Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočka se zlomenýma nožkama


Jdi na stránku 1, 2  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: Kočka se zlomenýma nožkama
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 12:34:01
Odpovědět s citátem

Dlouho jsem sháněl nějake diskuse o tomto zranění a nic jsem nenašel. Zhruba pred mesícem si náš kocourek pádem ze 4. patra zlomil obe predni nozky. Bylo nám řečeno, že se spíž někde zasekl, jelikož pro kočky 4. patro není problém. Jeli jsme do veterinární nemocnice, kde nám bylo řečeno že kočičku buď můžou utratit, nebo odoperovat za značný obnos. Samozřejmě kočička, ač z útulku, je již dávno členem rodiny a to byla jasná volba. Další den se tedy kocourek účastnil operace, kdy mu byly do nožek zavedeny implantáty, které mu vedou vnitřkem kostí a drží mu nožiččky pohromadě. Následně obdržel 2 druh dlah složený z vat a fixace a mnoha obinadel s čímž se kocourek docela vpohodě zžil. Občas sme ho odnesli na jeho záchod z dětské postýlky, kterou jsme vyhrabali u rodičů na půdě. všechno vpohodě, začal být veselej a s námi si hrál. Objevikla se mu ve stolici krev, což byl pravděpodobně následek antibiotik které po dobu 3 tydnu dostaval. Nyní uz je stolice OK. Včera jsme byly na sundání dlah a bylo nám vysvětleno, že kocourkovi se mnohem lepe budou uzdravovat nožičky bez dlah a byly mu sundány. Bohůžel kocourka to zatím asi velmi bolí. Myslím že ani ne tak ty implantáty, ale spíše otlačeniny od dlah. nenechá na sebe vůbec šáhnout a občas pláče když se na ně zkouší postavit. Když spinká je uplně v klidu. Chuť k jídlu mu nijak nezmizela. Ale moc mne děsí jak na sebe nenechá sáhnout. Ani se pořádně nemůže hýbat a je mi ho hrozně moc líto. Proto se chci optat, jestli někdo má zkušenosti ,ošklivě řečeno, "se zdrátovanou kočičkou". jak to snášela a případné komplikace : Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Kočka se zlomenýma nožkama
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 19:25:51
Odpovědět s citátem

Achet napsal:
Bylo nám řečeno, že se spíš někde zasekl, jelikož pro kočky 4. patro není problém.


Promiňte, že Vám neodpovím na Váš dotaz, ale "zneužiju" této příležitosti k tomu, abych tady důrazně nesouhlasila s uvedeným tvrzením. Věřím, že se teď kvůli kocourkovi trápíte, ale připadá mi hodně zvláštní, že měl vůbec příležitost z tak vysokého patra vypadnout. Kočka má několik neobyčejných schopností, avšak devět životů, jak se s oblibou říká, doopravdy nemá - naopak je to zvíře velmi křehké a citlivé. Spoléhat se na tyto pověry je nesmírně riskantní a můžete se dočíst o mnohem horších následcích, které pád z okna či balkonu pro kočku může mít. Já bydlím v prvním patře a okna i balkon mám zasíťovaný.

Kocourkovi přeju, aby se brzy na nožky postavil bez vážnějších následků.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: Re: Kočka se zlomenýma nožkama
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 19:53:30
Odpovědět s citátem

Bohužel taky neporadím, naštěstí jsem nic takového s kočkou nezažila.Doufám, že si z toho vezmou všichni odstrašující příklad . Také máme zasíťovaný balkon i v 1.patře. Jinak přeji kocourkovi rychlé uzdravení a dejte vědět, jak se marod má.J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 20:50:46
Odpovědět s citátem

Jsem docela v šoku, že tady napadáte chovatele kocourka! Stát se může komukoliv cokoliv! Taky nikdo nepředpokládá ,že mu dítě vypadne z okna a přesto se to občas stane a ne vždy matkám co jsou nezodpovědné.A balkon a okna v prvním patře máte zasíťovaný spíš proto, aby vám kočky neutekli na výlet. Myslím ,že majitel kocourka je dost potrestaný tím co se stalo a udělá vše pro to, aby se to už neopakovalo, je to ostatně vidět i na přístupu. Nechal kocourka operovat za nemalé peníze a nenechal ho utratit, jak mu to bylo nabízeno. Takže své zvíře má rád!
Možná by nebylo špatné mu skusit poradit.
Přeji koucourkovi aby se zotavil, a když o tom tak přemýšlím, člověka taky bolí nerozhýbané končetiny, po té co mu sundají sádru. Možná to chce jen čas na rozhýbání klobů a možná si na ně nenechá šáhnout ze strachu, protože si určitě užil své na veterině při vyšetřeních. Zkuste to respektovat a na nožky nesahejte. Smile
Odpovědět 
Esme



Založen: 07.10.2007
Příspěvky: 24

Předmět: Ré: kočka se zlomenýna nohama
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 21:07:55
Odpovědět s citátem

Zdravím, zkušenost s kočičkou se zlomeninou nemám, zato mám nedávnou vlastní. Zlomenina bolí, samosebou, v době vzniku. Po zafixování přestane po několika dnech bolet. Další značná bolest se objeví po sejmutí dlah. To opravdu bolí každý pohyb, nebo zatížení končetiny. Snad to bolí ty nepoužívané klouby. Bolest postupně odeznívá, u mě, jako staršího dvounožáka to trvalo asi 6-8 týdnů. Doufám, že váš kocour se vzamatuje rychleji. Tak mě napadlo , zda jsou kočičí fysioterapeuti, nebo alespoň někde rady, jak postižené nožky znovu opatrně zatěžovat.

Esme
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 21:13:37
Odpovědět s citátem

Cipísek 2 napsal:
Jsem docela v šoku, že tady napadáte chovatele kocourka! Stát se může komukoliv cokoliv!


Jste v šoku na nesprávném místě. Nikdo tady nikoho ani jedním slovem "nenapadl"! Pokud bydlím ve čtvrtém patře a kočka se mi prochází po zábradlí balkonu, protože mi někdo řekl, že pád ze čtvrtého patra je pro kočku v pohodě, něco je špatně. O to jde. Věřím, že majitelé kocourka si prožili dost hrůz a jsou poučení, je mi upřímně líto jak jich, tak hlavně jejich kocourka. Bylo by dobré, kdyby si z tohoto neštěstí vzali poučení i jiní, kteří podobné hloupé věty slyšeli třeba i z úst někoho, koho považují za odborníka. Protože než úraz řešit, je rozhodně lépe mu předejít.

Na ten nesmysl o kočičích výletech reagovat ani nebudu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2008 21:33:06
Odpovědět s citátem

Váš příspěvěk byl velice atakující a pokud byste dotaz četla pořádně, tak majitel jen sděloval ,že se kocourek podle veterináře někde musel zaseknout a ne že si sám majitel myslel, že pokud mu kočka vypadne tak má devět životů. A také nikde nepsal, že je kocour zvyklí procházet se po zábradlí. Třeba normálně tohle vůbec nepraktikuje a byl to jeho mometální pokus. A podle odborné literatury, má právě kočka padající z větší výšky lepší šanci uplatnit schopnost se otočit a dopadnout na všechny čtyři, než kočka která vypadne z patra prvního. Myslím ,že spoustu lidí taky nenapadne že se mu kočka může uškrtin ve ventilačce okna a přesto se to stává.
Pokud takhle reagujete na všechny příspěvky kde se lidé ,po té co se něco stane a mohli tomu preventivně zabránit, ptají co s následky svého pochybení, tak to aby se vůbec neodvažovali sem psát. Dostanou místo rady ledovou sprchu a nechuť na takové forum chodit.
A přitom mysím, že se každý rád poučí s chyb druhých i bez Vašeho důrazného upozorňování.
Protože radu jste neměla žádnou!
Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 0:03:14
Odpovědět s citátem

Příspěvek Karin rozhodně není nijak atakující, naopak, je adekvátní tomu, co se píše v prvotním příspěvku - z toho totiž vyplývá, že dle vyjádření veterinářů by se kocourovi při pádu ze 4.patra nic nestalo, kdyby se nezasekl! To je ale velký omyl...pád ze 4.patra může mít a mívá pro kočku velmi zlé následky....

Pokud logicky sečtete výšku + zrychlení + váhu kočky, tak nic jiného než polámané packy - v lepším případě - vyjít nemůže. Je velký rozdíl,pokud kočka promyšleně, cíleně skáče odněkud někam..pak jistě umí odhadnout možnosti a skočí bez následků. Pád, nečekaný a neřízený, je ovšem něco dost jiného.

Bohužel stále ve veřejnosti zůstává mylný názor, že kočce velká výška nemůže ublížit. Bohužel může a bohužel to mnoho úrazů i smrtí mnohokrát potvrdilo. Sad

A velmi zle může skončit i pád z 1.patra.

Takže z tohoto hlediska je příspěvek Karin zcela oprávněný.


K otázce : nemám zkušenost s kočičími úrazy, ale dcera po sundání sádry (zlomenina ruky ) měla ruku otlačenou a bolavou ještě asi 2 týdny, rehabilitace trvala dlouho. Nemyslím,že by to u koček bylo jiné...tím spíš,že kocourek má v nožkách implantáty. Rozhodně bych mu na nožky nesahala, chce to čas, určitě bude lépe.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 7:39:23
Odpovědět s citátem

Cipísek 2 napsal:

A podle odborné literatury, má právě kočka padající z větší výšky lepší šanci uplatnit schopnost se otočit a dopadnout na všechny čtyři, než kočka která vypadne z patra prvního. Myslím ,že spoustu lidí taky nenapadne že se mu kočka může uškrtin ve ventilačce okna a přesto se to stává.


Aha, tak hlavně že máme v prvním patře sítě "jen proto, aby se nám kočky nevydaly na výlet!" Rolling Eyes

Jenže jak z uvedeného nešťastného příkladu vidíte, ani kočka padající z větší výšky nemá rozhodně žádnou záruku, že se jí níc nestane!

Představte si, že jsou lidé, kterým kočka vypadne třeba čtyřikrát po sobě z vysokého patra paneláku a oni se nadále spoléhají na to, že bude mít štěstí a nic se jí nestane. Evil or Very Mad

A pokud - jak sám/sama píšete - spoustu lidí ani nenapadne, co všechno se kočce může stát, právě z toho důvodu je nutné na to upozorňovat stále dokola! Je zde dost příspěvků a článků, které se zabývají zabezpečením bytu, síťováním a tak dále. K mnoha neštěstím nemuselo vůbec dojít, kdyby si majitelé tyto informace vyhledali včas.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
GreyZ



Založen: 18.01.2008
Příspěvky: 29
Bydliště: Velká Bíteš/Jihlava

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 8:09:46
Odpovědět s citátem

Zkušenost s tímto naštěstí nemám, ale dala bych tomu čas. Jakákoli zranění jsou bolestivá... Štulda byla jednou pod senem a přejelo ji auto... okamžitě jsme sedli opět do auta a jeli jsme k vet, kde nám bylo řečeno, že to není zlomený, ale raděj ať je kočička v klidu. Při každém kroku, o který se pokusila mňoukala, na nožičku si syčela. Druhý den jsme ji našli jak je pověšená za přední nohy na zácloně ( netuším co měla v úmyslu ) a nemůže dolů Very Happy . Kočky se uzdravují rychle a jsou to velcí bojovníci. Ať je micákovi brzy lépe Smile
_________________
GreyZ + Nikinek + Štulinka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 9:54:04
Odpovědět s citátem

Víte ono nejde o to ,že nemáte pravdu, ale o zpusob podání. čekala bych nějakou radu s dovětkem o důležitosti zasíťování oken a balkonu, ale ten příspěvek byl od začátku, podle mne , laděn jako poučení jaký je majitel nezodpovědný.MOžná, že si teď řekne ,že už sem nepůjde a my se ani nedovíme jak to dopadlo. Protože kočka si nezlomí nohy jenom pádem, tak by mne zajímalo jak se to bude vyvíjet.

A o tom útěku a zasíťování oken se dočtete zrovna v radách na Modrém kocouřovi v oddělení nebezpečné věci , o vypadnutí kočky tam není ani slovo. Smile To samozřejmně neznamená, že se to proto nedělá, ale podlé této rady by útěk ve čtvrtém patře nehrozil.
Myslím, že jsme si k tomu každá řekla své a já tuto diskuzi ze své strany ukončuji, Myslím ,že jsou důležitější rady od ostatních chovatelů.

Přeji hezký den
Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 10:16:13
Odpovědět s citátem

Myslím, že je nezodpovědné nechat kočičku sedět v nezabezpečeném okně nebo na balkoně. Nebudu čekat, jestli tam kočka bude skákat nebo nebude a preventivně zabezpečím všechna místa, kde nebezpečí hrozí. Právě tady na kocouřovi jsem se dočetla, že kočka může z okna vypadnout, protože se třeba ožene po mouše, která venku letí. Chápu, že majitel je již dostatečně poučen a vše zabezpečí, ale jsou itací, kteří to ani po takové zkušenosti neudělají. Myslí, že Karin to napsala správně. Pokud by nějaký kočkový začátečník tuto diskusi četl, mohl by se ptát jak tomuto nebezpečí mohu předejít a také se to hned dozví. Je spousta lidí, kteří pořád ještě netuší nic o tom, že je potřeba kočku před nebezpečím chránit. Mnozí se ptají proč? venku se kočka taky o sebe sama postará. Venkovní kočka se nedostane do 4. patra a tak bych mohla pokračovat. Je dobře, že se o tomto nebezpečí mluví a nezbývá doufat, že se většina kočkochovatelů tímto bude řídit.

Jina kocourkovi samozřejmě přeji aby se rychle zotavil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alimak



Založen: 25.10.2007
Příspěvky: 50

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 10:30:46
Odpovědět s citátem

Musím říct, že mě také přišel příspěvek od Karin za dost útočící. Já kdybych žádala o radu nebo o odpověď, tak poslední co bych chtěla by bylo, abych tady dostala kázání. Navíc na první přečtení to určitě nepůsobí příznivě. Zvláště věta: "ale připadá mi hodně zvláštní, že měl vůbec příležitost z tak vysokého patra vypadnout"
Dnes a denně i ve zprávách člověk vidí, že takové věci, nejenom se zvířaty, ale i s dětmi se mohou stát i velmi zodpovědným lidem.
Souhlasím s Cipískem, že toto poučení by mohlo být třeba v dodatku.

Přeju kočičákovi, ať se co nejdřív uzdraví a dejte vědět, jak se mu vede dál.
_________________
Robí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 10:34:30
Odpovědět s citátem

Cipísek 2 napsal:
Víte ono nejde o to ,že nemáte pravdu, ale o zpusob podání. čekala bych nějakou radu s dovětkem o důležitosti zasíťování oken a balkonu, ale ten příspěvek byl od začátku, podle mne , laděn jako poučení jaký je majitel nezodpovědný.

A o tom útěku a zasíťování oken se dočtete zrovna v radách na Modrém kocouřovi v oddělení nebezpečné věci , o vypadnutí kočky tam není ani slovo. Smile To samozřejmně neznamená, že se to proto nedělá, ale podlé této rady by útěk ve čtvrtém patře nehrozil.

Myslím, že jsme si k tomu každá řekla své a já tuto diskuzi ze své strany ukončuji


1. To, že se nebudu vyjadřovat ke zlomenině, jsem uvedla jako první větu své reakce a také jsem se za to předem omluvila, zřejmě vám to uniklo. Kdyby autor tématu neuvedl onu alibistickou větu, že mu bylo řečeno, že pád ze čtvrtého patra není pro kočku problém, neměla bych potřebu reagovat vůbec.

2. Po pádu kočky ze čtvrtého patra skutečně jak vidno útěk nehrozí. Confused Pokud přežila a nemá zlomené ani nohy, ani otřes mozku, ani vnitřní krvácení, zřejmě někde sedí v nedalekém keři v těžkém šoku.

3. K tématu nemám co víc dodat. Také by mě zajímalo, jak se kocourkovi bude dařit dále a zda je nyní jeho obydlí zabezpečeno proti podobnému úrazu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: Re: Kočka se zlomenýma nožkama
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 10:46:51
Odpovědět s citátem

Předem se chci omluvit, že jsem tu rozpoutal takovou hádající debatu. Dále chci poděkovat lidem se zkušenostmi co mi sem napsali. Dále můj názor na sítě. Největší "vinu" pro nás nese stavitel našeho baráčku, kde se nám odkládá kolaudace několik měsíců a prakticky kocourek měl jít po měsíci do baráčku a vzhledem ktomu že okna se tu pořádně otvírají až od léta, nedostal by se ani na balkón a pravdepodobne ani na okno ze kterého pravdepodobne spadl. I kdybychom měli sítě, do tooto okna zabudovat nejdou, jelikož by nešlo otvírat. (otvíravé na prostředním kloubu) - pravděpodobnost právě zlomených nožiček. Dále pokud si zde pročítáte zde různá témata, tak koček po pádu z okna se zlomenýma nožkama jsem tu moc nečetl, ale spíše to že ho někde porazilo auto, že spadl ze stodoly apod. Takže kočky budeme zavirat v kotci, aby nemohli chodit nikam kde se jim může něco stát. Vytvoříme plot kolem pozemku takovy, aby ho kočka nemohla zdolat apod. Nevím. Zpočátku, jsme kocourkovi se snažili zamezit vstupu na balkón, pokaždé jsme ho okřikli a seskočil z bedýnky na které sedával apod. Bohužel, pro něho to bylo jeho nejoblíbenější místo v bytě, kde dokázal být hodiny a hodiny a jednoduše pozorovat okolí. Vůbec nechci znehodnocovat sítě v oknech ani na balkóně. Myslím že kdyby nebylo údajného blízkého stěhování, byly-by i instalovány. Dál k námětu s pádem ze 4. patra .... Pokud by kočka ztratila rovnováhu a nekontrolovaně padala, tak si stále stojím za tím, že má větší šanci aspoň tedy ze 3. patra oproti 1. 2. patru. Nejsem nastevatel jednoho veterináre a odevsad jsem se dozvedel, že i když je pád nekontrolovatelný, tak kočka z větší výšky má dost času se na pád připravit - otočit se, zjistit kam padá a náležitě prohnout hřbet nahoru, aby dostatečně pád odpružila a bylo mi jasně řečeno, že lepší ze 4. patra než 2. patra. Nemocnice, kterou jsme navštívili je nejlepší nemocnice v okolí 50 km co znám a myslím, že se tam neustále dělají odborné zákroky na té nejvyšší úrovni.
Kocourka máme nesmírně rádi a doufáme a vypadá to už dobře, že se brzy nastěhujeme do baráčku a že s novými nožičkami bude běhat už po naší zahrádce a skoro doufáme že bude mít mírně omezenou hybnost aby nám nechtěl utíkat směrem k silnici, jelikož tam si myslím, že na něj číhá 10ti násobné nebezpečí. Máme ho v dětské postýlce a nelíbí se mi, že mne zde někdo očerňuje jak jsem nezodpovědný. S kočkami jsem si užil až až. Sad První nám omylem vyběhla večer za tmi ze dveří a sousedku nenapadlo nic jiného než si myslet že je zaběhnutá a odnést ji jakési paní v 6 ráno. Nikdy jsme ji už neviděli. Další kočičku, jedinou co jsme měli od koťátka nám zemřela po kastraci na selhání systému. Ani jsme nechtěli zjišťovat proč. Kde udělal operatér chybu. Bylo to něco nesmírně nepříjemného a moje slečna plakala dva dny. A jen pro představu celá jeho rekonvalescence bude za desítky tisíc.
Dnes už jsem s kocourkem hezky rehabilitoval. Jak nám řekl pan doktor. Rady že packy budou citlivé a určitě bolavé jsou určitě správné a kromě cvičení a posazení na WC když si mńoukne ho necháváme co nejvíc v klidu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: TO Karin:
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 11:10:53
Odpovědět s citátem

Nechci aby to vypadalo jako že s vámi vůbec nesouhlasím. Je jasné že bychom měli se snažit aby se našim mazlíčkům nic nestalo, ale na druhou stranu to vidim jako jejich obrovske omezevání svobody. Proste pokud se mi bude kocka vracet porad potrhana treba od jinych kocouru a uvidim ze je normálním účastníkem těchto rvaček a bude se do nich pouště opakovaně, tak prostě mu nechci v tom bránit. Pokud Bude chodit na nějakej remízek za nějakou kočkou a bude tím muset zdolat silnici, tak ho nezavru doma, ale pustím ho, jelikož on tam chce jít. Já vím že si neuvědiomuje nebezpečí silnice nebo nebezpečí různých komplikací tržných ran ze rvaček. Nepustíme den ven jezdit nakole, jelikož je blby a pojede jak blázen a zlomí si ruku??
Věřte, že i podle názoru a charakteru zlomenin pan doktor řekl že si spíž packy někde zpříčil a pokud zastáváte takový drsný metr tak doufejte, že doma nemáte žádné škvíry, kde by se mohla kočka zaseknout, případně zadrhnout a něco si vykloubit, eventualně zlomit.
Každopádně ztratir rovnovahu kočka muže i na plotu a spadnout muže tak že si poraní páteř atd. Věřím, že kdybychom měli sítě na balkóně tak se to třeba nestalo. Třeba jo. Bohůžel nevíme odkud spadl. Byl to takovej dobrodruh a dobrodruhem zustane a zustane to nas milacek. ted sedí v postýlce a líže se. Vyčitky tu jsou, ale stejně tak tu je vědomí, že pro kocourka tu sme a že neneseme přímou vinu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: Re: TO Karin:
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 11:21:15
Odpovědět s citátem

Achet napsal:

Proste pokud se mi bude kocka vracet porad potrhana treba od jinych kocouru a uvidim ze je normálním účastníkem těchto rvaček a bude se do nich pouště opakovaně, tak prostě mu nechci v tom bránit. Pokud Bude chodit na nějakej remízek za nějakou kočkou a bude tím muset zdolat silnici, tak ho nezavru doma, ale pustím ho, jelikož on tam chce jít.


Asi to myslíte dobře, ale od člověka, který už nešťastně o dvě kočičky přišel, bych očekávala jiný přístup.

Představte si, že jsem zastáncem dokonce tak "drsného opatření", jako je kastrace u kocourů. Kastrovaný kocour se vám totiž nebude do rvaček pouštět, nebo alespoň ne s takovou vervou jako ten, který musí hájit své či dobývat nové teritorium. Kastrované zvíře nebude mít potřebu toulat se na námluvy a bude se držet ve svém prostředí v okolí domu, sníží se tím riziko toho, že se pustí někam přes silnici.

Přirozené prostředí zvířat jsme změnili my lidé a za ta, kterých jsme se ujali, neseme zodpovědnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mixatko.v



Založen: 23.01.2008
Příspěvky: 95
Bydliště: hranice

Předmět: Zlomené nožičky
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 11:37:42
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
cítím s Vámi a vím o čem mluvím.Váš příspěvek mi připoměl ty strastiplné dny, kdy nám vypadl náš milovaný kocour ze třetího patra.Všechny ty výtky a dodatečné rady jsou nahouby.Člověk si dost sám vyčítá a snaží se udělat vše pro trpící zvířátko.Náš kocor pád přežil bez jakéhokoliv úrazu, jen s pořádným šokem.Ale dost nám dalo zabrat i to, jak jsme čekali na třeba i opožděné reakce a možná vnitřní zranění.Myslím si, že u Vás vše probíhá tak, jak jste nejlíp schopni. Z kritiky rádoby neomylné Karin si nic nedělejte.Ona určitě ve všem tak neomylná nebude.Kocourečkovi přeji brzské uzdravení a Vám se ta péče o něho vrátí .Vše zlé je k něčemu dobré.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: Re: TO Karin:
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 11:55:45
Odpovědět s citátem

Určitě v tom s kastrací máte pravdu a po té otřesné zkušeosti máme z útulku JIŽ kastrovaného kocoura. I v tom, že za ně přebíráme určitou zodpovědnost. Ale myslím si že určitou míru. vemte jsi jsem student (již končící VŠ) a takovéto vydání mne stálo celoroční úsporu na dovolenou kdy jsme chtěli jet v září do Egypta s přítelkyní a ještě to nestačí. (ten baraček do kterého jdeme je rodičů) Myslím si že odpovědnost za to co se stalo sem převzal. Kočka dělá řadu aktivit, u kterých se jí může cokoli stát. Jak říkám. Sítě jsou určitě dobrá věc a jak jsem již řekl, nebýt přemístění jinam asi by tam byly Sad Jsem hroznej milovník koček. Když se nám tu vždycky nějaká potuluje kolem paneláku, vždycky dostane kapsičku apod.
Ještě jednou pro lidi, kteří bydlí v jakémkoli patře. Umístěte si do oken sítě, nebo naše sousedka má prostě takové rozkvetlé květináče, že kočka se tam prostě nedostane. Mějste svoje zvířátka tak rádi jako já a moje slečna a předejděte tomuto. Jezdíme 30 km do nemocnice a bude vás to stát taky hodně nervů, jelikož snesu hodně, ale hrozně mi vadí když se trápí zvířátka a prakticky neví proč.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: PRO ZÁJEMCE O STAVU KOCOURKA
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 12:02:16
Odpovědět s citátem

Vnoci jsme měli stolici a ještě to bylo celková procedůra dosti bolestivá podle naříkání. Nyní máme zasebou malou stranu a kocourek si hezky řekl, natáhl se z postýlky. Trošku u toho naříkal, ale malou stranu jsme měli zasebou a dokonce si odcupital i po nožičkách až k postýlce. Vždycky se postaví na zadní nožičky a panáčkuje a dává tím signál že chce dovnitř. Dělá mi hroznou radost a jsem taky rád, že jsem takoveto forum našel. Myslím si že podpora a zkušenosti s podobným zraněními pomůže uplně všem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 12:16:59
Odpovědět s citátem

Achet napsal:

Proste pokud se mi bude kocka vracet porad potrhana treba od jinych kocouru a uvidim ze je normálním účastníkem těchto rvaček a bude se do nich pouště opakovaně, tak prostě mu nechci v tom bránit. Pokud Bude chodit na nějakej remízek za nějakou kočkou a bude tím muset zdolat silnici, tak ho nezavru doma, ale pustím ho, jelikož on tam chce jít.

Takže v rámci logiky tohoto přístupu....nechám děti si hrát ve stohu se zápalkami, protože to prostě chtěly?

Přesně, jak píše Karin....kočka má úžasné přírodní instinkty, ale bohužel , člověk výrazně pozměnil přirozené životní prostředí kočky a nastražil do něj věci,které prostě kočičičí instinkty neobsáhnou....at už okna a balkony ve velkých výškách, nebo třeba auta.

V této souvislosti - připadá mi dost hrozné,že doufáte,že kocourek bude mít omezenou hybnost a tedy nedojde k silnici....

To by zřejmě naplnovalo větu mixatka,že vše zlé je k něčemu dobré.....když to přeženu, tak v intencích této věci - je fajn,že kocour spadl z výšky a pochroumal si nožky, takže díky tomu nedojde k silnici pod kola auta.

Věřím,že máte kocourka rádi a věřím,že děláte vše, co je potřeba. Bylo by fajn, kdyby starosti,které s tím máte, už třeba další lidé řešit nemuseli - t.j udělali pro zabezpečení koček a kocouřů vše, co se udělat dá. Takže je třeba zdůraznit,že PÁD Z VÝŠKY JE PRO KOČKY NEBEZPEČNÝ A NENÍ PRAVDA,ŽE KOČCE NEUBLÍŽÍ!!!

Ostatně, kdyby tomu tak bylo,že kočky zdolají i velké výšky .... proč by tedy kočky,které vylezou vysoko na strom a nemohou dolů, neumí slézt, prostě neskočily?? Asi proto,že samy kočky ví,že dopad jim může ublížit! a to i v případě,že opravdu cíleně skočí....nekontrolovaný, nečekaný pád je ještě horší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 12:35:47
Odpovědět s citátem

Achet napsal:

Jsem hroznej milovník koček. Když se nám tu vždycky nějaká potuluje kolem paneláku, vždycky dostane kapsičku apod.


Dobrý den, původně jsem do této diskuse nechtěla vůbec vstupovat, ale to, co jste napsal mě nadzvedlo ze židle. Kolem paneláku, kde bydlí mí rodiče, se potulují asi tři bezprizorní kočky, které "'milovníci koček" krmí. Ty kočky jsou tam naučené chodit, lidé jim nosí žrádlo, bohužel se ale teď, když přituhuje, nemají kam schovat a je jen otázkou času kdy skončí pod nějakým autem.

Nechci Vás v žádném případě kritizovat, ale nerada bych, aby si čtenáři tohoto tématu mysleli, že krmit kočky potulující se kolem paneláku kapsičkami apod. je ideální a hodno milovníka koček.

Vašemu kocourovi přeji brzké uzdravení!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: TO LUci 04 a SILVIE OK
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 13:03:35
Odpovědět s citátem

Zavřete vaše kočky v jednom pokoji, kde bude jedno škrábadlo a holé zdi a nedovolte jim nic. Myslím si že svým chováním ještě více omezíte jejich přirozené prostředí. Tato kočka se mohla někde potulovat. Mohlo ji srazit auto. Mohla v zimě být někde shoulená a mrznout v lese. Mohli ji lovit jiní dravci.

Kočky které vylezou na strom a vědí že pokud skočí jim to ublíží, tak tento kocour to musel tedy vědět taky že pokud špatně skočí na parapet, okno, či něco jiného že to nemusí skončit dobře. Mnohokrát musel vědět v jaké výšce je. A pokud is kočka uvědomí, že nemůže ze stromu slézt tak věřím tomu, že náš kocour si uvědomoval že může kdykoli spadnout a bude to mít špatné následky.

Dále, děti mají více rozumu. Vědí že si hrát se sirkami může zapálit stoh. Stejně tam jdou. Proč si to ta kočka nemůže uvědomovat. Jasně že si toho byla vědoma. Přesto všechno na balkón či na okno chodila.

Co se týče silnic. Pokud mám kočku a chodi mi v okolí přes silnice, tak pravděpodobnost že ji porazí auto je nesmírně vyšší než že spadne z balkónu. Dále na ní číhají další zlí lidé kteří nemají rádi kočky a stejně tak psy. A to že jsme tak změnili jejich přirozene prostředí?? ..... Kočka ať prchající před predátorem v otevřené přírodě nebo špatně skočící jak skončí v přírodě. Zemře, nebo ji nějaký jiný predátor zahubí.

Takže vzít kočce většinu svobody co má nevidím jako moje pochopení Etologie. Chci jim nechat alespoň trochu svobody a zvííře ať má taky svůj podíl na tom co dělá.

Nechci aby kočky padali z paneláků a pokud bychom tu měli zůstat pořídím si sítě, nebo bych musel uplně změnit okna které zde máme. Ale v zavření koček v pokojích a nikam je nepustit nevidím jako řešení. Kočky měli dost času na to, aby se přizpůsobyly změněnému prostředí. A moje uzpůsobení je, že za to platím jak nervově, protože mi ho je líto, tak finančně.

A úmysl článku bylo hlavně, aby lidé věděli až se jim stane něco podobného věděli jak se kočička může chovat a jak se o ní starat, jelikož já jsem nenšel jedinou zkušenost s oběma zlomenýma nožkama s implantáty.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Achet



Založen: 20.09.2008
Příspěvky: 17

Předmět: KOčky kolem paneláků
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 13:08:54
Odpovědět s citátem

A k tomu že občas dám nějaké kočce kapsičku kolem paneláku Very Happy Představte si že tu žádnou kočku nepozoruji. Že by tu v zimě byla schoulená pod autem a kdesicosi. Chodil sem obrovský kocour. Prakticky si ho vydržovali lidé snad v každém paneláku a měl dosti stravy u každého z nich. Přišla zima a kocour zmizel a znovu se objevil až najaře. kočky nejsou uplný debilové jak z nich děláte dámy. Dokáží si poradit. Určitě né pádem z paneláku. Nikterak se nezříkám odpovědnosti za tento pád. to nechci,ale není to pouze moje vina. I kočky mají svůj mozek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: Re: KOčky kolem paneláků
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 13:16:49
Odpovědět s citátem

Achet napsal:
A k tomu že občas dám nějaké kočce kapsičku kolem paneláku Very Happy Představte si že tu žádnou kočku nepozoruji. Že by tu v zimě byla schoulená pod autem a kdesicosi. Chodil sem obrovský kocour. Prakticky si ho vydržovali lidé snad v každém paneláku a měl dosti stravy u každého z nich. Přišla zima a kocour zmizel a znovu se objevil až najaře. kočky nejsou uplný debilové jak z nich děláte dámy. Dokáží si poradit. Určitě né pádem z paneláku. Nikterak se nezříkám odpovědnosti za tento pád. to nechci,ale není to pouze moje vina. I kočky mají svůj mozek.



jojo,i kočky mají svůj mozek a jak tak čtu ani vysokoškolské vzdělání nedává patent na rozum,a kamenujte mne,podle mne,ne není to jenom vaše vina,že vám čičík vypadl z okna,JE TO POUZE VAŠE VINA!

Bětka Barunka a Matěj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 13:25:31
Odpovědět s citátem

Achet napsal:
Kočky které vylezou na strom a vědí že pokud skočí jim to ublíží, tak tento kocour to musel tedy vědět taky že pokud špatně skočí na parapet, okno, či něco jiného že to nemusí skončit dobře. Mnohokrát musel vědět v jaké výšce je. A pokud is kočka uvědomí, že nemůže ze stromu slézt tak věřím tomu, že náš kocour si uvědomoval že může kdykoli spadnout a bude to mít špatné následky.
Proč si to ta kočka nemůže uvědomovat. Jasně že si toho byla vědoma. Přesto všechno na balkón či na okno chodila.




Vážně si myslíte, že ta kočka věděla, že to s ní může špatně skončit? Jak může vědět, že může spadnout a jak je to vysoko? Na strom leze sama ze země, proto ví jak je to vysoko. Do domu jí zavřete vy a ona neví jak je to vysoko. Nikdy by tak vysoko sama nevylezla, neměla by k tomu v přírodě možnost. Není to její vina, že spadla. Vaší povinností je se o ní postarat, protože jste si ji vzal. Je to vaše vina, to je můj názor.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 14:37:26
Odpovědět s citátem

Jsem ráda, že se kocourek zlepšuje a přeji aby se nožičky úplně dali do pořádku. Smile
Odpovědět 
Alimak



Založen: 25.10.2007
Příspěvky: 50

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 14:57:12
Odpovědět s citátem

Já se nestačím divit. Ráda si tady na foru pročítám rady a příběhy, ale jsem docela rozčarovaná, kam to až může dojít. Někdo tady požádá o radu a dostane ranec kázání, připomínek a musí si tady pročítat rozsáhlé romány, co a jak s kočkou.
Nebuďte prosím vás tak "prudérní" a "učitelské", vždyť je snad patrné, že Achet má kočky rád. Takovéto romány v diskuzi jaksi nejsou na místě, napiště článek o tom, jak zabezpečit byt, jak nepodávat jídlo toulavým kočkám, ale přijde mi naprosto nesmyslné moralizovat v diskuzi někoho a dávat mu to za vinu nebo mu psát, že má patent na rozum, když žádá o pomoc. Exclamation
_________________
Robí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 16:37:46
Odpovědět s citátem

Do této diskuse jsem nechtěla vůbec vstupovat, protože je to další "hon na čarodějnice", jakých tady na MK bylo již několik a je mi z toho smutno.
Člověk požádá o radu, odpovědí je mu pouhé mentorování bez pokusu o radu, natož rada samotná. Propánakrále, lidi, co se to s námi děje? Proč nedokážeme být trochu víc tolerantní, proč hned druhého napadáme a místo povzbuzení a dobrého slova po něm hned házíme slovy zlými?
Tyhlety žabomyší války mě prudce znechucují. Neštěstí nechodí po horách ale po lidech, a nikdo schválně neudělá nic, co jeho miláčkovi i jemu způsobí spoustu bolesti a bude stát hromadu peněz. Plno lidí by to vyřešilo utracením kočky, než by dávalo desetitisíce za léčení obyčejného kocoura. Místo povzbuzení a rady se tu člověk dočká výpadů na téma, jaký je syčák, že nechal zvíře zranit. TYHLE reakce jsou naprosto zbytečné, dotyčný si je sám moc dobře vědomý toho, že chyba se stala a je sám nejvíce potrestaný, tak proč ho ještě dál pranýřovat?!!!!! Já to prostě nechápu. Prosil o RADU, pokud vám to uniklo. To aby se tady jeden pomalu bál o nějakou radu požádat, co z toho zase bude. Styďte se!

P.S. Na žádné invektivy, které můj příspěvek může rozpoutat, reagovat nebudu, aby bylo jasno. Své jsem řekla a tím to pro mě končí.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 9. 2008 16:50:18
Odpovědět s citátem

Myslím,že primární příčinou začátku této debaty byla nepříliš štastná věta z prvního příspěvku - cituji :Bylo nám řečeno, že se spíž někde zasekl, jelikož pro kočky 4. patro není problém.

Takto uvedená informace je velmi zavádějící a může bohužel u případných méně zkušených - třeba začátečníků - vyvolat mylný dojem,že okna vlastně zabezpečit netřeba, protože kočce se při pádu nic nestane. Ze tomu tak není, o tom snad nemusíme diskutovat.

Takže následné příspěvky byly reakcemi především na tuto větu...a pak už i na některé věty další.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Veterinární poradna: Biokill a pipeta Fipron ... (66x)
2
Veterinární poradna: Jak u kočky poznat březost? (66x)
3
Veterinární poradna: Úbytek červených krvinek při ... (64x)
4
Veterinární poradna: Selhání ledvin u siamského ... (64x)
5
K rozšíření populace koček došlo vždy ... (64x)
6
Veterinární poradna: Chronické selhávání ledvin u ... (63x)
7
Veterinární poradna: Akutní selhání autoimunitního ... (63x)
8
Jací jsou kočkaři a pejskaři podle Facebooku (63x)
9
Veterinární poradna: Vnímá kočka mateřství? (62x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top