Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Pro začínající kočkomily


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: Pro začínající kočkomily
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 15:58:55
Odpovědět s citátem

Chtěla bych poprosit všechny začínající kočkaře,aby si ,než si pořídí kočičku, přečetli nějakou literaturu o kočkách, Je dostupná v každém knihkupectví v různých cenových relací.V těch knihách je napsána spousta informací,chce to jen si uvařit třeba čaj a jeden večer tomu věnovat. A teprve,pokud nebudete něčemu rozumět nebo budete mít problém, obracejte se na fórum. Zkuste se taky podívat, jestli už se o vašem problému na fóru nediskutovalo. Nechci,aby to vyznělo neochotně , poradíme rádi,ale některá témata se tady "melou " furt dokola.Vím, že je jednodušší,než se tím probírat, rovnou vypálit dotaz,ale když už se pořád dokola řeší ty stejné problémy ,je to ubíjející. Jsem ráda, že je víc a víc lidí ,kteří si kočičky zamilovali. Very Happy Rádi jim poradíme, pokud budou naše zkušenosti a znalosti stačit,jenom na nás, prosím, nechoďte se základníma otázkama typu, chci si pořídit kočku,jak se bude chovat, co bude potřebovat a pod.. Rolling Eyes
Doufám, že jsem tímto nikoho od Modrého kocouře neodradila, to bych nerada. Janča
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Pro začínající kočkomily
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 19:28:01
Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu, že celkově ve foru je již přes 5tisíc příspěvků, je naprosto jasné, že se snaží spousta lidí poradit, obzvlášť, když je to v jejich silách.
A také je naprosto jasné, že už mnoho témat tu bylo neustále dokolečka opakovaných a probíraných. Proto někdy může na někoho působit trochu drsněji, když sem hodíme jen odkazy k nastudování. Ale ono poznat kočku není o tom, že dostaneme "odpovědi", ale o tom, že odpovědi hledáme ... protože v hledání odpovědí nacházíme i odpovědi na situace, které ještě nenastaly, odpovědi, které nám sdělí mnoho dalších informací, na které člověk ještě otázku ani nestihl položit.
Asi každému nováčkovi bych doporučila udělat si klidné odpoledne či navečer a prolézt celé forum, je tu totiž mnoho velmi zajímavých informací. A nikdo není vševědoucí, a každá rada zde daná plyne buď z vlastní zkušenosti, nebo z toho, že někdo jiný už danou zkušenost měl a podělil se o ní. A tak se toho člověk dozví o kočičím životě, o žití s kočkou, o problémech, nemocech, radostech, strastech, i o kočičím kouzlu velmi mnoho, stačí jen chtít vědět a mít snahu Wink

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
martina fialova



Založen: 29.09.2006
Příspěvky: 30
Bydliště: praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 9:25:51
Odpovědět s citátem

no to je docela odrazujici pro cloveka, ktery hleda psychickou podporu, vzdyt i v praci na cloveka berou ohledy kdyz se uci neco noveho a museji se kolegove obrnit trpelivosti. Ale kazdopadne dekuji za toto sdeleni, budu se priste s dotazem obracet primo na chovatelku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 9:50:51
Odpovědět s citátem

Martino, myslím, že jste vůbec nepochopila, o co ve výše psaných příspěvcích jde. Nikoliv o to, někoho odradit od dotazů, ale o to, aby si dotyčný nejdřív přečetl, zda se někdo neptal již před ním na něco podobného. Protože potíž je v tom, že spousta věcí se omílá neustále dokolečka a většině lidí se nechce jedno a to samé psát znovu, takže konkrétní dotaz nakonec může zůstat i bez odpovědi. Samozřejmě zde všichni rádi poradíme, ale nemůže nikdo čekat, že na jednu stejnou otázku budou lidi odpovídat zas a znovu. Navíc, jsou zde i odpovědi od lidí, kteří už sem nechodí, nebo se tu jen mihli, ale i tak je jejich odpověď relevantní.
Sama ze své zkušenosti můžu říct, že když jsem začínala s kočkama, prošla jsem si několik různých webových stránek o kočkách, prolezla jsem tamní fora i bez toho, aniž bych měla nějaký konkrétní dotaz, a zjistila jsem spoustu zajímavých informací o věcech, o kterých jsem vlastně ani nevěděla.
Nemyslím, že cokoliv z napsaného mělo být myšleno jako "odrazující", mělo by to být považováno spíš za "inspirující" k vlastnímu snažení.
Všichni, kdo zde odpovídají, odpovídají ve svém volném čase, ze své vlastní vůle, nikdo z toho nemá nic, snad krom dobrého pocitu, že mohl poradit. Není možné přinést všechno všem na zlatém podnose, člověk sám musí přece vyvíjet snahu.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 10:07:03
Odpovědět s citátem

martina fialova napsal:
no to je docela odrazujici pro cloveka, ktery hleda psychickou podporu

Martino,
když zde někdo hledá psychickou podporu, dle mé zklušenosti se mu jí také dostane. Jen je smutné číst příspěvky typu "Rozhodl jsem se, že si pořídím kočku. Pište a sdělujte, co to obnáší." Pokud totiž člověk neinvestuje nějaký čas a úsilí, aby se na příchod nové kočičky připravil (třeba i opožděně, poté, co už dorazila, kočičky někdy přichází neplánovaně), dá se čekat, že mnoho péče a úsilí nebude věnovat ani kočičce samotné. Převzít zodpovědnost za další živou bytost je zavazující. Myslím, že i tato myšlenka stojí za výše uvedenými příspěvky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
martina fialova



Založen: 29.09.2006
Příspěvky: 30
Bydliště: praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 10:20:33
Odpovědět s citátem

ja s vami souhlasim, ze kdyz si clovek porizuje jakekoliv zvire, tak se ma nejprve informovat co chov obnasi. Ja jsem to udelal, ale i tak si radeji prectu vice nazoru od vice lidi, nez naucnou literaturu ve ktere clovek najde standard. Souhlasim i s tim hledat na forech, ale ja osobne nejsem zrovna zrucny clovek, ktery se dobre orientuje na netu, tak proto volim pro mne jednodussi a pro vas unavujici cestu............omlouvam se za mou reakci, ale opravdu me trochu nakoplo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (43x)
2
Britská krátkosrstá kočka (21x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (18x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
6
Mňoukání a štěkání (17x)
7
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
8
Značkování u kocourů a koček (13x)
9
Kočičí jména (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top