Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

4 kočky a nová v domě - co dělat?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Karlcka



Založen: 12.09.2013
Příspěvky: 4

Předmět: 4 kočky a nová v domě - co dělat?
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 10. 2015 17:49:59
Odpovědět s citátem

Ahoj všem,
obracím se na vás s prosbou o pomoc, neumím si s tím už poradit...

Máme doma 4 kočky - z toho tři holky a jednoho kluka. Kocour je ragdoll, velmi milý, citlivý až přecitlivělý, starý 4 roky. Jedna kočička je taktéž ragdoll, stará 3,5 roku, dračice, ale na jakýkoliv stres reaguje velmi silně. Druhá kočka je původně venkovní koťátko (teď jí je 1,5 roku) vesnické kočky, která si nás oblíbila, když jsme se přistěhovali na vesnici a ona nám dva týdny na to přinesla dvě svoje koťátka. Čtvrtá kočka je právě maminka koťátka, která jako jediná chodí ven - nebylo možné jí zvyknout na trvalý pobyt doma - chovala se agresivně a odmítala použít záchůdek. Veškeré předchozí sžívání a zvykání probíhalo velmi dobře a nikdy nebyl nijak výraznější problém.
Ten nastal až s příchodem další - páté - kočičky. Ta si nás "vybrala" při procházce a už u nás zůstala. Prvních 14 dnů byla pouze na zahradě, abychom jí odblešili, odčervili, začali léčit ušní svrab a dokud neproběhlo první očkování a test na infekční choroby koček - naštěstí s negativním výsledkem. Domácí kočky ji tedy celou dobu pozorovaly přes okna, s polovenkovní se potkávala pouze velmi málo a vždy to proběhlo s vrčením a syčením.
Po této době jsme ji pustili poprvé domů, neprobíhalo to nijak dramaticky, všechny kočky se očuchaly, párkrát zasyčely a Ianto - tedy doteď venkovní kočka v klidu prozkoumávala dům. Po chvilce jsme ji opět pustili na zahradu. Po pár dnech už jsme ji nechali doma natrvalo a na zahradu už nešla. Zvykla si hned, okamžitě začala používat záchůdek a vypadalo vše na dobré cestě. Nicméně zhruba po týdnu se domácí kočky - nejvíce kočička ragdolla Ellie a nejmladší Glorie začaly k Iantě chovat velmi nepřátelsky, zejména Ellie jí je stále v patách, všude jí sleduje, občas jí prožene a Ianto se před ní schovává pod krbem. V tuto chvíli tam tráví většinu dne a bojí se vylézt ven. Krmení jsme ji přesunuli blíže ke krbu, na záchůdek se připlíží, když jsou Ellie s Glorií v jiném místnosti. Simonek - kocour ragdolla je pořád stejný - klidný a nijak agresivní. Je mi Ianty velmi líto a chtěla bych tuto situaci nějak vyřešit. Máte s tím někdo zkušenosti a doporučíte mi nějaký postup? Ještě doplním, že Iantě byl veterinářem odhadnut věk cca 9 měsíců. Snažila jsem se všechny sblížit společnou hrou s mávátkem, ale bez valných výsledků.

Poradíte někdo?

Hezký den, Karolína
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (14x)
2
Přinesení (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top