Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Moje kočka často zvrací


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dadina



Založen: 17.03.2009
Příspěvky: 44
Bydliště: Osek nad Bečvou 218

Předmět: Moje kočka často zvrací
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2009 18:02:32
Odpovědět s citátem

Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální u britské kočky (1,5 roku) s trošku delší srstí časté zvracení, např.2x denně. Občas jsou ve zvratcích chlupy, většinou tam však nejsou (jsou tam jen nestrávené granule). Může to být i tím, že je třeba kočka přejezená? Nebo u nás doma na ni všude číhají mističky s papáníčkem. Jsou to většinou granule (Royal Canin - pro britské kočky, nebo granule pro mlsné jazýčky, taky Purina Proplan - losos a rýže). Maso ani kapsičky mi nejí. Jen to vetšinou očichá a jde pryč. Na wc chodí pravidelně.
Dále se chci zeptat, jestli je nutné dávat jí očkovat, když je pořád zavřená v bytě. Ven se nedostane. V loni jsem ji dala očkovat, a po očkování chytila reakci, měla teplotu a mňoukala bolestí, nemohla vůbec chodit. Letos bych se toho chtěla vyvarovat a netrápit ji očkováním. Je to nutné? Děkuji moc. Zdraví Dáša Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2009 18:51:42
Odpovědět s citátem

Já si myslím, pokud kočička baští normálně, že jedna mistička s granulemi stačí. My měli více mističek, když Betty nechtěla nic jíst, ale pak jsem nechali už jenom jednu. Betty taky zvrací čerstvě snědené nenatrávené granule. Většinou tam jsou chlupy. Zkuste kočičce dávat nějakou pastu na trávení chlupů nebo spešl granule na chlupy. Naše Betty jí pastu Maltsoft. Má jí moc ráda, jí ji přímo z tuby. Dávám jí každý den. Pokud zapomenu den nebo dva, tak potom zvrací. Takže jí dávám každý den a vše je v pořádku.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 12. 2009 9:44:06
Odpovědět s citátem

U nás se zvrací tak jednou až dvakrát týdně, jsou to bezoáry. Nepozoruji na našich kočinách žádný problém, že by jim to vadilo, tak nepodnikám moc velkou prevenci. Mají granule British a Maincoon od RC, které určitě jisté přísady pro trávení (resp odvod přirozenou cestou) chlupů aspoň částečně mají. Pokud bych řešila problém jako Vy, zkusila bych koupit pastu Bezopet nebo Maltsoft, jak píše Betty, případně doplnit o granule typu Hairball. Není od věci také kontrola u veterináře, aby se vyloučilo onemocnění žaludku.
Ohledně očkování... to Vám nejlépe poradí zkušený chovatel. Pokud kočka nechodí ven, je dle mého minimální možnost nákazy nemocemi přenosnými mezi kočkami. Pokud kočka již očkována byla, má určité množství protilátek vytvořených. Osobně očkujeme jednou za rok a půl jen kočičí nemoci, vzteklinu neočkujeme.
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin Š.



Založen: 29.05.2008
Příspěvky: 191
Bydliště: NJ

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 12. 2009 9:39:17
Odpovědět s citátem

Náš kocour briťák, také zvracel, jak píšete Vy a vše se upravilo po vysazení granulí Pro Plan delicate Confused . Zkuste ubrat nějaké mističky a zkoušet vždy nechat jen jednu, jestli mu také nějaké granulky nevadí. Dnes zvrací tak 1x týdně, což už beru jako normální stav a pastu také dostává, ale každý den ji nedávám. A měl by mít doma dostupnou i nějakou trávu na okusování Wink
_________________

www.britaci.estranky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin Š.



Založen: 29.05.2008
Příspěvky: 191
Bydliště: NJ

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 12. 2009 9:44:11
Odpovědět s citátem

A s tím očkováním si myslím, že hodně záleží i na tom, zdali je doma jen on a nebo máte třeba ještě psa, který ven chodí a nebo Vás třeba někdo se zvířátky navštěvuje,... Jsou lidé, kteří když tyto možnosti všechny vyloučí neočkují a ani neodčervují, ale já bych asi alespoň ten základ očkovala. Zkuste třeba vakcínu od jiného výrobce, jestli nebude lepší, ale to jen po poradě s vetem.
_________________

www.britaci.estranky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ivana J.



Založen: 20.11.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Tišnov

Předmět: Re: Moje kočka často zvrací
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2010 11:25:02
Odpovědět s citátem

Naše obyčejná kočka zvrací asi 1x za měsíc. Asi dvakrát až třikrát týdně jí dávám granule "hairball", ale stejně si občas zaběhne na zahradu pro trochu trávy a pak se vyblinká, je v tom trocha trávy, ale chlupy ne. Tak nevím, asi má pocit, že je to tak správně, protože chlupy jsem nikdy neviděla, maximálně v bobku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Moje kočka často zvrací
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 1. 2010 13:32:20
Odpovědět s citátem

Dadina napsal:
Chtěla jsem se zeptat, jestli je normální u britské kočky (1,5 roku) s trošku delší srstí časté zvracení, např.2x denně. Občas jsou ve zvratcích chlupy, většinou tam však nejsou (jsou tam jen nestrávené granule). Může to být i tím, že je třeba kočka přejezená? Nebo u nás doma na ni všude číhají mističky s papáníčkem.

Mám briťáka rok a 3/4. Nezvrací. Za rok vyblinkl cca 3x kus sežraného papyrusu nebo jednou i bezoár. Jinak vše projde zažívání, že jsou to chlupy poznám snadno, jedny bobky se ve WC potopí, druhé (lehké) usilovně plavou, to jsou chlupy. Kocour žere RC Indoor, tam už něco je, co má usnadňovat protrávení chlupů. Kromě toho má k dispozici velký šáchor, který občas okusuje. Misky má celkem tři, na vodu, na granule a na "vlhké" krmení, např. syrové maso nebo konzervičku.
Pokud jde o očkování, máme základní trokombinaci a ve dvou letech zase jdeme na přeočkování. Jezdíme s kocourem na chalupu a občas ho i vezmu na dvůr, navíc tam máme i venkovní kočku.
Odčervování naproti tomu nedělám, raději nechám 2x do roka otestovat bobky, jestli jsou čisté. Naše venkovní kočka odčervovaná je, spot onem za krk. Na druhé straně zas není očkovaná.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
katyp50



Založen: 25.11.2015
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 1. 2016 0:57:52
Odpovědět s citátem

Své kočky už očkovat nikdy nenechám. Jsou pouze domácí, nikam nechodí a reakce na očkování, hlavně Biofelem, byla taková, že Cecilka - necelé 2 roky, ale droboučká kočička s váhou asi 2,30 kg 2 dny plakala bolestí, nemohla jsem na ní vůbec sáhnout....... ne!!! Ríša měl stejnou reakci a byl to mohutný kocour.
Domů sice můžete donést něco špatného na botách nebo na oblečení, ale já to řeším tak, že se zouvám na rohožce, boty dám do botníku kam kočky nemůžou a obouvám se opět na rohožce.
Nebudu je vystavovat stresu z očkování.

Co se zvracení týká, tak Melíšek (7 let) dostal mrtvičku. Od té doby denně blinká. Možná to spolu souvisí, nevím, před tou mrtvičkou to nebylo.
Snažím se to nějak vypozorovat - po čem, jestli granule nebo spíš kapsičky....
Ale je to zřejmě spojeno s tou mozkovou příhodou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zbyněk



Založen: 08.10.2017
Příspěvky: 2

Předmět: Zvracení u koček
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 10. 2017 6:39:30
Odpovědět s citátem

Hezký den, raději bych nechal kočku vyšetřit u veterináře, naše kočka zvracela 4x denně, veterinář udělal kompletní vyšetření, odběry krve, rentgen, zjistil nějaký útvar v žaludku, kdy se domníval že má v žaludku bezoáry, rozhodl o operaci, kdy následně zjistil, že kočka má nádor na žaludku ve velkém rozsahu. Jednalo se o matocykom, nádorové onemocnění. Bohužel jsme přišli pozdě, a nádor zasáhl 3/4 žaludku. Veterinář se pokusil ještě část žaludku zachránit, bohužel nádor byl zhoubný a nepodařilo se odebrat vše. Po týdnu snahy, aby kočka začala aspoň žrát, přišlo to nejhorší co se dalo očekávat. Kočku jsme museli nechat utratit.
Příště, pokud mi začne kočka často zvracet, tak raději nechám udělat kompletní vyšetření, než abych čekal a spoléhal na to, že to jsou jen chlupy v trávicím traktu, což mi tvrdili tři veterináři po dobu půl roku před vyšetřením.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top