Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Chovná stanica

Fórum: Rady

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Chovná stanica
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 1. 2009 9:12:39
Odpovědět s citátem

Riešim práve otázku, či mám alebo nemám zakladať chovnú stanicu. Kocúrik nám už pomaly začína dospievať, takže mám najvyšší čas sa rozhodnúť, čo budeme robiť. Chcela by som vedieť aj vaše názory pre a proti. Neboli sme s ním ešte na žiadnej výstave a moja amatérska predstava je, že by to pre neho bol asi dosť veľký stres, lebo už má vyše roka. Neviem ako taká výstava prebieha z pohľadu tých, ktorí sa na nej zúčastňujú. Uvítam všetky informácie a skúsenosti o tom ako to znášajú mačiaky a čo všetko vlastne chovná stanica obnáša.
Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 1. 2009 9:56:43
Odpovědět s citátem

Jak bude snášet výstavy váš kocour musíte prostě vyzkoušet. Samozřejmě by bylo ideální, kdyby si výstavy vyzkoušel už jako kotě, ale ani v tomto věku není vše ztracené. Některé kočky jsou na výstavě ve stresu, ale v mém sedmičleném kočičím kolektivu je taková kočka jen jedna. Ostatní moje kočky jsou na výstavě celkem v pohodě a nemají s nimi problém a mám dvě kočky které si výstavu vysloveně užívají, líbí se jim pozornost návštěvníků, u posuzovatele se ochotně předvádějí. Třeba si i váš kocour výstavy oblíbí, ale jinak než že ho na výstavu vezmete to opravdu zjistit nemůžete. Navíc výstavy představují jen zlomek života chovné kočky nebo kocoura. Na trvalou chovnost stačí absolvovat jen 3 výstavy (na Slovensku dokonce jen jedna) a co znamenají 3 dny strávené na výstavě proti rokům spokojeného života. Moje kočky které výstavy snáší dobře jich absolvovaly 10 - 30. Já výstavy miluji hlavně proto že se na nich setkávám s podobnými milovníky koček jako jsem já, můžu navázat kontakty s chovateli ze zahraničí, potkám tam svoje odchovaná koťátka, která mezitím vyrostla a zjistím kdo z chovatelů má krásnou novou kočku nebo kocoura. Znám ale i chovatele kteří na výstavy moc nemusí, nebo je to pro ně obtížnější třeba v případě že má chovatelka malé dítě a tak absolvují jen ty povinné výstavy a jinak si se svými kočkami užívají doma.
Co se týká rozhodování jestli chov ano nebo ne (pokud máte kocoura tak dokonce ani CHS nepotřebujete, můžete mít doma pouze chovného kocoura za kterým budou chodit kočky) tak výstavy mi v něm připadají méně důležité, mnohem důležitější je ta spousta času kterou musí chovatel věnovat každodenní péči o své kočky, která je obzvlášť náročná pokud se rozhodne odchovávat koťátka. Spíš bych se zamyslela nad tím jestli máte doma podmínky pro chovného kocoura, jak to vyřešíte když za ním přijede kočka nebo když si časem pořídíte své vlastní kočky, co budete dělat když začne značkovat atd....
Chovatelství je také o získávání znalostí, např. zjišťování informací o přenosných nebo dědičných nemocích (bohužel ne na každého veterináře se můžete spolehnout že vám bude schopen poradit) nebo o dědičnosti barevných variet a různých tělesných znaků. To znamená spoustu času který budete tomuto koníčku věnovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 1. 2009 10:40:01
Odpovědět s citátem

Nevedela som, že ak chcem mať doma chovného kocúra, tak stanicu ani nemusím zakladať, to je dosť pozitívna správa. Podmienky máme asi viac než dobré Smile - bývame v rodinnom dome a máme dosť veľkú záhradu, ktorá je celá oplotená tak, aby naše mačky nemohli ujsť. Podľa pani chovateľky, od ktorej ho máme, by Goliáš nemal značkovať, lebo ani jeho otec neznačkuje a navyše nemá doma žiadneho konkurenta, tak dúfam, že ani nezačne. Ak by bol uchovnený, ako potom vlastne prebieha také stretnutie so "záujemkyňami"? Bolo by potrebné ich nejako oddelieť od ostatných členov domáceho mačacieho kolektívu? Máme ešte ďalšie dve kastrované mačičky.
Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 1. 2009 12:19:34
Odpovědět s citátem

Aby nějaké zájemkyně kočičky byly, je třeba s kocourem absolvovat hodně výstav? Nebo to lze i bez výstav (a tím pádem i bez titulů) ?
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 1. 2009 11:59:42
Odpovědět s citátem

Stanici musíte zakládat pouze pokud chcete sama odchovávat koťata. To že otec vašeho kocoura neznačkuje je dobré, ale rozhodně vám to nic nezaručí. Pokud ale má kocour možnost výběhu a nemá konkurenta tak by to mohlo být v pohodě. Rozhodně když za kocourem přijede kočka tak by spolu měli být v oddělené místnosti, jednak kvůli tomu že by se s domácími kočkami mohli prát a také není dobré když má kočka příliš mnoho prostoru k úniku před kocourem. Co se týká titulů z výstav tak nejsou zase tak důležité, za kvalitním kocourem z dobrých linií přijedou kočky i když nebude mít tituly. Samozřejmě je dobré když mohou chvatelé kocoura potkávat i na výstavách, ale pokud půjde o kocoura průměrných kvalit tak mu to stejně moc nepomůže, jedině že by se jednalo o málo početné plemeno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 1. 2009 13:05:46
Odpovědět s citátem

Veľká vďaka, Alena. Už je mi to trochu jasnejšie. Chcela by som, aby mali moje zázraky dobrý a pohodový život - to asi chceme všetci Smile Asi na tú jednu výstavu pôjdeme a uvidíme ako sa to celé vyvrbí. Budem ho asi usieť začať zvykať na cestovanie autom a kontakt s inými ľuďmi. Máte niekto nejakú dobrú radu ako pripraviť takého kocúriska na výstavu?
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top