Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Prosím o radu,co s agresivním-rozmazleným? kocourkem


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
janina7777



Založen: 20.08.2011
Příspěvky: 2

Předmět: Prosím o radu,co s agresivním-rozmazleným? kocourkem
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2011 17:17:50
Odpovědět s citátem

Je to naše první kočka,přečetla jsem tunu knížek,Vaše spokojená kočka Smile) atd. Kocourek je siamsky,Je mu 16 měsícu,4 měsíce kastrovany. Máme ho od jeho 2 měsíců. Já i moje děti ho milujeme... Co jsem mluvila s ostatníma chovatelema i s rodinou,od kterých jsme kocourka dostali,je velmi inteligentní. Stačí mu pár hodin,aby pochopil,co je kapsička, Na zvolání,Majkí,pipinka,už sedí na parapetě a švihá ocasem Smile). Užasně aporuje,myšičky,tím trávíme hodiny Smile) Obzlášt se upnul na mě,vycvičil si mě na speciální mnouknutí,kterému jsem se naučila rozumět. Tak nějak vychoval kocour mě,ne já jeho Smile).to bude asi ten problém.
Například,vleze si do kuchynského dřezu(to miluje) mnoukne si,abych mu pustila vodu,do proudu vody máchá tlapkama,takže mě celou zleje Smile) Když odejdu,skočí na mě a kousne mě do lýtka,teče krev,okolo kousanců mám modřiny. To samé ( je mlsný) pokud chce kapsičku,ale na tu co jsem mu dala nemá chut. Nejhorší je po ránu,to lítá po bytě s naježeným ocasem jak magor,Často se bojím jít udělat si kafe,jít na wc,a dát nohy z postele Smile) Pokud po utoku ho chytnu Smile) Ví,že proved co se nemá, Chytnu ho za krk,jak to dělají kočičí mámy,vynadám mu,zavřu se v pokoji,následně ho ignoruji,
Předevčírem mě kousl do holeně tak,že jsem dostala antibiotika,(snad mi tu nohu neamputujou) Smile)) Po dalším utoku,jsem ho chytla a na pár opravdu vteřin,vyhodila za dveře od bytu,,nemluví se mnou,opravdu schvalně ze stěny sházel kxětináče,to nikdy neudělal,demonstrativně spí na zemi (jinak v odpočívadle,nebo své dece u mě v posteli)
Mám pocit,že je to boj o moc,kdo týhle ¨'smečce' bude vládnout, jestli ženská Smile)) Nebo kocour. Samozřejmě to nebylo ze dne na den,ale mě osobně se zdá,že po kastraci,se jeho agresivita stupnuje.
Snad má někdo podobné zkušenosti,a poradí mi,
_________________
Kočičáci a jeho dvounožci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Sherlocková



Založen: 18.10.2006
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Prosím o radu,co s agresivním-rozmazleným? kocourkem
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2011 17:33:14
Odpovědět s citátem

Já osobně bych vám doporučila dvě věci.

1. Když kousne, vyjekněte a oslovte ho. Něco hodně podobného dělají při hře koťata a říkají tím, že to bolí. Já se svojí povahou bych mu to kousnutí vrátila, aby věděl jaké to je. Twisted Evil

2. Už jste přemýšlela nad možností druhé kočky? Tahle rada není všelék, ale mohlo by to pomoci. Kocouř bude mít sobě rovného parťáka a hlavně ten mu bude jeho kousky vracet. Wink Siamky jsou společenské kočky, takže by to opravdu mohlo pomoci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
janina7777



Založen: 20.08.2011
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2011 17:54:52
Odpovědět s citátem

Moc děkuji,při kousnutí ječím jak na lesy Smile)) Skočí na mě,pak kousne,takže to fakt bolí a nemusím se k tomu nutit ..
Ale s tím kočičím kamarádem máte pravdu,ošklivě mě napadal,i když jsem odcházela do práce,Dělám na směny,když mi kolegyně odjela na dovču,dělala jsem 22 dní v kuse,a když jsem mu po 10dnu,udělala ve dveříh Pa pa Majkí,měla jsem prokouslou ruku Smile) ( To nikdy tak nemá být,jsi pryč až moc)
O kočičím společníkovi jsem opravdu přemýšlela. Navíc mě tak nějak došlo,že ty jeho utoky se asi ty,kdy odcházím do práce .
Díky za radu
_________________
Kočičáci a jeho dvounožci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Sherlocková



Založen: 18.10.2006
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2011 18:10:22
Odpovědět s citátem

Pro jistotu zkuste pročíst tohle http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=3726
a probrat to s jiným majitelem siamky, ale myslím, že kočičí parťák je pro vás ideální řešení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2011 19:38:36
Odpovědět s citátem

Bohužel první chybou bylo vzít si tak malé kotě, evidentně bez PP. Kocourkovi chybí výchova a raná socializace, moc brzy byl vyrván od matky a sourozenců, kde by se správnému chování naučil, pokud vůbec byl chován volně doma, a ne někde ve voliéře. Záleží také na povaze rodičů, agresivnější jedinci se z chovu vyřazují u všech plemen, to ale množitelé bezpapíráků nijak neřeší, je jim to fuk, hlavně, že prodají.
Všechny moje kočky, také chovatelů co znám, jsou neskutečně hodné a mazlivé, nejlepší plemeno co znám, velice inteligentní.
Svou nedůsleností, a rozmazlováním při výchově, která kocourkovi měla nahradit vše, co se kvůli brzkému odběru od matky a sourozenců nenaučil, jste jenom zafixovala jeho špatné chování.
Jako radu bych doporučila zkusit bachovky namíchané přímo pro vašeho kocourka, hodně si s ním hrát, ale správným způsobem, úplně ho utahat, ať honí třeba nějaké peříčko na šňůrce, nakoupit hračky, např je docela dobrá koulodráha, šustící tunely. Hračky střídat, pořád to samé by brzy omrzelo. Při kousnutí třeba postříkat vodou, mít stále v blízkosti rozprašovač s vodou, když udělá něco co se vám nelíbí, tak stříknout. Hlavně buďte důsledná!!! Když ho hraním pořádně unavíte, trošku pomazlit, dát odměnu, správná siamka pochopí.
Siamský či orientální kamarád by byl myslím moc dobrý, ale nejdřív bych napravila váš vzájemný vztah.
Hlavně si ale dát pozor jakou kočku a z jakých podmínek si berete.
Držím palce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2011 11:46:54
Odpovědět s citátem

Krom peterbaldů (původ sphynx-orientálka) mám doma i nádherného bílého siamáka. Všechny kočky jsem si brala ve věku jak má být, min. 3 měsíce staré nebo starší. Ani já nedám z domu kotě mladší, nepřipadá v úvahu. Socializace je neskutečně důležitá, aby následně nový mazlitel neměl s kočkounem problémy. A nejlépe koťata vychovává kočkolidská smečka, kde kočky hrají první housle Wink . Jakpak se zapojují otcové a sourozenci! A člověk jim jen pomáhá tím, že do kotěcí hlavičky musí dostat to, že mazlit se s dvounožcem je příjemné, ale někdy ho něco zabolí víc než sourozence, že nemá drápy ani zuby, ale ruce, které dovedou hezky hladit a šolíchat a je to moc příjemné Smile . A že se není třeba dvounohých bát. A třeba ani dalších čtyřnohých, kteří vydávají nepatřičné zvuky-nemňoukají ale štěkají, a stejně neublíží.

Na tohle všechno kotě potřebuje čas. Ty tři měsíce u mámy a sourozenců vidím jako absolutní nutnost.

No a co teď s tím. Začala jste to řešit dost pozdě. Ujišťuji vás, že agresivita kocoura může dojít tak daleko, že vás může velice vážně poranit a vy se ho začnete bát, a pak by bylo teprve zle. Já osobně jsem se s takovou agresivitou nikdy nesetkala, ale kamarádka ano-kocour jí prokousl achilovku a marodila s tím hodně dlouho. A na nohou má od něj další hluboké jizvy. Jenže to byl kocour nekastrovaný a vyřešila to kastrace.

Vy píšete, že je kastrovaný-tak tady vidím jednoznačně špatnou výchovu kotěte. Víte, kamarádka po té zkušenosti s agresívním kocourem mi říkala, že kocour mě musí milovat, ale musí ze mě mít zároveň respekt. A protože jsem její jizvy viděla, tak jsem si její radu vzala doopravdy k srdci. Jakékoliv sebemenší projevy agrese řeším v zárodku. Když mě devon při mazlení kousl do nosu (je to jeho hobby mi ožužlávat nos) víc než je zdrávo, zařvala jsem a okamžitě jsem ho kousla do ucha. A jak si to pamatuje. Teď už stačí, abych jen lehce zvedla hlas a hned ubere volume při ožužlávání nosu. To děláte správně, že se mu přestanete věnovat, musí si to spojit se svým nevhodným chováním. Jenže to má bohužel už hodně zažité. A jakmile se ho začnete bát, máte vymalováno.

Ty bachovky mi přijdou jako dobrý nápad. Obraťte se třeba na www.sluzbyprozvirata.cz -mám s paní dobré zkušenosti. A vy musíte rychleji reagovat na jeho nevhodné chování, jestli tušíte, kdy útok přijde, snažit se mu předejít-mějte třeba pořád při sobě kuličku papíru a tu mu hoďte, kupte si do zásuvky Feliway a jeden kupte i ve spreji a ráno a večer si s ním pocákejte ruce-nebo tu část těla, kterou napadá nejčastěji. Okamžitě po útoku ho zavřete a nechte osamotě, ale ne nadlouho. Siamka nutně potřebuje parťáka!!!!!!! Ta nemůže být sama, ani náhodou! Jestli kocourka necháváte hodiny a hodiny samotného, je těžce frustrovaný a jeho agrese může pramenit z této frustrace. Jsou to nesmírně společenské kočky, upovídané, hravé. Ty fakt trpí samotné - to pro ně není normální stav. Přimlouvám se za parťáka, to by dle mého názoru spolu s důslednosti při převýchově, bachovkami a feiwayem měla spolehlivě zabrat.

A pokud se rozhodnete pořídit kotě, nekoukejte jen na cenu, ale hlavně na to, aby při odběru bylo staré aspoň 3 měsíce, a bylo z chovu, kde se koťatům evidentně věnují. Na orientální kotě s PP a za cenu, která příliš nebolí, vám můžu dát kontakt. Přeju hodně štěstí.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Lenka77



Založen: 07.09.2011
Příspěvky: 5

Předmět: utočicí kocour
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 9. 2011 21:19:55
Odpovědět s citátem

Dobrý den.Sem překvapená že nejsem jediná co má doma psychicky labilního kocoura.Takže,jmenuje se Damian je to kříženec perské a obyčejné kočky je mu 8 let od necelého roku života je kastrovaný od roku života má společnici mainskou mývalí kočičku Megy-taky kastrovaná,mají se rádi spí spolu v obětí občas se ale poperou-nic vážného,docela dlouho na ní žárlil a řešil to čuraním na podlahu, to sem ale vyřešila častějším mazlením.Před 2 týdny začal na mě utočit,udělal to 2 krát,přešlo ho to a ja myslela že bude klid.Bohužel to vydrželo jen ty 2 týdny včera mě opět napadl.Vždy to začíná stejně sedí na zemi a BLBĚ NA MĚ KOUKÁ,promluvím ne něj-zasyčí,chci co pohladit-ožene se po mně drápky,někdy stihnu uhnout,zvýším na něj hlas-on taky,řvu na něj-on řve taky rozběhne se naproti mě a před sebou metá drápama,tehdy beru dečku a oženu se to něm lekne se a stáhne se,jakmile se ale otočím zády nebo odložím dečku jede po mně z řevem zase.Někdy se mu podaří zahnat mě do kouta to si sedne před mně a nedovolí mi jít prič.Po 15-30 min odchází,začnu na něj hezky mluvit a volat ho- přijde,sedne mi na kolena a dělá že se nic nestalo,mazlí se a vrní,když si ale zase lehne na zem nepustí mě kolem sebe.Napadlo mě že mu vadí když odcházím ale do práce chodím pořád stejně i když sem tam mám sobotní směnu navíc.Doma se nic nezměnilo nenapadá mě žádný důvod,k příteli si ale nic nedovolí-zatím.Stačí aby mu řekl ať toho nechá a poslechne,přítel ho moc v oblibě nemá kvůli nevhodnému čůraní,nemazlí se s ním,ale taky ho krmí.Zkusím ty feromony,jestli máte další nápady jak to řešit nebo znáte důvod jeho agrese poraďte prosím.Jde z něj hrůza má 7kg není tlustý je hodně velký(usoudil veterinář)a drápy má patřičně VELKÉ.Dnes to na mně zase zkoušel,snažila sem si ho nevšímat sedla na gauč a za 15min přišel na zavolání a mazlil se.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 9. 2011 5:10:10
Odpovědět s citátem

Pokud se agresivita u vašeho kocoura začala projevovat tak náhle a až ve vyšším věku tak si myslím že by mohlo jít o zdravotní problém. U mojí kamarádky se začala podobně chovat do té doby milá sedmiletá kočka, která dokonce ze dne na den začala tvrdě napadat svá vlastní dvouměsíční koťata, o která se do té doby láskyplně starala. V tomto případě se ukázalo, že má kočka nádor na mozku. Ve Vašem případě může jít o jakékoliv jiné, nejspíš bolestivé onemocnění. Takže rozhodně doporučuji návštěvu veterináře a důkladnou prohlídku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 9. 2011 19:57:36
Odpovědět s citátem

Abych pravdu řekla, také se mi nezdá u takto starého dosud hodného zvířátka ta náhlá agresivita jako problém v chování, ale spíše zdravotní. Též se přikláním k vyšetření u lékaře jako první volbě. Aby se vyloučil tento problém.

U mladého jedince je to nezvládnutá výchova a špatná socializace, ale tady nic takového není, takže zbývá zdraví.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Lenka77



Založen: 07.09.2011
Příspěvky: 5

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 9. 2011 20:19:27
Odpovědět s citátem

To mně taky napadlo tak jsem ho prohmatal a pomačkala nedal najevo že by mu to působilo bolest a to jinak dá a baští taky normálně.Navštívila jsem veterinu a pan doktor mně upozornil na nepatrnou změnu v MÉM chováni,na tom něco bude no nevím co mu může vadit.Poslední dobou moc nestíhám a po bytě se někdy pohybuji málem v poklusu,jelikož mi utočí na nohy mohla by to souviset.Dnes zase na mně syčel a vrčel,dělala jsem že mně to nezajímá,vůbec jsem nereagovala ani jsem na něj nekoukla a nechal mně projít.Uvnitř jsem se ale klepala jak ratlík.Nevím jestli je to správný způsob jak reagovat,bojím se abych to ještě nezhoršila.Takže jestli je tady někdo zasvěcený prosím poraďte.Umožnila jsem mu pobyt v pokoji kde přes den nepobývám(ložnice) tam jinak kočky nesmí,šel tam,leží na židličce,když se jdu na něj podívat syčí tak dělám že jdu pro něco jiného vezmu to a odejdu.Tak po 10-20 min.mě chodí kontrolovat,nechá se pohladit něco sní.....pak zase odejde.Zdá se mi že chce být sám,ale stranil se mně i když žárlil no přitom pomohlo když jsem to nerespektovala vzala ho na ruce a pořádně pomuchlala,to ale na mně nebil agresivní,jen močil na zem.S kočkou se normálně baví a hrají si.Zítra jedu pro objednaný feliway,nikde jsem to totiž v Jihlavě nesehnala.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lenka77



Založen: 07.09.2011
Příspěvky: 5

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 9. 2011 9:49:07
Odpovědět s citátem

feliway zabral zase mám doma mazlíka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (57x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (30x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (25x)
4
Britská krátkosrstá kočka (25x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (23x)
6
Mňoukání a štěkání (22x)
7
Kočičí jména (21x)
8
Mrouskání kočky (říje) (20x)
9
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top