Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kocouře nechce maso, granule, vodu


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Xezik



Založen: 05.06.2006
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha

Předmět: Kocouře nechce maso, granule, vodu
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2006 13:50:57
Odpovědět s citátem

narodil se 2.4.2006 a koupila jsem ho v obchodě (mamča se slitovala a dovolila mi ho vysvobodit z klece Very Happy) 27.5.2006. Je to evropský mourek. Byť je v obchodě měl v ohrádce, tak u mne doma kapsičky s masem nejedl, granule pro kotě také ne, vodu trošku ulízával, kakal průjmové kapičky a někdy "sáňkoval", rychle se zadaptoval a byl čilý a hravý. V pondělí ho viděl vet, zvážil ho - 700g - naměřil mu 37°C, řekl, že je chatrný a dehydrovaný, dal mu injekci ATB a dietní stravu s tím, abych přišla příští den. V úterý mu dal další dávku ATB a pastu na odčervení (v pondělí jsem mu zapomněla totiž o "sáňkování" říct) a s sebou domů mi dal ATB v tabletkách. K dietce jsem měla přidávat trošku rozmleté rýže s masem, nebo rýže s mrkví. Dnes večer dobere poslední ATB. Průjmové kapičky ustaly, kaká málo a tužší. Kocourek chodil od koupi na záchůdek. Po celou dobu nejí granule pro koťata (začne kolem misky hrabat packou), odmítá rýži s masem, odmítá veškeré maso (zase hrabe packou kolem misky), strouhaný sýr ani náhodou, paštičky rozhodně nechce, nepije vůbec vodu (ani z misky ani z kohoutku). Jen v úterý dopoledne přijal trochu rýže s tuňákem v konzervě. Ve čtvrtek večer jsem ho krmila z ruky 4 kousíčky telecího masa z kapsičky - dal si po určité chvíli říct, ale v pátek k večeru (!) to vyzvracel. Dietku od veta už spotřeboval, abych do něj něco dostala, tak jedině kondenzované mléko zředěné vodou a piškoty. Včera si třikrát uďobnul Romaduru (!) a také se mi poprvé vyčůral do postele. Vyměnila jsem deku za jinou, navlékla jiné povlečení a před chvílí se mi tam vyčůral zase. Poradíte mi, jak a čím krmit? Jak ho "přemluvit"? A proč hrabe packou kolem misek s tuhým jídlem? Bylo odebráno brzy mamině a toto je důsledek? Nebo by to mohlo být třeba parazity v těle? ( usoudila jsem, že má možná tasemnici, ale to jen z přečtených článků, kde se píše, že při tasemnici kotě otírá zadeček o podlahu, proto mu dal vet tu pastu, ale zatím z něj nic nevylezlo a druhou dávku podle váhy mám dát za týden). Jinak je živý, hravý, projevuje se jako šelmička a teď váží 970 g. Moc děkuji za radu. Je to mé první kotě v panelákovém bytě. Na venkově mám dnes kočičku, 2 kocoury a kotě - ale tam to jde samo přírodou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
martinka



Založen: 04.06.2004
Příspěvky: 27
Bydliště: Jirkov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2006 18:51:03
Odpovědět s citátem

Je to zvlastni, že když v obchodě, kde jste ho koupili, granulky žral a doma ne. Ja jsem si Zrzouna přinesla, když mu byli dva měsíce a spapal všechno. Vyzkoušejte různé druhy granulek, třeba mu zrovna tyhle nechutnají. Co se týče toho pití, v novém čísle časopisu Naše kočky doporučují uvařit kuřecí vývar, když všechny varianty selžou. Nedokážu si představit, že by nepil. Vy jste s nim celý den doma? To hrabání kolem misek Zrzoun taky dělá, většinou, když mu to, co má na misce nejede, ale pak to stejně spapá. Zadek si taky otíral, to když jsem ho přinesla a bylo to tím, že měl v sobě tasemnici a červíky, pomohlo odčervení. Já se vždycky vylekám, když je něco jinak, než má být, takže bych asi běžela na vašem místě k vetovi.
_________________
Martinka a Zrzoun
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kocouře nechce maso, granule, vodu
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2006 19:26:29
Odpovědět s citátem

No je to poměrně obsáhlý příspěvek s řadou dotazů ...

Asi bych začala tím - ustalte se na jednom typu krmiva, resp. značkách, předejdete tím dalším obtížím s průjmy a problémům s trávením. A neměňte nárazově jednotlivé značky!
Chce to kvalitní značky granulí - ne whiskasy, friskies, darling, po nich kočky rády zvrací (to samé u kapsiček či konzerv téže značek) ... spíše zn. prémiové až superprémiové ... od levnějších typu Animonda, Acana, až po dražší - Gimpet, ProPlan, Hills ... obsáhlý přehled druhů granulí je např. na www.happy-animals.cz nebo na www.allpet.cz což jsou internetové obchody.
To samé platí pro konzervičky, na výše uvedených stránkách najdete konzervičky od Animondy, Gimpetu, Hillsů, kde si můžete vybrat nepřeberné množství typů a druhů a příchutí ... dá se říct, že platí, čím dražší, tím lepší - např. konzervy ShinyCat od Gimpetu jsou vyloženě jen kousky tuňáka či kuřete. Příp. pokud odmítá kapsičky úplně, není při kvalitních granulích vůbec o nic ochuzen a můžete krmit jen granulemi.
Ohledně syrového masa - dodržujte u hovězího 2 dny přemrazit, u syrového kuřecího dávat hlavně lidskou kvalitu, aby se vyloučila možnost salmonely.
Ohledně zahrabávání, je to spíš náznak toho, že si zahrabává krmení na později, takže mu je nechte dostupné i dále, měl by si dojít, až bude mít hlad. To samé s granulemi, nechte misku volně přístupnou, během dne si určitě cestu k nim najde. Nemyslím, že by byl ochotný dobrovolně umřít hlady. A rýži s masem nedávejte, ona ta rýže není pro kočky bůhví jaká pochoutka, viděla jsem u našich, že rýže jim rozhodně nejela.
Co se týká vody a pití, je pravděpodobné, že kocourek pije, jen jste ho pít neviděli - jestli máte doma misky s květinami, může pít i odtud, vylizování kapek z vany, umyvadla ... kočky se s pitím umějí hezky "skrýt".
Odčervení je nejspíš v pořádku, pravděpodobně má tasemnici nebo škrkavky, na což by odčervovací pasta měla stačit.
Mléko bych ze stravy taky vyloučila, to samé piškoty, přecejen to není plnohodnotná strava, ačkoliv doporučují ředěnou tatru, podívejte se v obchodech po přímo kočičím mléku - zn. Gimpet, Whiskas, nebo prý i v drogeriích Rossmann mají kočičí mlíčko.
Na uvedených internetových obchodech narazíte i na vitamínové pasty pro koťata - např. Junior Paste od Gimpetu, ta by se taky mohla hodit na doplnění živin.
Myslím, že problémem by mohlo být opravdu to, že kocourek byl hodně brzy vzatý od mamči. Pokud se narodil na začátku dubna a už na konci května byl "k předání", jsou mu sotva dva měsíce.
Navíc - vylučte z jeho stravy veškerou lidskou - romadur rozhodně není sýr vhodný pro kotisko!
Čůrání do peřin může být náznak toho, že se mu něco nelíbí, otázkou je co. Také to bývá příznak problémů s močovými cestami, na což je myslím ještě ale hodně malý. Takže spíš takhle vyjadřuje nevoli s něčím v domácnosti ... a může to být cokoliv Confused
A přibírání na váze je (dle mě) dobrým znamením, že kocourkovi se daří dobře.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Xezik



Založen: 05.06.2006
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 6. 2006 9:26:12
Odpovědět s citátem

Ahojte,
moooc vám děkuji všem za odpověď, mohla jsem si je přečíst až teď. A právě proto, že jsem si musela včera poradit sama (mou mamču to ale chytlo a trpí se mnou), tak jsem Tomovi zkusila dát 2 sardinky v oleji (s vědomím, že bude potom zvracet). Úplně šílel, vylizoval, olizoval a kňoural o další (samozřejmě víc nedostal) a za 3 hodiny to skutečně vyzvrátil (bez parazitů či žmolků). Ale byla to aspoň známka, že chuť k jídlu má. Napil se trochu převařené vody (!) Very Happy. V noci se vyčůral pod postel. Sad
Martinko, zda v obchodě granulky a kapsičky požíral - to se nedozvím a hlavně tvrzení že ano se nemusí zakládat na pravdě. Kuřecí vývar vyzkouším určitě. Díky.
April, obrovské díky za rady. Budu se jimi řídit a skutečně dodržím návod. Tonoucí se stébla chytá, a tak jsem se mu snažila (před radami) dát už i trošku čehokoli, jen aby mi neumřel. Vet při první schůzce 29.5. naznačil (k mému zděšení), že neví, zda se kocouře dožije června. Takže ode dneška nakoupím doporučované a budeme zkoušet. S tou vodou Ti dávám za pravdu; Tom minulý týden očichával misku s květináčem na okně a packou se snažil dostat k vodě. Jenže jsem měla strach, aby něco dalšího nechytil, tak šupajdil dolů na zem. Jinak je nesmírně hravý a vyžaduje pozornost. Zlobí mne v posteli, ráno je horší než budík Laughing Budu sledovat a snažit se přijít na kloub záhadě, co se mu asi tak nelíbí či protiví. Bohužel - mamča je v práci od rána do večera a já s ním nemám možnost být úplně celý den, ale není to tak strašné. Zajímavé je, že zatím (snad ho to přejde, nebo ho nějak odnaučím) čůrá na nevhodná místa v mé přítomnosti v noci či ráno.
Dnes máme návštěvu u veta po ATB. Pokud budu mít nové poznatky z vašich užitečných rad, napíši. Sama totiž vidím, že co článek, to vždy nějaká malá odchylka v chování těch milých čtyřnožců.
Mějte se prima a ať vás chlupáčci netrápí. Xena a Tom Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 6. 2006 9:30:05
Odpovědět s citátem

April uz napisala vacsinu veci, ale skusim doplnit este z toho, co mame doma. Jeden z kocurov maso vobec neje, konzervy len cisto masove kuracie (shiny cat) a granule len Eukanuba, Trainer alebo Hills. Druhy kocur (3mesacne maca) zje surove hovadzie maso len v pripade, ze je zaliate vlaznou vodou.
K pitiu vody - ak Vas kocurik zacne papat granulky, nam veterinar odporucil, nechat kocura, ktory malo pije len na granulovej diete. To ho donutilo pit ovela viac.
S cikanim do postele mame tiez skusenosti - u nas to bolo sposobene prechladnutim a zapalom mocovych ciest.
Drzim palce, aby sa malicky dostal do formy a zacal Vam robit radost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
MaxKatka



Založen: 07.11.2005
Příspěvky: 120
Bydliště: Hodonice okr. Znojmo

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 6. 2006 18:24:07
Odpovědět s citátem

Ahoj, já jen doplním miska s pitím. Zkuste změnit místo misky a nebo jich rozložit po bytě více...

My měli problém jen s tím, že nám nechtěl pít z fontány a jak jsme ji přemístili jinam, tak je vše o.k., ale i přes to navštěvuje misky pod květináči na balkóně... Naštěstí zatím nehnojím, ale přes léto budu muset a to nevím, jak ho ohlídám....

Jinak na granule jsme naučili tak, že jsme je máčeli ve vlažné vodě a dělali kašičku a postupem času jsme přidávali méně a méně vody a tak za dva měsíce už baštil jen suché, ale vymrčuje si jen kvalitní značku granulek tj. Hills a ProPlan - Brity nechce... - Damča byl odebraný v šesti týdnech druhý den po tom, co se poprvé nabaštil sám... Za čtrnáct dní mu bude rok a váží cca 5,5 kg.

Přeji, ať Vám kocourek dělá jen radost.

Katka a Damča(2)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Xezik



Založen: 05.06.2006
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 6. 2006 10:49:18
Odpovědět s citátem

Ahojte,
tak všem s radostí oznamuji, že u veta jsme dopadli zatím dobře, Tom dostal na zkoušku granule Hills, které začal chroupat, včera ochutnal konzervu ShinyCat - kuřeci s krevetkami - a jak vidno - TREFA Very Happy . Lítala jsem po obchůdkách (většinou měli stravu pro zralé kočky), dostal kočičí mléko a usrkává trochu i vodu. Přes internetový obchůdek dle doporučení objednám další věci (a že jich tam mají Shocked Razz ). V sobotu jde na očkování a v pondělí dostane další dávku odčervovací pasty - zatím z něj nic nevypadává, zadeček si neotírá o podlahu sice už tolik, ale tu a tam to ještě udělá.
Problémem zůstává to čůrání do postele, jednou se tam už i vykakal, tak mi visí stále deky a povlečení na šňůře. Na záchůdek chodí také. Příčiny hledám a budu zkoušet třeba další jiný prášek, aviváž apod. Články jsem si k tomu četla, ale jdu na to znovu, třeba na něco přijdu. (Vet u něho zdravotní problém v tomto směru nezjistil, máme mu do toho jeho "veledíla" vždy strčit čumáček, strčit ho na záchůdek a potrestat ho nevšímavostí - no, zatím bezvýsledně.)
Mějte se hezky a držím všem "postiženým" palce. Xena + TOM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 6. 2006 11:10:26
Odpovědět s citátem

Tak to jsem moc ráda, že začal baštit a celkově se všechno vyvíjí dobře.
Jen bych řekla, že kotěcí mu nechte především granule, jinak konzervičky se vyloženě kotěcí hledají trochu hůře, ale jistě jste si všimli, že např. ShinyCat je vyloženě jen maso, takže tam není vůbec nic nevhodného.

Co se týká čůrání a kakání, tam je opravdu každá rada drahá. Navíc, jakmile s tím jednou začne, dané místo je čím dál víc cítit po moči, takže ho to láká znovu .. je to pak začarovaný kruh.
Možná zkuste změnit umístění záchůdku, nevím, kde ho máte, ale doporučuje se, aby byl někde na klidnějším místě, že kočiny mají u "toho" rády klid (no ty naše zrovna tohle nepreferují, vůbec jim při jejich potřebě nevadíme) ...
Může zkusit dané místo pokropit třeba TeaTree olejíčkem, který některým kočinám nevoní, naházet citrusové slupky, nebo zkuste postel přikrýt nějakou igelitovou plenou ... doporučuje se taky na to místo dát misku s granulema, což je v posteli trochu problém ... jo a čumáček nestrkejte, tohle má efekt spíš u pejsků, u kočin ne ... spíš to chce odchytávat při přisednutí a rychle ho přemístit na záchůdek ... nebo si dejte vodu do postřikovače a jakmile bude chtít přisednou k čůrání, tak ho postříkejte ...

Tak držím palce, ať i tyhle problémy brzy vyřešíte!

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Anonymní






Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 6. 2006 14:17:03
Odpovědět s citátem

S tím čůráním a kaděním...

Ještě mě napadlo, co mu tak do záchůdku nasypat směs DEOLIT od Frieskies?
http://happy-animals.eobchod.com/product.php?II=2822&UID=2006060815143362.168.27.219

Damčovi když to nasypu do záchodu, tak to jsou pak "orgie" na záchodě Very Happy Nevím jestli mu to tak voní a nebo mu to tak vadí, ale přehrabe záchodek od podlahy a ač máme krytý záchod, tak je stelivo všude... Twisted Evil

Katka a Damča(2)
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top