Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Trestání kotěte


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
turrik



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 88

Předmět: Trestání kotěte
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 13:56:48
Odpovědět s citátem

Chtěla bych poprosit o radu ohledně trestání kotěte. Dříve jsme měli kocourka a toho jmse normálně plácali rukou, což jak jsem si časem přečetla byla obrovská chyba. Teď máme nové koťátko ragdůllka a já bych chtěla, aby se nás nebála. Proto jí nebijeme rukou,ale novinami,jak jsem si někde přečetla,že je lepší, protože si pak kočička nespojí vaši ruku s potrestáním. Tak ji tedy trestáme novinami a je pravda, že kolikrát stačí noviny vzít do ruky a přestane. Ale pořád tu čtu žádné bití, to znamená, že i ty noviny jsou špatné? Na tleskání nereaguje dokud jí netlesknu přímo před obličejem a to my příjde stejné, že by se těch rukou pak mohla začít bát. Jinak bych se ještě ráda zeptala, jestli se dá naučit mazlení. Ragdůllci jsou přítulní, ale ona je takový klíšťátko, který nás neustále pronásleduje a spinká třeba vedle, ale zatím si přímo mazlení nevynucuje - je možný, že je to tím, že je to kotě, nebo už taková bude napořád?Moc prosím o rady Smile Embarassed
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 17:28:00
Odpovědět s citátem

Jakékoliv bití kočky není vůůůbec dobré. Pokud jí potřebujete dát najevo, že dělá něco špatného, stačí zvýšit ton hlasu(ale opravdu to musí být zřetelně naštvaný ton, ne že jen o něco hlasitěji než normálně mluvíte něco řeknete). Pokud to nezabere můžete kočku postříkat vodou z rozprašovače, je to mnohem účinnější.

Naučit mazlení se nedá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
AngelikadeSance



Založen: 30.11.2008
Příspěvky: 290
Bydliště: Brno

Předmět: kočku nebijte
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 17:52:11
Odpovědět s citátem

Kočku rozhodně nebijte ani rukou,ani novinami. Škodíte tím jak sobě (bude se bát Vaší ruky), tak ji.
Použijte jak bylo již psáno vyšší naštvaný hlas (já když zařvu na Bonika tak začne teskně mňoukat, protože ví, že něco udělal, nebo na Jimku a ta už letí třeba ze stolu Laughing ) nebo tleskněte před kočkou nebo použijte rozprašovač s vodou.

V každém případě mějte na mysli jedno: kočka není pes Wink a bude si stejně dělat to, co chce ona Laughing

A.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 22:29:57
Odpovědět s citátem

Často taky funguje výrazné a dlouhé zasyčení, které pak doplním naštvaně a hlasitě "necháš toho!". Funguje to skoro u všech, jen devon mě má na háku-tak toho zlehka šlehnu dlouhým proutkem-pouze když mi skočí na absolutně zapovězený kus linky, kam žádná kočka nesmí-a vědí to všechny móc dobře, což jim ale nebrání nikterak v tom, aby tam stejně lezly, i když riskujou výprask-to je jediné, kdy jim fakt dám tím proutkem zlehka na kožich. Většinou se stejně netrefím, protože jsou rychlejší. Kočka si prostě bude dělat co chce-a to jsem v tom velice důsledná, takže to všechny VÍ, že to je prostě TABU. Když jsem v kuchyni, ani jedna si netroufne, stačí se na ni jen podívat a říct "ať tě to ani nenapadne" a hned přestane zaměřovat, jak dalece musí doskočit.

A s tím mazlením. Moje Olivka jako kotě byla dost odtažitá a nemazlivá, dost mě to mrzelo, ale brala jsem ji prostě takovou. Do prvního mrouskání mi na klín skočila 2x. Poprvé mrouskala v 10ti měsícíh, a stala se s ní obrovská změna-je z ní mazlivka největší, stačí ji oslovit a podívat se na ni, a už pochoduje do náruče a vrní ostošest.

Tak bych neztrácela naději. Může se změnit .
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
turrik



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 88

Předmět: Trestání kotěte
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 22:48:36
Odpovědět s citátem

No ona je jinak zlatíčko a můžu jí tahat jak chci - typický ragdůllek, ale sama na mě třeba skočí, ale jakmile jí začnu hladit, tak jde pryč. Nebo když spí,tak si jí vezmu a dám si jí na hrudník, abych jí naučila,jak je super takhle společně ležet, ale to taky vydrží vždycky jen chvíli a pak seskočí a lehne si pode mě na podlahu. Jinak je strašně zvláštní, že když jsme si pro ní jely, tak byla jak u vytržení, jak vrněla. Kudy chodila, tak vrněla - celý den, dokonce se celej den mazlila, pořád za náma chodila, lehala si na nás. Ale čím dýl je s námi, tak tím míň se mazlí. Ona se totiž po prvním týdnu otrkala a začala považovat náš byt za svoje království a ted je tam ona pánem, takže teď už o nějaký mazlení nemá zájem - je to kotě, takže si neustále hraje a běhá a zlobí a je to prostě zlatíčko, jen kdyby si občas přišla pro pomazlení. Tak snad jí k tomu vymazlíme Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 0:36:27
Odpovědět s citátem

Kočka je přece šelma a ta si bude dělat vždy, co chce. to je na nich právě to nádherné. Nikdy není dobře mít přehnaná či příliš konkrétní očekávání, že kočka se bude mazlit, nebo že bude dělat to či ono dle představ člověka. A i ve vyšlechtěné ragdollce pořád ta svobodomyslná, nezávislá šelma je.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Trestání kotěte
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 7:02:23
Odpovědět s citátem

Víte, my ty noviny občas použili taky, nicméně je "bití" a "bití". Ono kočku bohatě stačí těma novinama lehce plesknout přes zadek - přes srst toho stejně moc necítí a spíš reagují na ten samotný zvuk a ty noviny - je dobré nemít nějaký velký katalog Wink , ale jen dvě dvoustrany lehce stočené, osobně jsem to doplnila tím, že jsem u toho hodně hartusila. Dneska stačí, že s novinami plesknu o zem a kočky vědí, že se zlobím.

Syčení, vrčení, mám dojem, že někdy by se člověk mohl usyčet a je to k ničemu. Alespoň já si připadala jak syčící a prskající magor a kočky si z toho prd dělaly.

Také je dobrý postřikovač, když kočka dělá vyloženě co nemá, tak trochu ocákat.

Jinak opravdu výše uvedené myslím v případě, když kočina opravdu dělá to, co by neměla, ne kvůli každé hlouposti a drobné lumpárně.

A co se týká mazlení ... ono některé kočky vyžadují mazlení na klíně, některé se jen rády přitulí, přilehnou, některé chtějí jen lehký kontakt. To opravdu nejde moc předvídat a kočku si přetvořit k obrazu svému. Každopádně to nelámejte přes koleno, v průběhu doby se i tohle m§že měnit. Maxíš, dřív ne příliš mazlivý, je v pěti letech mazlivej otrapa, až ho člověk má někdy i plný zuby. Jak píšete, je to kotě, které si zrovna teď hraje a zlobí, má na starosti jiné věci než se s Vámi mazlit Wink Takže dejte tomu čas a uvidíte, co se z toho vyvrbí.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PAVITA



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 330
Bydliště: PRAHA 8

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 8:28:15
Odpovědět s citátem

emmicka byla od malinka hrozne hodne kotatko, nikdy nic neprevrhla ani nerozbila, a kdyz obcas v noci skrabe na skrine tak ji postrikam vodou z rozprasovace,emmicka jen slysi jak beru rozprasovac do ruky a uz toho necha.Nikdy bych ji neuhodila, vlastne ji nechavam at si dela co chce, nijak ji neomezuju, protoze ona me take neomezuje, nikdy jsem nemela psa, takze nastesti nemam zadne navyky a necekam od ni poslusnost.
A co se tyce mazleni,tak jako mala se nechala maximalne pohladit a za minutu utekla, ted rok po kastraci by se mazlila od rana do vecera,ale musi byt ona za tu vedouci, jakmile ji hladim moc intenzivne tak odejde.
pavla
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
mant



Založen: 25.03.2008
Příspěvky: 32

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 10:02:42
Odpovědět s citátem

Máte někdo reálně špatné zkušenosti s trestáním kočky rukou?

Všechny naše kočky ode mne někdy dostaly "nářez", a rozhodně nemám pocit, že by se bály mé ruky. (Pokud se to tedy dá poznat podle toho, že do dvaceti sekund od momentu, když si kdekoli včetně záchoda sednu, mám na klíně nejméně jednu chlupatinu dožadující se mazlení...)
Přitom technické pomůcky typu novin nebo rozprašovače nepoužívám - a pokud můžu soudit ze zkušenosti se zahradní hadicí, rozprašovač by tak leda braly jako skvělou hračku.
Nenahraditelné jsou jedině balistické pantofle krátkého doletu; účinkují při zásahu do půl metru od kočky, a to už zvládám i z otočky na sedm metrů napříč přes ložnici s kuchyní...kočičky nás zdokonalují.

Ad syčení: připdá mi, že líp než samo syčení - kdy si člověk připadá tak leda jak papiňák a kočka z toho má legraci - pomáhá zvýraznění sykavek a podobných hlásek v seřvání kočky ("Lízzzzzza! Co tam děláššššššš? Nesmíšššššš na sssssstůl!"). Kočky nám ostatně rozumějí i bez toho, tohle jim jen naznačí, že se fakt zlobíme.

Ne že by cokoli z toho fungovalo dlouhodobě. Kočka perfektně ví, co po ní chceme, perfektně ví, co nesmí - a dělá si, co chce ona.
_________________
---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 17:47:05
Odpovědět s citátem

Mám také stejnou zkušenost. Nepoužívám noviny, ale vlastní ruku. Stačilo vydržet období kotěcího bláznění. Teď stačí zdůrazněně a výhružně říct jméno jednoho nebo druhého kočičáka a pokud to náhodou jakoby neslyší, tak stačí dělat že se zvedám jdu na něj. A to je fofr jak mizí.
Jinak je maximálně pět minut uraženej a pak stejně přijde se mazlit.

Nezmám , že by nám lezl na stůl, vyžadoval jídlo z našich talířů nebo lezl do hrnku. Samozřejmně občas mi v mé nepřítomnosti zkontroluje linku, ale před námi na ní neleze.
Asi bych nesnesla to co jsem si tuhle vyslechla v autobuse, kdy mylý kluk vyprávěl, jak mu kočka míchala kornflaksy s mlíkem tlapko. Když jsem si předtavila ,že před tím byla na záchodě, tak teda nic moc.
Odpovědět 
Míša*



Založen: 19.11.2008
Příspěvky: 37

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 19:06:14
Odpovědět s citátem

U nás někdy stačí se na Míšu podívat a ví, že dělá co nemá. Někdy pomůže okřiknutí nebo trochu jiný ton hlasu. Někdy zasyčení, toho se pokaždé lekne. Odstřikovač nepoužíváme, měli bychom potopu. Co se týče fíkusu v ložnici, kdy je Míša ráno vpuštěna do pokoje, je někdy jak smyslů zbavená a lozí po něm a protože hoooodně dobře ví, že to nesmí, tak vynechávám všechny ostatní tresty a dostane rovnou na zadek. Někdy už když jen lozí po květináči. A většinou to zabere hned a znova se už nepoukouší.

ALE stejně to nedělám ráda. Kdo by taky rád byl svou číču, že? Určitě bych byla opatrná, občas si říkám, jaké máme štěstí, že se za to nemstí nějakými nechutnými naschvály.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Mana



Založen: 07.06.2007
Příspěvky: 69
Bydliště: Praha 4

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 20:15:36
Odpovědět s citátem

No,
já mám rozdrápanou sedačku - sice látkový potahy, ale taky nebyla vůbec zadarmo, ale je to takovej ten typ, co neztratí eleganci ani když je trochu "jetá" Smile
Kytky jsem odstěhovala na chodbu k výtahu - aspoň se s nima potěšej i sousedi Smile
Myslím, že kočka se nějak moc ovládat nedá Very Happy
Ale právě to je na nich fajn Very Happy I když já jsem i psí Laughing
Zdravím,
M.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 22:04:03
Odpovědět s citátem

Já mám velké odpočívadlo hned vedle sedačky a je vzorně používáno. Kolikrát si s mužem říkáme-dívaje se na zuřivě škrábající kočky-co by asi tak zbylo z naší sedačky, kdyby ji se stejnou vervou používaly. Naštěstí berou zavděk škrabadlem, takže sedačka je netknutá. Dál mají v obýváku takový starý kobereček, který jsem už chtěla vyhodit, když jsem ale viděla, jak na něm zuřivě škrabou, radši jsem jim ho tam nechala. Další škrabadlo mají v kuchyni a další v ložnici, a všechna používají dle mých představ. Nejen na škrabání, ale i na hraní, honění, spinkání, skrývání a pod. Wink
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 22:08:53
Odpovědět s citátem

Tak to abych to honem zaklepala. Máme velkou koženou sedačku, ale kocour se jí netkne. Má svoje škrabadlo, ani ne moc velké a kromě toho v předsíni svoje křeslo, staré látkové, které taky občas škrábe. A někdy vleže škube a škrábe rohožku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
BadCharlotte



Založen: 05.10.2008
Příspěvky: 83

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 22:13:23
Odpovědět s citátem

Naše kočičky naštěstí taky vzorně používají škrabadla, nevěřila bych, co dokážou za pár měsíců udělat se sloupkem omotaným sisalem -> oni to potvůrky tak rozdrápaly, že se sisal přetrhl Shocked Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (66x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (43x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (28x)
4
Kočičí jména (27x)
5
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (23x)
6
PKD - polycystická choroba ledvin (22x)
7
Jak se naučit vybírat mýtné (21x)
8
Somálská kočka (20x)
9
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (20x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top