<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
levka
|
Předmět: stroupky na bradě Přitlapkováno: 3. 8. 2015 20:32:45 |
|
|
Zdravím a prosím o radu. Mému britskému kocourkovi se udělali stroupky na bradě, které vypadávají i s chomáči srsti. Zatím jsou dva, ale mám pocit, že jeden se zvětšil a když se vytrhl, tak i s chomáčem srsti a trochu do krve. Nevím, zda by to mohla být alergie na krmení, krmím už dlouhou dobu Royal Canin nebo zda by se mohlo jednat o nějaké kožní onemocnění? Jinak je kocour v pohodě a nevykazuje známky, že by ho něco bolelo... Máte někdo zkušenost? Děkuji za radu |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 8. 2015 19:09:38 |
|
|
Souhlas s Lísinkou, přesně takhle vypadala plíseň, co měly moje kočky, když jsem si je přinesl jako koťata domů. Nutně k veterináři, držím palce. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
Jarka od Zrzků
|
Předmět: Re: stroupky na bradě Přitlapkováno: 12. 8. 2015 6:08:00 |
|
|
levka napsal: | Zdravím a prosím o radu. Mému britskému kocourkovi se udělali stroupky na bradě, které vypadávají i s chomáči srsti. Zatím jsou dva, ale mám pocit, že jeden se zvětšil a když se vytrhl, tak i s chomáčem srsti a trochu do krve. Nevím, zda by to mohla být alergie na krmení, krmím už dlouhou dobu Royal Canin nebo zda by se mohlo jednat o nějaké kožní onemocnění? Jinak je kocour v pohodě a nevykazuje známky, že by ho něco bolelo... Máte někdo zkušenost? Děkuji za radu |
Opravdu by mě zajímalo, jak jste dopadli u veta. Já bych tento problém typovala na kočičí akné, pokud jsou stroupky jen na bradě. Je to hodně nepříjemná záležitost, ale asi o hodně méně než plíseň. Težká forma akné se musí léčit ATB, na bradě a kolem tlamky je mnoho mazových žlázek, které se často zanítí, stejně jako u lidí. Jinak pomáhá vymývání bradičky neparfemovaným mýdlem a následná desinfekce třeba Betadinou, ovšem to pak kočka, zvlášť světlé barvy, vypadá hrozně. Já používám 60% líh zakoupený v lékárně.
Jarka |
|
|
Odpovědět
|
|
palkovic
|
Předmět: stroupky na bradě Přitlapkováno: 25. 9. 2017 12:18:02 |
|
|
Vylekali jste mě, byl jsem taky se stroupky u veterináře, udělal stěr, není to ani plíseň, ani akné, prodali mi dezinfekci, začal jsem to natírat, žádná změna. Kocour se drbe zadní packou za ušima i na bradě, musím to ještě vysledovat, zda to není od drápků |
|
|
Odpovědět
|
|
micina007
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 1. 2018 21:00:42 |
|
|
na veterinu |
|