<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Háňa86
|
Předmět: Náhlé úmrtí kočky, stejné příznaky 18hodin Přitlapkováno: 19. 5. 2011 7:03:24 |
|
|
Dobrý den, chtěla bych vědět, zda někdo nemáte zkušenosti s náhlým úmrtím kočky. Během posledních dvou měsíců. Nám zemřela již druhá, 18 hodin stejné příznaky. V prvním případě se jednalo o kočičku 5 let starou, neočkovoanou, sterilizovanou, převážně v bytě (měla možnost jít ven). K večeru před dnem úmrtí sešlá, jakoby smutná, hledala si úkryt. Druhý den skonala náhle u veterináře po třetí odpoledne.
Druhý případ - kočka 3 roky stará, opět kříženec, tentokrát snad s norskou lesní (nalezenec), sterilizovaná, opět možnost venkovního prostředí, ale převážně se válela v bytě. Večer před smrtí opět sešlá, hledala si úkryt, druhý den po obědě uhynula.
Obě kočky ještě žraly i ráno, došly si na záchod, nejevily známky nějaké nemoci.
Napadá mě zda se nejedná o nějaké virov onemocnění nebo příznaky po požití jedu? Obě kočky chytaly aktivně myši. Děkuju za názory a odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: Náhlé úmrtí kočky, stejné příznaky 18hodin Přitlapkováno: 19. 5. 2011 12:30:07 |
|
|
Nám před lety sousedka otráila psa a měl tyto příznaky trvalo to asi tak týden zvracel , měl bolesti , rychle sešel nakonec pěna u tlamy a krev s prujmem pitva prokázala otravu po jedu na krysi |
|
|
Odpovědět
|
|
Háňa86
|
Předmět: Re: Náhlé úmrtí kočky, stejné příznaky 18hodin Přitlapkováno: 19. 5. 2011 15:35:23 |
|
|
Tady právě nic neukazuje na otravu klasickým jedem na krysy. Obě kočky byly čilé, v pořádku, den před smrtí najednou sešlé, polehávali, ale ještě jedli. A druhý den odpoledne najednou mrtvé - jakoby je trefilo. |
|
|
Odpovědět
|
|
LINCI
|
Předmět: Náhlé úmrtí kočky, stejné příznaky 18hodin Přitlapkováno: 19. 5. 2011 15:44:21 |
|
|
je divné že by obě kočky najednou dostali mrtvici,to chtělo udělat pitvu ale stejně by Vám to nebylo nic platné |
|
|
Odpovědět
|
|
luciesta
|
Předmět: Re: Náhlé úmrtí kočky, stejné příznaky 18hodin Přitlapkováno: 15. 4. 2015 7:24:21 |
|
|
Dobrý den, včera náš pětileti kocourek náhle zemřel. Pitvu pravděpodobně nebudemě dělat, přesto by mě zajímalo čím by to mohlo být. Asi 14 dní špatně jedl a hubl. Žil venku, doma jen vyjímečně. Přišel včera domů zalezl si na postel, večer jsem ho přendala do jeho pelíšku a říkala jsem si, že ho nechám přes noc doma a druhý den dojedeme k veterináři. Večer jsem kocourka vzala aby si došel na záchod a neudržel se na nohou, poté mi zemřel v náručí. Neměl žádné příznaky jen ten poslední den vypadal unaveně a nechtěl komunikovat a cca14 nechtěl moc jíst a hodně zhubl. Mohl být otráven? nemocen? Děkuji za odpověď. |
|
|
Odpovědět
|
|
|