Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Bráchové, co se najednou po 2 letech nesnesou


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: Bráchové, co se najednou po 2 letech nesnesou
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 18:54:28
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni. Mám velký problém, který mě moc trápí. Uvítám jakoukoli pomoc.
Na začátek uvádím, že nejde o obvyklé počáteční sžívání se dvou různých koček.
Mám dva kocoury, Ragdolly, bráchy, jsou jim dva roky, kastrovaný na roce, od narození pořád spolu, brali jsme si je najednou. Chodím s nimi na kšírech celou dobu ven, nikdy nebyl problém. Nedávno jsme s něma venku, asi před 10 dny. Pak viděli kočku, pelášili za ní, jeden se vyvlík z kšír, ale ok, chytli jsme ho a dobrý. Často se viděj s kočkama venku a ok. Jdem pak domů a najednou ta kočka přišla zvenku k oknu a oni za sítí vevnitř se začli tak prát, jako ještě nikdy. Šíleně vřískali, syčeli a prskali a kousali se do krve. Přesně jako se rvou nekastrovaný kocouři. Tohle nikdy před ani po kastraci neudělali. Manžel se je bohužel snažil odrthnout, takže má prokouslej malíček :-/ já jsem čapla stříkátko a stříkala na ně vodu z blízka, tak se ten jeden vysmejk a utek nahoru do ložnice, kam jsme ho zavřeli před tim druhym. Tam jsme ho prohlídli a nic mu nebylo, jen měl kolem tlamičky krev, pak se schoval pod postel a hodinu nevylezl. Druhej tak skovanej pod skříní jinde v místnosti. Asi po půl hodině se uklidnili a oni normálně jak když nevědí, že se prali spolu. Protože se k sobě tiskli, olizovali se, jedli spolu a schovávali se před každým zvukem spolu pohromadě, jak když se bojí něčeho z venčí. Nikdy nebyli bojácný, nikdy, ničeho se nelekali a teď pravej opak, každýho vítali, spíš jak psi než kočky. To nechápu prostě. Oni jak když nevědí, že se prali spolu, myslí si, že to byl někdo jinej normálně, aspoň se tak chovají. Jediný co mě apadá, že venku cejtí i přes kastraci pachy koček? Nikdy to dříve ani před kastrací neudělali, nikdy se ve zlym nepoprali, nikdy ani náznak, jen bitky ze srandy. Tohle už se stalo několikrát od tý doby, že po sobě vyjeli. Zkoušela jsem všechny reakce, křičet na ně, mile na ně, být jen s nimi, odejít, postříkat je, dát jim na zadek, zaklepat s nimi, rozptýlit hrou, jídlem. Nic. Od tý doby, co se to stalo jsme nebyli venku radši. Myslela jsem, že to je třeba tím, že tam cítí ty pachy, ale situace se nemění a to už jsme fakt těch asi 10 dní nebyli venku (a jindy chodíme tak třikrát čtyřikrát týdně třeba na dvě hodiny). Někdy jim trvá pár minut a už jsou zase "kámoši" a hrajou si spolu. Někdy kolem sebe takhle chodí třeba dvě hodiny, než vychladnou. Stačí jen, že ta jedna jediná kočka projde po pozemku a oni ji přes zavřený okno vidí a je zle. Ale jen jedna tahle jediná kočka, když tam projde jiná, tak jsou v pohodě a nevadí jim nic. Nevím ani, jestli je to kocour nebo kočka. Je plachá, nedá se chytit. Rozházeli jsme granule proti zvířatům (neškodný pro ně, ale odpozující) ale to bysme museli kvanta na celou zahradu, aby tam nechodiai a to je nereálný. Ta kočka/kocour je plachá, jen nás zbystří a utíká pryč.
Proč to kasráti najednou začnou dělat? Já přemýšlela horem dolem, proč to, žádná změna u nás není, v ničem.
Psala jsem paní ze stránek služby pro zvířata ohledně Bachových kapek, už nevím co jinýho, kéž by to zabralo. Kámoška s tím měla dobrý zkušenosti. Psala jsem si snad s dvaceti holkama a nikdo neumí poradit. Někdy je několik dní klid, pak se takhle chovají několikrát za den. Bojím se normálně chodit do práce, aby si něco neudělali. Ale to asi si nic nedělají, nebo bych to pak viděla, že se servali, bylo by tu plno chlupů. Oni se ani třeba spolu neperou, jen si vyhrožují. Stalo se i to, že já třeba jsem nahoře, česala jsem se, Vojta ležel v koši na prádlo. Toník dole sám. A najednou začal řvát, jak když ho řežeš nožem. Tak já letím dolů a vidím odcházet tu černou kočku skrz zavřený okno. On tam stál řval, prskal skákal do vzduchu a mrskal sebou, jak když se pere sám se sebou. Až teprve když přiběh vojta se podívat, co se děje, tak začal útočit na něj. Moc prosím o jakoukoli reakci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 6. 2012 21:35:00
Odpovědět s citátem

Ach jo, to fakt na tak frekventovanym foru není nikdo, kdo mi umí poradit Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Esme



Založen: 07.10.2007
Příspěvky: 24

Předmět: Bráchové...
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 7:25:53
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny kočkomily,

Nejsem žádný odborník, ale téma dvou bráchů kteří se rvou do krve mě zaujalo, tak jsem čekala na reakce zkušenějších.

Tak to zkusím já.

U koček existuje jev nazývaný přesměrovaná agrese: to je agrese směrovaná na předmět nebo živou bytost, které nemají žádnou spojitost se spouštěcí nedostupnou událostí.

Na mně to dělá dojem, že při té spouštěcí procházce dospěli vaši kocourci k rozhodnutí, že té cizácké kočce je potřeba pořádně napráskat. No a když ji vidí za sítí, dojde k přesměrování agrese, a proto je ta rvačka tak nelítostná, oni v soupeři vidí cizí černou kočku.

No ale co s tím? Nebrat kocourky ven, zamezit vizuálnímu kontaktu, nedojde-li ke zlepšení vyhledat odborníka na zvířecí duši - etologa.

Přeji hodně úspěchů Esme a Ťapka Felixovna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 9:30:09
Odpovědět s citátem

Děkuju za reakci Wink
Jo, to si taky myslím, že pokud je to kočka, tak jí možná i přes kastraci cítí a chtějí a bojují o ní. Nebo právě jak píšeš, je to kocour a oni s ním bojují.
Paní z Bachových kapek je namíchala: na zklidnění, dál proti dominanci, šikanování, nesnášenlivosti a také proti nutkavému chování a takovému tomu chování, kdy se prostě neudrží a servou se, aby měli více sebekontroly. Dávám je od včera a dneska je Vojta děsně ustrašenej, tak doufám, že se to zlepší. Ježiš proč se to všechno sakra děje :-/ a do toho ještě máme v létě zaplacenou dovolenou, letíme po pěti letech a musí se teďka tohle dít :-/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
carol0



Založen: 23.01.2011
Příspěvky: 56

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 9:50:21
Odpovědět s citátem

K těm Bachovkám nepůsobí hned, je to na delší čas, někdy je nutné koupit ještě lahvičku a opakovat, někdy nezaberou vůbec.

Zkuste koupit Feliway.

Lze zamezit aby Vám ta cizí kočka/kocour lezla k oknu?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 12:35:42
Odpovědět s citátem

Já toho o Bachovkách přečetla, jak na diskuzích, tak na stránkách, kde je dělají... Někde psali, jak píšeš ty, že to zabírá až po dobrání a někde, že to u citlivějších jedinců má nástup hned.
Feliway jsem zatím nezkoušela, dočetla jsem se, že dost často na něj kočky reagují opačně, než má být účinek. Že tak půl na půl pomůže nebo ne. Což mi přišlo, že Bachovky mají reference vyšší. I když je mi jasný, že to nefunguje vždycky. Kombinovat Feliway a Bachovky nebudu. To spíš když nezaberou, tak pak případně zkusím něco dalšího.
Jak už jsem psala - nejde zamezit, aby kočka na náš pozemek nechodila, plot je jí fuk a přímo u okna jsem jí už dlouho neviděla. Kocourům stačí, když jí vidí kdekoli, třeba i u hranice našeho pozemku nebo na sousedovo plotě, kterej je od baráku třeba dejme tomu 20 metrů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Leemet



Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 210
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 12:46:37
Odpovědět s citátem

Feliway se často používá v domácích depozitech a jsou s ním velmi dobré zkušenosti. osobně ho naštěstí nemusím používat, ale od ostatních kočkobab jsem slyšela chválu. Velmi dobře také zabírají kapky Serene-um. Nástup účinku je po 3-4 dnech užívání.

Jinak těžko radit, pokud se nedá zamezit kočce aby chodila na dohled:(
_________________
žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 15:07:59
Odpovědět s citátem

Taky děkuju za reakci Wink
Zkusím to, jestli ty kapky nezaberou.
Já právě spíš myslela, jestli tu není někdo, komu se stala podobná věc a nepomůže mi rozklíčovat, proč najednou se tohle děje, když doteď byl klid. Co je jako impuls a abych se ho vyvarovala. Ale asi bohužel mám raritu :-/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Esme



Založen: 07.10.2007
Příspěvky: 24

Předmět: Bráchové:...
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 15:35:36
Odpovědět s citátem

Zdravím,

Já jsem asi dost jasně nevysvětila tu přesměrovanu agresi.

Tak tedy. Váš kocourek uvidí tu cizí kočku, která to asi vše zapříčinila, (čím to už se asi nikdy nedovíme) chce jí zmastit, ale nemůže k ní. Dojde k přesměrování agrese, a on v bráškovi skutečně vidí nepřítele, kterého je třeba zmasakrovat.

Sama píšete: " po půl hodině se uklidnili a oni normálně jak když nevědí, že se prali spolu." Oni to opravdu nevěděli!!

Pokud jsou kocourci doma přes dem samotní, doporučila bych nechat na všech oknech zatažené závěsy, či spuštěné žaluzie až do vašeho příchodu, taktéž po dobu vaší nepřítomnosti v době dovolené.

Pevné nervy !!
Esme a Ťapka Felixovna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 6. 2012 20:01:47
Odpovědět s citátem

Co je přesměrovaná agrese vím a pokud bych nevěděla, pochopila bych to už tvojí první reakce Wink
Myslela jsem to tak, že jestli někdo s tím nemá zkušenosti (jako jestli to časem přejde, jestli to je celkově silnější na jaře...) a taky to, že nechápu co se děje, že to začlo teď. Proč právě teď a jestli má někdo právě zkušnosti, co je spouštěč. Že ta kočka jim doteď nevadila, ač jí denně potkávali venku nebo jí viděli přes síť. Tak jsem to myslela, víš. Ale i tak moc díky za reakci Wink
Ty jo, jenže když je tu takhle "zabarikáduju" tak už jim kor hrábne :-/ Vím, jak to myslíš, že ji tak nebudou moct vidět. Ale když vidím jejich chování teď, jak jsou otrávený a nervní už z toho, že nechodíme ven, na což byli zvyklí a ani z otevřenýho okna nesmí koukat, což byla taky jejich oblíbená činnost, tak když ještě vůbec neuvidí ven a my k tomu u nich týden nebudeme. Teď pár dní, jak nevětrám na otevřený celý okno, ale jen ventilačkou, tak zatím na sebe už neútočí. Občas blbě koukají, ale k bitce už nedochází. Tak snad se to samo lepší? Je mi i divný, že se prali vždycky jen, když jsme byli doma. Nikdy, když jsme byli v práci. To vím proto, že po každý bitce tu byly trsy chlupů. A když se vracíme z práce, tak nikdy nic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie R.



Založen: 05.06.2012
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 6. 2012 12:44:16
Odpovědět s citátem

Ahojky, tak jsem tu zase s těma mejma kocourkama, na který jsem zkoušela Bachovy kapky. Jdu jen říct, jak jsem pochodila - u nás Bachovky nezabraly. Kocourci se bohudíky zklidnili (do té míry, že po sobě občas hnusně vyjedou a výhružně na sebe "hučí" ale neperou se - ale to už předtím, než jsem začla kapky dávat). V tomto stavu jsem jim začala dávat kapičky a nic se nezměnilo. Tak jen tolik k mé zkušenosti s Bachovkami.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
EvaV



Založen: 30.08.2012
Příspěvky: 1

Předmět: Bráchové...
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 9. 2012 15:40:19
Odpovědět s citátem

mám podobný problém - kocourek 11 a druhý 6 let, 5 let byli nejlepší kamarádi a pak najednou bitka, kdy jsem je oba sešívala u veterináře. U nich je to reakce na nezvyklou situaci, např. převezla jsem je na chatu, nebo se v bytě lekli návštěvy... jediné, co dělám je, že je v tom kritickém rvacím období oddělím. Bachovy kapky jsem použila, také Feliway jsem nakoupila a téměř v každé zástrčce byl Smile kluci se vetšinou po týdnu až dvou zklidní a klidně papkají ze stejné misky. Myslím že u nich to je trošku boj o vůdcovství v domácnosti (vudce je Wilson a Cyrano to respektuje, ale nesmí ho Wilda moc prudit). Další, na co si musím hodně dávat pozor je, abych nikoho z nich neupřednostňovala při mazlení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (16x)
2
Přinesení (12x)
3
Editorial 19. června 2006 (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top