Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Krmení

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Sfinxie

Předmět: Re: Cukr
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 7. 2009 10:40:43
Odpovědět s citátem

Dobry den Tatiano!

Cukr sice neni dobry pro zadne zvire, ale myslim, ze je lepsi nez sul. Z cukru by mohl mit ted kocourek asi energie na rozdavani. Myslim, ze si nemusite delat velke starosti. Rychle se z toho probere. Proste mu to nesedlo, protoze na to neni zvykly. Budte rada, ze nevypil neco, co obsahuje sul. To by bylo zle.

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 7. 2009 16:47:31
Odpovědět s citátem

Myslím, že na to se neumíráSmile, chápu tvoje obavy, ale myslím, že zítra už bude vše ok. Někteří chovatelé přidávají do kondenzovaného mléka hroznový cukr... Vím, že to praktikují například u koček před porodem i při porodu aby kočce dodali energii. Chápu že není cukr jako cukr, ale snad to taková hrůza nebude...

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 7. 2009 17:43:32
Odpovědět s citátem

Kdyby měl zcela v pořádku ledviny, tak to neřeším. Ale žádný problém se nekonal. Poblil celou kuchyň, takže to vyzvracel, a byl klid. Já bendžus bez řečí uklidila a bylo hotovo.

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177

Předmět: Trávení
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 11. 2009 14:28:15
Odpovědět s citátem

U normální kočeny trvá proběhnutí potravy zažívacím traktem cca 24h. Poněvadž mají sphynxíci rychlejší metabolismus, máte vysledováno jak je to u nich? Jde mi o to, když například má sphynx krmení, které mu nesedne, za jak dlouho poté co ho slupne se z něj pos... Většina moudrých knih hovoří o cca 24 hodinách, no ale zdá se mi to nějak moc.
RadkaK

Předmět: Re: Trávení
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 11. 2009 21:57:33
Odpovědět s citátem

Oldo nikdy jsem to neměřila, ale jak jim dám něco nového, tak se můžu spolehnout, že za pár hodin budu mít v záchodech pěkné nadělení. Rozhodně to není 24 hod. Prostě hned následující hovínko už je řidší, ale fakt jsem to nikdy neměřila se stopkama Very Happy. Asi to zkusím.

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 11. 2009 22:37:06
Odpovědět s citátem

Radko já nemyslel stopky Very Happy Ale dám jim třeba novou kapsičku a poserou se už za dvě - tři hodiny, tak přemýšlím, jestli je to možný tak rychle Rolling Eyes
Silvie OK

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 8:48:41
Odpovědět s citátem

Oldo, já myslím, že to možné je. Mám kamarádku (lidskou), která když sní něco, co jí nesedne, jde na toaletu během deseti minut.

Takže je to asi jak u koho.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 14:21:24
Odpovědět s citátem

Oldo samozřejmě jsem si dělala legraci s těma stopkama, ale to je myslím jasné.
Já bych řekla, že odhadem to taky budou tak 2-3 hod, co se po jídle jdou naháči vyprázdnit a jak je nějaká změna, tak to na wc pak stojí za to Evil or Very Mad Laughing

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 17:24:30
Odpovědět s citátem

ja myslím tiež,že je to len pár hodín.ale mám aj takú sjúsenosť s posledným kocúrom,že ked som ho doniesla,bol zvyknutý na coshidu.u nás dostal aj acanu,applaws,cimiau.týždeň bol v pohode.ukážkové bobky,žiaden problém.pootom začal kadiť nariedko a odvtedy sa nevie dať dokopy.dostal atb,entizol,probican.ale stále má hovino mäkké.je v pohode,ale bobek už sa nedá chytiť do prstov Rolling Eyes
Blažková Hana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:08:58
Odpovědět s citátem

lilinka napsal:
ja myslím tiež,že je to len pár hodín.ale mám aj takú sjúsenosť s posledným kocúrom,že ked som ho doniesla,bol zvyknutý na coshidu.u nás dostal aj acanu,applaws,cimiau.týždeň bol v pohode.ukážkové bobky,žiaden problém.pootom začal kadiť nariedko a odvtedy sa nevie dať dokopy.dostal atb,entizol,probican.ale stále má hovino mäkké.je v pohode,ale bobek už sa nedá chytiť do prstov Rolling Eyes

dobrý podvečer,
jednou, už to bude určitě 13 let mi jeden veterinář v Německu řekl, že kočky mají žrát celý život jeden druh jídla a ještě ke všemu od jedné firmy. Že mají velmi citlivá střeva a nikdy se jim nemá strava měnit. Možná by stálo za to vrátit se ke Coshidě!! Třeba ještě něco zachráníte.
přeji hezký večer
Hanka Blažková
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:18:41
Odpovědět s citátem

Dobrý večer Hanko, již jsem se setkal s názory veterinářů a je to i v několika novějších publikacích o kočkách, že monodieta a převážně ta superprémiová vede velmi často k onemocnění ledvin. U citlivých jedinců to jednostranně zaměřené krmení bude asi mít opodstatnění, otázka je, jestli i u těch co tak citliví nejsou Rolling Eyes
Blažková Hana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:37:56
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
Dobrý večer Hanko, již jsem se setkal s názory veterinářů a je to i v několika novějších publikacích o kočkách, že monodieta a převážně ta superprémiová vede velmi často k onemocnění ledvin. U citlivých jedinců to jednostranně zaměřené krmení bude asi mít opodstatnění, otázka je, jestli i u těch co tak citliví nejsou Rolling Eyes

dobrý večer,

já se touto radou Oldo řídím celý život, takřka se nesnažím krmení měnit a zdá se že se mi to vyplácí. Stařenky jen kvetou a o sphynxících ani nemluvím. S ledvinami jsem problémy nikdy neměla a to ani u stařenek. Vždycky byl problém když jsem přecházela na jinou stravu. Vždycky. Začínali jsme (před 23 lety) s Purinou, když přestali kuře-ryba vyrábět tak jsme přešli na RC S 33 a nyní baštíme doma RC Sphynx/ i stařenky/ a maso.

Ono se moc experimentovat nevyplatí.
Hanka
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:48:31
Odpovědět s citátem

Hanko, tak vidíte že nemáte monodietu viz. ...a maso Wink

Dělám to taky tak Smile
Blažková Hana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:52:14
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
Hanko, tak vidíte že nemáte monodietu viz. ...a maso Wink

Dělám to taky tak Smile

Laughing no, spíš je to monodieta ala maso. Ten RC je jen tak pro chuť. Anebo z obavy, kdyby nestihla včas dojet domů z práce. Mají ho nasypaný pořád a občas zobnou.
Laughing H.
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 18:58:12
Odpovědět s citátem

Já měl na mysli monodietu kdy kočka baští pouze superprémiové granule. Když se to kombinuje s masem a podobně, tak je to v pohodě Wink
Blažková Hana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 19:01:45
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
Já měl na mysli monodietu kdy kočka baští pouze superprémiové granule. Když se to kombinuje s masem a podobně, tak je to v pohodě Wink

Laughing já vím, ale stařenky jedly přesně tak jak jsem psala a maso nikdy nechtěly!! Very Happy
H
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 19:10:54
Odpovědět s citátem

Ti mí kluci mají granule ráno a pak v noci, aby neotravovali když dostanou hlad, takže občas v noci vylezou z podpeřiny, zobnou pár granulí a zase zalezou, no a večer dlabou masíčko: hovězí, kuřecí, kuřecí krky, kuřecí srdíčka a kuřecí žaludky. Tato kombinace jim vyhovuje. A když není večer maso, tak je konzerva Animonda Carny. Prostě večeře je "vlhká". Problém s bobíky absolutně žádný. Ten nastane, když občas zaexperimentuji a koupím jim na chuť nějakou kapsičku, z těch jim sedí pouze značka Catessy, ze všech ostatních je okamžitě "řídko".
Blažková Hana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 19:17:05
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
Ti mí kluci mají granule ráno a pak v noci, aby neotravovali když dostanou hlad, takže občas v noci vylezou z podpeřiny, zobnou pár granulí a zase zalezou, no a večer dlabou masíčko: hovězí, kuřecí, kuřecí krky, kuřecí srdíčka a kuřecí žaludky. Tato kombinace jim vyhovuje. A když není večer maso, tak je konzerva Animonda Carny. Prostě večeře je "vlhká". Problém s bobíky absolutně žádný. Ten nastane, když občas zaexperimentuji a koupím jim na chuť nějakou kapsičku, z těch jim sedí pouze značka Catessy, ze všech ostatních je okamžitě "řídko".

Jetli je Oldo chcete naučit i na konzervu, tak jim po malých dá***ách tu konzervu začněte přidávat do masa. Ale opravdu po malých dá***ách. Ono si to zažívání dá pomalu taky říct.
H.
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 19:28:20
Odpovědět s citátem

Konzervy dlabou normálně, kupuji jim Animondu Carny, ty jsou jen z masa Wink

Jo a jinak ke granulím, míchám jim normální s většími které jsou na zuby a ty dvě potvory mi to vždy dokonale přeberou a vyzobou jen ty na zuby. Taky vám je, pokud jim je mícháte, přebírají? Laughing
tatiana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 11. 2009 22:23:18
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
Konzervy dlabou normálně, kupuji jim Animondu Carny, ty jsou jen z masa Wink

Jo a jinak ke granulím, míchám jim normální s většími které jsou na zuby a ty dvě potvory mi to vždy dokonale přeberou a vyzobou jen ty na zuby. Taky vám je, pokud jim je mícháte, přebírají? Laughing

Mě ne, sežerou všechno. Asi je to tím, že už jich je docela hodně Wink a kdo zaváhá, ten prostě nežere Rolling Eyes Very Happy . A pokud se najde něco, kde všichni jako jedna kočka prohlásí, že je to ale doopravdy nejdlé Evil or Very Mad , tak to skončí u psa.....ale to není často. Jo, kočky by kupovaly Whiskas (ale nežraly to ani omylem Wink .)

payushka

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 1. 2010 13:53:54
Odpovědět s citátem

Ahojky,
tak jsem prave zjistila,ze mi pravdepodobne prestali dovazet krmivo Nutrience, ktere jsem od zacatku, co mam kocicaky kupovala pouze na netu. Nekrmite s nim nahodou nekdo,nevite zda se da jeste sehnat? Na webovkach www.nutrience.cz uz maji jen pro psi a nebo koteci... Pokud uz nebude, budu muset hledat jine cenove dostupne a dostatecne kvalitni... :-/ S nutrience jsem byla vazne spokojena, byla to super premiovka za solidni cenu.
tatiana

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 1. 2010 14:08:12
Odpovědět s citátem

payushka napsal:
Ahojky,
tak jsem prave zjistila,ze mi pravdepodobne prestali dovazet krmivo Nutrience, ktere jsem od zacatku, co mam kocicaky kupovala pouze na netu. Nekrmite s nim nahodou nekdo,nevite zda se da jeste sehnat? Na webovkach www.nutrience.cz uz maji jen pro psi a nebo koteci... Pokud uz nebude, budu muset hledat jine cenove dostupne a dostatecne kvalitni... :-/ S nutrience jsem byla vazne spokojena, byla to super premiovka za solidni cenu.

Stačí zadat do vyhledávače Wink :

http://www.propejsky.com/store/GoodsDetail.asp?strGoodsID=$000000A4$00000001

http://firma.sluzby.cz/zikom-kolin-krmivo-pro-psy-kocky

http://www.pesdido.cz/krmivo-pro-kocky/nutrience/

atd....

RadkaK

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 1. 2010 14:22:19
Odpovědět s citátem

Mě zase napadlo, jestli nemají trochu problémy s naskladňováním, protože jak se změnilo DPH o 1% tak museli všude všechno přecenit a já třeba objednávám Royal Canin z Almiky a nikdy nebyl problém a najednou nemají 10kg pytle těch nejprodávanějších druhů a budou prý snad během týdne, takže možná je jen nějaký zádrhel v distribuci a mají to jen tam co měli zásoby. Asi bych zkusila někam přímo zavolat, jestli a kdy bude požadované krmivo.

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 1. 2010 22:39:31
Odpovědět s citátem

Diky Radko, mozna to je jen docasne, prekvapilo me, ze uplne zmizelo z nabidky ciste jen to kocici,ac psi porad maji. Ale poptam se.

A mimochodem, zkouseli jste Royal Canin pro sphynxe - nebo spis, cim je specialni prave pro sphynxe - zohlednuje nejak jejich rycheljsi metabolismus, sklon ke tvorbe zubniho kamene apod.?
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 1. 2010 22:47:03
Odpovědět s citátem

payushka napsal:
A mimochodem, zkouseli jste Royal Canin pro sphynxe - nebo spis, cim je specialni prave pro sphynxe - zohlednuje nejak jejich rycheljsi metabolismus, sklon ke tvorbe zubniho kamene apod.?

Já bych řekl že je zbytečně drahé, sphynx je kočka jako každá jiná, stále je to šelma a stále to je masožravec. Dají se koupit kvalitnější krmení a rozhodně levnější. Ale je to věc názoru, někdo jiný může mít opačný Wink Co se týká zubního kamene, určitě koupíš nějaké levnější "dental".
RadkaK

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2010 6:31:53
Odpovědět s citátem

No sphynxí RC jsem samozřejmě vyzkoušela. Pro moje kočky je naprosto nevyhovující. Jednak je tam vysoký obsah tuku a všechny po pár granulích dostaly neskutečný průjem a pak ho dělají jen ve velmi malém balení a větší zatím neplánují - dotazovala jsem se. U nás zmizí víc jak 10kg granulí měsíčně, takže se mi to opravdu nevyplatí. RC nakupuju na www.almika.cz za chovatelské ceny a 1kg granulí mě vyjde tak na 113-130Kč podle druhu, což je docela přijatelná cena (teda pro mě).
Nejčastěji krmíme RC Indoor (tolik po něm netloustnou, ale light nechtějí) a taky se nám docela osvědčil RC Siamese (ten bereme občas na zpestření jídelníčku). To pro siamské kočky je postaveno tak, aby netloustly a měly pěkný nárůst svalové hmoty. Jsou to poněkud větší granulky a nelze je hltat, musí ho kousat a tím si myslím, že si i trochu odrbou ten zubní kámen. Ale jak už tu bylo několikrát napsáno, co kočičák to jiné chutě. U nás mají prostě smůlu, že jak je jich víc, tak si nemůžou tak vymýšlet, protože prostě nic jiného nedostanou Smile

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2010 9:51:59
Odpovědět s citátem

Jen pro upřesnění-u Almiky může nakupovat za velice výhodné chovatelské ceny-mimochodem je mají často lepší než ceny velkoobchodní pro obchodníky!-každý majitel(ka) chovné stanice. Stačí se zaregistrovat na www.almika.cz a zaslat kopii registrace CHS.

Nedávno měli akci 3+1 zadarmo navíc za skvělé ceny. Kdo má CHS a ještě o tom neví, tak sděluji tuto možnost. Jedná se o krmení od Royal Canin.

R-Bastian

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2010 20:40:58
Odpovědět s citátem

Ahoj Pájo Smile , my také krmíme RC - momentálně Indoore, dříve kluci měli RC Siamese. S oběma typy RC jsme maximálně spokojení - tedy vlastně kluci Laughing Laughing V práci mám kolegyni,která má vlastní CHS a objednává též u Almiky a to RC si objednávám přes ní.Ceny jsou opravdu víc než dobré.Držíme palce ať to vaše Nutrience brzy seženete. Zdravíme

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 1. 2010 21:21:16
Odpovědět s citátem

díky za reakce. Jinak pry byl problem s kamionem, nekde zapadl, tak se zasilka zdrzela. zatim jsem narychlo musela koupit Purinu Pro Plan a namichat to se zbytkem Nutrience.Jsem rada,ze nemusim menit znacku Smile
fofo177

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 1. 2010 13:37:58
Odpovědět s citátem

Zajímal by mě názor na krmení ať již granulemi, či konzervami, u kterých je uvedeno, že jsou vhodné pro všechny kočky, typicky například granule Orijen, či konzervy Bozita, u kterých se píše, že jsou vhodné pro kočky ve všech životních stádiích, i pro březí a kojící kočky a koťata. Takže nepotřebuje-li kočka speciální dietu kvůli nemoci, tak v čem ten rozdíl??? Faktem je, že u krmení kde je toto uvedeno, jsem se nesetkal v obsahu s obilovinami, sójou, cukrem a podobně.

Když se nad tím tak člověk zamyslí, tak v přírodě také neběhají nějaké vysokoenergetické myši pro koťata a podobně a to půlroční kotě baští prakticky to co ten dospělák, nebo se pletu???
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další