Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Za prísnou maskou sa skrýva veľké srdce

Datum6. dubna 2017  |  AutorAndrea Klegová  |  Zobrazení celkem/dnes9 603x / 10x

Už ste zažili, aby vaša úplne najhlavnejšia a najvyššia šéfka stúpla vo vašich očiach tak, že by ste ju najradšej vybozkávali???

Tak mne sa to stalo...


Za prísnou maskou sa skrýva veľké srdce
Ilustrační fotka. FreeImages.com/Santiago Gabay


V práci máme naozaj prísnu šéfku...

Ale ja som zistila, že je to človek, ktorý je ochotný kvôli záchrane starého 15ročného kocúrika - úplne obyčajného, akých je vonku mnoho - urobiť aj nemožné, len aby netrpel a aby o neho neprišli.

Jej 24ročný syn ho dostal ako malý chlapec, takže s ním prežil kus života, vždy ho brali ako člena rodiny, nemal obmedzenia, že nemôže chodiť tu alebo tam, spal s ním v posteli... lenže kocúrik musel ísť na operáciu labky, pretože zle skočil a kĺbik sa mu stále vyskakoval, ale problém bol v tom, že mal aj prasknutú kosť.

Už na pohľad ho to veľmi bolelo, tak išli k môjmu vetovi, ktorý urobil predoperačné vyšetrenia a nôžku operoval. Operácia dopadla výborne. Lenže, po cca týždni mu biochémia krvi po tom, čo sa im nezdal, že je nejaký malátny, smutný, ukázala čo iné, ako ledviny...

Veterinár ich upozornil, že je to staré zvieratko, takže musia rátať so všetkým...

Keďže ale moja šéfka vie, že my mačky máme, hneď v pondelok mi všetko porozprávala so slzami v očiach. Veterinára sa pýtali aj na možnosť transplantácie, tá sa však robí zatiaľ len v USA, alebo na dialýzu, to sa ale robí len v Prahe - myslím - a vo Viedni, tam by ale bolo treba dochádzať každé 3 dni, čo sa pri ich povolaní absolútne nedá...

Tak som jej povedala všetko o našej Minette, do detailov, ako na tom bola, že nech nevešajú hlavu, lebo výsledky mali podstatne lepšie, ako mala Minetta (okrem urey, ktorú mal na hranici s nemerateľnosťou).

Povedala som podrobne, čo a ako sme robili, čo sme používali - všetko si zapisovala a hneď volala synovi, že nádej predsa len je, a porozprávala mu, ako sme na tom boli my.

Dnes ráno mi už hovorila, že všetko, čo som povedala, včera nakúpili, tešila sa ako malé dieťa, lebo kocúrik vstal, sám sa šiel vyčúrať, lebo dovtedy len ležal na vankúši v synovej posteli, kde sa niekoľkokrát aj pocikal, takže vankúše prali na počkanie... a aj sám pil to mnou spomínané RC renal mliečko. V očiach jej bolo vidno, ako veľmi dúfa v jeho "uzdravenie", že sú ochotní urobiť aj v byte úpravy, len aby mu bolo pohodlne, len nech ešte s nimi ostane. Dávajú mu doma infúzie, nosia ho, aby nepadal...

V živote by som si nebola myslela, že je taký mačkomil. Keď som jej ukazovala v mobile moju Minettu, len zalomila rukami so slovami, bože, aká je krásna! Stúpla v mojich očiach veľmi, veľmi vysoko...


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+




Související Kočkočtení >

Obličky a Minetta. Problém s ledvinami u kočky: „Nic jsem nechtěla zanedbat.“

Po tom, ako sa ma niektorí pýtali, ako sa nám podarilo dostať nemerateľné hodnoty ...

123
  |  Počet zobrazení17 538x
Datum6. února 2017



28 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Andorea
KocouřákAndorea  Datum8. května 2017 8:45

Kočka Stochovská: Slovenské televizní pondělky taky pamatuji. Vždy jsem se na ně těšila. A ten konec hymny mi taky chybí.

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum4. května 2017 13:04

Hej :). Když zpívám ( to je tedy odvážné) českou hymnu, tak tam stejně dodám slovenskou část Nad Tatrou ......

viera
Kocouřákviera  Datum4. května 2017 12:44

Kočka ,my si vždy radi pozrieme vaše česke filmy na českych staniciach..hlavne tie staršie,bola to super kvalita aj naše aj vaše a aspoň sme si viac rozumeli..ale teraz vítam to ,že na MK sa da pokecať aj s čechmi aj zo slovakmi :) a hlavne že nam rozumeju naše mačky :)

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum4. května 2017 12:35

To je dobře, že se kocourek zlepšil.
Mě je také lépe i díky paní Andree. Jinak si při čtení MK opakuji slovenštinu. To víte, chybí nám pondělní programy v televizi. Pro mladší ročníky v pondělí se vysílaly slovenské hry :). A byly moc pěkné.

gwen
Kocouřákgwen  Datum4. května 2017 11:58

.-o))
Díky holky a tak to tedy mám radost!.-o))

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum4. května 2017 11:22

Híííí! - máš medzeru v slovenčine :-)

viera
Kocouřákviera  Datum4. května 2017 11:21

Marti,pozviechal znamena ,že oživol ,dáva sa do poriadku..skratka ,že prospieva

gwen
Kocouřákgwen  Datum4. května 2017 11:16

Pozviechal = počůral nebo rozpapal?.o))

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum4. května 2017 11:11

Tak dnes nová informácia a veľmi dobrá :-)
Kocúrik sa úžasne pozviechal, samozrejme, na diéte ostane aj on. Ale sú šťastní, lebo sa už správa úplne normálne a hlavne, výsledky krvi sú OK!

Filip
KocouřákFilip  Datum7. dubna 2017 10:05

Já myslím, že odstup v práci by měl být vždycky. Řešení pracovních věcí je potom snazší pro všechny strany. Je ale super, když někdo dokáže vycítit, kdy ten odstup narušit, jak psala Andrea a vlastně pak i Andorea :o)

Reda
KocouřákReda  Datum7. dubna 2017 9:49

Snad se kocourkův zdravotní stav zlepší.

katyp50
Kocouřákkatyp50  Datum7. dubna 2017 8:01

Týýýjo, tak to je šéf, který si váží dobrých zaměstnanců! Takových by mělo být víc.

gwen
Kocouřákgwen  Datum7. dubna 2017 7:06

Andorea - To je náhodou super, co udělal.

Člověk je někdy fakt překvapený, co lidi udělají a co bych do nich člověk neřekl.

Andorea
KocouřákAndorea  Datum6. dubna 2017 21:06

Můj šéf pro mé kočky nemá slušného slova, ale když jsem před rokem brečela ráno do telefonu, že si musím vzít nečekaně dovolenou, protože se nutně nějak musím dostat na vzdálenou veterinu, tak bez řečí do deseti minut stál s autem před domem a pak trpělivě čekal, až bude kočka ošetřena a dokape kapačka. Šéfové dovedou překvapit. =o)

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum6. dubna 2017 17:08

Karla, neovplyvni to pracu. Kazdopadne, mam s nou dobry vztah, lebo som s nou v styku casto. Vyzaduje si to moja praca. Mozem povedat, ze sa snazi pocuvat a riesit spravodlivo a vzdy si vypocuje nazory, hoci sa lisia. Myslim, ze sa nam stalo dobre, ze prave ona je nasa sefka. Mala som ju rada uz pred tymto. Teraz ale v mojich ociach stupla v uplne inom smere

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum6. dubna 2017 16:46

Moc pěkné povídání :-) Asi nějaký odstup s nadřízeným by měl být, však Andrea nám pak určitě napíše, jestli to práci nějak ovlivnilo.

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum6. dubna 2017 13:45

Myslím, že lidé dokáží překvapit. Já jsem městské dítě, zvíře byl můj sen. Rodiče mi maximálně dovolili rybičky, abych zjistila, kolik práce, je mít živou bytost na starosti.
Život šel dál a před několika lety mi do cesty přihrál dvě kočičky, matku s dcerou. V současné době máme tu mladší :).
Jak mnozí víte, bojujeme již 3 neděle se selhávajícími ledvinami u této kočičky (17 let). Zatím úspěšně a doufám, že ještě několik let nás bude oblažovat svými kousky. Naštěstí jsem v době, kdy začala být nemocná, navštěvovala MK a našla jsem Váš článek.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum6. dubna 2017 12:31

S týmto súhlasím. U nás boli zvieratá a hlavne mačky, odjakživa. Moja dcéra sa tiež narodila "medzi" mačky. Keď sme sa odsťahovali do bytu, mačky mi neskutočne chýbali a tak som bez nich dlho nevydržala. Moja Simona bola ale tá, ktorá si vydupkala založenie CHS. Hoci som vedela, že to budú výdavky navyše, nebola som proti, muža sme spracovali ľavou zadnou. Myslím, že ju to veľmi zavčasu naučilo mať za niekoho zodpovednosť a veru som ju nešetrila - chcela si, staraj sa aj ty. Ale, vždy lepšie, ako by sa mala flákať, piť, drogovať... A urobila by som to zasa.

Pája6
KocouřákPája6  Datum6. dubna 2017 12:27

Pracuji jako sociální pracovnice a chodím do rodin. Vždycky jsem moc ráda, když jsou v rodině zvířata, je jedno,jestli pes nebo kočka, každý to máme jinak. Pro dítě je to dar, vyrůstat společně se zvířetem, pomáhat se starat, pomazlit se s partakem ☺. Když je dítě zlé na zvířátko, něco se děje a je potřeba to řešit. Naopak, věřím tomu, že z dítěte, které má rádo zvířátka, většinou vyroste dobrý člověk. Ale netvrdím, že dítě bez zvířete nebude dobrý dospělák, jen to ti ze zvířecích rodin mají líp proslapnute, často jsou to už zviratkomilove na celý život.

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum6. dubna 2017 12:23

Držím prsty aby sa kocúrikovi polepšilo.Keby som o liečbe ladvín vedel ato,čo viem dnes,neprišla by som o svojho prvého,ale bojovala by som ovela viac.Neprišiel mi nikdo taký ako vy do cesty a bola som presvedčená ,že to je koniec.Vaša šéfka mala štastie a aj ked sa to nepodarí,bude vediet ,že urobila maximum.

gwen
Kocouřákgwen  Datum6. dubna 2017 11:47

Já jsem ráda, že jsem ve firmě, kde lidé jsou z okolních vesnic. Jen moje kolegyně je ze stejného města a ještě původem odjinud. Takhle mi to hrozně vyhovuje. Ona by asi měla být oddělená práce od soukromí. Pak se to všechno řeší na stejný úrovni a ne, jeden zná druhýho nebo dokonce příbuzenský vztahy. To je úplně nejhorší.

katyp50
Kocouřákkatyp50  Datum6. dubna 2017 11:46

Ano, šéfové by měli mít odstup a když nemají a jsou s podřízenými v přátelském vztahu dopadnou jako já, tudíž špatně. Poučila jsem se, bohužel pozdě.
Ale srdce mají někdy stejně vřelé, jako ostatní. A lásku ke svým čtyřnožcům. Už jen to, že je vůbec mají svědčí o tom, že jsou to normální lidé a když se ještě dobře starají tak to už vůbec je ta nejlepší kombinace.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum6. dubna 2017 11:11

Presne, Filip, hoci som vedela, že zlý človek ona určite nie je, ale úplne ma vzalo, že mala slzy v očiach a nehanbila sa za ne.
Ona ani netušila, že máme rovnaký problém s Minettou, ale doslova sa jej zlepšila nálada, keď som jej rozprávala o tom, z akých problémov sme ju "dostali".
Prekvapilo ma rovnako aj to, že ona, vždy tip top nahodená, upravená, bola ochotná tolerovať aj pocikávanie sa do perín a poslušne prať.
A, čo sa nás a nášho úspechu týka, nemohla by som vzdať boj o kohokoľvek, ak je tam hoci len malá nádej, nech to stojí, čo to stojí. Ak je to v mojich silách, vždy skúsim, čo sa dá.

Maud
KocouřákMaud  Datum6. dubna 2017 9:48

A navíc je to návod, člověk nikdy neví, a vy to už máte osvědčené.

Filip
KocouřákFilip  Datum6. dubna 2017 9:45

Myslím, že v práci je třeba mít odstup, zvlášť, pokud se jedná o manažerku. Takže není vidět jiná, osobní stránka, většinou. A člověk ji pak ani nečeká.

Andreo, ale je tady zase vidět, že s Minettou jste dokázala něco úžasného, něco, co by většina lidí vzdala a možná vzdává. Inspirující!

Maud
KocouřákMaud  Datum6. dubna 2017 9:30

A já znám člověka, který se tváří, jak kočky miluje, a přitom je nesnáší... a nechci s ním nic mít.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum6. dubna 2017 9:18

Tu síce nesúhlasím tak úplne, ale verím, že v drvivej väčšine prípadov je to tak. Osobne poznám človeka, ktorý má mačky rád, k ľuďom sa však správa ako nadradená rasa x-(

Maud
KocouřákMaud  Datum6. dubna 2017 9:09

Kdo má nepředstíraně rád kočky nemůže být úplně špatný člověk. Akorát to není vždycky hned poznat. :-)

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (72x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (55x)
3
Kočičí jména (39x)
4
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (30x)
5
„Ať je koček milion!“ Kolik je v Česku opravdu ... (30x)
6
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (27x)
7
Anketa: Máte nějaké oblíbené kočičí plemeno? (26x)
8
Kočičí věk (25x)
9
Fotočlánek: Krásná bílá kočičí dvojčata (24x)

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top