Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

kam s ní?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: kam s ní?
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 9. 2006 18:13:18
Odpovědět s citátem

Ahoj, předem se omlouvám, pokud to bude trošku delší.Šikulku našla loni v létě dcera a dovedla ji na chatu, tam strávila léto a na zimu putovala do Brna do autoopravny k mému tátovi do jakoby zahrádkářské kolonie,Znáte to: hafo koček, svoboda, v zimě teplo kotelny, nezdravá strava-zbytky od oběda...Na léto ji táta zase převezl na chatu a tam byla celé léto jako čistě venkovní kočka,mamka ji vykrmila, Šikulka se krásně spravila, je mazlivá.Na zimu jí plánujeme postavit zateplený domeček u domu, který naši právě dostavují v Brně.Dokonce mamka řekla, že ve velkých mrazech ji vezme dovnitř, v což jsem ani nedoufala. A teď problém:Za týden budou muset naši z chaty na týden odjet a já řeším , co s kočičkou.
1) nechat ji týden tam? nebude mít hlad? nebude se toulat? Můžeme jí nechat víc granulí,ale chodí na ně i ježek a ještě jeden cizí kocour-takže jí je vždycky dojí. Co voda? Taky máme strach, aby ji tam nezastřelil nějaký hajný-je tam kousek takový malý lesík.Zatím se drží v oplocené zahradě, ale když tam bude týden sama.... Crying or Very sad A definitivně na zimu ji přestěhovat až k novému domu?
2) udělat ji provizorní bydlení u nás na zahradě a pak ji přestěhovat na domek k našim? Je to naproti našeho domu přes ulici Domů ji vzít nemůžu.Nebude mít z přestěhování šok a neuteče? Nezná to tady, aby se neztratila.
3) udělat jí domeček rovnou na zahradě u dostavujícího se domu? Je tam přece jen dost provoz, dělníci a tak.Neměla by tam zatím klid.
Nejlepší varianta mně připadá 1 .Myslím, že venkovní kočka by mohla týden na chatě přežít,i když by se vydala na toulky, zahrada je tam její domov,tak by se snad vrátila.Jen je nebezpečí úrazu, ale to nevyloučím ,ani po přestěhování a zase by se nemusela stěhovat na 2x: k nám teď a pak k našim. Co vy myslíte? Díky Janča

P.S. je schopná přežít kočka i velkou zimu v zatepleném domečku venku?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Andrea Klegová



Založen: 20.03.2006
Příspěvky: 135
Bydliště: Nitra, SR

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 9. 2006 18:22:07
Odpovědět s citátem

Ahoj, nezávidím Ti. Vyriešiť tento problém tak, aby bolo všetkým dobre - teda hlavne mačičke, bude asi ťažšie. Ale mám jednu otázku - prečo nemôže byť mačka u vás doma?
Ak je zvyknutá na ľudí, asi vás bude hľadať a môže sa zatúlať, prípadne sa jej naozaj môže stať aj niečo horšie Sad
Nedalo by sa to vyriešiť tým, že by tých pár dní pobudla u vás?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: kam s ní?
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 9. 2006 19:20:30
Odpovědět s citátem

A co na ten týden jí dát zpět do autoopravny? Pokud to tam zná, tak by to bylo asi lepší řešení, než jí nechávat samotnou na chatě, nebo riskovat, že z tvojí zahrady zmizí, což by se mohlo stát, protože se doporučuje nějakou dobu kočku držet uvnitř, než si zvykne na nové teritorium, což zase u tebe nejde vzít jí do domu (důvod znám).
Možná bych spíš i jako řešení pro budoucnost zkusila najít nějakou uzavřenou místnost - garáž např. v tom novém domě rodičů, aby už si tam začala zvykat. Jak komplikované jsou ty dodělávky v tom domě? Je tam nějak zvýšená hlučnost? Nebezpečí úrazu? Nebo jsou to už jen vyloženě dodělávky? Možná by bylo lepší jí už nastěhovat do jejího nového bydliště, pokud se tam budou rodičové zdržovat, tak snad bude vše OK.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 9. 2006 19:53:22
Odpovědět s citátem

Ahoj Jani, je to zapeklité. Píšeš o týdnu, kdy musí rodiče pryč. Kam se po tom týdnu vrátí? Na tu zahradu? K vám domů? K sobě do nového? Jako nejhorší varianta mi připadá vzít ji k sobě na zahradu... Nové prostředí a lidé ne až tak známí... Mohla by se pokusit o návrat. Jinak jí zřejmě přemisťování spolu s lidmi nedělá až takové problémy, když se s vašima několikrát stěhovala. Souhlasím s April - zkusit autoopravnu, kde by byla aspoň trochu pod dohledem. Jestli to z nějakého důvodu nejde, byla bych pro to nechat ji na zahradě se zásobou krmení a kdyby to bylo možné, třeba za ní v půli týdne zajet, doplnit, zkontrolovat... Pokud vaši odjedou na týden ze zahrady a po týdnu se tam zase vrátí, myslím, že by to měla vydržet. Když jsme vloni s přítelem jezdili v zimě krmit kočky do zahrádkářské kolonie, bylo to vždy jen jednou týdně a vždy jsme tam kočičky našli. Samozřejmě jí tam nebezpečí hrozí... jako všem venkovním kočičkám všude.

Jinak zimu v zatepleném domečku je kočička určitě schopná přežít, znám takových několik.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top