Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Alergie na krmivo?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Krausová



Založen: 07.11.2009
Příspěvky: 21

Předmět: Alergie na krmivo?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 3. 2010 20:58:30
Odpovědět s citátem

Ahoj!
Máme dnes přesně na den 10 měsíční britskou kočičku Haničku a už dvouměsíční problémy s vylízanými a vykousanými místy na bříšku, tříslech a stehnech. Dnes se vylízané místo objevilo i na přední nožce. O tomto našem problému jsem v kocouřovi již začla psát v závěru tématu chování kočky-ranní neklid, proč?
Spousta z Vás mi radili další odčervení nebo vymačkání análních žláz u veterináře, ale i psychický problém, že Hanička strádá-je stresována tím, že ji nepouštíme na spaní do naší ložnice.
Veterinářka testovala Hančinu moč, vzhledm k tomu, že by mohla prodělat zánět močových cest. V moči byla mírně zvýšena hladina bílkovin, což by mohlo značit odeznívající zánět. Jelikož je Hanička aktivní a čilá, bez teploty, vyprazdňuje normálně, jen občas málo papá, veterinářka zatím nevidí důvod nasazení nějakých léků, vlastně se neví, kvůli jakým potížím. Jen se přehnaně lýže ona citlivá místa až jsou vylysalá, bez zaaudnutí, otoků či boláků.
Podle verinářky může jít o alergii na krmivo. Hanička dostává hlavně granulky, a to mix Purima ONE Royal Canin kotěcí. Teď se snažíme postupně přejít na Brit care, což je hypoalergenní krmivo a uvidíme, zda se to nezlepší. Zatím jí Brit care moc nejede.

Nemáte někdo z vás zkušenost s alergií na krmivo a s tím s podobnými problémy?

Také jsem se dověděla o možnosti, že jde o poruchu štítné žlázy, ale to se vyskytuje hlavně u starších koček a né u koťat.
_________________
Leňuška
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Laky



Založen: 11.03.2010
Příspěvky: 37

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2010 12:21:27
Odpovědět s citátem

Naše kočička má potravinovou alergii, vadí jí ryby a ještě něco. Také se lízala a škrabkala až do lysinek.
Po nasazení hypoalergenní diety se velmi rychle zotavila a jsme smířeni s tím, že do konce života bude na dietce. Alergie se jí velmi zhoršila právě po Royal Caninu.
Píšete, že zkusíte Brit care, je to přímo veterinární dieta? Protože nám běžně dostupné hypoalergenní značky ( Aplaws, Nutram) vyvolaly opět alergii. Zkuste koupit u veta hypoalergenní Trovet, Hill's, Purina, Royal Canin, které jsou přímo veterinární dietky. Dávejte kočce pouze tyhle dietky (jsou granulky i konzervy) a pokud je to alergie, velmi rychle uvidíte zlepšení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Krausová



Založen: 07.11.2009
Příspěvky: 21

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2010 19:39:13
Odpovědět s citátem

Ahoj Laky,
jsem ráda, že někdo odpověděl a má zkušenosti s alergií na krmivo.
Koupila jsem Haničce Brit care, ale uvádějí, že je to hypoalergenní krmivo ne dieta.
Po vaší odpovědi jsem hledala na netu a zakotvila na www.komando.cz, kde nabízejí přímo krmiva pro hypoalergenní dietu. Pokud u vašeho miláčka pomohly přímo značky od Trovet, Hill´s, Purina, určitě je zkusím také.
Konkrétně u vás uspěly jaké značky z těch uvedených? Royal canin snad raději vynechám, protože jsou to tak 3 měsíce, co jsem jí ho začala kupovat a jestli ta alergie se zhoršila taky po Royalu C., tak raději k jiné značce.
Mám ještě dotaz. U vaší kočičky alergii doprovázely ještě nějaké další příznaky, než jen problém s olizováním a vylizováním chloupků? A jak váš veterinář alergii zjišťoval a jak víte, konkrétně na jaké složky je alergická?

Naše Hanďa je poslední dobou dost aktivní, upovídaná a hubená, moc teď nechce jíst.

Děkuji za jakékoli další informace o problémech s alergií na krmivo.
_________________
Leňuška
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fundog



Založen: 07.01.2008
Příspěvky: 274

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2010 20:35:25
Odpovědět s citátem

Také by mně zajímalo, jak jste přišli na to, na co přesně je kočičák alergický a čím teda krmíte?
A jak to začalo?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Laky



Založen: 11.03.2010
Příspěvky: 37

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2010 23:36:14
Odpovědět s citátem

U kočičky to začalo nejdřív kočičím akné (v 6 měsících) , to se jí zhoršovala podle říjí, těhotenství, kojení (kočička je chovná), takže první diagnóza byla , že je to hormonálního původu. Dělalo se hodně testů, stěrů, vylučovali jsme i plíseň. Až když dorazil pytel Royalu (s novou recepturou), se to kočičce rozjelo opravdu hodně, a napadla nás potravinová alergie.
Kočička je velmi aktivní, vyloženě prdlouš. Kromě problému s škrábáním, kdy se jí tvořily lysinky, které často hodně sekretovaly, měla i nadměrnou tvorbu ušního mazu a nehezkou srst.
Na ryby (tedy víme o tresce, tuňákovi a sardinkách) jsme přišli provokačním testem, po pár týdnech diety jsme zkusili čistě jen tyto ryby (je to vyloženě rybožroutka), alergie se bohužel vrátila. Dají se prý udělat i krevní testy, ale ne vždy kočce vadí jen jedna složka a ty testy nejsou na všechno ( http://cattery.cz/destepaws/test_alergie.htm ).
Teď papáme Trovet králičí a trovet konzervy, to doma chutná všem. Plánujeme přidat Hill's.
Jinak v komerčním článku na baron.cz ( http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/civilizacni-choroby-alergie-kocek/i-0 ) mě vyděsili tím, že i u veterinární diety se to časem vrátí, ale několik veterinářů mi řeklo, že to není pravda.
Pokud Vám nezabere dieta, určitě nechte vyšetřit i na štítnovku, při hypertyreóze bývají kočky velmi velmi aktivní, hubené a mívají kožní problémy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Krausová



Založen: 07.11.2009
Příspěvky: 21

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 3. 2010 19:44:05
Odpovědět s citátem

Laky,
moc děkuju za vyčerpávající a bohaté informace o alergii na krmivo. Pro klid duše jsem ochotná všech dostupných testů, abych ji tím mohla pomoct. Už jsem se rozhodla i snažit se naučit spát s ní v ložnici a vyloučit i tu možnost, že je to ze stresu z nočního odloučení. Když to nebude tím, tak si snad zvyknem za pokus to stojí. V horším případě podstoupíme potřebné testy.
Naše Hanička je taky dost aktivní, ale je to ještě kotě. Přestává i jíst, spíš pije a je vyhublá. Vylízaná místa zatím čistá bez boláků a bez hnisání, ušní maz v normě.

No uvidíme, snad se podaří na to přijít.

Přeju hodně zdravíčko a ať se Vaší kočičce alergie zlepší, nejlépe zmizí a víckrát už se nevrátí.
_________________
Leňuška
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Bertík



Založen: 26.04.2010
Příspěvky: 41

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 4. 2010 19:49:04
Odpovědět s citátem

Dobrý večer. Ráda bych se zeptala, zda nemáte u koček zkušenosti s alergií na mléko nebo na Frontline. Máme kocourka, asi májového, takže mu bude brzy rok. Nikdy nechtěl mléko, ale před dvěma týdny ho začal vyžadovat, ačkoliv by se kočkám dávat nemělo. Prostě tak dlouho řve u ledničky nebo u misky, dokud nedostane mléko. Přede dvěma týdny také dostal poprvé Frontline, protože začal nosit klíšťata. V místě, kde měl jedno klíště, se mu udělal malý boláček, říkala jsem si, že ho to místo svědilo a tak ho drbal, až se rozdrbal do krve. Jenže to je asi týden, co se mu bolák zvětšil a vytvořil se další o kousek vedle. Teď je to ve stadiu, kdy se mu boláky téměř zahojí, ale on je rozdrápe. Do toho mu začaly padat chlupy, a to nejen u těch boláků, ale i na hlavě a mezi lopatkami. Momentálně mám na krku pod bradou tři lysiny, mezi lopatkami dvě (jednu mu teda udělal veterinář), další malou mezi ušima a dělá se mu malá za jedním uchem. Dnes jsme byli na veterině. Doktor se domnívá, že by to mohla být plíseň - právě probíhá kultivace, výsledky budou za týden, parazité jsou vyloučení. Kocourek je očkovaný, odčervený.
Přesto mám pořád podezření, jestli není na vině mléko, lékař říkal, že by spíš měl průjem, ale že pokud se nepotvrdí plíseň, bude se řešit alergie. Také mne napadl ten Frontline, nikdy dříve ho neměl a u psů jsou na tyto přípravky alergie, kdy kůže svědí a vypadnou chlupy, docela častá.
Předem oba děkujeme za reakce Smile.
_________________
Hanka a Bertík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
emilly



Založen: 24.03.2008
Příspěvky: 59

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 4. 2010 22:45:56
Odpovědět s citátem

A co ekzem? Na ten vet nic neříkal?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 6:22:36
Odpovědět s citátem

Možné je všechno.

Každopádně mléko zkuste přímo kočičí (k dostání značky Whiskas, nebo v drogerii Rossmann).

Ohledně Frontlinu, klidně to může být alergie na Frontline, kočky reagují různě a i když většině vyhovuje, můžete být zrovna výjimka.

Počkejte na kultivaci možné plísně a do té doby se vyvarujte jak běžného mléka tak Frontlinu.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bertík



Založen: 26.04.2010
Příspěvky: 41

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 8:27:26
Odpovědět s citátem

Děkuji oběma za reakce Smile. Nene, o ekzému veterinář nic neříkal, spíš má podezření na plísně. Místy má fleky, kde vůbec nemá chlupy, jen hladou kůži, bez zarudnutí, ale jak si to škrábe, tak na dvou místech se rozšrábal do krve. Každopádně jsme přestali dávat mléko, Frontline má dva týdny, ten už asi nijak neodstraním, ale další dávat nebudu a pokusím se vymyslet, co jiného proti klíšťatům. Jinak mu včera veterinář píchl něco proti zánětu, jak si to pořád škrábal, tak měl pod strupy zánět. A dostali jsme v lahvičce dezinfekci, kterou jsem naředila do 1,5 litru vody a 3x denně potíráme. Začli jsme včera ráno a co pozorujeme, tak se Bertík míň škrábe. Snad se to co nejdřív vyřeší. U psa nic nepozorujeme, a to jsou spolu skoro pořád. Uvidíme. Very Happy
_________________
Hanka a Bertík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Nico



Založen: 08.02.2010
Příspěvky: 44
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 12:41:54
Odpovědět s citátem

Bertík napsal:
Děkuji oběma za reakce Smile. Nene, o ekzému veterinář nic neříkal, spíš má podezření na plísně. Místy má fleky, kde vůbec nemá chlupy, jen hladou kůži, bez zarudnutí, ale jak si to škrábe, tak na dvou místech se rozšrábal do krve. Každopádně jsme přestali dávat mléko, Frontline má dva týdny, ten už asi nijak neodstraním, ale další dávat nebudu a pokusím se vymyslet, co jiného proti klíšťatům. Jinak mu včera veterinář píchl něco proti zánětu, jak si to pořád škrábal, tak měl pod strupy zánět. A dostali jsme v lahvičce dezinfekci, kterou jsem naředila do 1,5 litru vody a 3x denně potíráme. Začli jsme včera ráno a co pozorujeme, tak se Bertík míň škrábe. Snad se to co nejdřív vyřeší. U psa nic nepozorujeme, a to jsou spolu skoro pořád. Uvidíme. Very Happy


Alergie na mléko v podobě vypadané srsti, to jsem zatím neslyšela a není to obvyklé. Naše venkovní kočka měla vylysané místo na krku, také si to rozdrápla do krve. Ta dezinfekce by měla stačit (já jí na to dávala ještě lékařský pudr, aby to nemokvalo, ale někdo to nedoporučuje) a hl. si počkejte na výsledky, potom veterinář určí další léčbu. Náš pes měl něco podobného, bral Prednison. Záleží i na tom, zda je kočka venkovní, bytová, na internetu se v tomhle případě nedá moc poradit a co zvíře, to individuální problém.

K těm dietním granulím - hypoalergenní granule se vyrábí ve značce Brit Care nebo třeba Arden Grange , ale není to to samé co hypoalergenní dieta! Pokud je podezření na potravinovou alergii, Brit Care to určitě nevyřeší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bertík



Založen: 26.04.2010
Příspěvky: 41

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 13:06:14
Odpovědět s citátem

Ahoj, veterinář mi taky říkal, že na mléko takovou alergii neviděl, že si myslí, že ne. V pondělí se dozvíme, co s tou plísní, jestli je, nebo ne. Ale teď mi říkala spolužačka, že jejich kocour měl stejnou reakci na Frontline - týden po aplikaci vypadala srst v místě aplikace, v následujícím týdnu kolem krku. Ale nemusí to být stejné, co náš.
Jinak kocour je venku i doma, jak se mu chce, takže mohl venku přijít k čemukoliv. Upřímně - nejradši bych byla, kdyby to byla reakce na ten Frontline Very Happy . Po té dezinfekci se drbe čím dál tím míň a dokonce, když mu ty fleku mažu, tak se mi ještě nastavuje a vrní, tak mu to je možná i příjemný, když nezdrhá Very Happy.
_________________
Hanka a Bertík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
libuse



Založen: 14.04.2009
Příspěvky: 46

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 14:50:43
Odpovědět s citátem

Z vlastní zkušenosti Vám mohu doporučit Vet.nemocnici Libuš - tam dojíždí dobrý dermatolog MVDr. Rybníček.
S recepcí se domluvíte ,kdy vás k němu objednají.
Z nás ostatní veti. jen tahali peníze,radili vše možné,ale on jediný přesně specifikoval problém i léčbu.
LK
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bertík



Založen: 26.04.2010
Příspěvky: 41

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2010 18:33:56
Odpovědět s citátem

Děkuji za doporučení, ale jsem z východních Čech a Libuš máme trochu z ruky Very Happy . Zatím si na veterináře nemůžeme stěžovat, se psem se vždy vše vyřešilo, když měl kocour v uchu počínající zánět, tak na to taky hned přišli, ani nemusel brát antibiotika. Včera jsem byla s kocourem kvůli současnému problému, hned dělal test na vnější parazity, poté bral vzorky na kultivaci kvůli plísním, odstranil mu i z části chlupy, aby lépe nabral dostatek vzorků. V pondělí uvidíme. Jak jsem to tu pročítala, u plísně se kočky tolik nedrbou, ten náš jo - do krve, i když jak teď potíráme dezinfekcí, tak míň.
_________________
Hanka a Bertík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adrian



Založen: 12.02.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 2. 2012 11:53:56
Odpovědět s citátem

Nám se kocour (v té době ještě kotě) taky často škrábal, někdy i do krve, teklo mu více z očí a nosu než je běžné, občas řidší stolice. Řešili jsem to s veterinářem a ten nic neschledal a jen mu pichl injekci na podporu imunity, která zabrala na týden.
S tím jsem se nemínil smířit, tak jsme změnili krmivo Hills pro koťata za jinou značku Nutro škrábání a problém s řidčí stolicí postupně odezněl. Tak jsem se rohodl vyměnit stelivo zverlit, o kterém jsem si byl vědom že dost práší za jiné. Po delší době se projevilo mírné zlepšení. Uplně tyto problémy vymizeli sami od sebe až v 1 roce.
V té době jsme taky, asi jako každý, jsme asi po 2 měsících měnili krmivo, aby jsme so dopracovali k něčemu co nám bude vyhovovat. Koupili jsme royal canin, kcourovi to hrozně chutnalo (ale může to být jen tím, že nebylo výživné), ale bohužel se po měsíci objevili lysyny na zadních talpách a na hřbetě. Opět to bylo reakce na krmivo.

Takže po těchto zkušenostech nekrmíme komerčníma značkama, nedáváme žadné konzervy a kapsičky, ale volíme opravdu kvalitní granule, ktreré kočce vyhovují a maso.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 2. 2012 13:37:25
Odpovědět s citátem

Jakou značku granulí používáte?
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adrian



Založen: 12.02.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 2. 2012 13:44:48
Odpovědět s citátem

Momentálně kupujeme asi rok granule Feline caviar a jsme s nimi spokojeni.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (44x)
2
Britská krátkosrstá kočka (21x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (19x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
6
Mňoukání a štěkání (17x)
7
Kočičí jména (14x)
8
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
9
Značkování u kocourů a koček (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top