Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Zvláštní chování - ??? -


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Setyma



Založen: 21.01.2007
Příspěvky: 23

Předmět: Zvláštní chování - ??? -
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 8. 2008 21:02:32
Odpovědět s citátem

Dobrý den

Tak opět jdu k vám pro radu. Dneska navečer nám nastal doma dost velký problém. Nemáme vůbec tušení co se stalo ale naše Čiky začla velmi brutálně útočit na našeho kocoura.Žijou spolu dva roky a nikdy se nic nestalo..jen cuchání chlupů,ale žádná opravdová rvačka.Až dnes.Kocour je dvakrát tak těžší než kočka a je to kastrát a kočička zatím ne.Ale brzo bude. Kočka furt honí kocoura a útočí na něj, jako by na ní útočil pes.Přitom kocour jen utíká a ani se moc nebrání. A když ho zažene někam do kouta tak si před něj lehne a nenechá ho ani pohnout. A pořád vyluzuje takový hodně hlasitý kňourání a mručení . Jde z ní opravdu strach.A kocour jen sedí a ani se nehne.A jakmile se pohne tak hned opět zaútočí. Ale opravdu velmi tvrdě.Teď jsme je oddělily a necháme je přez noc i zítra celý den oddělené a zkusím zítra veterináře co poradí. Ale vážně jsme na nervy co se jim to stalo.Když ale vezmeme Čiky do náruče tak na nás neútočí a je v pohodě nebo alespoň tak vypadá . Pak máme ještě třetí půlroční kočičku doma asi tři měsíce a ta se toho vůbec neúčastní jen je s Čiky vystrašená. Ale chodí a dělá jakoby nic.Nevím připadá mi že chce Čiky dokázat kocourovi, že ona je tu pánem domu,vždycky byla.Ale takhla brutálně to snad ne.Tohle nedělala ani když se poprvé seznamovali a že jsme měli krušný týden. No ale tohle je opravdu hodně hodně zlé. Jen nás napadlo jestli s ní necloumají hormony,poměrně dlouho se nemrouskala, tak jestli to nemá z toho a jestli okamžitá kastrace pomůže. No snad nám někdo z vás a nebo veterinář pomůže co s tím.Předem moc děkuju a přeju dobrou noc. Raději jdu spát s Čikynou do obýváku , nějak moc tam mňouká , není zvyklá být zavřená. Díky moc všem...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Zvláštní chování - ??? -
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 8. 2008 6:12:13
Odpovědět s citátem

Přiznám se, že v náhlých změnách chování u nekastrovaných koček a kocourů, jako první řešení mě napadne vždycky kastrace. Rozhodně se nedá považovat za všelék, nicméně někde se s řešením problému začít musí a pokud kastraci stejně plánujete, asi bych k ní přistoupila co nejdříve, než komplikovaně vymýšlet oddělování a různé preparáty na zklidnění typu Feliway, Bachovky atp. Pokud by se chování nezměnilo ani pak, bylo by třeba hledat příčinu jinde. Prozatím bych tipla, že kočina ukazuje kocourovi svou nadřazenou pozici ve smečce, k čemuž jí přiměly pravděpodobně vzbouřené hormony.

Držím palce, ať je brzy zase vše v pořádku.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Setyma



Založen: 21.01.2007
Příspěvky: 23

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 8. 2008 8:52:42
Odpovědět s citátem

Tak jsem tu zas....Před týdnem jsem odvezla kočičku k mamce aby nám ji na dobu než se přestane mroukat,nechala u sebe neboť jsme si mysleli že ty její útoky na kocoura jsou z toho.Teď už se kočička nemrouská a tak jsme ji vrátili domů z nadějí že bude všechno v pořádku.A samozřejmě není. Jen co se včera s kocourem uviděli tak hned začal útok a honička po bytě..dokud kočka kocoura nedostane někam do kouta a tam ho jen hlídá. Už opravdu nevím co s tím. Veterinář nám říkal že kastrace je až jedna s posledních možností,ale že to vůbec nemusí pomoct pokud ty dvě kočky mají mezi sebou problém. A že teď by jí rozhodně nedoporučoval. Zatím je na noc odělujem aby jsme se mi i sosedi vyspaly a přes den je necháváme spolu. S nadějí že si to vyříkaj a bude klid,ale na to to rozodně nevypadá. A tak už si opravdu nevím rady, co vyzkoušet, nebo udělat aby byl klid.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 8. 2008 14:16:04
Odpovědět s citátem

Osobně bych jen řekla, že kastrace je spíše první řešení, nikoliv až to poslední. Pokud se zdá, že situace se nezklidňuje, můžete zkusit než přikročíte ke kastraci např. výrobek Feliway, Bachovo květovou terapii a pak tedy kastraci. Ovšem domnívám se, že bez kastrace se situace neuklidní a čím déle budete toto řešení odkládat, tím hůře se budou kočiny následně sžívat. To si myslím já.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (17x)
2
Fotočlánek: Muži versus kočky (17x)
3
Na co si dát pozor u krmení koček (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top