<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 15:54:40 |
|
|
Dobrý den zajíma mi názor skušených chovatelu známá se rozhodla že kromě klasického odčervení bude dělat kočkam česnekovou kuru na 7 koček jeden parouzek česneku po 4 dny někde se to dočetla já co zjištuju tak to asi moc vhodné neni česnej je dokonce pro kočky jedovatý co si o tom myslíte |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 16:12:12 |
|
|
majkl napsal: | Dobrý den zajíma mi názor skušených chovatelu známá se rozhodla že kromě klasického odčervení bude dělat kočkam česnekovou kuru na 7 koček jeden parouzek česneku po 4 dny někde se to dočetla já co zjištuju tak to asi moc vhodné neni česnej je dokonce pro kočky jedovatý co si o tom myslíte |
Co si o tom myslíme?Já vím,že česnek je pro kočky jedovatý,takže bych ho kočce nedala ani v malém množství!Pokud chcete kočky odčervit,existuje hodně přípravků na odčervení, veterinářsky ověřených.Pokud jsou pro vás Spot-ony finančně náročné(aplikace jednoduchá,bez toho,že by se člověk s kočkou musel rvát:-)),tak je druhá varianta ve formě prášků,která vyjde podstatně levněji.Oba způsoby jsou bezpečné a hlavně bez nebezpečí pro zdravíkočky!
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 16:18:23 |
|
|
nejde vubec o to jesti je něco drahé nebo levné,jinak veškeré odčervovací prostředky zná ,na kočkách vubec nešetří ale dočetla se že v malém množství je to pro ně zdravé a prospěšné |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 19:18:00 |
|
|
[quote="majkl"]nejde vubec o to jesti je něco drahé nebo levné,jinak veškeré odčervovací prostředky zná ,na kočkách vubec nešetří ale dočetla se že v malém množství je to pro ně zdravé a prospěšné[/qu
Já napsala svůj názor a to co vím o česneku,co se týče koček.Ale nechápu,proč když se pravidělně odčervuje,odčervovacími prostředky,proč ještě česnekovou kůru?(že by kvůli vysokému tlaku:-)).A zajímalo by ne také, jak a v čem je česnek pro kočky v malém množství zdravý a prospěšný?Můžete to sem napsat,vždy se ráda nechám poučit:-)
http://www.modrykocour.cz/kockocteni/zajimavosti/potraviny-pro-kocky-nevhodne
BBLMM
Naposledy upravil beta.1 dne 1. 1. 2013 19:34:15, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 20:31:31 |
|
|
někde se dočetla že v malim množství 4 dení kura je prospěšná hodlá to opakovat po pul roce ,prý na imunitu, odčervení a je přesvědčená že kočky vypadají vytálněji tak se ptam jestli to někdo zkoušel nebo o tom četl běžně dostupné články jsem také četl |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 20:56:56 |
|
|
takže jsem se dočet že 1 stroužek na 1kg až 2 kg váhy už muže bít toxický , velmi malí množstvý je prospěšný ale mají se hlídat krevní testy |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 1. 1. 2013 21:17:43 |
|
|
majkl napsal: | takže jsem se dočet že 1 stroužek na 1kg až 2 kg váhy už muže bít toxický , velmi malí množstvý je prospěšný ale mají se hlídat krevní testy |
Je to samozřejmně rozhodnutí vaší známé.Já své kočky odčervuji klasicky,přípravky k tomu určenými a k posílení imunity podávám přípravek z aloe,to mám záruku,že jim nedávám něco co by neměli konzumovat,ale jak jsem napsala,je to rozhodnutí každého z nás:-)
No a když se po podávání česnekové kůry musí hlídat krev,tak to už samo o sobě svědčí o tom,že to asi nebude úplně v pořádku:-)
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 1. 2013 22:44:39 |
|
|
Pokud budou lidé konat podle toho, kde se co dočtou, tak potěškoště, protože totálně podivných nápadů a návodů je na netu bohužel mnoho.
Česnek je pr kočky toxický, jak již bylo uvedeno a navíc....cpát kočce do tlamky - krčku velmi aromatický, pálivý česnek mi přijde jako velké trápení kočky. No, fakt je, že možná relativně mírná kočka může být jednou, poprvé, přemožena a ten stroužek či jeho část je jí do tlamičky nacpána, podruhé už k tomu ale nedojde, tím jsem si jistá.
Tyhle alternativní metody jsou pozoruhodné svou nesmyslností. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 6:33:48 |
|
|
majkl napsal: | takže jsem se dočet že 1 stroužek na 1kg až 2 kg váhy už muže bít toxický , velmi malí množstvý je prospěšný ale mají se hlídat krevní testy |
Oukej, takže k normálnímu odčervení budete do kočky cpát ještě česnek. A ty krevní testy si budete dělat doma sám, nebo budete kočku krom cpaní česneku do krku stresovat i návštěvou veterináře a pravidelnýma odběrama krve?
Abyste uspokojil nějakou zvrácenou potřebu aplikovat na kočce česnekovou kúru, musíte absolvovat další krok (krev), abyste zjistil, že jste jí nepřiotrávil! Vidíte tu hloupost?
Prostě to nedělejte, je to nesmysl. Tečka. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 17:47:34 |
|
|
takže ten 1 malej stroužek česneku dává rozmačkaný zhruba do 1 kg masa rozhodně se nic necpe do krku a vubec to nevypadalo že jim to nechtná ale máte pravdu nace dělat takové obštrukce když se odčervuje souhlasim s agresivnim názorem, jinak si nedovedu představit že někdo doma dělá testy to snad ani neni možný |
|
|
Odpovědět
|
|
Micubiši
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 1. 2013 18:09:41 |
|
|
Prej taky do ucha je dobrej... |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 18:16:50 |
|
|
Co je to bezpečná dávka česneku?
Bezpečná dávka česneku pro zdravé kočky je plátek stroužku česneku 2-3 krát týdně. Ačkoli tato bezpečná česnek dávka není dostatečně deworm pet nebo léčit virové onemocnění, pravděpodobně stimuluje imunitní systém jen tolik, aby se požehnání. Kromě toho, česnek poskytuje "teplo" z tradiční čínské medicíny (TCM) perspektivní, a "teplo" je prospěšné pro slabé, chladný, nebo starší zvířata.
Moje doporučení pro česnek
Mám doporučuji česnek pro psy a kočky? Ano. Ale rodina a já jsme si vědomi, že pravidelné krevní testy nám pomohou zajistit děláme dobře, a ne ublížit. Sledujeme pro symptomů anémie; bledé dásně, rychlý srdeční tep, otoky, slabost, žloutenka. Pokud se kterýkoli z těchto příznaků, se podíváme na pet krve a provést nezbytné změny |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva Goli Anonymní
|
Předmět: Cesnak mačke Přitlapkováno: 2. 1. 2013 19:19:35 |
|
|
Micubiši napsal: | Prej taky do ucha je dobrej... |
Úplne suhlasím a namazala by som ho roztlačený ešte aj pod pazuchu, akurát sa teraz neviem rozhodnúť či pod pravú alebo ľavú a či vpredu alebo vzadu MAJKL, CESNAK NIE!!!! Čo ešte chcete počuť? Že môžete dávať pol miligramu na 30 dkg váhy???? Ježišmáriasvätýjozef, načo sa všetci trápia s výrobou odčervovacích prostriedkov direkt pre mačky??? Kašlať na celý farmaceutický veterinárny priemysel - hurá do záhrady Načo ste sa vôbec pýtali, keď ste presvedčená, že máte pravdu? Chcete presvedčiť iných, aby ten cesnak dávali? Tak mňa ste nepresvedčili a to by som teda fakt ušetrila, keby som sa vrtla na tento spôsob odčervovania pri mojom počte mačiek |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 19:28:29 |
|
|
mě to také nepřesvědčilo ale prostě a jednoduše mi zajímali právě ty názory a jetli má někdo zkušenost a jakou, samozřejmě kdo by se chlubil kdyby to zkusil aspon se tu probralo něco jiného co tu ještě nebylo |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva Goli Anonymní
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 19:39:42 |
|
|
majkl napsal: | mě to také nepřesvědčilo ale prostě a jednoduše mi zajímali právě ty názory a jetli má někdo zkušenost a jakou, samozřejmě kdo by se chlubil kdyby to zkusil aspon se tu probralo něco jiného co tu ještě nebylo |
Sa ospravedlňujem za mnou použitý ženský rod, nevedela som sa zorientovať z toho prekladu ani ďalších príspevkov, sorry |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 19:53:41 |
|
|
Co je to bezpečná dávka česneku?
to je přípěvek který jsem o česneku našel takže to neni muj názor na česnek
je to překlad ze zahraničí |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva Goli Anonymní
|
Předmět: Re: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 19:59:20 |
|
|
majkl napsal: | Co je to bezpečná dávka česneku?
to je přípěvek který jsem o česneku našel takže to neni muj názor na česnek
je to překlad ze zahraničí |
Google, mizerný, o ničom a tým pádom skresľujúci. Mne môžete veriť, živím sa prekladmi |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: česnek Přitlapkováno: 2. 1. 2013 20:04:49 |
|
|
Děkuji všem za názory které mě utvrdili že česnek je naprosto nevhodný a zbytečný pro kočky |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 1. 2013 20:07:23 |
|
|
V literatuře "Jak krmit kočky" je česnek doporučen...
Tu knihu jsme si koupili před necelými sedmi roky. Kocour byl náš první a chtěli jsme dát kocourovi to nejlepší, takže jsme si koupili "odbornou" literaturu o krmení (nakonec jsme podle ní moc nekrmili).
Bohužel i v dnešní době jsou v odborých článcích/knihách lži či polopavdy a není to jen v chovatelství. Čím se má člověk jako amatér ať už v čemkoliv řídit... |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
|
|
Odpovědět
|
|