Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kocouři roku 2008


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
EvaNo



Založen: 28.02.2005
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

Předmět: Kocouři roku 2008
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2009 20:31:34
Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu, že po vyhlášení výsledků soutěží o album a deníček roku 2008 se zvedla vlna přinejmenším údivu nad vítězi, zejména v soutěži o album, dovolte mi, abych se k výsledkům vyjádřila i já. A protože mé vyjádření bude trochu delší, volím cestu přes diskusní fórum, abych nezahltila prostor pro komentáře pod článkem.

K deníčkům vcelku žádné výhrady nemám, ty jsou dávkovány postupně a přestože si je píše hodně kočičáků, nepíší je zdaleka všichni. Textů není nijak mnoho, takže existuje celkem snadné srovnání a pravidelný návštěvník stránek má možnost si je zažít, zapamatovat a pokud je aspoň trochu soudný, tak i objektivně zhodnotit. Není každému dáno nadání spisovatelského a jsem vděčná těm, kterým dáno bylo, že svým uměním a vtipem přispívají ke zpestření mnohdy jednotvárných a šedých dnů. Humor je těžká disciplína, obecenstvo to ví a dokáže ocenit. Myslím, že Bertrandův deníček vyhrál oprávněně a dodatečně mu k vítězství gratuluji.

Soutěž o album roku, to je ovšem jiná káva. Tady se objektivita hledá velmi těžko. Album má na MK podstatně více kočiček a usledovat je všechny při tom množství vkládaných fotek je téměř neproveditelné. Podotýkám, že všechny kočičky jsou krásné, jsou to osobnosti a každá je jiná. Tady už hodně záleží na šikovnosti fotografa, jak si dokáže poradit. Není žádné umění vyfotit spící kočku v jakékoliv poloze a z jakéhokoliv úhlu, napráskat 50 fotek a zahltit jimi album, popřípadě i galerii. To dokáže každý, kdo má fotoaparát a není počítačový analfabet. Umění je vyfotit kočku v pohybu, kočku, která si hraje, někde skáče, něco dělá, nějak se tváří. A úplně největší umění je vyfotit kočku černou, aby bylo poznat, že je to kočka. Jistě, mnozí namítnou, že veškerá činnost dospělé kočky spočívá právě v tom, že spí, jí a čistí si kožíšek, ale jak je vidět z mnohých fotek v galerii a v albech, není to tak docela pravda. Zdařilých momentek je tam dost. Mnoho fotografů ochabne ve své snaze, jakmile kočka dospěje a přestane být dostatečně hravá a akční. A tady by bylo na místě ocenit právě ty, kteří neochabli, dokáží vystihnout ten správný okamžik a stisknout spoušť. Takových fotek nemusí být žádné velké kvantum, to se ani neočekává, ale je hezké, když se objeví.

Jenže internetové hlasování je jiné. Internet je anonymní. Internet snese všechno. Internet neví kdo a proč hlasoval tak, jak hlasoval. Internet je prostě takový. A tak se stane, že album založené na konci roku a obsahující 14 fotek za celé hodnocené období se nakonec umístí lépe, než album se zdařilými momentkami vedené celý rok.

Nicméně gratuluji všem vítězům. A děkuji všem, kteří do deníčků i do alb přispívají a nedělají to proto, aby vyhráli v nějaké soutěži, ale aby potěšili a pobavili druhé, aby se podělili o radost, kterou soužití s těmi nádhernými chlupatými i nechlupatými stvořeními přináší.

Eva
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: kocouři roku 2008
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2009 20:47:27
Odpovědět s citátem

Naprosto souhlasím s Evou No.Také mne velmi překvapilo podivné umístění čičinek v soutěži o fotoalbum roku.Sahněme si do svědomí a zamysleme se nad tím,jestli se takové podivné hlasování srovná s naším smyslem pro čest.Velice by mne zajímalo,zdy je ten kdo vyhraje soutěž takovým to pofidérním způsobem spokený a hrdý na umístění svého alba v této soutěži.Pokud se raduje,velmi ho lituji.Bětka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 3. 2009 13:19:07
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
tak já se přiznám, že jsem si vůbec nevšimla, že se nějaká soutěž konala.
Na kocouře chodím téměř každý den, ale zdá se mi ,že třeba filmový festival měl větší reklamu.
TAké mne dost překvapili výherci, ale pokud je spousta lidí jako já, že si ani nevšimli, že se něco koná, tak se ani nedivím, že to dopadlo jak to dopadlo. Mluvím hlavně o galerii.
Možná příští rok lepší reklama a vše bude jinak.
Petra, Cipísek a Ferda
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (50x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (24x)
3
Britská krátkosrstá kočka (23x)
4
Mňoukání a štěkání (22x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (21x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (20x)
7
Mrouskání kočky (říje) (17x)
8
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (17x)
9
Kočičí jména (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top