Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum8. srpna 2018  |  KočičákMiou  |  Autormicousa  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 166x / 6x

Jak bylo mé Veličenstvo Já Miou I., nejvznešenější a nejkrásnější, zákeřně vláčeno po všech čertech, tedy krajích, v ČR – pro tentokrát popis návštěvy Libereckého kraje. (A to ten jediný správný a pravdivý!!!)

Miouk ve spolek.

Tak si moji milí zdejší představte, že návštěvou u tety Mirky na Ústecku v rámci osvětlení správných kočičích způsobů její chlupaté smečce to neskončilo. DNŽ se mi namlsala a rozhodla se, že mě odvleče i na další návštěvy. Pro začátek vám tedy popíšu, jak proběhla návštěva u Fouska, kocoura spravujícího latifundie tety Áji na Liberecku.

Po nějaké době, co jsme se od tety Mirky vrátily zpět do mého výsostného domovského doupěte, začaly záhadné telefonáty DNŽ s tetou Ájou. Tetu Áju mám, obdobně jako tetu Mirku, moc ráda, protože když se dostaví k audienci, tak nejenže předloží krásné dárečky v podobě peříček, ale i se mnou chodí na procházky a způsobně mi na vodítku capká za tlapičkami. Proto jsem tedy po jejich zákeřné domluvě, že ji pojedeme navštívit, váhavě s tímto souhlasila, ačkoli jsem si, po přečtení Fouskových deníčků, byla jistá, že toho už nepřevychová nikdo a nic a že i Pilát Pontský by si nad ním zcela určitě umyl tlapy. A to jsem zdaleka ještě netušila, co mě tam čeká za horror-story.

Jednoho sobotního dopoledne k nám tedy přikvačila teta Jana v pojízdné plechovce a já jsem byla odlapena a napchána do nové boudičky, na kterou ale DNŽ najednou přimontovala přes prolézací otvor síťová dvířka, takže jsem nemohla ven. No to si drápněte, že jsem se proti tomu jala zuřivě protestovat, a to tak, že mě bylo slyšet od podlahy ve sklepě až po strop v bytě družstevního místopředsedy v nejvyšším patře. DNŽ ovšem na mé protesty zvysoka kašlala a odvlekla mě i s boudičkou k tetě Janě do plechovky. Vzhledem k tomu, že jsem v protestech pokračovala natolik intenzivně, že jsem přeřvávala i podivně hovořící krabičku s pokyny kudy tudy že to máme jet, DNŽ nakonec rezignovala, vyndala mě z přepravky, přicvakla krátké vodítko od kšírků do úchytu na stuhu kterou byla přepásaná, a vzala mě do náruče. Trošku jsem tedy zmírnila intenzitu mého libého hlásku a začala jsem DNŽ vysvětlovat, že je sice pravděpodobné, že teta Ája mě náležitě uctí, neboť je to distingovaná dáma, která ví, co se sluší a patří, avšak u Fouska mám dost podstatné obavy, zvlášť, když se i můj miláček Mikoušek rozhodl, že si raději odejde najít nějakou jinou rodinu, neboť to s Fousem zjevně není k vydržení. DNŽ mně sice oponovala tím, že se Fousek už určitě polepšil, protože za ním začal docházet sousedovic Čertík, kterýho Fousek ve svém revíru trpí, ale já mám zkrátka a jasně za to, že mě nemá někdo někde co jen tak trpět, protože já jsem přece Veličenstvo Miou I., nejkrásnější a nejvznešenější, takže by všichni mou přítomností měli být naprosto uchváceni, ovšem Fousa je v tomto směru, už podle vzhledu a popisu, podivný případ sám pro sebe. No a kdo si myslíte, že měl pravdu – samozřejmě, že já.

Po delší cestě, kdy já jsem se celou dobu dohadovala vzadu s DNŽ, což se vpředu teta Jana marně snažila přehlušit hudbou, jsme konečně dorazily k tetě Áje. Po příjezdu na místo jsem důstojně vystoupila z plechovky a nechala se slavnostně přivítat tetičkama Mirkou a Ájou, na jejichž vítacím ceremoniálu jsem neshledala chybku. Ovšem tím žel veškerá spořádanost brutálně skončila, neboť ještě, než jsem se stihla pořádně rozhlédnout po rozlehlých latifundiích, kdeže to ukrývají ten červený tepich a losůska se salátkem, narazila jsem na obří černobílou chlupatou sochu, která seděla u vchodových dveří a najednou si začala na mě otevírat tlamu přes celej ksicht – a že to teda bylo výrazivo. Než abych poslouchala takové řeči, tak jsem se raději odebrala k mojí DNŽ, nechala se vzít do náruče a sdělila jí, že s něčím takovým pohromadě nebudu a že důrazně žádám, aby mě od toho náležitě oddělily. Teta Ája mě tedy vzala dovnitř svého sídla a toho neuctivého sprosťáka nechala venku – no to jste měli vidět, jaký pak na mě házel přes skleněný dveře ksichty. Po tomto „přivítání“ mě pochopitelně přešla veškerá chuť k jídlu, byť tedy musím pochválit tetu Áju, že mě nehodlala předkládat jahodový knedlík, ale spořádaně ucmudila masíčko, které mi pak – aby ten uřvanej domácí kocour neviděl – zabalila s sebou domů, a na kterém jsem si v klidu domácího doupěte večer moc pošmákla. Tetin dům jsem shledala jako velmi uspokojivý, zvláště pak podestu na patře, kterou jsem ustanovila jako mé soukromé odpočivadlo pro přestávky ve zkoumání venkovních latifundií. Prohlídkou domu jsem ovšem zjistila, že Fousek sice venku prošmejdí kde co, ale zjevně zanedbává domácí prostory, protože ten binec, co nechal u tety Áji pod lavicí, to jsem teda dlouho neviděla, přitom my kočky bychom prostory, kam se smeták nedostane, měly přeci smejčit pravidelně – no i když možná jsem ochotna připustit domněnku, se tam ten bachratec jeden macatá prostě jenom nevejde. Ovšem jsem se znechucením nucena konstatovat, že místo toho, aby si domácí osazenstvo toho lemplouše vhodně usměrňovalo, mu ještě doma zařídilo nádhernou kočkohernu, ve které jsem si já ale raději moc nehrála, protože jsem nechtěla, aby pak Fousa na tetu Áju vřískal ještě víc, než vypadal, že na ní za to, že ho nechala venku, vřískat bude.

Když jsem se trošku vzpamatovala, tak mě DNŽ a tety vzaly na střídačku na procházku po zahradě, kterou jsem důkladně prozkoumala, a i když se domácí fouňa stále zdržoval na dohled a sledoval mě okem bedlivým a vzteklým, nic si nedovolil, protože moc dobře věděl, že by mu v tom početná ochranka mojí vznešenosti razantně zabránila. Po nějaké době se dostavil ten Fousův kámoš Čertík, který na mě začal nedůvěřivě kulit oči. Teta Ája ho vzala do náruče, mě vzala pro změnu do náruče moje DNŽ a rozhodly se, že nás blíže seznámí. No nejdřív jsem si Čertíka očenichala a následně jsem usoudila, že tohle takovej ranař jako Fousek nebude, takže když nás pak holky postavily na zem, tak jsem se rozhodla, že alespoň jemu vysvětlím, jak by se měli domácí ke vznešeným návštěvám chovat. Čertík ovšem na nic nečekal a vzal takový kramle, že se mu až za tlapičkama prášilo, a dírou v plotě prolítnul skoro kosmickou rychlostí (cha, cha, to má z toho, že se raději cpe, než aby naslouchal Fousově válečné strategii, takže se Fousek s plánem obklíčení mohl jít leda tak klouzat).

Dvounožky, které mě zrovna nedoprovázely na obhlídce, pak seděly ve venkovním altánku, tlachaly a krmily se grilovaným masíčkem až do pozdního odpoledne, kdy se konečně rozhodly, že všeho do času a že je třeba pohnouti se k domovům. Toto jsem uvítala s jásotem, a metelila jsem k plechovce tety Jany takřka dobrovolně a s radostí. Byv unavena, nechala jsem si svůj závěrečný proslov o tom, kdo měl zase pravdu – že!!! – na doma a samým vyčerpáním jsem usnula, čehož moje DNŽ navíc drze zneužila k tomu, že mě před vydáním večerní dobrůtky ještě pomazlila. No, takticky jsem to přetrpěla s tím, že jí to stejně jednou všechno vrátím i s úrokama.

Tak to je dnes vše - popis odvlečení Miouší vznešenosti do moravských luhů a hájů bude následovat příště.

P.S.: Kdo chce vidět fotky, nechť se podívá do fotogalerií tet Áji, Mirky a Jany, protože moje DNŽ měla plné ruce mě, a tudíž neměla čím fotit.



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







12 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Ludmila Vostrá
KocouřákLudmila Vostrá  Datum29. srpna 2023 16:10

Ach jo, Miou nikdy nezklame!

MařiČa
KocouřákMařiČa  Datum19. srpna 2018 11:43

Miouško, krásný deníček. Moc jsem se při čtení bavila (docela to teď potřebuji). Děkuji a moc se těším na další díl.

Ája0804
KocouřákÁja0804  Datum10. srpna 2018 19:38

Miouško, super deníček. Hezky jsi popsala svoje zážitky u nás :-) To víš, Fousek jiný nebude a Tvoje návštěva mu výborně posloužila jako pádný argument, že je mu úplně šumák, kdybychom mu náhodou chtěli domů zase přitáhnout nějakou ségru nebo bráchu. Tvoje návštěva prý byla jen drobnou ukázkou toho, jaký na to má názor a že nestojí ani o jedno ani o druhé a ke štěstí mu stačí docházející Čertík :-)

Fousek
KočičákFousek  Datum10. srpna 2018 19:35

Ty jedna zMioucho! Už se vůbec nedivím, že moje obsluha pomalu bránila noťas vlastním tělem! Tohle o mně napsat!!! Prej ...macatej ... a lemplouš! Jako živá prachovka fungoval Mikouš, já se k tak nízkým činnostem, jako je uklízení pravučin nesnižuji (navíc máme velmi pilné pavouky!). Stačí, že hlídám naši rozlehlou zahradu, kterou jsi nazvala latifundiemi a chytám myšáky. Asi řeknu Tvojí DNŽ, aby Tě k nám poslala a vymetu pak s Tebou všechny ty kouty, když jsi tak štíhlá;-)

Máša
KocouřákMáša  Datum10. srpna 2018 8:47

Miou :-)))

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum9. srpna 2018 21:04

Miou, jsme moc rádi, že jsi nám osvětlila, jak to vlastně doopravdy bylo... Nebo nebylo? :D

Reda
KocouřákReda  Datum9. srpna 2018 20:27

Miou :-))))))))

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum8. srpna 2018 19:58

Zas som sa dobre zasmiala.Suprový denníček,Miuška,ty si číslo1.

Maud
KocouřákMaud  Datum8. srpna 2018 18:35

Miou, tak takhle to tedy bylo... :-))))

viera
Kocouřákviera  Datum8. srpna 2018 17:46

kraaaaasne pisanie..či čitanie..a červeny koberec tiež zabudli pre teba rozprestrieť

Pája6
KocouřákPája6  Datum8. srpna 2018 13:52

Miou, už se moc těšíme, až nám napíšeš, jak se Ti líbilo v Brně :-). U tohohle deníčku jsme se pobavili, tak doufáme, že nám propříště nezamrzne úsměv na tváři :-) :-) :-).

Zden Ča
KocouřákZden Ča  Datum8. srpna 2018 10:50

Miou ty vznešená královno ty ses určitě pomazlila ráda :-))

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (63x)
2
Vyhlášení NEJ fotky prosince 2023 (49x)
3
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (37x)
4
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (31x)
5
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (24x)
6
Vyhlášení NEJ fotky března 2024 (20x)
7
Vyhlášení NEJ fotky února 2024 (20x)
8
Pojištění koček (20x)
9
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (20x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top