Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

3-týdenní kocourek, PROSIM POMOC !!


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Radek N.
Anonymní





Předmět: 3-týdenní kocourek, PROSIM POMOC !!
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 6. 2006 14:43:47
Odpovědět s citátem

Dobry den,
dneska sem byl u kamaradky a ona doma ma 5 kotat starych asi 3 tydny. Vzali je od nejake pani z baraku ktera je chtela utopit! Sou krasni a maji se k zivotu. Bohuzel v jejich domacnosti na ne neni misto. Uz dlouho jsem kote chtel a ona mi jednoho prcka nabidla. Jmenuje se Jim a ma se k svetu! Obdivoval jejich psa, pobihal po sedacce a koukal na nej z vysky. Dokonce pak prisel objevovat i me. Domluvili jsem se, ze si pro nej v pondeli prijedu. Tak jsem si sednul k pocitaci a zacal hledat na internetu informace. Narazil jsem mimo jine i na stranky, kde jsem se docetl, ze male kote by melo byt u matky alespon na 13 tydnu, coz me docela zdesilo! U matky uz neni, protoze ta stara baba je tam nechtela, a kamaradka je taky mit nemuze, maji uz 2, psa, kralika, ani by to neuzivili. Ja s kockama zadne chovatelske zkusenosti nemam, proto jsem se musel obratit na nekoho zkusenejsiho. Byl bych vam zavazan kdybyste mi poradili jak se postarat o 3-tydenni kotatko (pry pravdepodobne kocourek) a jak mu pomoci nahradit matku, chci mu zodpovedne pomoci, byt jeho pritelem a ukazat mu svet ! Potreboval bych vedet co delat tech 5 tydnu (od 3. do 8. tydne; od 2 mesicu uz jsou postupy napsany na internetu). Jeste jsem zapomnel, ze s nimi kamaradka byla pry u veterinare, zdravotne jsou v poradku, akorat jim je potreba jeste obcas omyt zalepena ocka. Kazdopadne za kazdou radu budu uprimne moc rad! Vim ze starsi kote by bylo vhodnejsi, ale nechci ho kvuli tomu zavrhnout, radsi chci vedet maximum jak mu pomoct!
Dekuji za rady a pochopeni!
Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 6. 2006 16:04:38
Odpovědět s citátem

Radek, takto male maciatko by naozaj malo byt este u mamicky, ale ked sa inak neda, je lepsie, ak si ho zoberiete. Je mozne, ze v troch tyzdnoch este neje pevnu stravu (to Vam povie sucasna opatrovatelka). Pripravte si doma vsetko potrebne (zachodik - radsej nizsi a nekryty alebo bez krytu, misky na vodu, jedlo a granule). V prvych dnoch ho krmte mlieckom (nie kravskym, radsej macacim alebo sunarom, alebo zriedenym tatra mliekom), nestle kasou pripravenou s vodou, granulkami zaliatymi vodou (ak nebude chciet jest suche). Postupne mu ponukajte narajbane varene kuracie alebo surove hovadzie masko (2 dni premrazene pod -18 stupnov), moze byt zaliate trochou vody. Urcite musi mat k dispozicii stale cerstvu vodu v miske - skuste dohliadnut, aby pil.
Taketo male maca musi jest pravidelne, raz za niekolko malo hodin (6x denne).
Mozno by stalo za to pouvazovat, ci neurobit takemu malemu macatu "vybeh" - ohradku, z ktorej sa nedostane, aby si nikde neublizilo. Dajte pozor, aby Vam neobjedal kvety. Do zachoda pouzite ako podstielku nieco nehrudkavejuce - pre vas to mozno bude menej pohodlne alebo drahsie, ale neriskujete, ze to maly zo zvedavosti ochutna a ucpu sa mu crievka.
Osobne by som takemu malemu macatu pripravila aj poriadne teple miesto na spanie (nie som si ista, ci uz sa dokaze poriadne zahriat sam).
Viac Vam urcite poradia ostatni...
Drzim palce, aby ste to zvladli a aby kocurik vyrastol v skutocneho fesaciska a robil Vam len radost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tereza N.



Založen: 31.10.2005
Příspěvky: 58
Bydliště: Krajková, okr. Sokolov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 6. 2006 9:48:40
Odpovědět s citátem

Ježíš, to musí být drobeček!!!! Držím palce a hrozně fandím, určitě to zvládnete na jedničku. Doporučuji zajít do zverimexu - prodávají tam mlíčka přímo pro kočky. A určitě dbát na teplý pelíšek!
Jinak - nechcete si vzít rovnou kočky 2? Můžou se zahřívat spolu a nebude jim smutno! Později až bude kočičák větší začnete nad tím určitě uvažovat! Ve dvou se to táhne líp a váš miláček se nebude nudit.My jsme Montíkovi po 8 měsících pořídili kámošku a je to super.
Jiank nezapomeňte na očkování!
Určitě se těším na vaše příspěvky, jak válčíte Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Kate.Rinka.



Založen: 26.02.2008
Příspěvky: 5

Předmět: Re: 3-týdenní kocourek, PROSIM POMOC !!
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2008 14:27:10
Odpovědět s citátem

Ahojky,
určitě to zvládneš levou zadní...ono se to ze začátku zdá, pořád si říkáš jeslti je to dobře, atd...
Já jsem si domů přinesla 4 týdenní kotě...dourozence už jsme nestihli zachránit...jsou všichni utopeni...jediný kocourek zůstal a tak jsem ho hned vzala domů a začala se starat.
Asi první 3 dny pil mlíčko s kapátka, normálni polotučné převařené a ředěné kondenzovaným a chutnalo mu, protom začal papat rozmočené piškotky a postupně přešel i na konzervované masíčko, na které teď nedá dopustit. Jen mám pořád problém s tím, že pořád místo aby normálně jedl, tak všechno nasává a pak brká, protože jak nasává to jídlo, tak s tím samozřejmě i vzduch.
Tím, že jsem ho měla u sebe tak brzo, tak si na mě hodně zvykl a já na něj taky...máme hodně blízký vztah...spíme spolu v jedné posteli...má svůj polštářek hned vedle mého a pořád se ke mě chodí tulit...je to super...ze začátku jsem se hodně bála, že je takový drbek, ale zvládli jsme to a teď je to už půlroční šikula Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
fundog



Založen: 07.01.2008
Příspěvky: 274

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2008 19:55:42
Odpovědět s citátem

To určitě bude OK. Já dávám koťatům Tatru v plechovce, nebo mají ve zverexu sušené mléko přímo pro koťata. Pak můžete zkusit kapsičky, ale raději paštiky ( jsou mleté bez kousků) pro koťátka.
Jen bych se přiklonila taky ke dvěma miminkům. Je to se dvěma jednodušší. Vystačí si, lépe se budou socializovat, vyhrají si, nebude se jim tolik stýskat a když odejdete, nebudou sami ale spolu Laughing
Napište, jak to dopadlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kačátko



Založen: 03.01.2007
Příspěvky: 177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2008 7:13:22
Odpovědět s citátem

Mlíčko dávejte určitě speciální pro koťata. Ale pozor, kupujte zatím to, na kterém je uvedené, že slouží jako náhrada mateřského mléka (Royal Canin, Gimpet). Seženete ho ve zverimexech. Kočičí mlíčka, co se prodávají v sámoškách a drogeriích slouží jako pamlsek, ale neobsahují všechny potřebné živiny pro rostoucí koťátko.

Od cca 4 týdnů můžete koťátku také zkusit nabídnout minigranulky Royal canin baby cat. Pro začátek je můžete máčet, jak již psala liw. Samozřejmě to nebude hlavní součást stravy, tou by mělo být kromě mlíčka hlavně masíčko (nám se osvědčilo vařené kuřecí), případně kotěcí paštičky a konzervičky. Koťátko nepohrdne ani plnotučným tvarohem.

Kvůli vitamínům můžete pořídit nějakou vitamínovou pastu pro koťata (nevím ale, zda se dělají už pro tak malá koťátka, nebo až pro trochu odrostlejší).

Držím palce!
_________________
Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2008 6:07:02
Odpovědět s citátem

Dobrý den, sice odpovídáme na dotaz, který je skoro 2 roky starý, ale to nevadí. Chtěla jsem jen podotknout, že úplně nejlepší pro koťata, je kozí mlíko, takže kdo bydlí trochu na venkově, tak stačí doběhnout k někomu, kdo má kozu a koťátka po tom rostou jako z vody a rozhodně nemají žádné zažívací problémy. Doporučil mi to náš veterinář a říkal, že se kozím mlíkem dokrmuje i spousta zvířátek v ZOO, pro které je potřeba nějaká náhradní mamka. Mám to vyzkoušené, jedny koťata úplně odkojené na kozím (jejich mamina byla nemocná a přišla o mlíko) a jedny jsme dokrmovali, protože jich bylo moc. Všechny se mají báječně k světu. Jinak jak už bylo řečeno po 4 týdnu začít pomalinku vařené maso s tvarohem, paštičky a malé granulky.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2008 21:28:25
Odpovědět s citátem

RadkaK napsal:
Chtěla jsem jen podotknout, že úplně nejlepší pro koťata, je kozí mlíko, takže kdo bydlí trochu na venkově, tak stačí doběhnout k někomu, kdo má kozu


Radko, kozí mlíčko mají často i ve zdravých výživách, takže není až takový problém ho sehnat i pro člověka žijícího v centru města. Našim koťátkům jsem ho teda nezkoušela dávat, ale při příštím vrhu to zkusím, protože jsem na kozí mlíko taky slyšela jen ty nejlepší reference Smile
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2008 6:11:23
Odpovědět s citátem

To jsem ráda, že kozí mlíko není jen pro nás venkovany Very Happy , bydlím v menším městečku tak nemám přehled co se ve větších městech všechno dá koupit. Dokonce tu máme i kozárnu, kde se vyrábí spousta sýrů a za 20 Kč vám natočí 1 l čerstvě nadojeného kozího mléka. Aby mi déle vydrželo, tak ho vždy naleju do takových těch krabiček na led a zamrazím. Pak už jen vyndávám dle potřeby počet zmrazených kostiček mlíka a krmím malé kočičí hladovce. Very Happy
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2008 13:14:19
Odpovědět s citátem

RadkaK napsal:
To jsem ráda, že kozí mlíko není jen pro nás venkovany Very Happy , bydlím v menším městečku tak nemám přehled co se ve větších městech všechno dá koupit. Dokonce tu máme i kozárnu, kde se vyrábí spousta sýrů a za 20 Kč vám natočí 1 l čerstvě nadojeného kozího mléka. Aby mi déle vydrželo, tak ho vždy naleju do takových těch krabiček na led a zamrazím. Pak už jen vyndávám dle potřeby počet zmrazených kostiček mlíka a krmím malé kočičí hladovce. Very Happy


Tak to je bezva, já teď taky bydlím na vsi (původně jsem Pražák), ale myslím, že tu v okolí nikdo ani hospodářská zvířata nemá, tohle je spíš bývalý hornický kraj Smile
Mimochodem, kozí mléko je ze všech mlíček jediné, které právě jde bez úhony mrazit, vzhledem ke struktuře bílkovin a mikrokapičkám tuku.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (62x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (41x)
3
Kočičí jména (29x)
4
Anketa: Máte nějaké oblíbené kočičí plemeno? (25x)
5
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (23x)
6
Fotočlánek: Kočka ve správný moment 2 (22x)
7
Vyhlášení NEJ fotky října 2023 (22x)
8
Fotočlánek: Maya - šilhající kočička (22x)
9
Fotočlánek: Krásná bílá kočičí dvojčata (22x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top