Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Močové cesty nebo angína?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
lalinka



Založen: 27.10.2012
Příspěvky: 3

Předmět: Močové cesty nebo angína?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2012 18:40:45
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
byla jsem se svým kocourkem (6let) asi před 3 týdny na veterině, protože přestal pít a nečůral. V minulosti už měl problémy s močovými cesty. Veterinář mu udělal rtg, řekl že žádné kameny nevidí a že písek by pravděpodobně vidět nemohl. Takže mu nasadil antibiotika na močové cesty a dostal infúzi. Třetí den mu dělal opět rtg a rozbor krve. Močovinu v krvi měl 7,5ml. Kocorek se pořád zhoršoval, tak jsem za další dva dny zkusila jiného veterináře. Ten si ho poslech a řekl, že nemůže pít protože má něco jako angínu a bolí ho to. Dostal na to antibiotika. Kocourek se teď chová jako normálně, ale pořád pije o dost méně, než dřív. Navíc jen kuřecí vývar, vody se ani už nedotkne. Pochopitelně také o dost méně čůra. Dnes nebyl na záchodě vůbec. Tak jsem se chtěla poradit jestli to je normální nebo jestli mám jít k veterináři. Nerada bych něco zanedbala. Děkuji za každou odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Močové cesty nebo angína?
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 10. 2012 11:18:13
Odpovědět s citátem

Základní informace získaná z odběru moči by měla být hladina pH. Pokud je pH příliš zásadité, nebo příliš kyselé, vznikají kameny. Mimochodem kameny lze videt i pod mikroskopem.

Takže změnit veta, přinést k vyšetření moč. Jakmile vyloučíte, že problém je v močovém měchýři, lze se soustředit např. na tu angínu.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2012 21:41:51
Odpovědět s citátem

To, že kocourek nepije vodu, mi nepřijde normální. Kočky obecně moc velkou potřebu pít nemají, ale přece jen... Pít jen vývar není to pravé ořechové. Čím ho krmíte? Mokrou stravou nebo i granulemi? Jak přišel veterinář na to, že má angínu? Koukal se mu do krku, prohmatával uzliny, měřil teplotu? Dnes jsou antibiotika širokospektrální, velmi pravděpodobně by tedy na angínu zabrala i ta, co jste měla původně na močové cesty. Není nejlepší dávat jedna antibiotika za druhými, aniž by bylo přesně stanoveno proč. Byl kocourek jen na rentgenu nebo i na sonu s močovým měchýřem a ledvinami? Vidím problém opravdu spíše tady a to, že nečural, protože nepil, mi přijde začarované. Zkuste odchytit moč, případně v nejhorším může vet vzít moč cévkovaním nebo sterilní moč cystocentézou - napíchnutím močového měchýře přes břišní stěnu - ale to musí vet umět a nesvěřila bych tento úkon každému. Ale každý vet by měl umět vyhmatat, zda je močový měchýř naplněný nebo ne. Takže krom návštěvy veta bych kocourka učila pít vodu - nikdy není pozdě. Začala bych mu vývar ředit vodou, postupně, až zůstane minimum vývaru a dostanete se tak k čisté vodě. Rozestavte doma několik misek s vodou, vyzkoušejte fontánku, kočky z ní pijí obvykle raději a tím i více. Kočka nemá ráda starou vodu, chce to tedy v miskách vodu alespoň 2x denně měnit, fontánka čerstvost vody řeší za vás. Zkuste mu nabídnout třeba kojeneckou vodu, třeba mu zachutná. Kočky jsou tvrdohlavé a své návyky nerady mění, pokud 6 let pije jen vývar, musíte mít trpělivost.
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
lalinka



Založen: 27.10.2012
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2012 23:24:47
Odpovědět s citátem

Fontánu jsem dnes objednala, tak doufám že to pomůže. Vodu pil vždycky a dost. Vývar mu dělám pouze poslední 3 týdny co mi přestal pít. Taky jsem přemýšlela jestli se nerozhodl pít ten vývar, protože mu víc chutná. On je totiž docela rozmlsanej. U veta byl pouze na rentgenu, sono neměl. Kocourek má dietu, takže ho krmím granulemi Trovet renal a oxalate. Bohužel na tuhle dietu jsme přešli až teď, protože předtím nám veterinář řekl, že má dostávat granule pro kastrované kočky. Moc mu nejedou, tak mu dávám i kapsičky, do kterých přilévám vývar. Teď dostával ještě játra, protože měl po těch antibiotikách zácpu. Mě je to právě také divné, že nepije. Bohužel je to typ kocoura, co jde na záchod jenom, když ho nikdo nesleduje a běda jak se na něj někdo koukne, když se chystá čůrat. Takže vzorek moči z něj sama nedostanu. Chtěla jsem k veterináři dneska, ale pil sám a čůral 4x. Chová se naprosto normálně. Mazlí se, hraje si, běží k mističce, když něco nesu a není apatický jako posledně. Tak ho nechci zbytečně tahat, protože ho to dost stresuje. Takže čekám, jak na tom bude zítra.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
lalinka



Založen: 27.10.2012
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2012 23:52:45
Odpovědět s citátem

Ještě jsem zapomněla napsat, že veterinář kocourka poslouchal a řekl, že tam něco slyší a že má i zvětšené uzliny. Že to je něco jako lidi mají angínu, proto ho bolí pít. A myslím, že mi ještě řekl, že to má v tom krku oteklé.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 10. 2012 20:29:41
Odpovědět s citátem

Močák plný písku vidím na sonu už i já! Na to je třeba sono, na rentgenu to asi neuvidí.

Vodu dejte na více míst do různých nádob-do hrnečku, do rendlíku, do misky, na umyvadlo-kočky rády pijí z různých nádob, tak to vyzkoušejte.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top