Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Čipování


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
marcela.roscheova



Založen: 19.04.2006
Příspěvky: 15

Předmět: Čipování
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 7:36:21
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni kočkaři! Smile Tak jsem opět tu, abych s vámi prokonzultovala svůj další výmysl! Razz
Jde o to, že můj kocourek Simír chodí hrozně rád ven!Naučila jsem ho na vodítko a chodí opravdu krásně, ale chodímě i na velkou zahradu, kde ho radši uvazuju na maxi provázek! Smile) Mám o něj prostě velký strach a pomyšlení, že by se mi ztratil (je to celkem divoch Smile) mi nahání hrůzu! Napadlo mě, že kdyby byl čipovaný, mohla bych být klidnější, že při ztrátě by se snáze našel Question Question Zajímalo by mě, jak to pak probíhá, jestli někam nahlásím číslo čipu a někdo je schopný mi ho okamžitě najít, nebo to není tak jednoduché, jak si představuju..... Confused Prosím o vaše rady, zkušenosti a názory. Díky moc M.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 7:44:49
Odpovědět s citátem

Cipovanie sluzi na identifikaciu macicky. Ak sa Vam strati kocurik a dostane sa do ruk veterinara, ten by mal skontrolovat aj to, ci nie je zacipovany. Po precitani informacii v chipe ziska na vas kontakt. takze cip nesluzi ako "vyhladavacie zariadenie", nepomoze vam zistit, kde sa vas kocurik prave tula, ale ak sa dostane do ruk ludi, ktori ho zoberu na prehliadku, urcite vam daju vediet.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Olivka



Založen: 15.07.2005
Příspěvky: 129
Bydliště: Kladno

Předmět: Re: Čipování
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 8:10:49
Odpovědět s citátem

marcela.roscheova napsal:
Zajímalo by mě, jak to pak probíhá, jestli někam nahlásím číslo čipu a někdo je schopný mi ho okamžitě najít, nebo to není tak jednoduché, jak si představuju..... Confused Prosím o vaše rady, zkušenosti a názory. Díky moc M.


Dobrý den,
zajímala jsem se o to ze stejného důvodu, nechodíme sice ven, ale bála jsem se, co kdyby se třeba omylem otevřela přepavka nebo se prostě cokoliv stalo...
Konzultovala jsem to s veterinářem. Ten mi řekl, že mi kočky klidně očipuje, cena je asi 400 a pokud budu chtít i pas, tak celkem asi 500 Kč. Jenže... tahle republika není zatím na tohle připravena a vybavena. Vaše kočka dostane čip a uteče Vám - a zde jsou možnosti: najde ji člověk, který ji odveze do útulku. Málokterý útulek má čtecí zařízení. Jediná možnost je objet útulky a hledat ji. Další možnost je, že ji "potká" chlapík z Městské policie. Tato nemá jako standardní vybavení čtečku u pasu policistů. A pokud je Vaše kočička pěkná a přítulná a najde ji někdo, komu se zalíbí, nechá si ji - ať je očipovaná nebo ne... A nemyslete si, že s ní půjde na veterinu a tam ji "projedou" čtečkou a řeknou - ta kočka patří paní Novákové, vraťte ji...
Shrnuto - čip se opravdu zatím v této době nevyplatí. Navíc prý výrobce zasílá čipy k veterináři s upozorněním, aby zvíře dostalo obojek s patronkou, kde bude uvedeno JSEM NAČIPOVÁNO.
Takže, když už budete dávat očipovat kočičku a dáte jí na krk obojek s patronkou a tímto nápisem, nevyjde mnohem levněji jen obojek s patronkou a vzkazem s adresou a prosbou, ať kočičku vrátí za odměnu na určenou adresu?
Obojku se bát nemusíte, dnes už se vyrábí takové, že kdyby hrozilo jakékoliv nebezpečí uškrcení, spona se otevře.
http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1999
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
marcela.roscheova



Založen: 19.04.2006
Příspěvky: 15

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 8:40:22
Odpovědět s citátem

No právě, toho jsem se bála, že vlastně nakonec to nebude mít ten správný účel. Můj Simírek je opravdu krásný, mám modrý očka a melírovaný kožíšek Smile) přítulný na cizí teda vůbec, ale i přesto, také pochybuji o tom, že když ho někdo najde, pohrne se s ním k veterináři! A i kdyby,ten by to možná ani nezjistil. Celou tuhle věc promýšlím jen kvůli té velké zahradě, kam Simírek tak rád chodí, ale já se bojím ho na ní pouštět na volno, protože v plotě se najde pár skulinek, kde by mohl proklouznout a v blízkosti je i taková ošklivá silnice, že mám prostě opravdu strach a řeším to tak, že na jeho navíjecí vodítko uvážu ještě zvláštní provázek, takže má výběh přes deset metrů určitě! Myslím si, že by mi neutekl a vrátil se, všichni mě přesvědčují, ať ho prostě pustím, ale já nechci v žádném případě riskovat a v tomhle mu zas tak nevěřím. Je hroznej zvědavka a ďáblík. Občas mi ho je ale líto, když by chtěl běžet za mouchou a už mu to nejde! Smile Tak nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Olivka



Založen: 15.07.2005
Příspěvky: 129
Bydliště: Kladno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 8:44:46
Odpovědět s citátem

Jestli má možnost utéct skulinkou a blízko je silnice, postupovala bych stejně jako Vy. Wink
Nepouštějte ho, prolítne okolo ptáček a Simírek Vám vletí na silnici... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
marcela.roscheova



Založen: 19.04.2006
Příspěvky: 15

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 8. 2006 9:02:50
Odpovědět s citátem

Prozatím to tak určitě dopadne Smile i když do mě všichni "hučí" Smile já přece vím sama najlíp jaký je a jestli mu v tomhle můžu věřit. Říkám si, že třeba příští rok bude klidnější, teď je mu teprve deset měsíců, tak to pak třeba zkusím,uvidíme.
Taky bych ho chtěla vzít příští rok na jednu dovolenou, do chatek k Máchovu jezeru, ale nedovedu si představit, jak bych to tam s ním dělala Confused hlavně třeba přes den u vody, a vůbec, fakt nevím, ale zase je mi ho líto nechat doma, v tomhle je jak pejsek, když je doma sám, hned kňourá Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajka
Anonymní





Předmět: Čipování
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 1. 2007 11:03:05
Odpovědět s citátem

Čipování je od ledna 2007 povinné pouze u koček, které se zúčastňují výstav (aby nedošlo k cílené záměně zvířat). Takže já jsem své kočky MUSELA nechat očipovat. Zážitek to byl krajně nepříjemný - jak pro mě, tak pro kočičky. Neexistuje zatím čipový aplikátor, který by byl určený pro kočky, a tak je čipují zařízením, jakým se označují psi. Jehla má snad 3 mm v průměru a pro kočičku je to značně bolestivý zákrok. Souhlasím s ostatními, že Vám čip bude k ničemu, pokud se nenajde "seriózní" nálezce a nevezme nalezenou kočičku k veterináři. Pokud se přesto rozhodnete kočičku očipovat, dostanete u veterináře formulář a po jeho vyplnění ho odešlete na registr zvířat. Jedinou radou je nepouštět kocourka "na volno" a zamezit mu v útěku. Je to rozhodně lepší varianta i pro něj. Omezíte nebezpečí úrazu, přejetí autem, nakažení nebo poranění jinými zvířaty, nebo otrávení.
Odpovědět 
MVDr.Černý



Založen: 09.01.2007
Příspěvky: 13
Bydliště: Karlovy Vary

Předmět: Re: Čipování
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 1. 2007 17:10:54
Odpovědět s citátem

Je tady pár nesrovnalostí ,které je třeba okomentovat.Co se týče bolestivosti ,záleží dost na citu veterináře.Já osobně čipuji hodně koček a nevidím v tom výrazný problém co se týče bolestivosti.
Dost záleží ,jaký si vyberete typ čipu a registr ,kde budete zaevidovaná,protože ne všechny registry (jsou u nás asi 3)nabízejí nadstandardní služby a to zejména aktivní vyhledávání registrem.Pokud máte tuto službu aktivovanou,při ztrátě nahlásíte,že jste ztratila kočičku a registr vydává pokyny pracovištím,která mají čtečku,aby kotrolovala nově příchozí kočičky takové vyzáže a okruh rozšiřuje v soustředných kružnicích.Ten člověk pokud najde kočičku tak si ji buď něchá a většinou s ní jde k veterináři,kde by měla být odhalena,nebo ji dá do útulku ,kde souhlasím ,že zatím čtečky nejsou ,ale většinou tam chodí veterinář,který tu čtečku má,a nebo si kočičku někdo vezme a k veterináři půjde.
Souhlasím ,že to ještě není dokonalé,ale v případě ztráty tady určitá naděje existuje.Jen pro příklad asi před půl rokem jsme u nás v ordinaci našli kočičku ,která pocházela z Bavorska.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (21x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top