Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Vztah kočka a člověk

Fórum: Ostatní

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Markéta Holečková



Založen: 22.03.2004
Příspěvky: 1
Bydliště: Viklefova 10, Praha 3

Předmět: Vztah kočka a člověk
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 3. 2004 15:58:48
Odpovědět s citátem

Jmenuji se Markéta a začala jsem se zabývat ochranou koček zhruba v červenci 2003, kdy jsem navštívila Karlovy Vary a zjistila jsem skutečnost o opuštěných kočkách. Sama jsem si pak domů ke svým dvou nalezencům vzala 4 koťátka od kočičky Růženky, která nakonec našla azyl na ruském konzulátu (!!!) a ty jsem - kromě jedné (Zuzanky) umístila na 19. umísťovací výstavě v říjnu 2003. U srdce mě hřálo, že se mi podařilo zachránit aspoň 4 holé krčky. To opravdu potěší ... O to více mám strašný, ale opravdu strašný, bezmocný pocit (vztek, zlost, šílenství) v sobě, když se dozvím (natož abych to osobně viděla), že člověk-myslivec a soused (!) krade kočky okolním spoluobčanům, aby je odvezl na místo, kde se na nich cvičí lovecké psy. Když k němu postižení lidé přijdou a žádají ho o vydání svých miláčků, zapře to a je na ně sprostý a agresívní. Dle dalších zpráv se ho okolí bojí, prý je zadobře s vrchností, sám bývalý kovaný. Při pohledu na ubrečené oči majitelky kočky ve mně vře krev a nejradši bych ...

Apropos, co byste udělali vy?
(Upozorňuji, že trestní oznámení bylo již podáno. Policie pokud nemá příkaz státního zástupce, nesmí vniknout ani vstoupit na soukromý pozemek ani objekt, ...)

Jak daleko jste ochotni zajít, abyste zachránili svého miláčka?
Jak moc jste ochotni obětovat pro záchranu jiných miláčků? Rozumějte - pomoc bližnímu svému.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Týrání zvířat!!!
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 3. 2004 18:30:34
Odpovědět s citátem

Markéta Holečková napsal:

Apropos, co byste udělali vy?
(Upozorňuji, že trestní oznámení bylo již podáno. Policie pokud nemá příkaz státního zástupce, nesmí vniknout ani vstoupit na soukromý pozemek ani objekt, ...)

Jak daleko jste ochotni zajít, abyste zachránili svého miláčka?
Jak moc jste ochotni obětovat pro záchranu jiných miláčků? Rozumějte - pomoc bližnímu svému.


Milá Markéto,
myslím, že zažívám podobný pocit a je to moc těžké se s tím nějak srovnat. V případě, že toho člověka přistihnete při činu, je možné policii zavolat ihned, ale to asi v případě, který popisujete nejde. S největší pravděpodobností jeho jednání nelze ani nijak dokázat, pokud ho přímo někdo neviděl a on vše zapře, nebo ano? Pokud ano, snažila bych se asi ze všech sil a všemi možnýmy prostředky ohroženým kočkám pomoci. Tak to cítím sama za sebe.

Myslím si však také, že velká chyba je na straně majitelů koček, kteří si dostatečně neuvědomují rizika, která s sebou nese volné pobíhání jejich miláčků. Já sama bych je nikdy volně pobíhat nenechala, pokud bych věděla, že se v okolí něco takového děje a možná ani i kdyby se nedělo nic. Prostě se o ně bojím.

Zkuste se obrátit na paní Alici Oppovou, která se zabývá ochranou zvířat již řadu let a má velké zkušenosti co se týče zákonů (e-mail: prava.kocek@atlas.cz)

Přeji hodně sil a štěstí, budete ho potřebovat Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Maxik



Založen: 24.04.2004
Příspěvky: 51
Bydliště: M.L.

Předmět: Re: Vztah kočka a člověk
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 4. 2004 17:07:45
Odpovědět s citátem

Ahoj Marketo,
my jsme meli podobny problem, aĺe nemohli jsme nic delat. Bydleli jsme temer na samote a kousek od nas byla hajovna a sokolnici tam meli ptaky. Kdyz kocky dorostly do urcite velikosti, zmizely. Pravdepodobne se staly sokoli potravou. Dokazat to nijak neslo. Nastesti to byly spis venkovske kocky. Meli jsme je radi, ale takovy vztah, jako mame ted k nasemu Maxovi jsme k nim nemeli. O Maxika se strasne bojime. Ven chodi pouze na voditku, protoze bydlime u silnice. Strasne neradi bychom o sveho mazlicka prisli. Kaja
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bohouš
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 5. 2004 22:07:44
Odpovědět s citátem

Myslivecké sdružení je ve velké většině spolek arogantních a bezcitných primitivů.Než začnou na kočkách cvičit své psi tak kočkám nejdříve vylámou kleštěmi zuby a uštípají rdápy i sprsty aby náhodou kočka neškrábla jejich loveckého miláčka.Dokázat se to pochopitelně nedá.žadný myslivec vám takto zbědovanou kočku nedá ,aby jste ho nahlásili policii.Já jsem jednu takovou situaci řešil hrubým násilím ,nevěřím,že v tom to státě existuje jiná rychlejší cesta.
Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Vztahy s kočkou
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 4. 2005 8:43:18
Odpovědět s citátem

Ahoj. Mám taky ráda kočky, máme doma kocoura, kterého máme všichni moc rádi. Ale musím říct, že nesouhlasím s názorem na myslivce. Můj otec je jím celý život, loveckých psů vychoval a vycvičil několik. Nikdy je necvičil na kočkách(nechápu co by na kočkách mohl cvičit)! Nácvik stopování a vyhledávání zvěře se cvičí na vycpané králičí kůži, která se tahá po zemi v porostu tak, aby to pes neviděl. Nikdy jsem neviděla nikoho lámat kočkám zuby, trhat jim drápy apod. Pokud jste to někdo viděl nebo máte o tom důkazy, je to hrozné a je třeba takového člověka žalovat za týrání zvířat. Takový člověk nemá v myslivosti co dělat, je to sadista, který úplně popírá původní smysl mysliveckého sdružení. Ten spočívá v ochraně zvěře, nikoliv v hubení všeho co kolem letá či běhá. Ale netvrdím že se mezi myslivci nemůže vyskytnout idiot, který si léčí své komplexy.
Odpovědět 
Andrea



Založen: 12.04.2005
Příspěvky: 50
Bydliště: Brno

Předmět: Vztah kočky a člověka
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 4. 2005 10:29:19
Odpovědět s citátem

Ahoj, po přečtení těchto zpráv nemohu, než reagovat. Je strašné co mohou lidé provádět těmto krásným tvorům, jako jsou kočky. A nejen jim, jakýmkoliv zvířatům! Zastávám názor, že je potřeba chránit zvířata před lidmi a ne lidi před zvířaty. Vždyť ani to zvíře není tak kruté jak umí být člověk. Do letošního února jsem měla pejska, který mi v 16 letech zemřel, ale nikdy bych nedopustila, aby mu někdo ublížil. Bránila jsem ho vždy všemi prostředky i za cenu násilí. Nechci říct, že všichni myslivci jsou stejní, ale hodně jich je krutých. Vím, že jsou potřeba, ale člověk který střílí zvěř v lesích, musí mít na toto žaludek a povahu. Kdo opravdu miluje zvířata by je nikdy nehonil po lese, po poli a pak je neskolil. Málokdo si umí představit, jak je vyděšená liška, srnka nebo i zajíc, když jej hodí myslivci. Je to strašné. V červnu budu mít kocourka od paní, která se stará o týrané kočičky. Původně jsem chtěla plemeno Ragdoll, ale když jsem uviděla ty opuštěné kočičky, tak jsem okamžitě změnila názor. Nutno podotknout, že jsem nechtěla Ragdolla na výstavy, ani kvůli původu, nebo tak. Me uchvátili jeho modré oči. Ale oči kočičky, která má něco za sebou, těm se nedá odolat. Tolik ošklivých osudů! Už teď doma děláme opatření, aby kocourkovi nic nechybělo a nic se mu nestalo. Ven ho vůbec pouštět nebudu, protože mám strach, že by se mohl stratit a hlavně, že by mu mohl někdo zlý ublížit. A to bych asi už nepřežila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Ještě o myslivcích
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 4. 2005 10:47:01
Odpovědět s citátem

Ahoj. Chci jen dodat, že myslivost není jen o lovení zvěře. Hlavní náplní je starost o zvěř, její krmení v zimě, atd. Existují bažantnice, kde se rozmnožují malí bažantíci, kteří se pak vypustí do přírody. Spousta zvěře zahyne pod koly aut, nikoho to nepohoršuje (aspoň u nás v Čechách-v jiných zemích, např. Německu mají přes dálnice vybudované přechody pro zvířata, ploty kolem silnic atd.). Myslivci mají střílet jen zvěř přemnoženou, starou nebo nemocnou. A zdaleka to není v takové míře jako kdysi, kdy se prováděl např. odchyt zajíců, kteří se pak"výhodně" prodávali do ciziny za valuty. Konaly se hony pro papaláše - aby si "zastříleli"... Zvěře v lesích ubývá ne lovem, ale hlavně působením civilizace. Ale je fakt že existují stále tzv. "bouchalové" co střílí po všem co vyletí z křoví. Jsou to ubožáci a k tomu není co dodat.
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (44x)
2
Fotočlánek: Krásná bílá kočičí dvojčata (22x)
3
Fotočlánek: Maya - šilhající kočička (21x)
4
Anketa: Máte nějaké oblíbené kočičí plemeno? (21x)
5
Fotočlánek: Kocour ze Shreka existuje! (20x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (19x)
7
Vyhlášení NEJ fotky října 2023 (18x)
8
Fotočlánek: Kočky a děti 3 (18x)
9
Fotočlánek: Kočka ve správný moment 2 (18x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top