<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Evča Anonymní
|
Předmět: Ruská s modrými odznaky Přitlapkováno: 2. 10. 2006 17:44:02 |
|
|
Víte někdo něco o této nádherné kočce? Na internetu jsem našla jedny jediné stránky zabívající se tímto plemenem...Máte s nimi někdo osobní zkušenosti? Jak moc se povahově liší od Ruských modrých? Klasickou rusku jsme doma měli, ale ráda bych se dozvěděla něco o těchto kočkách...Nevíte kolik stojí kotě a zda je u nás více stanic, zabývajících se jejich chovem? |
|
|
Odpovědět
|
|
J.B. Anonymní
|
Předmět: Re: Ruská s modrými odznaky Přitlapkováno: 3. 10. 2006 12:05:41 |
|
|
Evča napsal: | Víte někdo něco o této nádherné kočce? Na internetu jsem našla jedny jediné stránky zabívající se tímto plemenem...Máte s nimi někdo osobní zkušenosti? Jak moc se povahově liší od Ruských modrých? Klasickou rusku jsme doma měli, ale ráda bych se dozvěděla něco o těchto kočkách...Nevíte kolik stojí kotě a zda je u nás více stanic, zabývajících se jejich chovem? |
Tato kočička je nádherná, ale její chov je poněkud kontroverzní Ruskou modrou dělá modrý kožíšek a zelené oko - to ruska s odznaky opravdu nemá Viděla jsem několik vrhů na polské výstavě v Opoli - mohu se doma podívat na chovatele, ale pochybuji, že kdo tuhle kočičku uzná jako barevnou varietu Ruské modré - a to jsem myslím osobně dost odvážná, co se neuznaných plemen a barev týká Mylím, že pokud se líbí kočky s odznaky, je na výběr dost jiných plemen - nepouštěla bych se do ruské modré s odznaky. Ale proti gustu..... |
|
|
Odpovědět
|
|
Eva Iltisová
|
Předmět: Re: Ruská s modrými odznaky Přitlapkováno: 4. 10. 2006 21:06:38 |
|
|
Evča napsal: | Víte někdo něco o této nádherné kočce? Na internetu jsem našla jedny jediné stránky zabívající se tímto plemenem...Máte s nimi někdo osobní zkušenosti? Jak moc se povahově liší od Ruských modrých? Klasickou rusku jsme doma měli, ale ráda bych se dozvěděla něco o těchto kočkách...Nevíte kolik stojí kotě a zda je u nás více stanic, zabývajících se jejich chovem? |
Taky myslím, že pokud je plemeno Ruská modrá, nemá tam colourpoint co dělat, ale jak píše J.B. , proti gustu........
Pozdrav Ivance (pro J.B.)
Jinak , pokud vím, tak už i u nás se narodil colourpoint z Ruských modrých |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Re: Ruská s modrými odznaky Přitlapkováno: 5. 10. 2006 14:07:30 |
|
|
Jinak , pokud vím, tak už i u nás se narodil colourpoint z Ruských modrých [/quote]
Ano, tenhle vrh "ruské modré " byl i vystavovám ve Valticích a způsobil trochu rozruch možná že bych ještě našla katalog.
Děkuji za pozdrav Ivance - lepší kočičku jsme si nemohli přát - tak milé zvíře jsem ještě neměla. " Umazleni od siamského sphynxe" možná bude vytesáno na našich náhrobcích |
|
|
Odpovědět
|
|
160cm
|
Předmět: ruska s odznaky Přitlapkováno: 1. 4. 2007 19:12:01 |
|
|
Dobry den,
ruske kocky s odznaky jsou sice hezke, ale proste nejsou to ty ruske MODRE ...ani povahou pry ne.
V CR existuje chovatelska stanice Blue Beam tusim ktera se zabyva jejich chovem. Byly k videni take na vystave v hotelu Pyramida v roce 2006.
http://kocour.info/001.htm tady jsou jejich stranky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Re: ruska s odznaky Přitlapkováno: 2. 4. 2007 13:18:39 |
|
|
160cm napsal: |
ruske kocky s odznaky jsou sice hezke, ale proste nejsou to ty ruske MODRE ...ani povahou pry ne.
|
Osobně znám jednoho ruského pointa - je hošíček s fantastickou povahou, pokud bych si měla vybírat mezi povahou ruské modré a ruské point (je-li vůbec možné zevšeobecňovat), vybrala bych si pointa
Ale jak už zde bylo řečeno několikrát - jejich chov je poněkud problematický - je jich málo a výraznou roli hraje i lidský faktor ... Navíc toužíte-li po kočce s odznaky s milou povahou a delším čumákem, lze s mnohem menšími problémy zvolit třeba balinesku nebo siamskou variant (nositel dlouhosrstého genu) která je ruské point docela podobná. Ono když nebudete vědět, že ta pointka je ruska, jen velmi těžko budete hádat plemeno - já jsem jich viděla osobně několik a před tím, kdo by v nich nepřipraven hledal rusku, smekám. _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
Katuska
|
Předmět: Re: ruska s odznaky Přitlapkováno: 25. 4. 2007 19:04:32 |
|
|
Zdravim vsechny milovniky ruskych modrych. Vzhledem k tomu, ze mame malou stanici ruskych maciku, tak jsem se s timhle problemem setkala a myslim, ze se stava nocni murou chovatelu, kteri chteji mit sede krasky ze smaragdovyma ocima.
Problem vznikl v okamziku, kdy chovatele chteli "vylepsit" ruske kocky o stihlejsi telo a tak je jednoduse skrizili se sijamskou kockou.
Dnes je nejvetsi problem v tom, ze pouze geneticke testy urci zda je kocka/kocour nositelem tohoto genu, ktery zpusobuje odznaky. A tak se stalo i jedne pani tusim od jihlavy. Oba rodice maji sice sedou srst a zelene oci, ale zaroven jsou nositeli tohoto genu. Proto jsou kotata bila s modryma ocima.
Dnes se zacina diskutovat zda bude povinne nechavat kocky testovat na odznaky ci nikoliv, vzhledem k tomu, ze tento gen se nemusi projevit u jedineho kotete, nebo naopak u vsech nebo u zadneho.
Podle meho nazoru by chovatele "originalni" ruske modre nemeli krizit tyto kocky dal a ani pokud nevi, zda nejsou nositeli genu je doporucovat na chov. To je samozrejme na kazdem chovateli, jak k tomuto problemu prostoupi. |
|
|
Odpovědět
|
|
|