<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kk.kacka
|
Předmět: Cesta do USA / Kanada Přitlapkováno: 20. 7. 2006 5:04:12 |
|
|
Ahoj všem
Mám na Vás takovoz prosbičku, nemáte někdo zkušenost s cestováním s kočičou do USA ?? Jakým způsobem kocourka na takovou cestu připravit,jak je to s cestou letadlem ( někde jsem četla , že snad do 5 kg můžu mít kočičku na klíně v přepravce..je to pravda ??),vztahuje se na to má letenka, nebo musí mít kočičák svou?? Jaké doklady musí mít sebou?? APod. jsou podmínky rozdílné cesta do USA vs. Kanada ???? Tušíte někdo něco k tomuto tématu ??? Prosím napište ať jsem chytřejší. Všem předem velké díky a pozdravy Kačka a Bidžoušek |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: Cesta do USA / Kanada Přitlapkováno: 20. 7. 2006 6:05:18 |
|
|
kk.kacka napsal: | Ahoj všem
Mám na Vás takovoz prosbičku, nemáte někdo zkušenost s cestováním s kočičou do USA ?? Jakým způsobem kocourka na takovou cestu připravit,jak je to s cestou letadlem ( někde jsem četla , že snad do 5 kg můžu mít kočičku na klíně v přepravce..je to pravda ??),vztahuje se na to má letenka, nebo musí mít kočičák svou?? Jaké doklady musí mít sebou?? APod. jsou podmínky rozdílné cesta do USA vs. Kanada ???? Tušíte někdo něco k tomuto tématu ??? Prosím napište ať jsem chytřejší. Všem předem velké díky a pozdravy Kačka a Bidžoušek |
Ohledně podmínek bude nejlepší kontaktovat konkrétní letecké společnosti, každá má vtomto ohledu trochu jiné podmínky a možnosti. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: Cesta do USA / Kanada Přitlapkováno: 20. 7. 2006 7:01:28 |
|
|
Anonymous napsal: | kk.kacka napsal: | Ahoj všem
Ohledně podmínek bude nejlepší kontaktovat konkrétní letecké společnosti, každá má vtomto ohledu trochu jiné podmínky a možnosti. |
A nejsou nějaké všeobecné podmínky celkově k převozu zvířatek do těchto států?? Pokud máte někdo fajn www budu moc ráda.Děkuju |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Cesta do USA / Kanada Přitlapkováno: 20. 7. 2006 7:11:17 |
|
|
Anonymous napsal: |
A nejsou nějaké všeobecné podmínky celkově k převozu zvířatek do těchto států?? Pokud máte někdo fajn www budu moc ráda.Děkuju |
Pro nějaké souhrnné příp. alespoň základní informace bych doporučila vyhledávač www.google.com s hledám hesel - přeprava zvířat +usa; cestování +zvíře; příp. další možná kombinace slov, vždy některé zajímavé údaje najdete nebo se dostanete na další odkazy, kde se můžete kdyžtak zeptat ... např. http://tour.globalassistance.cz/?country=42&cat=10167
Nicméně myslím, že pro 100% informace je opravdu lepší zeptat se přímo leteckých společností, příp. veterinárních institucí v obou zemích.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: Cesta do USA / Kanada Přitlapkováno: 20. 7. 2006 8:50:54 |
|
|
Pro nějaké souhrnné příp. alespoň základní informace bych doporučila vyhledávač www.google.com s hledám hesel - přeprava zvířat +usa; cestování +zvíře; příp. další možná kombinace slov, vždy některé zajímavé údaje najdete nebo se dostanete na další odkazy, kde se můžete kdyžtak zeptat ... např. http://tour.globalassistance.cz/?country=42&cat=10167
Nicméně myslím, že pro 100% informace je opravdu lepší zeptat se přímo leteckých společností, příp. veterinárních institucí v obou zemích.
děkuji, na různé stránky jsem koukala, spíše mi šlo o takové ty poznatky " na vlastní kůži ", co očekávat a co ne. Aby nás nic nepřekvapilo )) |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 7. 2006 15:33:27 |
|
|
poradit by vam mozno mohli domaci - urcite narazite na niektorom fore aj na chovatela, ktori ma import z inych krajin (europa, azia).
skuste napriklad kanadske forum: http://www.pets.ca/forum/index.php |
|
|
Odpovědět
|
|
Gemma
|
Předmět: cestování Přitlapkováno: 21. 7. 2006 10:21:04 |
|
|
Kačko s Bidžouškem Zkuste kontaktovat osobně lidi, kteří mají import kočky ze zahraničí- o kom z těchto diskusních for tuším, že by mohl něco vědět, je paní Karolína Leitnerová- tady má oddělené forum pro sfinxíky- určitě jsem někde zde či na Allcats.cz našla zmínku, že má kontakty s USA.
Dále dop. zkontaktovat majitele prvního savanového kocourka v ČR- tady je odkaz na jejich stránky: http://savannah.asp2.cz/
Kocourek Mighty přicestoval z USA- takže taky budou vědět, co to obnášelo.
Přeji šťastnou cestu. _________________ Gemma |
|
|
Odpovědět
|
|
kk.kacka
|
Předmět: Re: cestování Přitlapkováno: 21. 7. 2006 10:28:28 |
|
|
Gemma napsal: | Kačko s Bidžouškem Zkuste kontaktovat osobně lidi, kteří mají import kočky ze zahraničí- o kom z těchto diskusních for tuším, že by mohl něco vědět, je paní Karolína Leitnerová- tady má oddělené forum pro sfinxíky- určitě jsem někde zde či na Allcats.cz našla zmínku, že má kontakty s USA.
Dále dop. zkontaktovat majitele prvního savanového kocourka v ČR- tady je odkaz na jejich stránky: http://savannah.asp2.cz/
Přeji šťastnou cestu. |
Děkuji moc za radu, hned se vrhám na kontaktování lidiček a potom dám vědět jak jsme dopadli |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Re: cestování Přitlapkováno: 24. 10. 2006 9:45:29 |
|
|
kk.kacka napsal: | Gemma napsal: | Kačko s Bidžouškem Zkuste kontaktovat osobně lidi, kteří mají import kočky ze zahraničí- o kom z těchto diskusních for tuším, že by mohl něco vědět, je paní Karolína Leitnerová- tady má oddělené forum pro sfinxíky- určitě jsem někde zde či na Allcats.cz našla zmínku, že má kontakty s USA.
Přeji šťastnou cestu. |
Děkuji moc za radu, hned se vrhám na kontaktování lidiček a potom dám vědět jak jsme dopadli |
Mohla bych se Vás zeptat, jak jste s tím zjišťováním dopadla? Taky se snažím vypátrat, co vše je potřeba, když bych si chtěla vzít svého kocourka do USA...
Díky moc! |
|
|
Odpovědět
|
|
kk.kacka
|
Předmět: Re: cestování Přitlapkováno: 24. 10. 2006 23:28:01 |
|
|
Mohla bych se Vás zeptat, jak jste s tím zjišťováním dopadla? Taky se snažím vypátrat, co vše je potřeba, když bych si chtěla vzít svého kocourka do USA...
Díky moc![/quote]
Dobry den, kdyz chcete vzit sebou kocourka do USA musite mit hlavne -ockovaci prukaz, kocourek musi bzt ocipovan a mit pas v kterem je cislo cipu zaznamenano. Dale musi mit v pase zaznamenanou vetrinarni prohlidku, ze je zcela v poradku - nesmi byt starsi 3 dnu pred odletem !! A bzt naockovan proti vztekline.
Potom uz zalezi jen na vaze kocourka s prepravkou - dle toho se urcuje cena - u naseho , ktery ma 4.5 kg + prepravka castka cinila 8500,-Kc.
Dale vse zalezi na domluve s prepravni spolecnosti. Prave nyni kocourek cestuje sam za nami a tak zatim nemuzu rict jak jsme spokojeni, ale vlastne jsme nasli pouze jendu spolecnost a to :
ROTH CARGO
Terminal CSA cargo
Praha 6 - Letiste Ruzyne
Tel./Fax: +420 220 116 626
zkuste se obratit na Adelu Borskou - velmi prijemna pani ], ktera vam vs e ochotne vysvetli. Ale nevim zda si hcete kocourka vzit primo do letadla..u nekterych spolecnosti to jde,ale pochopila jsme, ze maji ruyne odminky a taky do jednoho letadla muyou pouze dve yviratka v prepravkach - s touto prepravou moc ykusenosti nemam. Ale pokud budet mit jakykoliv dotaz - nevim zda jsme na neco nezapomela , klidne me kontaktujte na e-mail : kk.kacka@seznam.cz
Preju dobre vyrizeni a pokud poletite tak klidny a prijemny let ] |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: cestování Přitlapkováno: 25. 10. 2006 8:01:22 |
|
|
Děkuju mockrát za informace! Pochopila jsem správně, že máte tedy letenky od ČSA? Já bych si totiž kocourka ráda vzala na palubu... Nevím, v jakých podmínkách vzadu jsou... Každopádně určitě napište, jak jste byli s cestováním kocourka vzadu spokojení a jak to zvládl!
Děkuju mnohokrát a přeju příjemný pobyt ve Státech!!![quote] |
|
|
Odpovědět
|
|
kk.kacka
|
Předmět: Re: cestování Přitlapkováno: 29. 10. 2006 19:15:23 |
|
|
[quote="Anonymous"]Děkuju mockrát za informace! Pochopila jsem správně, že máte tedy letenky od ČSA? Já bych si totiž kocourka ráda vzala na palubu... Nevím, v jakých podmínkách vzadu jsou... Každopádně určitě napište, jak jste byli s cestováním kocourka vzadu spokojení a jak to zvládl!
Děkuju mnohokrát a přeju příjemný pobyt ve Státech!!!
Za informace neni vubec za co, ano letenky sjme meli od CSA - ale eni to podminkou podku chcete kocourka poslat treba pozdeji - mel jakoby svou letenku ]]. Jinak s jeho cestovanim jsme spokojeni byli - sestra ho zavezla na misto, tam si jej prezali, asi hodinku cekal na odlet, po te bzl vcas v Frankfurtu , kde prestupoval . Po te uz nam volali z usa z letiste, pravdepodobny prilet a uz s nimi sjme se domluvili jakym zpusobem si prevzit naseho milacka..popsali nam cestu ke je najdeme, hend jak dojel tak jsme pro nej vzrazili, tyaplatili sjme nejaky/- uz envim jaky to byl poplatek 30 USD, a nesli jsme si ho domu.Myslim, ze netrpi nejakou ujmou, snad jen musite pocitat, ze kocourek nema kde curat a tak si bohuzel nacura do prepravky..proto sjme zvolili na deku jeste plenu , ktera moc nasakla. Hodne pozornosti venujte mistickam, ktere davatae do prepravky..poradne je upecvnete aby se mu neprevrhli a mel dostatek piti.
kazdopadne jsem pro cestovani , kdy muzete mit kocourka na palube..tolik se o nej nebojite, muzete zkontrolovat prave plenu co je pdo nim, popripade ji vymenit, podivat se v jakem je stavu..usetrite si tu nervozitu jestli bdue v poradku.Ale pokud by nebylo vzhnuti, tak i cetsa jakou podstoupil nas Bidzousek neni spatna a docestoval v poradkua shledani bzlo plne stesti a szicek.Tak pokud se spolus kocourkem do usa vydate, tak prej kldinou aprijemnou cestu a plno jen tech nehezcich zazitku, ahoj kacka a BJ |
|
|
Odpovědět
|
|
SuchyPepa
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2016 9:36:50 |
|
|
Sice je to starší téma, ale zrovna ho s manželkou aktuálně řešíme. Máte někdo zkušenosti v poslední době? Našel jsem akorát tento článek - https://estavisa.cz/cestovani-do-usa-s-domacim-mazlickem/ S jakou společností poletíme ještě nevíme, takže nemůžeme se u nich ani informovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2016 10:43:47 |
|
|
SuchyPepa napsal: | Sice je to starší téma, ale zrovna ho s manželkou aktuálně řešíme. Máte někdo zkušenosti v poslední době? Našel jsem akorát tento článek - https://estavisa.cz/cestovani-do-usa-s-domacim-mazlickem/ S jakou společností poletíme ještě nevíme, takže nemůžeme se u nich ani informovat. |
Dobrý den,
článek na toto téma je tady:http://www.modrykocour.cz/rady/prakticke-rady/cestovani-letadlem |
|
|
Odpovědět
|
|
|