Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Bolavá očka a zadeček


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Jituš
Anonymní





Předmět: Bolavá očka a zadeček
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 6. 2006 14:20:28
Odpovědět s citátem

Vzali jsme si asi 10 měsíčního kocourka z ulice, zdřejmě není ani odčervený. Před dvěma dny si začal neustále (asi po 10 min. ) čistit zadeček, také u toho bolestně mňouká. Take jsem si všimla že má nějaká podezřelá očka. Jako kdyby tam měl do poloviny jakousy blánu nebo co. Je to strašný mazel, ale poslední dobou si chce spíš neustále hrát. Pří hře má očka zcela normální. Kocourek také žije venku (máma nesnáší kočičky a jelikož je to kocourek z ulice je na to asi i zvyklí, ale skoro vůbec se netoulá a je strašně přítulný ke všem lidem), nikdy jsem ho ještě nezastihla jak močí, takže nevím, jestli má moč vpořádku. Prosím poraďte co může s kocourkem být, nemáme tolik peněz na vyšetření veterináře a já mám o něho strašný strach !!! Crying or Very sad
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Bolavá očka a zadeček
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 6. 2006 16:18:23
Odpovědět s citátem

Ono střílet jakoukoliv diagnozu od boku podle popisu na internetu si netroufne ani veterinář, natož laik, takže tak jako tak byste k veterináři měli zajít.
Co se týká blanky přes oko - je to třetí víčko, objevuje se když je nějaký problém ať už s okem, nebo např. při nachlazení, rýmě .. takže obojí návštěvu veta a prohlídnutí vyžaduje.
Ohledně zadečku, pravděpodobně je kocourek opravdu začervený a potřebujete pro něj odčervovací prášky nebo pastu, které opět koupíte u veterináře, pokud je začervený hodně, budete muset odčervení několikrát zopakovat.
Jestliže je kocourek z ulice, bylo by na místě s ním na veterinu zajít, i kdyby problémy neměl .. měli byste jej nechat naočkovat základní čtyřkombinací, prohlédnout kožich, jestli nemá problémy s bleškama či např. s plísní (není to nikterak nebezpečené, spíš nepříjemné onemocnění), zda nemá svrab v ouškách, právě aby vet prohlídl i očička ...
Nebojte se nikterak závratných sum. Většinou pokud se nejedná o nějak vážná onemocnění, ale jen o taková běžná typu červíků, svrabu, příp. nachlazení, nevyšplhají se částky do astronomických výšin (odčervovací prášky se pohybují v sumě kolem 30Kč, prohlídnutí kolem 100Kč, např. antibiotika záleží na druhu také kolem 100-200Kč, dražší je už očkování kolem 300Kč), záleží taky na typu veterináře, jak si účtuje, ale vše můžete domluvit přímo v ordinaci.
A navíc, pokud mu je už cca 10 měsíců, blíží se mu období puberty a dospělosti, kdy je záhodno nechat kocourka vykastrovat.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jituš
Anonymní





Předmět: Bolavá očka a zadeček
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 6. 2006 16:35:57
Odpovědět s citátem

Děkuji za odpověď bála jsem se horších věcí. Za veterinářem tedy každopádně zajdeme, myslela jsem že ty sumy budou daleko horší, takže ještě jednou děkuji.
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top