<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kitkat
|
Předmět: Drápky Přitlapkováno: 9. 2. 2010 20:47:39 |
|
|
Zdá se mi, že i přes to, že máme obří škrábadlo, kocourkovi začali přerůstat drápky, hlavě tedy na zadních. Dají se jim nějak zkracovat doma a nebo je lepší vet? Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Drápky Přitlapkováno: 9. 2. 2010 20:53:16 |
|
|
Přesunula jsem dotaz sem, protože zde najdete i pár vláken na téma drápky:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewforum.php?f=39 _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2010 21:37:28 |
|
|
Mně tedy ty gilotinové kleštičky co má Smeny supr nevyhovují, měla jsem je jednou a už bych do toho nešla-ale je to jen osobní zkušenost.Mám klasické kleštičky na nehty,silné.
Nám to ukázala chovatelka a od té doby to děláme sami-kočuli si vezmu do klína,normálně ji posadím a stříhám packu po pacce.Kupodivu drží bez problémů, ale když má třeba hravou,zabalím ji do deky a vystrčím si vždy jen potřebnou packu.
Nebojte se toho,je třeba aby Vám to někdo ukázal a pak víte jak na to.Hlavně nestříhnout do cévky=stříhejte jen průhlednou špičku drápku.
Já stříhám cca 1x za tři týdny na předních, na zadních jenom pokud vidím že je má dlouhé a nezastrkuje je ,,do packy".
A to máme taky velké škrabadlo...prostě mi to u kočky držené jenom doma přijde jako nutnost;)Ono to vadí hlavně potom jí samotné. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 2. 2010 21:47:29 |
|
|
Aélinnel napsal: | Mně tedy ty gilotinové kleštičky co má Smeny supr nevyhovují, měla jsem je jednou a už bych do toho nešla-ale je to jen osobní zkušenost.Mám klasické kleštičky na nehty,silné. |
Je to opravdu o tom, co komu vyhovuje. Já s klasickými kleštičkami na nehty nebyla absolutně schopna ten drápek ustřihnout. Možná jen nebyly ostré.
Jinak kočině stříhám, když je rozespalá. Přijdu k ní, začnu ji drbat, ona se rozvalí, vezmu jednu packu, co nejmírněji ostříhám pár drápků, když se začne ošívat, tak ji zase chvilu drbu a pak zase zkusím pár drápků. Pak ji třeba nechám a zbytek dodělám jindy. Ona mi na klíně nevydrží a celkově nemá ráda, když ji "násilím" držíme. I toto nemá ráda hlavně z důvodu, že ji držím packy, je to stydlín a vždy si je uražene strčí pod břicho, když ji pustím |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 2. 2010 11:01:44 |
|
|
Smeny napsal: |
Je to opravdu o tom, co komu vyhovuje. Já s klasickými kleštičkami na nehty nebyla absolutně schopna ten drápek ustřihnout. Možná jen nebyly ostré.
|
Tak, tak, já mám podobné od zooplusu, tyhle
http://media.zooplus.com/bilder/kletiky/na/drpky/1/300/1813_Trixie_Krallenschere_1.jpg a stříhá se mi s nimi dobře. Vždycky když kocour někde pospává, je takový vláčný, tak toho "zneužiju". Teda ne vždycky, občas, když je to potřeba. Většinou zvládnu naráz dvě tlapky, příště druhé dvě. Stříhám, když mu to začne klapat a klouzat po linoleu Škrabadlo samozřejmě má a používá, taky má v předsíni svoje čalouněné křeslo (staré), kde taky škrabe, ale holt to nestačí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 2. 2010 16:51:27 |
|
|
Naše je tedy naštěstí zyvklá,nechá se v pohodě odchytnout kdy chci já a ostříhat..ono musí být na nehty takové ty silnější kleštičky,slabé nůžky jsou na nic. |
|
|
Odpovědět
|
|
tomm
|
Předmět: kleště Přitlapkováno: 15. 2. 2011 12:44:25 |
|
|
zdravím
kočičku stříhám, když se myje a je zaměstná. Kleští jsem ve zverimexech koupil několik a nakonec se osvědčily krátké masivní elektrikářské kleště Knipex. Jsou určeny sice na stříhání tlustých kabelů, ale drápek zastřihnout bez třepení a bez námahy _________________ T.H.
http://www.stavedlo.cz
--------------------------------------
Kitty |
|
|
Odpovědět
|
|
|