<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 2. 2008 23:49:44 |
|
|
Tak odedneška máme taky 2 kocouře - ten starší ma maléh zatím prská a fackujed ho, se mnou pár hodin nemluvil, jen na mě syčel, prskal, kousal a škrabal, ale před chvílí si už přišel sednout k nováčkovi na můj klín, a teď se na mě spokojeně pucuje. Tak snad už mi to odpustil . Malej spacifikoval labradorku, dostala už pár facek, tak má před prckem respekt. Zítra budeme pokračovat ve společném sžívání-no Adam mě už snad vzal definitivně na milost _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 2. 2008 21:43:23 |
|
|
tatiana napsal: | Tak odedneška máme taky 2 kocouře - ten starší ma maléh zatím prská a fackujed ho, se mnou pár hodin nemluvil, jen na mě syčel, prskal, kousal a škrabal, ale před chvílí si už přišel sednout k nováčkovi na můj klín, a teď se na mě spokojeně pucuje. Tak snad už mi to odpustil . Malej spacifikoval labradorku, dostala už pár facek, tak má před prckem respekt. Zítra budeme pokračovat ve společném sžívání-no Adam mě už snad vzal definitivně na milost |
Nevzal, v noci to bylo hustý a přes den taky-víc píšu ve vláknu o spynxech-až teďvečer se zdá, že už se s tím začíná vyrovnávat. Už Malýho i olíže a nesnaží se ho rovnou zakousnout a se mnou si už taky začal povídat a nechá aspoň chvíli pomazlit a pohladit. Tak snad to už bude dobrý a v noci se aspoň trochu vyspím. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2008 8:30:58 |
|
|
Tak to u vás jde teda rychle, to vám závidím:) Já si po více jak měsíci nevím rady s Panem Fidorkou a nově příchozím Borůvkou. Borůvka na Fifana hrozně vrčí, vyjíždí na něj, odmítá vedle něj papkat a většinu času tráví pod postelí - kde se i vykákne:(. Na druhou stranu, když si přijde pro mazlení, tak se Fífa může zbláznit a pak lítaj chlupy i teče krev:(. Fífa ho i odhání od misky, co má Borůvka na stranou. Nevím jak to dopadne... |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 2. 2008 11:24:59 |
|
|
Leemet napsal: | Tak to u vás jde teda rychle, to vám závidím:) Já si po více jak měsíci nevím rady s Panem Fidorkou a nově příchozím Borůvkou. Borůvka na Fifana hrozně vrčí, vyjíždí na něj, odmítá vedle něj papkat a většinu času tráví pod postelí - kde se i vykákne:(. Na druhou stranu, když si přijde pro mazlení, tak se Fífa může zbláznit a pak lítaj chlupy i teče krev:(. Fífa ho i odhání od misky, co má Borůvka na stranou. Nevím jak to dopadne... |
No máme fakt kliku na prima zvířátka-kluci už jsou kámoši, společně baští-a jak ten malý na velkého vrčí-jako pes -když se mu snaží očuchat jeho misku (ale on z misky velkého ujídat může, to je v pořádku ). Malej má pro strach uděláno, nebojí se nikoho a ničeho a úžasně adaptabilní, po 3 dnech je to naprosto v pohodě, jako kdyby tady byli všichni tři včetně psa léta. Už se úplně normálně i vyspím, Adam mi opět leze pod deku a tulí se, je to nádhera . Možná to bude tou zvláštní sphynxí povahou, že to šlo tak rychle
Držím palce, ať to i u vás dopadne dobře a kočiny si na sebe zvyknou. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Roni
|
Předmět: Počet kocouřů Přitlapkováno: 13. 2. 2008 23:02:25 |
|
|
Máme 2 kocouře v bytě 3+1 (metry čtvereční jsem líná počítat ) a na 2-3 dvounožce (třetí dvounožec má ještě jednu zasloužilou kočičí dámu na chaloupce) |
|
|
Odpovědět
|
|
Popleta
|
Předmět: Počet koček Přitlapkováno: 14. 2. 2008 15:02:00 |
|
|
Prapůvodně byla kočička jedna, Mausyjo (9let), pak jsem si splnila sen a koupila modrou britku Harriet. V září se nám Mausyjo ztratila, hledali jsme a plakali měsíc - pak jsem jako útěchu dostala koťátko. Mezitím jsme pro Harriet našli ženicha a teď je koček 5 (3větší+2koťata). Problémy ale dělá to přerostlé kotě - likviduje mi soustavně kytičky, žere houbičky na nádobí a čůrá ze zásady těsně vedle zachůdku -nepomohl druhý ani třetí Bydlím sice v domečku - ale malém něco přes 100m a kočičky nesmějí do pracovny-můj milý je informatik a košišty+šroubečky nejdou moc dohromady. Jinak myslím, že 3 kočky, dítě, informatik a dům je na jednu pracující ženu docela dost _________________ Popleta |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka Š.
Založen: 09.12.2007 Příspěvky: 9 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2008 8:45:20 |
|
|
13. ledna jsem tady psala, že máme kocourka, ke kterému bych chtěla pořídit nějakého kamaráda či kámošku. Jen jsem měla trochu obavy, jestli nepočkat až bude náš Fousek vykastrovanej. No a co se nestalo - uplynul přesně měsíc a 13. února večer jsme si přivezli domů 6měsíční kočičku Berunku z depozita. Našla jsem inzerát na internetu, že je někde u Liberce a jelikož jsem z Jablonce, tak jsem neváhala, řekla jsem příteli o Berunce a když jí viděl na fotkách na netu a líbila se mu, tak jsem hned druhý den volala a za další dva dny jsme si pro ní jeli. Seznamování proběhlo v pohodě - nesyčeli ani neprskali a ani se neprali. Jen teď mám trošku jiné obavy. Kočička je už vykastrovaná, ale náš Fousek k ní pořád tak čuchá (k zadečku) a mňouká a vrká, jako kdyby měl touhy. Mám strach, aby na ní v tomto smyslu něco nezkoušel (Berunka je totiž taková malá čičina - je poloviční, než ten náš lump). Přes den už na sebe číhaj a běhaj za sebou, ale večer a v noci kocour pořád kňouřá a vrká. Může i přes to, že je kočička vykastrovaná z ní něco cítit, co v něm vyvolává kocouří touhy? Vím, že uplynulo ještě málo času, ale obávám se i toho, aby třeba nezačal značkovat. Je mu teď 9 měsíců a s kastrací jsme chtěli počkat až na jeden rok. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky moc |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2008 11:23:31 |
|
|
Sice to nepatří do tohoto vlákna, ale ano, mám podobnou zkušenost. Cizí kocouři se snaží naši kastrovanou kočičku taky očmuchávat. K ničemu víc se nedostanou, protože Elsa je slušně vychovaná holka a nenechává si oblejzání cizími kocoury líbit. Jinak pokud už kocourek projevuje znaky dospělosti, nemusíte s kastrací čekat až do jednoho roku. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
J.
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2008 12:43:36 |
|
|
Ano, mám stejnou zkušenost! V naší smečce jsou 2 holky, obě kastrované... A zatímco ta starší Eduša je povahově nerudná a nepřístupná, tak se k ní žádný kocour nedovolí ani přiblížit , natož ještě přivonět ... zato ta druhá, přívětivější a vstřícnější Majda, tak ta to "odnáší" dodnes. A protože mám ve smečce ještě 2 nekastrované kocoury, tak ti si jí zálibně natahují do nozder, očichávají - stále jim voní ... a ti ostatní, než byli vykastrovaní, dělali totéž. Z toho usuzuji, že nějaké zbytkové hormony v té kočičce prostě zůstávají ...
Ale já mám ještě další zkušenost : 2 vykastrovaní kocouři si čas od času na Majdu vyskočí, udělají všechno tak jak kocour má, zapřou se na zadní nohy, vyhrbí hřbet ... a skončí to u zakousnutí do šíje ... a najednou nic ... nevědí co , nebo jak dál ... a tak zase slezou ... Je to až legrační , jak z filmové komedie - jakože : "Tak co!? ... nic? - ... tak slez " . _________________ J. a její společenstvo ...
mňau! |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2008 9:53:48 |
|
|
Já myslím, že pokud je kočička vykastrovaná a už nehrozí nechtěné těhotenství není se čeho bát. Všechny kočky a kocouři i ti vykastrovaní mají v určitém období, zejména na jaře a na podzim svoje touhy. U kastrovaných jsou samozřejmě mnohem mnohem slabší, ale taky to na ně působí. Pokud nebude kocourek na kočičku nějak brutální, tak se ji nic nestane. Prostě si jen jako hrají na maminku a tatínka , jediný problém by mohl být, že kocour začne značkovat, ale jinak opravdu nejde o nic nebezpečného. Někdy si to trénují na sobě i 2 nekastrovaní kocouři, u nás i kočky-holky občas napodobují krytí a nikomu se nic nestane, jen si trošku vzájemně vynadají
Takže pokud nebude kocour značkovat nebo kočičku třeba kousat na krku do krve (normálně si kocour kočku za kůži na krku něžně přidržuje, ale neprokousne skrz) tak v klidu vydržte do jeho kastrace. Ale klidně to může dělat i po kastraci, hlavně takhle na jaře - to blbnou všichni a ne jen kočky! _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2008 10:10:34 |
|
|
Sexuální chování se projevuje i u kastrátů a nemusí jít vždy jen o plození potomstva, ale třeba i o projev dominance. U nás dokonce to dokonce občas kocour zkouší i na své nezletilé dětičky bez ohledu na jejich pohlaví. Nikdy jim ale neublíží, vždy je jen chytí za krk a chvíli podrží a potom je zase nechá běžet. Je to přirozené chování a není dobré do něj zasahovat, nechte tomu volný průběh. K životu kočiček to patří. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 2. 2008 10:45:39 |
|
|
Zdravím...
Já zas pozorovala zmíněné chování u dvou nekastrovaných koček. Jak jedna měla říji, druhá napodobovala kocoura, jinak k tomu nedocházelo. Ale bylo zajímavé, že se takto projevovala právě jen ta jedna. Jak ona měla říji, druhá takovou potřebu neměla. |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavlinaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 7. 2008 13:32:02 |
|
|
My mame byt asi tak 35m2 s balkonem- zasitovanym, dve kocky a jednoho korelaka- kteryho uz mame 5 let a nechteli jsme ho davat pryc. Kocky si na nej zvykli a neutoci na nej. Nejdriv jsme meli jen jednu kocku, ale byla doma casto sama a bylo ji smutno, tak jsme ji poridili druhou, ale je to maximalni strop, co se poctu kocek tyce, co bych asi unesla Hlavne kvuli tomu castymu neporadku a chlupum, ktery jsou temer vsude _________________ Pavlína |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 7. 2008 14:01:33 |
|
|
Pavlinaa napsal: | My mame byt asi tak 35m2 s balkonem- zasitovanym, dve kocky a jednoho korelaka- kteryho uz mame 5 let a nechteli jsme ho davat pryc. Kocky si na nej zvykli a neutoci na nej. Nejdriv jsme meli jen jednu kocku, ale byla doma casto sama a bylo ji smutno, tak jsme ji poridili druhou, ale je to maximalni strop, co se poctu kocek tyce, co bych asi unesla Hlavne kvuli tomu castymu neporadku a chlupum, ktery jsou temer vsude |
To chce jako třetí (4.,5.,6..... ) nahatého sphynxe nebo nelínajícího devon či cornish-rexe _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Majole
|
Předmět: Počet koček Přitlapkováno: 11. 8. 2008 6:44:33 |
|
|
Máme byt 3+1 asi 70m2. Jsme v něm 2dospělí+1dítě+2kočky. Jedna kastrovaná, druhá ještě kotě. Původně přítel souhlasil i s třetí kočkou, ale po naprosto dokonalé likvidaci naší sedačky ji už odmítá. Brzy budeme mít hotový zasklený balkon, takže budou mít kočky svůj ráj tam. Taky mají kočky svoji skříňku na granule, konzervy, steliva a jiné kočičí věci. Kočky mají dost prostoru a občas je nemůžeme najít.
Markéta+Dizi+Juli |
|
|
Odpovědět
|
|
Rheza
|
Předmět: Pocet kocek Přitlapkováno: 29. 9. 2008 15:14:36 |
|
|
Tak u nas to v byte 2+kk zatim skoncilo ve stavu 2 kocicaci a 2 dospeli. Puvodne byl jenom jeden kocourek, ale jelikoz se nam zdalo, ze se v dobe kdy jsme pryc (napr. v praci) nudi a pak je takovy nastvany, tak jsme mu poridili kamaradku. Ted je to celkem zajimave, protoze ackoliv jsou oba dva jeste celkem mali ( kocour 7 mesicu a kocicka 5) tak uz ma snahy si na ni naskocit. Mala pritom dela sceny a rve na cele kolo, ale jakmile od ni odejde, tak uz jde a otravuje ho, proste herecka kastrovat je budeme, ale jelikoz kocour neznackuje a krome tohoto obcasneho otravovani nema zatim jine projevy, tak zatim jeste asi pockame,... |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 9. 2008 15:20:38 |
|
|
To "naskakování" dělá i náš vykastrovaný kocour, prý to je takový projev dominance. Když jsme si přinesli malého kocourka, dělal mu to ten starší pořád, teď už jen výjimečně, asi mu prostě musel ukázat, kdo je tady pánem.
S tou kastrací bych určitě počkala. Stejně asi- dle věku- půjde první kočička, ne? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Pocet kocek Přitlapkováno: 29. 9. 2008 15:29:28 |
|
|
Rheza napsal: | kastrovat je budeme, ale jelikoz kocour neznackuje a krome tohoto obcasneho otravovani nema zatim jine projevy, tak zatim jeste asi pockame,... |
No já teda bych s kastrováním rozhodně nečekala příliš dlouho - máte kočiny přesně v tom věku, kdy kočička může začít mrouskat a kocourek mít chutě. Je možné, že v tomhle podzimním až zimním období se jejich chutě neprojeví hned, ale přesto bych příliš dlouho neotálela, pokud nehodláte hledat koťátkům nové domovy. Kočička může začít mrouskat již v půl roce věku a kocouři tohle vycítí dřív než to poznají lidé.
Jinak to naskakování může být prostě jen ukázkou dominance, nemusí to být vyloženě náznak sexuálního chování. Ale tipuju, že u vás to brzy náznak bude.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
|
Předmět: Re: Pocet kocek Přitlapkováno: 30. 9. 2008 5:16:17 |
|
|
Souhlasím s April. U sphynxů třeba začínají první říje už kolem 5 měsíce a stačí jeden nenápadný skok a máte zaděláno na koťátka. Tím spíš, že je kocourek starší než kočička. Velmi brzy bude on vědět co má dělat a ona hned při první nenápadné říji může podržet a je hotovo. Myslím, že pokud koťátka neplánujete, měli byste zvýšit pozornost a bedlivě je sledovat, co to spolu vlastně nacvičují. Tím spíš, že chodíte do práce a nehlídáte je přes den. Asi bych se i poradila s vetem, co šetrného by se pro to dalo dělat. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Rheza
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 9. 2008 10:19:13 |
|
|
No uz driv jsme se bavily s vetem, ze kastraci oddalime, alespon jednou injekci kocici antikoncepce, protoze kocicka je velice drobna a vlastne si ji piplame od malinka, tak aby to zvladla, ale asi se tam stavime znovu se dohodnout kdy ji to nechat pichnout ( vim, ze je to asi pro kociny drijak, ale jednou to snad zvladne ) |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 9. 2008 10:28:32 |
|
|
Jo jednou by to snad mohla zvládnout. Rozhodně to bude asi lepší, než předčasné těhotenství. Je dobře, že to neberete na lehkou váhu a že máte zájem o zdraví a pohodu svých kočičáků. Tak přejeme, ať to vše dobře dopadne a ať vám dělají jen samou radost. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 9. 2008 15:16:53 |
|
|
Sestry kočka také dostala jednu injekci, doporučil jí to veterinář, Meguš byla také trochu drobnější a myslím, že jí bylo kolem těch půl roku.
Jedna injekce je sice driják, ale protože stejně hned pak půjde na kastraci, myslím, že to kočička zvládne.
Hodně radosti s kočičkama. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
BlackOrchid
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 10. 2008 14:28:11 |
|
|
přítel mě občas chce vyhodit z bytu a já bych si mohla dovolit jen malý pronájem, tak 30-40m2. Mám dva hodně akční kocoury zvyklé na 70m2. Zatím se nestěhuji spíš kvůli nim, přijde mi kruté dát je do tak malého prostoru. Nebudou strádat? |
|
|
Odpovědět
|
|
gabby.h
|
Předmět: Pocet kocek Přitlapkováno: 21. 9. 2009 9:15:47 |
|
|
Ahoj, my mame domecek cca 130m2, v nem jsme dva dospelaci, 3 male deti ve veku 1,5 - 4,5 let, 2 kocicky a 1 kocourek a 1 pejsek. Celkem to jde. Akorat az budou kotatka, tak to bude asi mazec.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ali
|
Předmět: Re: Pocet kocek Přitlapkováno: 3. 11. 2009 12:46:36 |
|
|
Nazdárek, my jsme na cca 60 m2 2 člověkové, 2 holky pejskové a za 2 týdny 2 sibiřátka - jinak modrého kocouře už nějakou dobu sleduji, tak jsem se taky chtěla pochválit , střídavě se těším-bojím-těším-bojím ... |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 11. 2009 13:32:37 |
|
|
BlackOrchid napsal: | přítel mě občas chce vyhodit z bytu a já bych si mohla dovolit jen malý pronájem, tak 30-40m2. Mám dva hodně akční kocoury zvyklé na 70m2. Zatím se nestěhuji spíš kvůli nim, přijde mi kruté dát je do tak malého prostoru. Nebudou strádat? |
Prostor neřešte, kocouři si zvyknou. Já osobně bych se vyhazovat - navíc opakovaně - nenechala, šla bych sama..... Ale to už je nad rámec rady k malému prostoru. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: tatiana Přitlapkováno: 6. 11. 2009 12:30:47 |
|
|
tatiana napsal: | Tak odedneška máme taky 2 kocouře |
Na začátku této stránky je tento příspěvek. Docela mne Tatiano pobavilo, že po roce máte kocouřů mnohem víc a k tomu ještě vlastní odchov koťátek. Paráda _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2009 13:18:59 |
|
|
jak tak koukám, v době založení tohoto vlákna jsem sloužila pouhým dvěma kočkám...od té doby se počet zdvojnásobil (a kdyby mi to tenkrát někdo předpověděl, tak mu nevěřím, páč přítel byl co se týče konečného počtu docela neoblomný)...už nikdy nebudu říkat nikdy |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: tatiana Přitlapkováno: 6. 11. 2009 21:48:18 |
|
|
adelnik napsal: | tatiana napsal: | Tak odedneška máme taky 2 kocouře |
Na začátku této stránky je tento příspěvek. Docela mne Tatiano pobavilo, že po roce máte kocouřů mnohem víc a k tomu ještě vlastní odchov koťátek. Paráda |
No jo, člověk míní, okolnosti mění
Mám hodného muže, který neremcá, když ráno nejdřív nakrmím a vykydám kočky a psa, který se při krájení krásného masa nesměle zeptá, zda bude z toho něco i pro něj (bude!) a který sám mě v tom mém koníčku podporuje. Vypadá to tak, že začnu mluvit o nějakém vyhlídnutém kotěti a on pokaždé praví: "A kdy si pro něj pojedeme?"
Já to vidím tak, že počet našich koček ještě není konečný........... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
mystiquefleur
|
Předmět: počet koček Přitlapkováno: 14. 11. 2009 15:02:10 |
|
|
já bydlím v 3+1. 2 dvounožci, 2 kocouřice a 1 kocouř a 1 papagaj a pohoda. máme jeden pokoj volný, takže ten mají čičiny pro sebe. Mají tam záchodky, papu a svůj vlastní gauč. Dokonce už se naučily poslouchat na "Místo" a sami jdou do svého pokoje, když je na noc zavíráme - jsou to velcí zlobivci, kteří čekají na svou příležitost až usneme. Nejdříve jsem měla kocouře a kocouřici a říkala jsem si DOST, ale neodolala jsem vysněné mývalce, když se v srpnu objevila v ostravském útulku. |
|
|
Odpovědět
|
|
|