<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Ivuš Anonymní
|
Předmět: Kotě a čůrání - už zase! Přitlapkováno: 23. 10. 2006 19:47:14 |
|
|
Ahoj lidičky,
potřebuju radu! Vím, že o čůrání do postele tady už toho bylo dost, ale přece jen to zkusím. Mám doma teprve tři dny tříměsíční čistokrevné koťátko. Chovatelka říkala, že je kocourek naučený na záchůdek. Opravdu tam párkrát zašel, ale už 3x se vyčůral mimo - jedou do pelechu (který jinak nepoužívá) a dvakrát do postele. Jsem z toho docela špatná, už nemáme v čem spát čůrá jen na peřiny, mě a příteli každýmu jedna loužička nevíte někdo, co s tím, nebo proč to dělá???
Děkuju moc všem!
Iva |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kotě a čůrání - už zase! Přitlapkováno: 24. 10. 2006 5:57:02 |
|
|
Ano, pravdu díte v tom, že to tady už bylo.
Zkuste si dát vyhledat ve zdejším foru příspěvky na téma čůrání
( http://www.modrykocour.cz/forum/search.php ), najdete docela dost obdobných zkušeností.
Ono pokud ale přesto chcete odpověď zrovna na ten Váš konkrétní dotaz, musíte dodat dostatek informací. Ono "čůrá do postele" je poměrně široký pojem ... to nestačí. Takže doporučuju zkust nejdřív vyhledat zpětně o čem se tu už psalo a pak dodat další informace.
Jen tak namátkou - příčinou může být nějaká změna v domácnosti, špatný nebo špatně umístěný záchůdek, znečištěný záchůdek, potřeba druhého záchůdku, nevyhovující stelivo, protest proti "něčemu", nachlazení močového ústrojí ... ono je to opravdu dost obsáhlé téma a pomůže Vám si něco nejdřív přečíst, abyste si udělala obrázek.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Vera K. Anonymní
|
Předmět: Re: Kotě a čůrání - už zase! Přitlapkováno: 24. 10. 2006 8:45:26 |
|
|
Ivuš napsal: | Ahoj lidičky,
potřebuju radu! Vím, že o čůrání do postele tady už toho bylo dost, ale přece jen to zkusím. Mám doma teprve tři dny tříměsíční čistokrevné koťátko. Chovatelka říkala, že je kocourek naučený na záchůdek. Opravdu tam párkrát zašel, ale už 3x se vyčůral mimo - jedou do pelechu (který jinak nepoužívá) a dvakrát do postele. Jsem z toho docela špatná, už nemáme v čem spát čůrá jen na peřiny, mě a příteli každýmu jedna loužička nevíte někdo, co s tím, nebo proč to dělá???
Děkuju moc všem!
Iva |
Jestli máte koťátko doma jen tři dny , chápejte , že je to pro něj velká změna . Ze začátku by mělo být koťátko v jedné uzavřené místnosti , samozřejmě se záchůdkem. Až si zvykne a vše pořádně prozkoumá, teprve pak je třeba začít seznamovat s dalšími místnostmi . Pokud máte teda třeba přes den koťáko v obýváku , kde má i záchůdek a v noci si ho vezmete do ložnice , tak prostě pro něj je to k záchůdku daleko a ještě se třeba pořádně nedokáže zorientovat . Takže - buď ho nebrat na noc do ložnice nebo mu vzít záchůdek s sebou do ložnice , dát co nejblíž postele , před spaním do něj koťátko párkrát posadit, pokud se vyčůrá - děsně moc chválit Já jsem to teda aspoň takhle praktikovala se všemi svými kočkami , které ke mě přišly jako koťata a osvědčilo se mi to - žádné čůrance do postele. A to jsem nechávala nové kotě po příchodu celý týden v obýváku, jen na noc jsem si ho brala se záchůdkem do ložnice. Teprve potom jsem mu postupně ukazovala celý dům. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ivuš Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2006 9:32:21 |
|
|
Asi to nebude tím, že má záchůdek daleko - ráno tam najdu bobky i čůránky, a v posteli taky Dnes byl celou noc hodný a nečůral, ale ani do záchůdku, protože byl večer. Ale hned ráno jsme vstali, chvíli pobíhal a pak se vyčůral v obýváku na koberec. A to měl úplně čistý záchůdek i nové stelivo. |
|
|
Odpovědět
|
|
Ála
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2006 17:57:07 |
|
|
Ahojky, mně tohle dělala kočka taky, přitom moc dobře věděla, kde má záchod a uměla ho používat,ale většinu svých potřeb konala na koberec, do postele, prostě po celém bytě. Nakonec se zjistilo, že má nádor na ledvinách. Tím vás nechci strašit, ale pokud se to nezlupší, navštívila bych veta, aby se zavčas dalo něco dělat... |
|
|
Odpovědět
|
|
|