Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kousání


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Luky-Lou



Založen: 01.06.2004
Příspěvky: 1

Předmět: Kousání
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 6. 2004 11:57:59
Odpovědět s citátem

Ahoj,

chtěla bych Vás požádat o radu. Máme skoro tří-měsíčního britského kocourka. V posledni době se naučil kousat nás do ruky, vlastně všude. Nejprve to začíná jemnou hrou, ale pak už opravdu kouše tak, že to dost bolí. Zdá se mi dokonce, že je i dost vzteklý. když kousne tak, že to bolí, dostane jemně přeš čumáček, nebo mu chytím tlamičku. Ovšem dočkám se jen dalšího kousnutí a to ještě většího - jako že: "To máš za to!". Smile Někdy i jen tak sedím na sedačce, kocourek přiběhne a hryzne a v zápětí se ztratí. Je nějaká finta, jak ho to odnaučit?

Další problém je noční řádění a ranní brzké vstávání - doufám, že z toho vyroste. Ale trápí ještě jedna věc. Ze začátku jsme měli problém s jídlem - vůbec nechtěl baštit. Aby dostal alespoň nějaké živiny, vařila jsem mu kuře, dostal i syrové, občas i tuňáka ve vl. štávě. Minule jsem krájela v kuchyni vepřové maso, no co ten dělal se nedá popsat. Vydrápal (a to doslova) se mi po noze a držel, že jsem měla co cělat, abych ho odtrhla. Udělal to ještě třikrát za sebou - nemá cenu popisovat, jak vypadala moje noha. Když jsem ho odehnala, opět se začal vztekat a lítat kosmickou rychlostí po celém bytě a šíleně mňoukat. Takhle to přeci nejde. Četla jsem, že kočky syrové maso mohou, ale nepřeji si aby se takto choval. Teď se to škvrně naučilo i skákat na linku (a to jí mám dost vysoko), takže s krájením masa nemám šanci. Nějaké stříkaní vodou nezabírá, protože se na mě jen tak podívá a myslí si něco, jako že o co se snažím... Smile

Doufám, že jsem Vás nazahltila informacemi a snad mi i poradíte.

Díky, Lucie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Re: Kousání
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 6. 2004 14:56:51
Odpovědět s citátem

Macky sa zvyknu hrat prave tym sposobom, ze po sebe skacu, klbcia sa, skriabu a kusu sa. Ich kozusky su na to stavane, takze si neublizia, ale ludska koza to moc neznesie. Maciatka su v tomto este divokejsie a neuvedomuju si, ze pre vas to nie je ziadna hra a ze vam ublizuju. Kocura sice vychovate, ked ho za kazde kusnutie placnete, ale chce to vela casu a trpezlivosti. V kazdom pripade by u vas pomohlo, keby ste mu zadovazili macacieho kamarata. S nim by sa vyblbol do sytosti. Tym by sa vyriesil aj vas problem s rannym skorym vstavanim a nocnym radenim. Co mu takto ine ostava, ked cez den ste v praci (predpokladam) a on je sam a teda asi vacsinu casu prespi a v noci sa s nim nechcete hrat, lebo spite?
Co sa tyka suroveho masa - macky by mali dostavat premrazene a na izbovu teplotu opat rozmrazene surove hovadzie maso, hydinove (drubezi) maso, vnutornosti. Bravcove (veprove) nie je vhodne, pretoze je pre macky tazko stravitelne, je prilis tucne.
Inac mate pravdu v tom, ze driapat sa vam po nohach, to ho treba odnaucit. Kocura jemne placnite po cumaciku, bohuzial, opat to bude chciet strasne moc trpezlivosti a opakovat trest az do omrzenia... My sme s tym bojovali u naseho milacika v podstate takmer rok, az kym nevyrastol natolko, ze uz bol tazky a na nasej nohe sa neudrzal. Smile
Odpovědět 
Eddie
Anonymní





Předmět: Re: Kousání
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 10. 2004 16:54:44
Odpovědět s citátem

ahojte,
ja som uz tiez zufala, skusala som vsetko proti kusaniu. Vodu, potlapkavanie po cumaciku, plysove hracky... eddie ma 3 mesiace a hryzie vsetkych vsade. Question
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Kousání, vepřové maso
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2004 15:26:02
Odpovědět s citátem

ahoj,
je pravda, že malé kotě je opravdu velmi hravé a kousání chápe jako hru a neuvědomuje si, že vám ubližuje. Když se mazlíte nebo si hrajete a dojde to až do bodu, kdy vás kousne, okamžitě znehybněte, v kočičí řeči to znamená "mám toho dost, nedělej to!" pak ho odstrčte a zkuste mu podstrčit plyšáka na okusování, snad to zabere. To, že občas přiběhne a kousne vás do nohy, je pro něj taky hra. U koček je to o tom, že na sebe číhají a pak vybafnou. Přesně to dělá on vám. Asi nejlepší by opravdu byl další kočičí kamarád. Já má kocourka a kočičku a noční i ranní honičky probíhají, ale bez toho, abych já se v tom musela nějak angažovat.

Pozor na vepřové maso - není to o tom, že by bylo příliš tučné, ale hrozí z něj nákaza pseudovzteklinou a to i po přemražení. Takže nikdy nepodávat ať v jakémkoliv stavu, to samé se týká i když v menší míře divočiny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tammy



Založen: 13.10.2004
Příspěvky: 3

Předmět: Kousání
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 11. 2004 8:35:45
Odpovědět s citátem

Ahoj,
mám doma kocourka, kterému jsou necelé dva měsíce. Lidi, od kterých jsem ho dostala, se ho chtěli zbavit, takže ke mně přišel opravdu velmi malý ( 5 týdnů). V poslední době mě začal kousat do rukou a v noci mi občas skočí do obličeje a kousne mě do nosu nebo do brady Confused četla jsem, že kočičky, které se dostanou příliš brzy od maminky, mohou být zvýšeně agresivní. Zkoušela jsem na něj syčet, jemně ho plácnout, přestat rukou hýbat, pokud mi na ní visel, ale vůbec nic nepomáhá. Mám už do krve rozkousané ruce a chci ho to odnaučit. Můžete mi někdo poradit, jak ho zklidnit? Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (26x)
2
Přinesení (13x)
3
Editorial 19. června 2006 (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top