Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum14. února 2017  |  KočičákPan Ličoun  |  AutorAnessska  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 133x / 3x

Mučení zvané odblešování

Mučení zvané odblešování

Takže, dneska jsem o napsání deníčku poprosil dvounožku, protože se zatím musím drbat na zahradě.

Začalo to tak, že jsme se s kočičákama váleli na posteli, a v tom jsem si všimla, že na Bublíčkově kožichu jsou jakési bílé ďubky. Má vši, zděsila jsem se. Začala jsem Bublíčkovi prohrabávat srst a zahlédla jsem ji, malý zrzavý zadeček. Než jsem ho ovšem stihla čapnout, ztratil se v moři chlupů.

Když jsme se ocitli v ordinaci u veta, tak na mě kývl, abych mu, jako obvykle řekla, jaký mám "obrovský problém". (Já k němu totiž většinou chodím i s naprostýma drobnostma, takže už se nijak neznepokojuje.) Když jsem mu ale řekla, že mají vši, tak se pousmál, což znepokojilo mě. Vstal od stolu (to je rekord, někdy bych přísahala, že je tam přilepený), řekl mi, ať kocourka vyndám na stůl a ať ho podržím, on se zatím postavil k jeho zadkové straně a prohráb' mu srst. Pak se zase posadil na své křeslo a zeptal se mě, jakou měla ta "veš" barvu. Když jsem mu odpověděla, tak mi sdělil, že jsou zablešený, až to neni hezký. Vytáhl z nás 440 korun a dal nám dvoje "kapičky za krk". Hned jak jsme se vrátili domů, jsme jim to kápli.

Ráno se vše zdálo být dobré, a tak jsem přistoupila k bodu B a rozhodla jsem se je vykoupat a umýt jim ze zad ten "bleší záchod". Podle zkušeností z minulého koupání jsem se rozhodla být připravená. V naší koupelně cca 2x2 metry jsem vše uklidila, aby to nepůsobilo chaoticky (pro kocoury), na pračku jsem nachystala suchý ručník, do vany jsem napustila 10 cenťáků vlažné vody a šla pro čičáky.

První šel Bublajz, protože jsem si myslela, že je to pro něj větší trauma, takže si nechám to nejlehčí nakonec - omyl.

Kdysi jsem měla sen, jak budu mít kočky vodomilky a jak se se mnou budou koupat ve vaně, jak je budu od malička zvykat na vodu. (Taky jsem měla sen, jak budu kočky cvičit, ale to je kapitola sama pro sebe.) Nějak mi to nevyšlo :)

Cestou do koupelny se chápal všeho, co mu přišlo do cesty (ne, neřekla jsem mu, že ho jdu koupat, tohle mi dělá pořád, ale až teďka měl proč). Když jsem se snažila projít dveřmi do koupelny, stal se z toho boj. Dveře se otevírají ven a když jsem jimi procházela, chytil se Bublíček za ně, takže je zavíral. Asi napopáté se mi podařilo projít, šoupla jsem ho do vany a polívala vodou, musela jsem ho tam násilím držet, někdy vyskočil tak, že jsem měla pocit, že se nahoře musel něčeho chytit a pořád dělal to svoje: pcha pcha, což znamená asi: kdybych uměl mňoukat, tak mňoukám, ale neumím, tak budu alespoň naprázdno otevírat tlamičku a dělat pcha pcha. Ale dělal to tak intenzivně, že jsem byla ráda, že mňoukat neumí. Koupání jsme ve zdraví přežili, teď je na řadě Ličoun.

Ličoun opakoval Bublíkovo chování, až ve vaně se začal chovat jinak. Úplně přepnul, jakoby na mód: přežití. Nejdřív vsadil na strategii: jsem roztomilej, tak mě pusťte. Ta nevyšla, tak sklopil uši dozadu a začal být agresivní. Úplně jsem se vyděsila, poznala jsem postavení uší, možná vycítil můj strach a začala bitka. Ličoun se pořád snažil vyrážet do vzduchu a já, jak jsem ho srážela k zemi, tak jsem mu střídavě potápěla hlavu, měl hroznou sílu, tak jsem ho musela strašně mačkat, ječel jak pominutej. Možná jsem ho i trošku dusila, v jednu chvíli se mě chytil za ruku a zaryl tam drápy, musela jsem ho doslova strhávat (bylo velmi chytré vzít si tričko s krátkým), to byla poslední kapka, zvedla jsem ho a přimáčkla na pračku na ručník. Vzdát jsem to ale nechtěla, ještě nebyl skoro ani mokrej a navíc by si vzal tu zkušenost, že když na mě bude zlej, tak ho nechám, to jsem nemohla dopustit. Když se trochu uklidnil, šoupla jsem ho tam zpátky, zase začala ta samá mela, tentokrát se mi pro změnu zaryl do ruky druhé, ale já ho zase servala a pořád jsem se ho snažila polívat, ten ták ječel, to si neumíte představit, jak jsem byla rozzuřená. Když se do mě zaryl potřetí (tentokrát do ramene), jsem se ho tak bála, metal kolem sebe packama, kňučel, syčel, vřeštěl, zběsile skákal, a zároveň jsem na něj byla tak naštvaná, že jsem na něj zařvala, že když chce bejt prase, tak ať si prase je. Bitvu jsem teda prohrála, byl taky strašně rozčílenej, ani mě nenechal, abych ho utřela.

Bublíček už na to asi zapomněl a hned se šel pomazlit. Ličoun se přestal bát tak po půlhodince, asi už na to taky zapomněl.

Pak jsme se do večera mazlili a dělali, jako že se nic nestalo:)

Další den jsem bohužel blechy zase objevila, netuším co, ale asi jsme něco udělali špatně. Podruhé se mi už nechce věřit jedné malé kapce, takže jsem se rozhodla zkusit šampón proti blechám, ale toho koupání se bojím, netuším jak ho udržím 5 minut namydleného, nemáte někdo na svoje kočičáky nějaké zvláštní triky? Nějaké osvědčené hmaty-chvaty? :)



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







38 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

micouša
Kocouřákmicouša  Datum22. února 2017 10:35

Tak to je super zpráva. Jen bych vzhledem k tomu že jsou kluci venkovní doporučovala pravidelně preventivně ošetřovat již zde v radách doporučeným Frontline combo. Bastet chodila normálně ven takže jsem jí tím patlala pravidelně a za celý svůj život neměla blechy nikdy a klíště jen 3x když 2x se zakouslo těsně po aplikaci a hned chcíplo a jednou těsně vedle čumáčku a to se dožila skoro 13 let.

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum22. února 2017 8:21

Skvělé, že se zase můžete mazlit a mazlit a mazlit :).

Filip
KocouřákFilip  Datum21. února 2017 21:30

Anesska: Výborná zpráva! Tedy zprávy! :o)

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum21. února 2017 21:28

To je super :-)

Ája0804
KocouřákÁja0804  Datum21. února 2017 16:36

super zpráva:-)

Anessska
KocouřákAnessska  Datum21. února 2017 16:16

Tak už je to zase mazel:) A blechy už nemají, ani jeden! Máme vyhráno:)

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum19. února 2017 14:29

Píši si a ještě jednou děkuji :).

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum19. února 2017 13:09

Pozor - nie FRONTLINE. Treba Frontline COMBO. Nebojte sa. Nijak jej to neublizi 😉

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum19. února 2017 12:40

My jsme ji chtěli vykoupat, protože jak s námi chodí do zahrady, moc ráda si lehne do nějakého hodně prašného místa nebo do čerstvě osetého záhonu a pak s námi sdílí postel. Tak právě manžel vymyslel, že by bylo dobré ji zbavit prachu koupelí. Zatím obě odoláváme a pravidelně kartáčujeme. To se jí moc líbí. Jinak děkuji za radu, Frontine zkusíme. Jsou nějaké vedlejší účinky? Může být použit na opravdu starou kočku - cca 17 let?

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum19. února 2017 12:04

Kupanie tu nepomoze. A ochranite ich tak pred zdravotnymi problemami, ktore klieste sposobuju

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum19. února 2017 12:03

Kočka Stochvská dajte im raz za 3 mesiace Frontline combo za krk. Pipetku

Kočka Stochovská
KočičákKočka Stochovská  Datum19. února 2017 11:51

Tak blechy se nám zatím vyhýbají, ale vzhledem k dlouhému kožíšku a pobytu venku, zápasíme poměrně často s klíšťaty. A že jich mnulý rok bylo. První jsem našla v únoru. Mého muže napadá, že by bylo dobré kočku vykoupat, ale zatím jsem nenašla odvahu. Vždycky se vymluvím, že by naše dáma mohla nastydnout a zatím mi to vychází :).

mirkacab
Kocouřákmirkacab  Datum18. února 2017 17:15

Asi při tom koupání dostal zabrat:-)

Anessska
KocouřákAnessska  Datum17. února 2017 23:31

Tak, nevím, co to s ním je, ale po tom nezdařeném koupání je hrozně agresivní, já mu chci otřít tlapky, on začne syčet a útočit, chci si ho pohladit, on mě začne kousat a škrábat, ale ne ze srandy, on dokousne a drápkama nepustí, snad mu to nezůstane a zase začne být milý,

gwen
Kocouřákgwen  Datum17. února 2017 18:09

Jasněěěě, užijte si to tam....-o)))

Anessska
KocouřákAnessska  Datum17. února 2017 17:52

Deníček teď nemůžu, jedeme na hory:) Takže možná někdy příště.

viera
Kocouřákviera  Datum17. února 2017 17:40

kedysi davno mi mamina priniesla domov malinkeho naježeneho kocurika ,uplny transport na blchy..naježeny až strach,normalne mu blchy ježili srsť..a to to mamina priniesla v kabelke..a potom procedura šampon a pinzeta..vtedy nijake vodičky neexistovali a bol to horor a trauma aj pre kocura aj pre nas..chudačik,potom už bez blch žil u nas vyše 10 rokov...tak vas chapem..a držim palce..tie vodičky iste pomožu..ale musel to byť zažitok :)

gwen
Kocouřákgwen  Datum17. února 2017 17:32

Aness, z toho mohl být dobrý deníček...o)) Myslím, že bychom se pobavili...Tedy teď myslím Váš komentář o záchůdku, o prádle atd.o))))

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum17. února 2017 17:29

Nevadí,sú to pravé domáce tygre.A to s rozhrabaným záchodikom sa stáva.Fionka,ktorá záchodik 10 rokov neužívala sa tak snaží,že po každom použití mám kočkolit až v polovičke izby a kedže na velkú chodí do Smudlinkinho kakacieho,tak mám rozsypané aj v druhej izbe.Po každom záchodíku ju pohladkám a pochválim,časom sa možno prestane tolko snažit.Do skriň u nás chodí hlavne Lejduška už roky.

Anessska
KocouřákAnessska  Datum17. února 2017 16:13

Takže dneska už jsme je vypustili, ti by se jako domácí kocouři zbláznili a já taky:) Ličoun ani nepochopil že zachůdek je záchůdek a hned si do něj lehnul a začal vrnět, to bublík zas prozměnu, pochopil, co to je, ale když zahrabával, rozházel kočkolit všude po pokoji a pak, jak se ho snažil tlapkou nahrabat zase zpátky, tak ho zaprvé rozházel ještě víc a zadruhé sroloval všechny ty noviny, co tam byly rozložené:) A celou noc řádili jako šílení, ráno jsem Bublajze našla, jak leží v otevřené skříni, na poskládaném oblečení, netuším jak se mu jí povedlo otevřít:)

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum16. února 2017 16:04

Nedávam vela,3 krát do roka Profender a raz Stronghold aby pôsobil na to,na čo Profender nestačí.Tabletky na odčervenie nepoužívam.Máme blízko les,takže ten Fipryst a levandulu v sezone používat musím na kliešte.

Anessska
KocouřákAnessska  Datum16. února 2017 11:47

Takže Ličounovi jsem teď dala pipetku flevox za krk, teď jsem si ale všimla, že mu ty bobečky od blech možná i trochu mizí, (možná) což by bylo super, ale stejně radši jsem mu to dala.

A ne, nepřemluvila, k tomu bych potřebovala nejmíň petici:) To bylo jenom výjmečně, taková dovolená:)

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum16. února 2017 11:26

Raz do roka?, to sa divím, lebo pipeta má účinok cca 3 mesiace.
Ja to poctivo dávam ak nie každé 3, tak aspon každé mesiace, lebo človek nikdy nevie , čo si dovlečie napríklad na odeve alebo topánkach. A po skúsenosti, ked sa aj na výstave vyskytli blchy, riskovať nebudem ani za svet. A vlastne každým podaním strongholdu aj odčervím, keďže aj odčervuje.
Evelinas nemuíš tolko toho dávať, bohate stačí 4x do roka Stroghold, urobíš ním všetko, až na nato, že nie je proti kliešťom.

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum16. února 2017 10:34

Mne veterinár radil aby som raz do roka odčervovala Strongholdom alebo Advocate kôli prevencii.Tým,že ozaj zaberajú na všetko sa už roky vyhýbame problémom.Smudli zvykne mat v uškách neškodný hnedý maz a kedže už ako nájdené mačiatko mala v ušiach svrab,je to prevencia.Tabletky na odčervenie nedávam.Všetkým vratane Fionky dávam 3 krát do roka Profender a raz Stronghold aj kvôli srdcovým červom alebo pasomnici prevencia.Na kliešte a blšky sme prestali kupovat pipetky a kedže su šiesti kupujem pol litra Fipryst vydrží mi 2 roky a v sezone im raz za 3 týždne strieknem za krk a ináč potieram levandulou.Anessska,je dobré,že sa rodičia dali presvedčit,aby mohli chlpáči prenocovat doma.Ak by vydržali v noci dnu,bolo by to pre ne najbezpečnejšie,lebo najčastejšie mačičky prichádzajú o život v noci,ked ich oslepí auto alebo roztrhá svorka potulujúcich sa psov.Niekktorí si na noc v dome nezvyknúú,lebo chcú v noci lovit.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum16. února 2017 8:54

A nepoužívate nikto Stronghold aleo Advocate spot on pre mačky?
Ja s nimi mám len samé dobré skúsenosti.
Mama si adoptovala vonkajšiu mačku od susey, ktorá sa o ňu absolútne nestarala a okrem iného bola aj silne zablšená, takže prvoradé bolo zbaviť ju parazitov a bĺch, keďže mama má doma aj môjho Go Ga (perzského krémového bikolora).
Takže - šup za krk pipetku jednému aj druhému.
Kúpať sa nemá , myslím, 3 dni pred a 3 dni po aplikácii Výhodou je, že nemusíte nič prať, lebo hubí blchy aj na miestach, kde sa zviera zdržuje. Pre istotu som ale mame dala Frontline sprej. Odvtedy dáva pipety raz za 2-3 mesiace aj adoptovanej mačke, pretože si vybehne aj von, ale inak je stále dnu. Výhodou je, že sú super aj na svrab, srdcové červy a podobne....

Ája0804
KocouřákÁja0804  Datum15. února 2017 22:56

Naši také loni odněkud z venku přitáhli blechy. Na veterině jsme dostali nějaké prášky (název si fakt nepamatuji, jen to, že jsem vyplázla 400,- Kč) a po třech týdnech se to muselo aplikovat znovu, takže znovu 400,- Kč fuč. Doma všechno pořádně vyprat, hlavně pelechy, zbytek domu jsme luxovali jak o život každý den, když jsme si s hrůzou uvědomili, kde všude se naše kočičí zlatíčka válejí.
Kvůli klíšťatům pravidelně dostávají Frontline Combo Spot a ten je prý i proti blechám. Tak to asi pomáhá, protože další problém se nevyskytl.

Anessska
KocouřákAnessska  Datum15. února 2017 22:39

Že se nesmí koupat, to jsem nevědela. No, ale teď už s tím nic nenadělám.

Takže, neprohrála jsem jenom bitvu, ale i válku. Tak, už jsme koupali (asi v 5). Dopadlo to tak, že, táta skončil, že vypadá jako kdyby se chtěl podřezat, Bublajze jsme sice umyli, ale Ličouna ne, takže to nedopadlo úplně podle mých představ.

Bublík se sice vzpouzel, ale to se ještě dalo, ale ten Ličoun. Nacpali jsme ho do vany, jak se pustila sprcha, začal naprosto vřeštět, ale vážně vřeštět, tak strašnej zvuk jsem v životě neslyšela a dělal to tak vytrvale, že jsem se začala bát, a to nejen o tátu, ale i o Ličouna, aby ho nějak nezmáčkl, potom najednou začala od Ličouna téct nejen hnědá, ale i červená voda a v kombinaci s tím hrozným zvukem, jsem si okamžitě myslela že se mu něco stalo, a pak ještě přidal na hlasitosti a seknul tátu i do druhé ruky, a já se tak lekla, že jsem tátu prosila, aby ho pustil, a jak trochu povolil, tak Ličoun stlumil vřeštění a pádil za gauč.

Takže, zraněný nebyl Ličoun ale táta, na obou zápěstích má zespoda tři rejhy.

Nakonec po dlouhém přemlouvání, mi rodiče dovolili, že Bublík nebude v noci venku s Ličounem, aby to od něj zase nechytil, ale Bublík bude spát u mě a Ličoun u ségry v pokoji.

Moc vám děkuju evelinas, kdyby jste nenapsala že koupání narušuje podsadu, nikdy bych rodiče nepřesvědčila, aby mohli být čičáci v noci doma:)

mirkacab, Ten pudr, na ten není potřeba voda? To se vyčesává? A hubí to blechy hned, nebo až třeba po třetí aplikaci?

Filip
KocouřákFilip  Datum15. února 2017 21:05

UPOZORNĚNÍ!

Jen poznámka k přípravku Bio Kill. Je pro kočky toxický, takže nikdy ne na kočku, která by se olízala a byl by problém. Jinak to ale funguje a není znám problém. Také jsem ho pro odblešení bytu kdysi použil.

Vše je zmíněno i ve veterinární poradně: https://www.modrykocour.cz/rady/veterinarni-poradna/veterina-biokill-a-pipeta-fipron-a-blechy-u-kocky

Konkrétně, cituji pana doktora Macka: "Biokill je sice pro kočky toxický, ale aby kočce uškodil, tak byste ho musela na kočku nastříkat, nebo by kočka musela postříkané místo olízat. Osobně jsem se ještě s otravou kočky po ošetření prostředí Biokillem nesetkal."

mirkacab
Kocouřákmirkacab  Datum15. února 2017 19:30

Tenhle pudr by mohl pomoct .Do kožichu i do pelechu.

Fotka u komentáře
Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum15. února 2017 17:43

Nemám s tím zkušenost (ťuk ťuk na dřevo), ale prý je to s blechama běh na dlouhou trať. Držíme moc pěsti.
Ale povídání je moc vtipné :-)

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum15. února 2017 17:23

Tiež už sme riešili blchy pred pár rokmi,doniesla nám ich Fionka od susedových psov,Kým sa stihli na mačičkách rozmnožit najprv dokúsali mňa a dcéru,máme asi sladkú krv,kedže sme vonku hladili Fionku.Všetko z búdičky sme vyhádzali do kontajnera,deky a peliešky vyprali s takou ampulkou z lekárne.Všetci dostali kvapku za krk a bolo po probléme.V zime sa mačky kúpat nesmú,tie ktoré chodia von,naruší sa izolácia podsady a pipetka by mala byt bez zmoknutia a kúpania 48 h na krku aby ,čo najlepšiie pôsobila.Najlepšie je užívat B komplex alebo pangamím preventívne.. V lete im občas nakvapkám za krk kvalitný levandulový olej alebo pomrvým kvety levandule v rukách a obtriam o nich,čo pôsobí aj na kliešte.Vela zdaru v boji.

mirkacab
Kocouřákmirkacab  Datum15. února 2017 16:07

No jestli byly blechy v kožichu tak budou i někde na zemi.Stačí jedna a ta se tak rychle namnoží!Hlídala jsem sousedce týden psa a ten nás tak zablešil že z toho mám husinu ještě teď!BioKill je na to podle mně nejlepší.Mám ho od té doby pro jistotu stále doma.Jsou dva.Jeden na kočky a druhý a ten je moc důležitý je na prostředí.Stříkám s ním občes rohožku a pelechy .Jen tak pro jistotu.Už bych to nechtěla zažít fuj.Gafin a Čikyn se koupali jen jednou v životě:-)Po přinesení domů.

Anessska
KocouřákAnessska  Datum15. února 2017 15:29

Janarim, to mě taky napadlo, jenomže minule jsme to tak udělali a vyšlo to, takže jsem to tak brala a navíc vet nám řekl, že stačí když to budou mít jednu noc, a pak to působí 3 měsíce, takže nic prát nemusím, ale navíc jsou to kocouři venkovní, takže jsme to chtěli vyřešit tak, že je prostě pár dní necháme jenom venku. Spíš si myslím, jestli si to přes noc navzájem neolízali, nebo nesetřeli.

Micusa to by to dopadlo, sedřená já a k tomu ještě ohořelá koupelna:) U bublíčka to možná zkusím, ale Ličouna když chytne amok, nevidí neslyší, ten by možná i skočil z okna, kdyby bylo otevřené a Barras on je naprosto stejnej případ, jako ten váš, ani do suchý:)

Nakonec jsme to vymysleli tak, že táta bude držet a já mydlit, on má u nich mnohem větší autoritu, tak to snad vyjde:)

janarim
Kocouřákjanarim  Datum15. února 2017 12:39

Já mám pocit, že se právě nějakou dobu kočka nemá koupat, když dostane pipetku za krk, že to právě jinak sníží účinnost. Chce to podívat se do návodu. Ale jak píšou ostatní, spíš než kočky to chce vyprat a vysát celý byt, protože ty potvory blechy nechávají všude vajíčka.

marcelab
Kocouřákmarcelab  Datum15. února 2017 9:56

Míša někde chytili blechy asi před rokem a půl a veterinář nám dal prášek Comfortis. Do druhého dne bylo vše bez problémů, jen jedna odolná bleška se ho držela, ale tu jsem naštěstí zcela náhodou odchytla na čumáčku. Pořád třepal ouškem, tak jsme šli znovu k veterináři a ten z něj málem udělal neurotika. Pak jsem objevila tu odolnou potvoru a byl klid. Nikdy jsem ho nekoupala, to bychom asi nepřežili ani jeden. Jen jsem vyprala povlečení a bylo to.

barras
Kocouřákbarras  Datum15. února 2017 9:36

Když nám Drakula tenkrát odkudsi zvenku donesl blechy, museli jsme vše vyprat, na ostatní jsme použili BioKill, do té doby to bylo bez šance. Ty mrchy si oblíbily i mě, takže jsem byla děsně doštípaná - zajímavý bylo, že nikdo jiný neměl jediný kousanec od nich.
Nekoupali jsme, protože ho nedostaneme ani do suché vany, natož pokud by tam byla kapka vody... a zvládli jsme to.

micouša
Kocouřákmicouša  Datum15. února 2017 9:35

Úplně si vás v té koupelně dovedu představit. U nás to s Bastet fungovalo tak, že jsem si do té vany musela vlézt s ní, pak to jakž takž dala. Miou jsem zatím koupat nezkoušela, ale protiblešákový postřik jsem jí koupila už při první návštěvě na vete, protože jak jsme jeli k našim, tak bylo jasné, že bude, byť na vodítku trajdat po venku, takže jí stříkám co měsíc preventivně. Sousedka tvrdila, že jejího kocoura při koupání uklidňuje, když tam má velkou hořící svíčku, že kocour čučí na ten plamínek, ale sama to vyzkoušený nemám.

Filip
KocouřákFilip  Datum15. února 2017 8:09

K blechám... chce to odblešit i všechno doma, nejen kočičáky, to je asi zásadní. Řešil jsem to jednou kdysi a nic moc, vyprat všechny pelechy a ostatní věci, co jdou... ostatní pak něčím - co nevadí kočkám, na to pozor!!! - vystříkat. Ale šlo to :o)

S koupáním mám podobné zkušenosti, vždycky to bylo do krve (mojí) ... jediný trik, co u těchto voděodolných kočičáků asi jde, je dělat to ve dvou a hrozně rychle. I tak, když to v koupelně proběhlo OK, pak aspoň totálně zmáčený kocour, nacucaný vodou, běhal po bytě jak střela a na všechno vyskakoval :o)

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (36x)
2
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (16x)
3
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (16x)
4
Zajímavá škrabadla a pelíšky (16x)
5
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (15x)
6
PKD - polycystická choroba ledvin (15x)
7
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (14x)
8
Třicátá pátá Poznávačka vyhlášena (14x)
9
Creepy kočky: Hvězda (12x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top