Modrý kocouř.cz
Zlatá kniha koček > Obsah Knihy > Fiona of Blue Jingle, CZ

Fiona of Blue Jingle, CZ

Fiona of Blue Jingle, CZ

*30. 6. 2006 Praha 5

Fiona of Blue Jingle, CZ: Fiona of Blue Jingle, CZ  britská modráPlemeno:
Britská modrá, BRI a

Adresa pelíšku:
Praha 8

Počet kočkovitých spolubydlících:
2 - Polárka, neboli Bubáček z Podbrdska a Sam z Šanty Kočičí

Místo na spaní:
Postel paničky, páníčkovo křeslo, škrabadlo, koupelna a vlastně kdekoliv jinde..

Nejoblíbenější místo:
Židle v kuchyni, na psacím stole mezi počítači (no a co, že občas něco spadne, tak to tam nedávejte..), pod radiátorem, za záclonou (myslím, že odtud nejsem vidět), psací stůl pod oknem, na kuchyňském stole (před klecí s ptáčky, mrram), jo a balkón je prima..

Nejoblíbenější místo na spaní:
Spím střídavě na různých místech, jeden pelíšek je na celou noc málo.

Nejoblíbenější činnost:
Číhání před klecí s andulkami. Prý se to nesmí ? No a? Nerušit, číhám! Nebo si ráda si hraju na neviditelnou kočku. To mě pak ale naštve, když mi někdo dá najevo, že mě stejně vidí! Občas se taky honím s virtuálním kočičákem, to jsou mety přes celý byt. Nebo provokuju Bubáčka. Jo a láká mě umyvadlo. Ale jen když tam někdo něco dělá. Mám ráda obyčejné papírové krabice a tašky, dá se v nich lovit, nebo schovávat. Rovněž bývají plné neznámých pachů (zvláště ty od jogurtů) z obchodu, odkud mi je páníčkové nosí.
Zrovna si moji lidi dovolili přinést třetího kocouře, říkají mu Sam. Je to zatím strašný sssssyčák a vrrrrrčák, je drzý jako kocour, všude mi vleze, i tam, kam já nedosáhnu a že já jsem nějaký skříňolezec !!
Koťata, co jsou u nás na vychování, mi tolik nevadí. Zajdu za nima do pokojíčku, zkontroluju je, očichám a když chtějí nějaké důvěrnosti, tak je prostě tlapkou odstrčím, nebo zas odejdu. Zrovna ale hlídám Sama, kam to zas ten kocour jde ?? Co to tam dělá ??

Nejoblíbenější hra:
Chrastící kulička na gumičce s pírkem (ale s tou musí někdo pořádně mávat, říkám mávej pořádně !!), kaštan, žalud, papírové bábrle a papírová kulička, umělé chlupaté myšky, obyčejný provázek, mikroténová taška s ořechy, něčí noha pod dekou.. Obzvláště ráda se fotím. No to je hra!! Dlouho sedím a vzorně pózuji, páníček si deset minut šteluje aparát. Já mu pak musím jít podržet víčko, co má na té šňůrce u objektivu, aby se mu neklinkalo, až to domáčkne. Něco mi pak obvykle říká o panu Čapkovi a Dášeňce, když uklízí foťák s tím, že dneska se to zase nepovedlo..

Nejoblíbenější rošťárna:
Ráda kradu tužky a paníčkovy věcičky, co má na letadla. Někdy mu do letadla kousnu, zvláště když je z takového toho zajímavého polystyrenu. Nebo vlezu do skříně a pak se tam s něčí poperu. Někdy taky jen tak mžourám na lidi, co otevřou skříň a diví se, kde jsem se tam vzala. A pak je tu chalupa. Tam číhám na ptáky a lovím mouchy, to je něco. A ráda zkoumám místa, kam nesmím, to mám chlupy naježené, jenže kolikrát stačí když mě páníček najde a pak jen ukáže prstem a já mažu zpátky..

Nejoblíbenější místo na škrábání drápků:
Sisálové škrabadlo na šplhadle, jsem přece pečlivě vychovaná šlechtična s titulem a vím, co se patří ?!! Přiznávám, že někdy si zaškrábu i na proutěný prádelní koš a v zápalu hry i občas něco jiného, ale to jen tak, aby se neřeklo, žádné ničení nábytku. No, dveře se přece nepočítají ?? Cože, jaké kočičí graffitti na stěně? To přece není vidět ??

Nejoblíbenější jídlo:
Masové kapsičky, syrové přemražené hovězí, kuřecí žaludky, všelijaké drahé vybrané konzervované kočičí dobroty (Gimpet, Gormet Gold ad.), co se nad nima i dvounožci olizují a litují, že se něco takového nedělá pro ně. No a granule, ale spíš ty lepší, ANF, Gimpet, Royal Canin, i když granule, to je pro mě spíš jen takový malý zákusek, až po jídle, pár si jich dám, když dojde masíčko..
Za odměnu můžu páníčkovi večer z prstu lízat kousek pasty Gimpet s kalciem, nebo dostanu kousek kočičí tyčinky. On nám je páníček cvrnká a my je lovíme. Panička mi dává 2-3 kousky Whiskas anti Hairball, aby prý mě nešimraly chloupky z kožíšku v bříšku. Moc dobré. No a zkoušejí na mě ty divné věci Gimpet Besten, kočičí bombóny (?), no to je blee, to si žerte sami! Dokonce všechny tyhle "dobroty", co u nás "nejdou na odbyt" už prý odnesli kočkám někam do útulku, kde se prý po nich zaprášilo..


Stále něco zkoumám, hlavně fouskama. Co neuhne, holt spadne dolů, někdy i se mnou. Musím všechno pořádně ohmatat a očichat, někdy i nahlas okomentovat. A musím si postěžovat. Co je tohle za lidi? Pořád by mě jen chovali, mazlili, muckovali a já na to vůbec nejsem!!
S tou druhou kočkou, Bubáčkem, se snesu, ale kámošky moc nejsme, i když ona chodí za mnou a pořád sleduje co dělám. Spíme vedle sebe, ale žádné důvěrnosti, nebo olizování. No a do toho ten kocour Sam !!



Tato stránka využívá kočkostyl Modrý kocouř.cz - Zlatá kniha originál

Adresa: http://www.modrykocour.cz/golden-kocour.php?id=947
(c) 2003-2024 Modrý kocouř.cz. Všechna práva vyhrazena.