Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Zase oči - obecně


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
IMI



Založen: 15.07.2007
Příspěvky: 26

Předmět: Zase oči - obecně
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 9. 2007 19:55:47
Odpovědět s citátem

Ahoj, prosím, naše Mína (bytová britka) má už zas potíže s očima - popšíkává, má hnis v očích, vykouknutou mžurku. Veterinář nám tvrdí, že u koťat je to časté a přejde to až kolem 8 měsíce, že to musíme vydržet, pokud jen slzí, tak to nechat, pokud se objeví hnis, tak kapky/mast, nebo kdyby se to po masti nelepšilo, tak antibiotika.

1) někdo mi říká, že to bývá z průvanu, někdo z prachu a prašného kočkolitu, vet zas, že je to virové - tak jak to tedy je? Už nevím, co hlídat,abychom tomu nějak předešli a hodila by se mi nějaká teorie...v knihách mám že to bývá a jak se aplikují léky a v diskusích jsou odpovědi na hodně konkrétní případy

2)jak se pozná, že má kočka teplotu?
takový ten první popud, na základě kterého se člověk rozhodne ji jít přeměřit... mívají teplotu i u výměny zubů, jako děti?

3) jaký je obvyklý postup vašich veterinářů při potížích s očima? (jde mi o srovnání přístupu) ten náš má postup - dle mých zkušeností je nejčastější příčinou to a to, tak to nejdřív zkusíme takhle a pak uvidíme co dál. Ale jiný vet se divil, že on vždy dělá výtěry a rozbor, co v tom oku je - jenže to taky vyjde dráž. Nechci plašit zbytečně, jestli má ten první pravdu a fakt je to tak časté a běžné...malé děti maj taky pořád nějaké rýmy a nejlepší rada je to neřešit

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 9. 2007 20:24:26
Odpovědět s citátem

No tak to mě docela překvapuje. Já chovám britky deset let a problémy s očima u nich opravdu mívám jen občas a můj veterinář je vždy léčí. Pokud kočka opravdu jen slzí tak bych v tom asi až takový problém neviděla i když úplně normální to není. Může to být jak virové tak podrážděné od prašného steliva. Já bych asi doporučila zkusit jiného veterináře. Teplotu poznáte nejlépe peploměrem, měří se v konečníku, nad 38,5 je zvýšená teplota, nad 39 je horečka. Orientačně se to pozná na uších, většinou jsou spíš studené, pokud hřejí není to v pořádku.
Můj vet by dělal stěry až když běžné kapičky nezaberou, což se nám ale zatím nestalo, ale rozhodně přístup typu "to je u britek v tomto věku normální" podle mého názoru v pořádku není.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Zase oči - obecně
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 9. 2007 6:18:08
Odpovědět s citátem

Mžurka, tečení z očí, může být jak z průvanu, tak i z nachlazení, a klidně i z prašného steliva, nebo z prachu při bytových úpravách ... takže ani jedna z možností není špatně.
Otázkou je, jak venku má kočka mžurku? Zakrývá část oka, nebo jen občas "vykukuje"? Jak často pčíká? Sama byste se přikláněla k čemu, k nachlazení, k podráždění?

Určitě ale špatně je přístup veta, že je to u těch a těch koček do nějakého věku normální ... není to normální a určitě to chce hledat příčinu, podrážděné oči nejsou příjemné pro nikoho ani pro kočku.

Myslím, že spoustu věcí se naučíte poznat v průběhu doby, nikdo učený z nebe nespadl a kočky jsou natolik jedinečné, že chování, které je normální u jedné, může být příznakem nemoci u druhé. Stejně tak je to s teplotou, poznáte sama, že něco není OK a pak jí pro jistotu teplotu změříte a nebudete dumat, jestli teď je na měření ta správná doba.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Mana



Založen: 07.06.2007
Příspěvky: 69
Bydliště: Praha 4

Předmět: Re: Zase oči - obecně
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 10. 2007 11:17:28
Odpovědět s citátem

Zdravím,
v pátek jsem si přivezla třetího chlupáčka, Hynečka, k Jarmilovi a k Vilče,
má něco s očíčkama, veterinář minulý týden kocourka viděl a prý to je lehký zánět spojivek. Trochu kýchá, ale ne moc, ale kýchá "mokře", i když je to "jen" voda...
Od minulého týdne dostává Ophtalmoframykoin, já mu to teď navíc vždycky vykapu Ophtalmoseptonexem, abych vypláchla to žluté.
Moc se mu to nelíbí, lépeřečeno vůbec, utíká a bojí se.
Prý by to mohlo být spíš nachlazení, než jen zánět spojivek, tak uvidím, zajdu k veterináři, ale moc se mi do toho nechce, nechci ho děsit, je to takovej ťunťa...
Nevím, jestli mohl nastydnout cestou domů, jela jsem autem, cca 2,5 hodiny, ale se zavřeným okýnkem, topení na cca 22°C, ale bez klimatizace. Venku pršelo a byl vítr, ale v přapravce byl venku pár vteřin, na ceste do/z auta.
Uvidím, co očíčka večer,
pokud teď někde někdo píše: "dva jsou lepší než jeden", tak 100%ně souhlasím, ale dodávám: "Tři jsou lepší než dva!" Razz
Teda aspoň u mě, protože Jarmil a Vilča jsou sladký, přijali ho skvěle hned první večer, a Hyneček je taky dokonalej, už jsou trojka Smile
Pan Mácha by měl radost.... Wink
Fajn den!!!
Máňa
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Mana



Založen: 07.06.2007
Příspěvky: 69
Bydliště: Praha 4

Předmět: Re: Zase oči - obecně
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 10. 2007 9:28:40
Odpovědět s citátem

Zdravím, jen pro informaci, očíčka se Hynečkovi začala zlepšovat, Ophtalmoframykolin jsem mu mazala jen asi do úterka minulý týden.
Ale když spal, pokaždé měl potom žluté ospalky u jednoho oka, tak jsem jela k doktorovi, nakonec až včera, ten říkal, že Ophtalmoframykolin není špatný, ale snad že nemá tak široký záběr a je dost "profláknutý", dal mi jiný antibiotikový přípravek, kapky Tobrex, mám je kapat cca týden.
Jinak žádná rýma nic, kýchání je opravdu od toho, jak mu tečou slzy kanálky do nosu. Plíce (spíš asi plícičky Smile) má čisté, teplota žádná, paráda.
Hezký den!
Marie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Moje první ráno v novém domově (67x)
2
RSS kanály (61x)
3
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (44x)
4
Jsme v pořádným svrabu (33x)
5
Jak jsme paničku převezli (22x)
6
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (22x)
7
Veterinární poradna: Péče o kotě - očkování ... (21x)
8
Otázka dne: Vzdali byste se kočky kvůli ... (20x)
9
Skotská klapouchá kočka (20x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top