<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
lajlii
|
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2011 10:35:35 |
|
|
Ahoj, chtěla bych se zeptat na škrkavky. Předminulou noc Bertík vyzvracel trochu natráveného žrádla - dělá to tak jednou za dva až tři měsíce, když se přežere, takže jsem to uklidila, nic v tom nebylo. Ale dnes v noci vyzvracel dvě obří kupy - natrávenou myš a natrávené granule. A pak asi půl metru vedle asi škrkavku, nebo nevím, co to bylo. Dlouhé asi 20 cm, válcovité, první polovina silnější a taková narůžovělá, druhá užší a v ní jakoby kuličky. Nehýbalo se to. Bylo to na koberci, takže jsem to uklidila, místo vydrhla horkou vodou se saponátem. Jaká opatření ještě provést, abychom se nenakazili my? Trochu z toho mám strach, spí s námi v posteli, může v podstatě všude. Ale na záchod si chodí venku, doma do kočkolitu jen v případě nouze a to už nebyl několik týdnů. Jak velké je riziko, že bychom škrkavku chytli od něj?
Taky jsem našla, že škrkavka kočičí měří asi 6 cm, tohle mělo kolem 20. Nebo by to mohlo být něco jiného? Tasemnice nemyslím, nebylo to článkované. Taky mě to překvapilo, má 4 kg a pravidelně odčervujeme každé 3 měsíce jednou tabletou Drontalu. Dávám ji přesně na datum, takže jsem měla odčervovat zítra, tak dostal tabletu už dnes. Měla bych provést v dohledné době radši další odčervení? A případně jakým přípravkem?
Děkuji moc za rady, jsem z toho dost špatná. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: Odčervení Přitlapkováno: 6. 3. 2011 11:15:59 |
|
|
Dobrý den Vy píšete že s vámi spí a to chodí ven a chytá myši tak to bych se bála jinejch nemocí , kocoura bych nechala vet. odčervy a píchají také injekci na odčervení škrkavky na člověka nejdou to mi žekla dětská lékařka ale chytnout se dá od kočky dost nemocí chlamidie plísně toxoplazmoza a td. |
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2011 11:39:51 |
|
|
Kocour chodí ven a chytá myši a sem tam, když zapomeneme zavřít dveře, tak s námi spí. Je ve veterinární péči, pravidelné kontroly, očkování apod. Jen mě zarazilo, že když pravidelně odčervuji, tak že měl škrkavku. Jinak jsme byli před třemi týdny na očkování a preventivní prohlídce a kocour je naprosto zdravý, až na tu škrkavku. A odčerven byl hned dnes ráno Drontalem, který mám od veterináře. Ale zítra mu asi budu volat, jak postupovat dál. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2011 11:45:52 |
|
|
Jinak k dalším chorobám. Myslím si, že riziko nákazou je minimální, člověk by pak pomalu nemohl chodit ani ven, přijít do styku s jakýmkoliv zvířetem, zeminou apod. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: Odčervení Přitlapkováno: 6. 3. 2011 12:04:36 |
|
|
já bych řekla že riziko tu já jsm nato dost opatrná koupila jsem kotě i s chlamkama a chytli jsme to , mevím co je natom pravdy ale tabletky se mají střídat prý mužou stratit učinek a pokud škrkavky má tak se odčervuje dvakrát asi by vet. měl nechat udělat rozbor ze stolice co je to za parazita kord když občas chytí myš |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: odčervování Přitlapkováno: 6. 3. 2011 13:08:30 |
|
|
Je hezké,že odčervujete pravidelně,já nevím,jak je to s odčervovacími tabletami u koček,ale u psů vím,že se odčervení prováděné Drontalem po deseti dnech opakuje.Odčervovadla se mají měnit,protože červi se jim přizpůsobí a odčervení je neučinné.Tady velmi dobře vše popsané,co se týče odčervování a také jaké odčervovadlo na co použít.Tak si to přečtěte a vyzkoušejte co se vám bude hodit.Všechny druhy odčervovadel se dají koupit u veta.
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=1005
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2011 13:36:36 |
|
|
Celkem zajímavý článek ohledně zoonóz, onemocnění přenosné mezi zvířaty a lidmi je zde:
http://midvet.sweb.cz/pages/texty.htm
Je tam toho vypsáno hodně, na druhou stranu, jak praví výzkum - víc bakterií má člověk na své počítačové klávesnici než na své toaletě
Ale asi bych doporučovala používat nějaké desinfekční ubrousky (na tlapky, srst) pro případ, že má courací období z venku do postele, to jen pro jistotu
Jak píše Běta, odčervovací přípravky je třeba střídat. Domluvte s vetem další postup a změnu preparátu. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2011 13:51:52 |
|
|
Děkuji všem za reakce. Zítra zavolám vetovi a domluvím se s ním na dalším postupu. Je pravda, že jsem nevěděla o tom, že se odčervovadla mají střídat, dnes jsem hned odčervila opět Drontalem, když jsem ho měla doma. Myslela jsem, že když ho pravidelně odčervuji každé tři měsíce, že to tak stačí. Jsem zase o něco chytřejší . Přemýšlím nad tím spot-onem Profender, ale uvidím, co poradí doktor.
Nechci nic podceňovat, proto také má kocour pravidelnou péči apod., ale taky nechci kocoura držet v naprosto sterilním prostředí, když je od narození zvyklý na určitou volnost . _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 3. 2011 18:20:48 |
|
|
Poslední zprávy - podle veterináře šlo o tasemnici. A ve středu mi pro Bertíka dal Profender s tím, ať ho hned aplikuji. Bertík je jinak v pohodě, tak snad dobré. Zároveň mě vet ujistil, že nemusíme mít strach, že bychom něco chytli. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
|