Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum18. dubna 2012  |  KočičákFluffy Jack  |  AutorMM  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 186x / 2x

Ježííííš Máááárjááá!!! Nežertééé tééé DRACÉNY!!!

Ježííííš Máááárjááá!!! Nežertééé tééé DRACÉNY!!!

Mňauvajs kožešiny!

Tož děcka, no neuhodete, co sa u nás přihodilo. Já vím, já vím... dlůho jsem nic nenapackovál, ale dokopat holku k bedně nejni jen tak...
Ježíííš kočeny, jaký já měl strach!!! Moj Stodůlecký kamoš Max Cavalera sa mě v pátek přiotrávil. A to k tomu všeckýmu ještě byl aj pátek třinácteho... no jak naschvál, fakt. On má takovó jednu úchylku - zásadně ožírať jedovatů květenu. Sa vrrr, že aj moja kočena má doma kytky, a jak sem zjistil, tož co květináč, to JED!!! Ale já na ních nechodím, bo mňa to neláká. Ale kamoša Maxe jo. Aj travičku mu ta jeho holka vypěstovala - nechtěl. Joooj, ale Dracena - sviňa jedna - tož ta mu jela. No prostě ožral jej listy, samo, že je hnedkáj vykuckal, ale proto, že je moj anorektický kamoš chabrus na žalódek, tož šavlil a šavlil a nepapkal a nepil... a tak sa to s ním táááhlo celé pátek. V sobotu to celkem ustalo, ale furt nepapkal ani nepil a v nedělu, když moja holka došla k ségře z prvního vrhu na nafčevu, tož nevěřila defčica vlasnéj bulvě - šak to chůďa bolo vychrtlé ještě vác, jak jindy. A když pak vykuckál cosi odporného, smradlavého... bylo rozhodnuté, že sa jede do "nemocnice" a že ta moja kočena chodí vydělávat na masíčko do lazaretu pro dvojnožáky, tož odborně zebrala aj trocha tého hnusu, orvala Dracénu a už mastily k dochtorovi. Tak jak Max nesnášá převozy autem v mobilbaráku, tož totkájmu to bylo jedno. V nemocnici, když ho dochtor viděl, hnedkáj mu aj separačnů klécku přichystali a po kontrolných odběroch ho tam ubytovali... ani pořádně nevím, co všecko doňho nacpali, ale holky ségra zacálila mastnó fakturu. Určitě s radosťó, bo kocůří život je to najpřednější, že :-)
Ani moc nebečál, když mu rvali hadicu do nožénky, že kudy mu potečó té jejich uzdravovadla. Jen trošičku protestovál, když mu krvičku brali - no já bych odpadnul, ale holka statečně držala a Max na ňu hleděl, jak na svaté obrázek.
Druhé den si pro něho do tého fajného hotela došly, zas mě ho chuďatko trápili jehlama - 3 tlapky měl zalepené, že jim netekla krev... brrrr... no a pustili nám ho dom. No nemět té chlupiska, tak je to chůďa průhledné. Děvenky dostaly bojové úlohu - nacpat nějakó potravu do kocóra - to je v Maxově případě nadkočičí úkol... o nadlidské sa ani nezmiňuju. Holka s Emčó valily pro tuňáka, že toho Maxulí žere, a začla domácá terapia. Pod pohrůžkó, že druhé den sa ide na kontrolu a nechajó si ho tam, když nic nespapá, zbaštil Max půlku konzervy tuňáka k veliké radosti obou holek. Aj dochtorka druhé den měla radost, tož nám ho zas vrátila a my si ho v klidu zasejc nesly dom.
Jak on je teď rozmazlovaný - no že bych požral Dracénku??? Joooj, radšejc né. Nechať mňa v nemocnici s hadicó v tlapce, za mřížama a za suseda mět kočičáka, co vypadnul z okna a pod sebó mět nemocné psisko - to spíš budu vyvalovat šunky doma holce na pelešině.

Tož kožíšci - NEUŽÍRAJTE TÉ JEDOVATINY!!! Jasné, dvojnožáci též musijó přidat tlapuchy k dílu a takých rostlin sa zbavit, ale však máme též nějaké pud sebezáchovy, bo jak sa tému říká, což? No snajť sa všeci ze smečky poučili, protože aj ten účet za léčebné výlohy holku z prvního vrhu vyšel na 4500,- tož naším úkolem je totkáj vykrmit Maxa aspoň na 3,5 kg (tolik to chůďatko v nedělu vážilo aj s mobilbarákem). Já su 4kilové fešák a jak mňa všeci stále obtůlajů - mosím tému Maxovi domluvit.

Mňauvajs packu Jack :-)



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







19 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum19. května 2012 22:37

Super, díky za skvělé zprávy!!

 Fluffy Jack
Kocouřák Fluffy Jack  Datum19. května 2012 21:53

no a pak majó byt dvojnožáci informovaní... kamoš Max už je v pohodě a k velikéj radosti celéj smečky nám chlapeček přibral z 2,5 kg na 2,9 kg. Tož co nevidět z něho bude kus chlapiska :-D

April
KocouřákApril  Datum22. dubna 2012 10:02

Narovinu můžu říct, že jsem dracénu za poslední roky několikrát dohledávala a našla jí v různých seznamech jako nejedovatou rostlinu, takže celkem chápu, že jí většina lidí považuje za neproblémovou rostlinu. Teď ve většině seznamů figuruje jako toxická, což je docela nemilé zjištění :-(

 Cipísek 2
Kocouřák Cipísek 2  Datum20. dubna 2012 12:50

Mne to teda dost překvapilo, že je dracena jedovatá, sice jsem kdysi koukala na jedovaté kytky pro kočky, ale musela jsem jí přehlédnout. Vlastně máme docela kliku, protože chutnala našim dvěma mazlíčkům víc než šáchor. Naštěstí bez následků. Celá naše smečka přeje brzké uzdravení a nabrání pár kil.

 KOČKAMŇAU
Kocouřák KOČKAMŇAU  Datum20. dubna 2012 11:47

Čaumňau kocouřiska a drbači a ošetřovatelé, tak se vracím ke včerejšímu komentu, omlouvám se za ohodnocení obsahu hlavy, ale tak mně to vytočilo,že jsem špatně napsala i svůj nick, já vím,že se to může stát, vždyť i mně se to stalo, dracena kdysi letěla z domu, už řádsky okousaná, ale opravdu je důležité přemýšlet a být odpovědný za zvířátko, víte omlouvám se, asi jsem reagovala, na to,že toho člověk už viděl a zažil, až tomu sám nechce věřit, vždyť jsem moc ráda,že to dobře dopadlo a vlastně i proto je to příběh humorně pojatý, se šťastným koncem, vracím se sem hlavně proto,že dávám odkaz viz. zde.....https://cit.vfu.cz/vettox/list.php?art=7&cat=11&lng=cz, http:/je to info přes /blog.zoohit.cz/, kde také svým chlupatcům objednávám občas baštu a je pěkné,že poskytují i takové informace. A je pravda a mohu to potvrdit,že chybami se člověk učí a varuje, třeba například dnes, se vracíme k vyzkoušenému stelivu, protože to nové naprosto propadlo, co se týče komfortu a údržby :-), takže se vracíme k vyzkoušenému a to můžeme posoudit, až po zkušenosti a malý,, Macíček" http://www.packa.cz/m710-cz-hills-kitten souhlasí,že si ještě junioří stravu dá, ač má 5 kilo, doufám,že vyroste v pořádné kocouřisko. Snad se to může hodit, my zrovna hledáme jakoukoli radu, aby kocourkovi nemocnému s játry a dietě chutnalo a ještě si užil života, no tak to chodí, je nepoměrný věk lidský a zvířecí a vše k tomu patří, včetně péče, radosti i smutku. Proto odkazuji i na SANICELL, neboť máme vyzkoušeno a prodloužil život kočičce, co měla s rakovinu mléčné žlázy a tu dostala po hormonální injekci, rušící graviditu a proto, i po této zkušenosti jsem velkou zastánkyní kastrace a nejen z toho důvodu, také pro to,že je venku moc bezprizorních kočiček a působí to bolest a utrpení. A tak to ještě jednou shrnu, omlouvám se za nezdvořilost, bylo to horké, kocourkovi přeji moc zdraví a kočičákům a kočičkám, vůbec všem a na počtu končetin nezáleží, tak těm všem přejeme zdraví a rekonvalescenci a vím,že je kocourek v dobrých rukách a že bylo vše napraveno, tak ať je vše v pořádku a ať jsme opatrní a předcházíme a je to pro nás všechny ponaučením, tož mňau.
Z této IP adresy je také napsán příspěvek: k (19. dubna 2012 19:14)

 Maxík
Kocouřák Maxík  Datum20. dubna 2012 9:57

Martino,
vysypat piliny se ti asi nepodaři, protože tam žádné nemáš. Mám radost, že to Maxík zvládl a my se poučili. Takové věci se stávají dnes a denně. Bývají prostě nešťasné náhody. Hezký den.

 Martina Markovicova
Kocouřák Martina Markovicova  Datum20. dubna 2012 9:41

Caues, tady (ne)marod Max C., leta jsem tu nebyl, pac se nam rozmnozila smecka vo dva draky (fak je mam rad - ucej se na me roztodine dovednosti az nekdy fak cubrnakuju) a holka lita jak haderka. No, kazdopadne jsem jiz fit, votravuju rano, votravuju v noci, zeru, piju, radim ve WC (uaaaa) jak cerna ruka a defce se pochlapilo a vcera tu "draceeeeeeniu" darovala hodnym lidem ;) To K:...jako, ne ze by se o me nestarala jo...kvalitni potrava, zadne srajdery ze supermarketu ci barevnych reklam (podstrojuje mi i Royalky pro mlsne kocky, abych pribral), pitivo, vybeh na lodzii s pelechem a skrabadlem (luxusni vyhled z 10.patra), cesacka, strihacka... SE STANE I V LEPSICH RODINACH NO... tentokrat to nastesti dopadlo dobre a pro vystrahu defceti VYSYPEME PILINY Z HLAVY a vystavime si je, abychom priste davali majzla ;) Takze se mejte dobre kocouriska a dikes za drzeni tlapuch ;) MAX C:

 Martina Markovicova
Kocouřák Martina Markovicova  Datum20. dubna 2012 8:42

Caues, tady (ne)marod Max C., leta jsem tu nebyl, pac se nam rozmnozila smecka vo dva draky (fak je mam rad - ucej se na me roztodine dovednosti az nekdy fak cubrnakuju) a holka lita jak haderka. No, kazdopadne jsem jiz fit, votravuju rano, votravuju v noci, zeru, piju, radim ve WC (uaaaa) jak cerna ruka a defce se pochlapilo a vcera tu "draceeeeeeniu" darovala hodnym lidem ;) To K:...jako, ne ze by se o me nestarala jo...kvalitni potrava, zadne srajdery ze supermarketu ci barevnych reklam (podstrojuje mi i Royalky pro mlsne kocky, abych pribral), pitivo, vybeh na lodzii s pelechem a skrabadlem (luxusni vyhled z 10.patra), cesacka, strihacka... SE STANE I V LEPSICH RODINACH NO... tentokrat to nastesti dopadlo dobre a pro vystrahu defceti VYSYPEME PILINY Z HLAVY a vystavime si je, abychom priste davali majzla ;) Takze se mejte dobre kocouriska a dikes za drzeni tlapuch ;) MAX C:

 Radava
Kocouřák Radava  Datum20. dubna 2012 8:29

Ještě že všechno dobře dopadlo, to jsem moc ráda. Držím vám palce, kluci kocouří, ať už jste oba úplně OK.

 Fluffy Jack
Kocouřák Fluffy Jack  Datum19. dubna 2012 23:07

To su rád Kájo,že je moj deník užitečný pro ostatné kožešinky a jejich dvojnožáky. Za tímto účelom jsem holku aj donutíl, aby Vám to sem všeckým natlapkovala :-D a jináč, jak jsme sa s mojou kočenou dneska dozvěděli, tož Maxík už papká aj pije a k veliké radosti holčinej ségry z prvního vrhu aj pravidelně a voňavě nafčevuje hajzlík. Asi nemosím připomínať,že když pobaštíme kapsiču, nebo tuňáčka,že je to slast potém vyndavat té překvápka z písečku :-D ;-) :-D ;-) Maxulí je borec, su rád,že ho mám :-)

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum19. dubna 2012 22:38

Maxíčkovi přeju rychlé uzdravení a posílám mu uzdravovací ňufákovku. Jackoušku, tomu říkám osvěta. Úžasně se Ti povedlo sdělit tak důležitou informaci s vtipem. Musím se přiznat, že jsem to o dracenách netušila, ale teď už si to budu stroprocentně pamatovat.

 Fluffy Jack
Kocouřák Fluffy Jack  Datum19. dubna 2012 21:01

čau K-čko... Maxova holka kytku před kocourem schovávala, ale bohužel jí jednou proklouzl.Že má v hlavě piliny si myslím,že nebylo zrovna vhodné tady zveřejňovat. Kytka byla dárek od lidí, kteří nemají zvířátko a tím pádem ani nevěděli,že je jedovatá a než jí sestra stačila někomu podarovat, tak jí Max ožral. Nesuď majitele, když do toho na 100% nevidíš. Za Sanicell děkuju, přetlumočím dál. MM

 k
Kocouřák k  Datum19. dubna 2012 19:14

Tož Kožíšku, to má asi panička Maxíka v hlavě piliny, ta má nést odpovědnost, za své zvíře. Achich ouvej, zvířátka za to nemůžou, když jejich majitelé selžou. Mohlo to dopadnout i hůř. Zajímavé je,čím víc se šíří osvěta, tím stejným tempem se šíří i tupost. Kolik existuje literatury, webů a rad, co má majitel zvířete udělat, v toto případě kočky, seznamy jedovatých rostlin, kryty na okna, kontrolovat zdravotní stav, nekrmit lidským jídlem, krmit ( pro některé tupohlavy, kteří si dosud myslí,že kočka chytá myši), kastrovat (zase pro některé s předsudky, omezení zvířete). Takže blbost světu vládne. Milý Jacku, na to dej packu, tak jsem to shrnula kriticky. Kocourkovi by pomohl v rekonvalescenci přípravek SANICELL, po konzultaci s veterinářem, regeneruje játra a posiluje odolnost. Také moc držíme tlapky a ocásky, no a snad to člověci kousnou, tu kritiku. Jo a Jacku, pořízení si Macíka a Macinky, od popelnic z Neratovic, mnou, jen částka za testy, odblešení a odtasemnicování stálo částku, co píšeš. Pak kastrace, papaní Hills junior a dvojnásobek steliva, páč Macík je objemný kocórek, už má 5 kilo. Snad ještě vyroste. No a pro info, co si vzpomenu, dracena, fikus, difenbachie, ibišek jsou JEDOVATÉ a mnoho dalších !!!!Kočičky mají rádi osení, papyrus,šantu. Tak ať je to lepší, mňau
Z této IP adresy je také napsán příspěvek: KOČKAMŇAU (20. dubna 2012 11:47)

 sarah
Kocouřák sarah  Datum19. dubna 2012 18:21

Maxišovi přeju, ať se rychle vykrmí a uzdravuje :-))! A ty, Jackýšku, ho pěkně opatruj. Držíme tlapky i pěstě!

 Fluffy Jack
Kocouřák Fluffy Jack  Datum19. dubna 2012 13:14

LuckyL - jéééj, tož nech sa psék chýtro uzdravuje. Tento víkend byl koukám těžký na vícero frontách... :-)

 Fluffy Jack
Kocouřák Fluffy Jack  Datum19. dubna 2012 13:11

nááá, tož zajtra ho idu očmuchať, jak mu to uzdravování jde. Maxíku, to on sa eném zdá, ale nemá ani 3kg. Je to také nedochůdča :-) aspoň 3,5 kdyby mněl - bez mobilbaráku :-D to bych pak na něho mohl skákať beze stracu,že ho zlomím... :-D :-D :-D takto ho mosím spíš ochraňovat :-)

LuckyL
KocouřákLuckyL  Datum19. dubna 2012 12:04

Fíha, ani som nevedela, že aj dracéna je taká jedovatá. No tak bacha, kočičáci, papať len jedlé veci... A piatok 13.-teho je fakt sfiňa. Naša nová psia parťáčka tento zlý piatok blbo skočila ponad pník na dvore a roztrhla si kožu na stehne na 30 cm... Vet aj prestal počítať štichy pri šití... :-( Tak sa všetci opatrujte a dávajte si na seba pozor!

 Maxík
Kocouřák Maxík  Datum19. dubna 2012 8:49

Tedy můj kamarád Max Cavalera. Držím palce. Maxíku, jsi pěkný trouba. Ale musím se přiznat. Já dracenu také miluji. To byla jediná kytka, kterou jsem z těch květináčů doma baštil. Tak jí přítulkyně odnesla pryč. Jiné kytičky nepojídám. Maxi, snad tě ten tuňák postaví na nohy. Jsi takový chlupáč. Mysleli jsme, že vážíš alespoň 6 kg. Tak s tím něco dělej, chlupatá kocouří mrško. Ať jsi co nejdříve fit.

 tasma
Kocouřák tasma  Datum19. dubna 2012 8:32

Chuďátko malé, chlupaté, skoro průhledné. Držíme tlapky, ať rekonvalescence probíhá co nejlépe a tuňáková výkrmna má úspěch.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
Odpočinek po rušném dni (84x)
2
Jak jsme kupovali koupelnový závěs (82x)
3
Jak kotě našlo nový domov a dostalo královské jméno (81x)
4
Kitty jen tak něco neodradí (80x)
5
Historie steliva pro kočky (79x)
6
Veterinární poradna: Nakrytí více kocoury (78x)
7
Veterinární poradna: Jak u kočky poznat březost? (77x)
8
Skládali jsme origami (75x)
9
Kočičí origami (74x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top