<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
petra72
|
Předmět: Kočka elektrizuje Přitlapkováno: 3. 3. 2018 15:27:46 |
|
|
Prosím, poraďte - naší kočce (ragdoll) už asi třetí den elektrizuje srst. Při každém dotyku praská, hlavně při hlazení na hřbetě u ocásku a myslím, že ji i každá ta rána bolí, protože pak tomu hlazení uhýbá. Vůbec mě nenapadá, co to způsobuje a hlavně nevím, jak ji toho zbavit. Vykoupat? Zkoušela jsem jí potřít hřbet vodou, ale nijak moc to nepomohlo... |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
|
|
Odpovědět
|
|
petra72
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 3. 2018 16:00:02 |
|
|
Děkuji za vlákno, pročtu si to |
|
|
Odpovědět
|
|
simonka1
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2018 15:02:10 |
|
|
Dobrý deň, rada by som prispela vlastnou skúsenosťou. Tiež nám začala Isina z ničoho nič elektrizovať, vždy večer pred spaním na posteli při hladkaní, ale praskala chudinka extrémne až bolo vidieť záblesky. Úplnou náhodou sa mi podarilo zistiť, že čo je príčinou. Keďže som veľká teplomilka tak spávam zakrytá perinou a teplou dekou (chlpatou, žiadny flauš ani plyš) a vo flaušovom pyžame čo v kombinácii so suchým vzduchom v našom byte asi spravilo svoje. Včera som vymenila vrstvy (prvá deka, až na to perina, bolo extrémne chladno ) a čuduj sa svet žiadne praskanie sa nekonalo. Normálne máme všade deky buď flaušové alebo flauš+ovečka a nikdy sa žiadne praskanie nekonalo. |
|
|
Odpovědět
|
|
petra72
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 3. 2018 19:21:17 |
|
|
Také jsem myslela, že by to mohlo být dekou, ale začalo to až teď nedávno a deku máme už půl roku. Chovatel, od kterého kočičku máme, mi poradil, že mám dát trošku aviváže do rozprašovače a prostříknut místa, kde nejčastěji lehává, případně ji vykoupat a použít nějaký kvalitní kondicionér pro kočky. Takže jsme to všechno udělali a už jí chlupy nestojí a ani při každém našem dotyku nepraská, hurá |
|
|
Odpovědět
|
|
Leontiiina
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 3. 2018 22:16:09 |
|
|
Dobrý den, je to necelý týden co mi začala také elektrizovat kočka ... v chovu jsem začátečník a jak sem viděla váš článek tak si říkám jestli v březnu není prostě období kdy kočka elektrizuje |
|
|
Odpovědět
|
|
petra72
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2018 6:24:02 |
|
|
Já jsem také začátečník, máme Cassinku teprve necelé tři měsíce, takže nevím, jestli se to bude opakovat i příští rok. Prý to ale bylo těmi mrazy, co teď byly, že byl v bytě moc suchý vzduch... |
|
|
Odpovědět
|
|
Leontiiina
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 3. 2018 21:22:24 |
|
|
No myslím, že je to asi pravděpodobné. Nebo říkám moje kočka neelekrizovala vůbec a začla stejně jak ta vaše. Něco na tom bude |
|
|
Odpovědět
|
|
|