Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Prosba o radu. Co lze s tímhle dělat?

Fórum: Všehochuť

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
mistle



Založen: 03.03.2009
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: Prosba o radu. Co lze s tímhle dělat?
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 5. 2009 21:37:40
Odpovědět s citátem

Ahoj všem,

dneska se mnou otřásla jedna nemilá situace. Sice bydlím v Praze, ale občas jedu za rodiči na Vysočinu, kde bydlíme v rodinném domě se zahradou. Máme sousedy. Ti mají vlčáka a asi 8 koček. Jelikož mají zahrádku hned vedle nás, jsme občas svědky jejich zacházení s pejskem. Křičí na něj, když si s nimi chce hrát, nechávají ho neustále samotného a nejsem si vědoma, že by od nich někdy dostal pohlazení nebo pochvalu. Avšak on je ten, kterému je venována ta největší "pozornost". O kočky nejeví zájem ani trošku. Všechny jsou samozřejmě nevykastrované, takže se množí a také umírají pod koly aut a kdoví z jakých jiných důvodů. Myslím, že se u nich kočička více než tří let nedožívá, protože stále vídáme na naší zahradě jiné a jiné kočky. Moje maminka se tedy za paní vydala a zeptala se jí, jestli nechce začít tuto situaci nějakým způsobem řešit. Na to jí paní odpověděla: "Jestli chcete, vemte si vzduchovku a můžete si je postřílet." Exclamation Exclamation Exclamation Tato odpověď mě neuvěřitelně zasáhla, když mi to maminka převyprávěla. Nechápu, jak může být někdo takhle krutý a ještě více nechápu, proč si takový člověk kočky a psa pořizuje. Shocked

Napadá prosím někoho z Vás, jak tuto situaci řešit? Kočičky si teď u nás bohužel dovolit nemůžeme, protože stavíme a rodiče by na ně neměli čas a v Praze už jednoho kocourka máme a bydlíme jen v malinkém bytě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 5. 2009 22:05:03
Odpovědět s citátem

Hezký den...

To je tedy děs Crying or Very sad

Každopádně, obávám se, že pokud se nejedná vyloženě o týrání zvířat, nenaděláte (nenaděláme) VŮBEC nic.
Možnost by byla jim po domluvě zvířata odebrat a umístit do útulku, ale v dnešní době, kdy jsou útulku naprosto přeplněné a kapacitně situaci nezvládají, to není v žádném případě řešení. Nehledě na to, kočky (ani pejsek) nejsou týrané, "poze" Evil or Very Mad s nimi není dobře zacházeno a není o ně postaráno tak, jak bychom si představovali.

Možná by jste se mohla pokusit najít pro ně nový domov, nebo sousedům "zasponzorovat" kastraci, ale obávám se, že si sousedi mohou pořídit nové kočky (a pejska), aby "obnovili stav". Nehledě na to, že na vesnici, ať už se nám to líbí, nebo ne, je toto mnohdy běžný přístup. Lidé na zvířata nahlíží ještě hůř, než na věc. A to je problém.

Jste hodná, že myslíte i na "cizí" čtyřnohé mazlíky, ale podle mého názoru se v těchto případech jedná spíše o "boj s větrnými" mlýny, bohužel. Nevím, ani si nedokážu představit, co by mohlo pomoci. Na vesnici - a tímto se nechci nikoho z vesnice dotknout - se prostě koťata navíc topí, aniž by byli dospělé kočky za pár set korun kastrovány. Přístup je takový, že když jedna kočička zemře, tak se pořídí jiná. Těm lidem chybí citová vazba na toho tvorečka. A to nevím, jak můžeme změnit Crying or Very sad

Ještě poslední věc, co mě napadla, se s těmi sousedy zkusit pobavit, promluvit si. Ale pokud jejich reakce byla "kočky vystřílet", tak je to naprosto marné.

No, za sebe doufám, že se lidé trochu vzpamatují, že si uvědomí, že živý tvor není jen kus masa a že kočky i psi cítí, vnímají a trpí. A to nejen fyzicky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mistle



Založen: 03.03.2009
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 5. 2009 22:31:05
Odpovědět s citátem

Věc s útulkem už mě také napadla, ale bohužel si myslím to samé, co Vy. Možná by tam těm kočičkám bylo ještě hůř. Ony nevypadají nijak zbědovaně. Přibrat by jim rozhodně tedy neuškodilo, ale vychrtlé, ani nemocné nejsou. Proto o žádném týrání asi není řeč. A alespoň tu mají výběh a volnost. Jen mě prostě šokovala odpověď "Můžete si je vystřílet, jestli chcete." Šokovala mě ta nenávist k tvorům, které si ti lidé dobrovolně přivolali. A divím se proč se tak rozhodli.

Pokud by tu byl někdo, kdo stále hledá svého kočičího kamaráda, pokusila bych se s paní domluvit, jestli by kočky dala. Je mi jich moc líto, nezaslouží si takový život bez lásky a povšimnutí dvounohých, ke kterým je osud připoutal.

Ještě k té vesnici. Smutné je na tom to, že vesnice nejsme. Jsme město, sice menší (10.000 lidí), ale město. Takže toto chování se neprojevuje jen na vesnicích, ale asi všude. Bohužel Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Kočky ve znamení Raka (16x)
3
Přinesení (14x)
4
Editorial 19. června 2006 (14x)
5
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (13x)
6
Osmnáctá poznávačka vyhlášena (13x)
7
Dívčí - éé - vlastně kočičí čest v ohrožení (12x)
8
Najdi kočku (3) (12x)
9
Egyptská mau (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top