může být tak 60-70°C, ale nemůžu nějak ohlídat kdy si tam vleze a kdy ne ( Jsou volně přístupné na chodbě ), Stále si za ně leze a chrupká tam na zádech s nohama na horů a vypadá to že si to náramě užívá, ale když na ní pak šáhnu tak je její srst šíleně horká, tak nevím jestli si tím nemůže ublížit a jestli mám raději vybetonovat bariery a kamna tak zabudovat ( i když poté si stejně bude lést zase přes ně, je to její " doupě"

Děkuji za odpověď. N.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (14x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top