Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Milovníci koček a moře mohou zakotvit v útulku na řeckém ostrově

Magazín

  6:28
ATÉNY - Lidem, kteří touží po životě s malebným výhledem na moře a zároveň milují kočky, se naskytla příležitost své sny uskutečnit. Kočičí útulek na řeckém ostrově Syros hledá nového zaměstnance, informovala v neděli na svých internetových stránkách britská BBC.

Kočka s koťátkem foto: Shutterstock

Majitelka útulku novému zaměstnanci nabízí ubytování a společnost momentálně 55 koček. Má ale na uchazeče také nároky: Hledá člověka ideálně staršího 45 let, který rozumí „kočičí psychologii“, umí s kočkami mluvit a poradí si i s těmi zdivočelými nebo takovými, které nevyhledávají lidskou společnost.

Zeptali jsme se vědců: Jak vrní kočka?

Na majitelku útulku se během několika dnů obrátilo asi 200 lidí, kteří by o tuto pracovní pozici měli zájem.

BBC upozorňuje, že i zdánlivě perfektní zaměstnání mohou mít své mouchy. Ben Southall v roce 2009 získal „nejlepší práci na světě“ a stal se na půl roku správcem australského ostrova Hamilton, jednoho z nejoblíbenějších turistických cílů v zemi. O místo se ucházelo téměř 35.000 lidí. „Bylo to nejlepší zaměstnání na světě, ale zároveň jsem byl neustále v jednom kole,“ řekl. Vzpomíná, že se například na jeho počest konal večírek, ale nezvládl na něj dorazit, protože dával jeden rozhovor za druhým.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...