Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočičák na vodítku


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ZuzkaElen



Založen: 20.05.2011
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno

Předmět: Kočičák na vodítku
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 6. 2011 11:36:59
Odpovědět s citátem

Zdravím!
Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s učením kocourka na vycházky na vodítku? Máme pod bytem nádherný park a vzhledem k tomu, že budeme mít za dva týdny kocourka (koťě), tak bych se o tom ráda pobavila a vyzvěděla, jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto. Smile
Kdysi jsme měli kočičku, která si ale na vodítko nezvykla, ovšem neučili jsme ji od malička. Tady tohoto kocourka budu mít o jeho 3 měsíců, tak si říkám, že když se začne pomalu od malička, nemuselo by mu to dělat problém.
Moc Vás tedy prosím o rady a zkušenosti. Máte někdo kočku, která chodí ráda na procházky? Od kdy a jakým způsobem jste ji na vodítko učili, jak pak taková procházka s ní vypadá? A myslíte, že se to kočkám líbí, nebo že je to otravuje? Nerada bych mu nutila něco, co se mu bude protivit, ale mám za to, že bytová číča se přece ráda proběhne po venku. Smile
Děkuji za všechny příspěvky! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 6. 2011 19:10:37
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
já učila svoje kočky na kšírky a vodítka hned od mala. Chodili jsme na zahradu ne na žádné delší procházky. Několik prvních dní jim to trošku vadilo, ale zvykly si rychle. Pak už jenom stačilo, že jsem vzala kšírky do ruky a už běžely ke dveřím a věděly, že se jde ven. Zkoušela jsem i procházky, ale spíš jsme byli na zahradě. Počítejte s tím, že kočka bude chtít jít tam kam se jí bude chtít. Nepůjde jako pejsek kam řeknete vy Smile Ale podle mě se kočka naučí rychle. Můžete mu dávat kšírky na chviličku i doma, jenom aby si zvykl, že má něco na sobě. Moje všechny tři kočky milují chodit ven. Chodí pouze na zahradu a vždy se mnou, pod dohledem. Myslím, že i váš kočičák bude rád, že se občas ven podívá. Ale pokud se mu to venku bude líbit, počítejte s tím, že bude chtít chodit ven pořád, i když vy nebudete mít zrovna čas. A pořádně vám to dá vědět Smile
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 6. 2011 5:47:30
Odpovědět s citátem

Nejsem proti, aby kočky bytové chodily ven, ale ušijete si na sebe bič. Jak už tu bylo řečeno, není problém je naučit od malinka na vodítko a většině se venku líbí. Ovšem nejde s kočkou chodit na procházky jako se psem. On nebude poslouchat vás, ale vy jeho, takže je to pak taková přetahovaná.
Vodítko je dobré řešení pokud máte zahrádku nebo jezdíte třeba na chatu a máte strach, aby vám kočičák neutekl a neztratil se. Ale pokud bydlíte v bytě a jen přemýšlíte o procházkách v parku za hezkého počasí, tak to není podle mého názoru úplně dobrý nápad. Kocourek bude pak chtít ven pořád a stále a bude sedět na okně nebo u dveří za každého počasí a bude se poměrně hlasitě dožadovat vstupu ven. Spíš zapřemýšlejte, jestli nemáte třeba balkon, že by se zasíťoval a kočičák se tak dostal ven bez nebezpečí. Nebo síť na okno. Venku v parku může chytit i všelijaké bacily nebo breberky a kočka která nikdy nebyla venku nemá pocit, že by jí něco v životě chybělo. Prostě sedí na okně a pozoruje, co se venku děje, ale nemusí tam nutně být.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Esme



Založen: 07.10.2007
Příspěvky: 24

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 6. 2011 18:47:18
Odpovědět s citátem

Zdravím, k tomuto tématu si je nutno uvědomit, že kočka se prochází, tak říkajíc trojrozměrně. Mě kočka při procházce na kšírkách přelítla sousedovic plot. Bylo to moc krásné, na jedná straně plotu jsem visela já, na druhé straně na vodítku kočka. Děkovala jsem bohu, že sousedův pes byl někde úplně jinde. Ťapku jsem pomalu přitáhla a vše dobře dopadlo.
Další taková příhoda: neznámá paní v parku v Poděbradech, kočka na kšírkách v koruně stromu, paní s vodítkem v ruce pod stromem. Za hodinu jdu stejnou cestou zpět, situace se nezměnila, kočka na stromě , paní pod stromem.

Hodně radosti , zdraví Esme a Ťapka Felixovna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: Kočka na vodítku
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 6. 2011 19:38:26
Odpovědět s citátem

Jestli jste někdo byl na výstavě v Hradci , chodil tam pán s kočkou na vodítku. Kočka chodila za ním a byla úplně v pohodě i přes davy lidí, já jsem jen zírala. Další takovou jsem viděla na výstavě v Ostravě u klecí s útulkovýma kočenkama. Pak jsem znala pána důchodce, který chodil s kocourkem do parku bez vodítka, kocour mu šel u nohy, pak pán řekl jdem už domů, kocour mu skočil na rameno a šli Smile.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2011 9:55:04
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

Moje zkušenost s Dorinkou - britská slečna - je taková, že když byla mrnous (brali jsme si ji v květnu), tak si na kšírkách venku užívala celé jaro i léto, až do podzimka. Lovila hmyzáky, chodila způsobně a my za ní. Jenže pak přišla zima a s tím pobyt jen doma v bytě. Když jsme ji na jaře chtěli opět "vyvenčit", mysleli jsme jak bude nadšená, po tak dlouhé době zase venku a opak byl pravdou. Mezitím si totiž odvykla na veškerý hluk z venku, na auta, na cizí lidi, na psy a byla tak vystrašená, že zalezla příteli pod tričko a my šli po chvíli domů.

Změnilo se to až stěhováním do domečku, na zahradu chodí moc ráda a je spokojená.
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
BáraP



Založen: 15.12.2010
Příspěvky: 105

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2011 21:34:01
Odpovědět s citátem

já jsem s kocouřem na kšírách vyšla ven když mu byl skoro rok...nejdřív se bál...bylo to pro něj nové...byli jsme venku maximálně 10 minut...kocouř plížením vpřed a já za ním...oči na šťopkách, jestli se neblíží pes...po čase se mu to zalíbilo, ale začal mi doma plakat u okna a u dveří...ovšem po kastraci se zklidnil...na vodítku chodí poslušně...nepouštím ho na moc dlouhé vodítko, právě proto, aby někam nevlítl, neskočil apod...chodím za ním, kam se mu zachce...domů ho ani do náruče brát nemusím...dveře do paneláku pozná...a ke dveřím do bytu žene úprkem...člověk mu chce přece jenom dopřát trochu té "přírody" ve městě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZuzkaElen



Založen: 20.05.2011
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 7. 2011 19:53:47
Odpovědět s citátem

Děkuji všem za zkušenosti. Tak já mám teď opravdu dilema. Samozřejmě mu chci dopřát nějaký ten kontakt s přírodou, myslím, že to je pro domácí kočku nesmírně vzrušující, ale zase na druhou stranu nechci, aby potom doma začal trpět a chtěl neustále ven, protože to samozřejmě není dost dobře možné... Ale to asi dopředu nijak neovlivním... Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 7. 2011 21:01:12
Odpovědět s citátem

Zdravím,
já beru kočičku, když je hezky teplo aby nenastydla na uzavřený zelený dvůr před domem, kde se prochází ona jak chce a kam chce..ale je nejlépe to dělat ve dvou lidech, jeden hlídá kočičáka na vodítku, aby nežral ze země co nemá, nechodil do nějakého prachu a tak..a druhý hlídá psy okolo, opravdu je třeba na toto dávat pozor,pes se může vyřítit odkudkoli,v tom případě kočičku zvedám do rukou a na psa už z dálky řvu ,,Nesmíš" ,,Domů" nebo něco takového, zatím to všichni otočili pryč. Doma mi kočička nenaříká,že by chtěla ven, občas tedy v letním období, když chodíme častěji, tak se trošku dožaduj, chodí ke dvařím, snaží se proklouznout,ale jinak je to v pohodě, rozhodně mi neřve za oknem nebo neškrábe na dveře..a když nejdeme celou zimu ven, tak jí to taky nevadí.
Ovšem třeba kocourka neberu, je to děsný plašan, kočička taky musí mít na chození ven povahu.Chce to najít v okolí klidné místo, kam nechodí moc lidí, je tam čisto a postupně zvykat, napřed jak tady bylo řečeno doma jen nasazovat postrojek a tak..ale nebojte, venku je většinou zajímá všechno možné okolo, jenom ne postrojek.
Pořádně utáhnout, kdyby něco, aby se kočičky nemohla vyvléci, jsou na tohle dost šikovné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (61x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (44x)
3
Jak jsem na svoji paničku zase vyzrála! (22x)
4
Kočičí jména (21x)
5
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (21x)
6
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (20x)
7
Plemena koček podle FIFe (19x)
8
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (19x)
9
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (18x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top