Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Zatoulala se k nám březí kočička....

Fórum: Ostatní

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
mala.bila.kocicka



Založen: 31.03.2010
Příspěvky: 10

Předmět: Zatoulala se k nám březí kočička....
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 5. 2010 11:34:12
Odpovědět s citátem

Dobrý den všem.

Je to 2 měsíce, co od nás odešel náš kocouř. Psala jsem tu Proč od nás odešel kocourek a jak ho chytit. Našli jsme ho, má se dobře, je vpořádku, žije asi 3OOm od nás, ale vybral si žít divoce. Asi se v něm ozvala divoká krev svých rodičů.

V pátek se k nám zatoulala nádherná tříbarevná kočička. Je březí asi 6 týdnů. Nikdy jsem ji v okolí neviděla (a že znám všechny sousedovic kocouře Very Happy ). Vzali jsme ji na veterinu, zda-li nemá čip. Nemá. Rozvěsili jsme plakáty, nikdo se zatím neozval. Je čisťoučká, určitě něčí byla. Měla strašnej hlad a je vystrašená. Taky měla tasemnici, tak jsem jí dala prášek. Možná ji někdo vyhodil, když zjistil, že je březí?? Evil or Very Mad Co teď s ní? Máme jí zatim doma, ale kdo se ujme březí kočindy?? Rodit by měla asi za 2 týdny, že? Ale jak to poznám??? Nikdy jsem nic takového nedělala. Vždycky jsme měli vykastrované kocoury. Máme ještě jednu kočičku - vykastrovanou. Docela se snášejí, naše je úplnej anděl. Veterinářka nabídla, že koťátka uspí, ale to já asi nedokážu. A co pak s nima?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ivi.ik



Založen: 05.05.2009
Příspěvky: 79
Bydliště: Děčín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 5. 2010 16:59:55
Odpovědět s citátem

taky bych je nedokázala jen tak s klidným svědomím uspat,asi bych se snažila,na netu je dost věcí,když zahledáte,jak odrodit,když je nutno,většinou si kočička poradí sama,jasně,mohou nastat komplikace,v tom případě je dobré mít číslo na veta a nebo nějakou ordinaci poblíž vás a oni jistě poradí a pomůžou,jinak si zadejte do vyhledávače třeba..pipláme kotě,či porod kočičky, pár vláken,at už tady,tak třeba i z Koček on-line vám vyjede,je dobré,kočičce dopřát klid před porodem a taky připravit nějakou bedýnku vystlanou a dát ji na klidné místo,aby věděla,kde může porodit,jinak si najde nějaké klidné místo sama..vím o skříních a podobně Very Happy když bude vše v klidu a pohodě,číča vám odrodí a vy jen pohlídáte,že je vše v pořádku a uvidíte,jak se to dá zvládnout,vet vám jistě poví přesně,co ,kdy a jak,jaké třeba koupit mlíčko na dokrmování malých,kdyby některé bylo potřeba dokrmovat,jakou lahvičku na to,prodávají speciální,s malinkým dudlíčkem ,pro kotátka,a jakmile se trošku,zhruba po 3 týdnech začnou rozkoukávat,nafotˇte je a zadejte do různých stránek k nabídce do inzerce,myslím,že kolem 3 týdne už se také odčervují,ale jak říkám,nejvíc vám poradí asi vet,když mu povíte,že nemáte to srdce,dát 2-3 malá stvořeníčka jen tak uspat...moc držím palce
_________________
ze začátečníka se stala hrdá majitelka 6 úžasných kočičích kožíšků,jednoho psíka a 2 želviček
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 5. 2010 0:07:50
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
jste moc hodní, že jste se kočičky ujali. Moc se přimlouvám, abyste si ji zatím nechali, ono březí kočičku udat někam jinam asi nebude snadné, útulky a depozita bojují už teď s přílivem březích koček a narozených kotisek. A když už vám kočička dala důvěru.... nepochybně jste ji i koťátka zachránili, jak by chuděra přežila venku, březí ?

K těm praktickým věcem: Březost kočky trvá cca 65 dní, tedy + - těch 8 týdnů. Takže , jestli je kočička opravdu v 6. týdnu, pak za 2 týdny můžete očekávat porod. Nechá na sebe kočička sáhnout, na bříško? Už jsou hmatné pohyby kotisek?

K porodu potřebujete: připravenou krabici či prádelní koš, vystláno nějakými měkkými látkami, nejlépe bavlněnými pratelnými. Je ovšem možné, že si kočka vybere k porodu jiné místo , kde si bude připadat v bezpečí.

Je dobré mít připravené ubrousky, obyčejné papírové, ostré nůžky, kdyby bylo potřeba střihnout pupeční šňůru. Ale většinou kočky zvládají porod samy.

Jak poznáte počátek porodu? Kočička bude neklidná, bude hledat vhodné místo, pobíhat, možná i mňoukat. Možná bude chtít, abyste byla u ní, o to si řekne, nebojte, to nemůžete nepoznat. Když porod začne, vypudí ze sebe kočka kotě, v plodovém obalu, ten protrhne zuby, překousne pupečníkovou šňůru a kotě olíže. Intervaly mezi narozením jednotlivých kotisek jsou různé, někdy dvacet minut, nebo hodinu i víc, výjimkou nejsou ani čtyřhodinové intervaly. Při porodu odtéká plodová voda a trochu krve. Pokud by krve bylo mnoho a tekla rychle, je třeba volat veta. Stejně tak, kdyby kočka nemohla kotě vypudit, měla stahy a hodně naříkala a trvalo to dlouho. Ale opravdu většinou kočky rodí samostatně, toho se nebojte.

O kotiska se v prvních týdnech stará sama kočka, krmí je a čistí. Je třeba zajistit kočičce dostatek kvalitní potravy - nejlépe granule pro kojící kočky nebo pro kotiska a dostatek čisté vody na pití. Je dobré doplnit mamině kočině jídelníček tvarohem, syrovým ( přemraženým) kuřecím atd.

Koťátka se začínají přikrmovat v cca 4 - 5 týdnech a v té době se už také učí chodit na kočičí WC - obvykle nízký, nekrytý záchůdek. Naučí se to velmi rychle.

Je třeba zajistit bezpečí kotisek, když začínají běhat - aby nikam nevlezla, nemohla spadnout z velké výšky atd.
První odčervení se provádí v 6 - 8 týdnech, potom očkování.

Vím, že kotisek je hodně a najít jim dobré domovy je velká odpovědnost, ale... za sebe říkám, že bych kotiska nedokázala nechat uspat, sice je to jakoby "humánní" řešení, ale....

Mmch, mít možnost vidět růst, vyvíjet se a hrát si koťata , vidět, jak se o ně máma kočka stará, to je myslím jeden z nejhezčích zážitků v životě s kočkami. Ač jsou s tím samozřejmě spojené i starosti, ta radost je bohatě vyváží.

Pokud budete potřebovat s čímkoliv poradit, věřím, že tady na MK rady a podporu najdete.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Gabouš



Založen: 26.05.2009
Příspěvky: 19

Předmět: Re: Zatoulala se k nám březí kočička....
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 5. 2010 8:44:02
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

můžu vřele doporučit www.kocky-online.cz, tam nejenom, že najdete odpovědi na všemožné otázky týkající se březích koček, ale můžete si přečíst i nějaké téměř online reportáže z porodu koťat a následné péče o ně. Taky tam čile diskutuje spoustu lidí z útulků a depozit, určitě by Vám dali i cenné rady pro další hledání domovů pro koťata.

Hodně štěstí!
_________________
Gabouš a kočandy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mala.bila.kocicka



Založen: 31.03.2010
Příspěvky: 10

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 5. 2010 10:10:57
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

děkuju všem za rady. Číču jsme si rozhodli nechat s tím, že až se koťátka narodí a povyrostou, tak jim najdeme domov.

Zdá se, že si kočička u nás zvyká, i když je ještě dost plachá. Bojí se lidských nohou, ale jen dospělých. Když k ní s manželem jdeme, třebas i velice pomalu, vždycky uteče. Děti kolem ní můžou lítat a křičet a vůbec jí to nevadí. Že by jí nějakej "dobrák" chtěl "hladit nohou"? Mad , ale jak někde leží, tak se nechá hladit a mazlit všude, ducá hlavičkou do ruky, vyvaluje to tlustý bříško Very Happy Nechá si na něj bez problémů sahnout, ale necítím pohyby koťátek, jenom jak mamina vrní. Manžel vzal v obchodě hromadu kartonovejch krabic, tak máme už i porodnici Smile Roztříhám stará prostěradla. Vyrobili jsme jí různý budníčky, ale nechce v nich spát. To radši spí v obýváku na koberci pod sušákem nebo u dětí na palandě.
S naší první kočindou si nic neřikají. Obejdou se obloukem nebo od sebe sedí tak 2 metry a pozorují se. Když se ale naše číča rozběhne, mamina za ní běží a já nedokážu vypozorovat v jakým úmyslu, hraní to ale určitě neni. Ráno se mi mezi ně omylem připletla noha, když se holky zákeřně vyřítily z rohu a dostala jsem od maminy drápem, což mělo určitě patřit naší kočičce. Že by jí chtěla vypráskat? Naše pak vždycky vrčí a syčí a je z toho hádka Confused Nenapadá vás proč?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 5. 2010 10:55:09
Odpovědět s citátem

mala.bila.kocicka napsal:
Ráno se mi mezi ně omylem připletla noha, když se holky zákeřně vyřítily z rohu a dostala jsem od maminy drápem, což mělo určitě patřit naší kočičce. Že by jí chtěla vypráskat? Naše pak vždycky vrčí a syčí a je z toho hádka Confused Nenapadá vás proč?


Seznamování dvou koček provází běžně syčení, vrčení a různé výpady, myslím, že netřeba si dělat těžkou hlavu. Když k jedné kočce přinesete druhou, povětšinou je třeba, aby si vyříkaly svou pozici .... nicméně pokud jste dostala drápem, myslím, že to bylo jen v rámci běhu než že by a druhou čičinu útočila. Kočky drápky běžně používají nejen k "boji".
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mala.bila.kocicka



Založen: 31.03.2010
Příspěvky: 10

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 5. 2010 11:03:29
Odpovědět s citátem

Musim vám sem napsat. Včera jsem Minette (tak jsme číču pojmenovali) hladila po bříšku a cítila slaboučké šťouchance od kočičích miminek:-)) Připomnělo mi to moje těhotenství:-) A kočička vypadá moc spokojeně! Akorát asi porodí u dcerky v posteli, protože jinde spát nechce:-))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 5. 2010 13:21:38
Odpovědět s citátem

mala.bila.kocicka napsal:
Musim vám sem napsat. Včera jsem Minette (tak jsme číču pojmenovali) hladila po bříšku a cítila slaboučké šťouchance od kočičích miminek:-)) Připomnělo mi to moje těhotenství:-) A kočička vypadá moc spokojeně! Akorát asi porodí u dcerky v posteli, protože jinde spát nechce:-))


To je moc milé Very Happy

Fandím Vám a držíme pěsti, ať dopadne vše v pořádku!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mala.bila.kocicka



Založen: 31.03.2010
Příspěvky: 10

Předmět: Narodily se nám koťátka
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 5. 2010 18:22:27
Odpovědět s citátem

Dobrý den všem!

Jen chci dát vědět, že se Minetce v noci narodily 4 nádherná koťátka. 2 kočičky a 2 kocourci. 3 jsou černobílá a jedno rezavobílé. Všechno bylo vpořádku, kočička nám dávala celý den najevo, že se porod blíží, tak jsme si u ní ustlali s manželem v kuchyni a ve 4hod vykouklo na svět první koťátko. Byla to nááááádhera. Minette byla strašně šikovná. V 6hod bylo odrodíno a Minuška spokojeně vrněla s koťátkama mlaskajícíma u mlíčka. Nejradši bysme si je všechny nechali, jak jsou krásná a roztomilá. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: Re: Narodily se nám koťátka
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 5. 2010 21:56:03
Odpovědět s citátem

mala.bila.kocicka napsal:
Dobrý den všem!

Jen chci dát vědět, že se Minetce v noci narodily 4 nádherná koťátka. 2 kočičky a 2 kocourci. 3 jsou černobílá a jedno rezavobílé. Všechno bylo vpořádku, kočička nám dávala celý den najevo, že se porod blíží, tak jsme si u ní ustlali s manželem v kuchyni a ve 4hod vykouklo na svět první koťátko. Byla to nááááádhera. Minette byla strašně šikovná. V 6hod bylo odrodíno a Minuška spokojeně vrněla s koťátkama mlaskajícíma u mlíčka. Nejradši bysme si je všechny nechali, jak jsou krásná a roztomilá. Very Happy


GRATULUJEME!!! A mrňouskům přejeme ty nejlepší a nejhodnější dvounožce, kteří se o ně budou s láskou starat!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: Re: Narodily se nám koťátka
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 5. 2010 10:40:03
Odpovědět s citátem

mala.bila.kocicka napsal:
Dobrý den všem!

Jen chci dát vědět, že se Minetce v noci narodily 4 nádherná koťátka. 2 kočičky a 2 kocourci. 3 jsou černobílá a jedno rezavobílé. Všechno bylo vpořádku, kočička nám dávala celý den najevo, že se porod blíží, tak jsme si u ní ustlali s manželem v kuchyni a ve 4hod vykouklo na svět první koťátko. Byla to nááááádhera. Minette byla strašně šikovná. V 6hod bylo odrodíno a Minuška spokojeně vrněla s koťátkama mlaskajícíma u mlíčka. Nejradši bysme si je všechny nechali, jak jsou krásná a roztomilá. Very Happy



No to je super zpráva. Gratulujeme. Pěkně si koťátka užívejte a napiště jak se jim daří.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 5. 2010 23:31:12
Odpovědět s citátem

No to je báječná zpráva, gratuluji mamině kočce i vám k zvládnutému porodu a kotiskům přeji, aby rostla jako z vody...totiž, mléka Smile . A vám přeji hodně radosti s těmi malými úžasnými stvořeníčky Smile.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (59x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (32x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (25x)
4
Britská krátkosrstá kočka (25x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (23x)
6
Mňoukání a štěkání (22x)
7
Kočičí jména (22x)
8
Mrouskání kočky (říje) (21x)
9
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top