<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
PussyCat
|
Předmět: Koťatko zapáchá Přitlapkováno: 29. 10. 2007 20:05:44 |
|
|
Dobrý den,
mám dvouměsíční kočičku a od té doby, co jsem ji dostala, cítím z její srsti na zádech a z pod ocasu takový nepříjemný zápach. Z tlamičky jí nesmrdí, je hravá, v pořádku. Zdá se mi, že ten zápach narůstá.
Původní majitelka se s ničím takovým nesetkala.
Je nějaká kotěcí nemoc, která se projevuje nepříjemným zápachem? |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: smraďoch Přitlapkováno: 29. 10. 2007 20:33:34 |
|
|
Už si to moc nepamatuji, je to přece už skoro dva roky, ale myslím, že když jsme si přivezli naší Bětušku, jako 3 měsíční kotě, tak taky smrděla a to dost výrazně . Několikrát jsem jí otřela vlhkou žínkou, ale už nevím jak jsme se toho zbavili. Smrděla ale úplně strašně a to byla kotě od "chovatelky" . Myslím, že jsme jí jen často otírali tou vlhkou žínkou. Pak nějak vyčichla, když měnila srst. Dokonce jsem na ní chtěla koupit i kočičí parfém . |
|
|
Odpovědět
|
|
zolty
|
Předmět: Re: Koťatko zapáchá Přitlapkováno: 13. 1. 2008 18:03:40 |
|
|
Ahoj, malého kocourka mám doma pár dní a se smradem mám zkušenosti jeno z části a hlavně vím, co je jejich příčinou.. hrozně mu totiž příde srandovní píseček, kam chodí na záchod. Nedávno se přišel mazlit a silně zapáchal. Vykoupala jsem ho a pak ho pozorovala.. on jak si tam hrál, tak se vyválel v moči a stolici.. není to taky váš problém?.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Laalaa
|
Předmět: smraďoch Přitlapkováno: 13. 1. 2008 19:16:36 |
|
|
Tohodle chování jsem u Bětušky nikdy světkem nebyla, ale zato náš Matýsek . Ten když šel poprvé na svůj otevřený záchůdek, tak ho snad bral jako hřiště. Nadšene z něj vyhazoval stelivo, lovil ho a válel se v něm a to bylo úplně nové, čistě dané jen pro něj. Otevřený záchůdek jsem tedy zbalila a u krytého nemá tolik prostoru k dovádění, ač občas dokáže přestěhovat půlku steliva na rohožku. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Koťatko zapáchá Přitlapkováno: 14. 1. 2008 6:57:44 |
|
|
My si Rubku přinesli z útulku a taky nevoněla moc vábně ... dokonce nám paní z útulku přímo doporučila jí vykoupat, až dorazíme domů. Vzhledem k tomu, že jsme pak zplesnivěli, zbavili jsme se "smrádku" celkem rychle.
Doporučuju to, co Laalaa, otírat; existují dokonce ubrousky určené pro čištění srsti (např. od firmy Héry, jsou dražší, ale voní), když nebudou ty, určitě bude stačit vlhká žínka, nebo se můžete odvážit koupit šampon a kotě okoupat.
Rozhodně to není nemoc, spíš si myslím, že je to i způsobené tím, jak se v původních domovech čičiny vzájemně olizují, tak se ten pach z různých čistících tlamiček zůstane v srsti.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: dětský pudr Přitlapkováno: 14. 1. 2008 9:37:12 |
|
|
Sice nemám zkušenost s pušícím koťátkem, ale chovatelka mi kdysi doporučila, abych kočičákovi jednou za čas vetřela do kožíšku trochu dětského pudru, když se mi bude zdát, že se mu mastí kožíšek. Takže mně napadlo, že byste to mohla zkusit... Občas si nasypu trochu pudru na ruce, rozetřu ho a pak ho hezky párkrát pohladím.. prostě ho občas takhle lehce navoním, když se mi zdá, že někde nasmrádl
Takže já bych ho asi vykoupala a pak na něj občas šla s tím pudrem (asi ho nejde koupat pořád dokola, než přestane pušit ) Jinak my máme johnson & johnson dětský zásyp, voní moooc hezky a kočičákovi to nevadí _________________ Michaela & Bentley |
|
|
Odpovědět
|
|
uju
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 1. 2008 17:28:56 |
|
|
Náš bárníka taky strašně smrděl když jsem ho dotáhla domů. Manžel ho chtěl hned koupat. Ale do týdne to z jeho srsti z nejhoršího vyčichlo a potom pomáhal mi dělat a smažit bramboráky.(to začal smrdět po česenku) to už tak nepříjemný nebylo. Kočin vyčuchne |
|
|
Odpovědět
|
|
|