Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Co to je?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Doda
Anonymní





Předmět: Co to je?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2004 19:46:58
Odpovědět s citátem

Prinesli jsme si dva kocourky z ulice. Hadam, ze jim byl asi 1 mesic. Jedno kotatko se od zacatku chovalo tak trochu jinak. Bylo jakoby neohrabane. Nedokazalo se vyskrabat na zidli, neumelo skocit, nikam nelezlo a radsi se drzelo pri zemi. Kdyz utikalo, vypadalo spis jako male neohrabane stenatko, jak tak tvrde naslapovalo ze strany na stranu (jeho braska byl pravy opak - vsude se vyskrabal, vsechno prozkoumal, skocil ze vseho....). Take jsme si vsimli, ze ma nekdy zvlastni pohled. Jakoby priopily. Jeden cas jsem si myslela, ze mozna spatne vidi a proto je tak neohrabane - ze proste neodhadne vzdalenost. Nicmene jsme si rekli, ze nam nevadi, jake je. Hlavne, ze se ma dobre.
Jenze zhruba po trech mesicich se zacaly dit zajimave veci. Oba dva zacali mit problem s nozickama. Jeden prestal chodit uplne (byl jako z gumy) a druhy za sebou zacal tahnout zadecek (a ten je naopak jakoby v kreci a vypada to, ze ho to boli). Okamzite jsme je odvezli k lekari, ale ten nam nepomohl. Jednomu z kotatek vzal krev a zjistil, ze hodnoty jsou vporadku. Lekar prohlasil, ze maji asi nejakou genetickou vadu po matce.
To kotatko, co bylo jako z gumy uz pomalicku zase chodi, ale to druhe je porad jako v kreci a myslim, ze ma velke bolesti. Prosim, poradte, co by to mohlo byt. Nemuzu se divat na to, jak to kotatko trpi, ale utratit ho - to je opravdu to posledni, co bych chtela udelat. Bydlime v USA a nabidli nam, ze nam za 1000 dolaru to kotatko maximalne prohlidnou (nejakym pristrojem). Jenze 1000 dolaru je trosku hodne a nikdo nam nezaruci, ze nam za tu castku kotatko uzdravi. Predem dekuji za reakci, opravdu si nevim rady.
Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Re: Co to je?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2004 21:17:06
Odpovědět s citátem

Nevím, co to je. Jen se chci zeptat, zkoušeli jste změnit veterináře? Jaké krevní testy dělal? Trochu se divím, že jste veterináře navštívili až tak pozdě, každé nové kotě, a zvlášť z ulice, je potřeba co nejdříve prohlédnout, otestovat na kotěcí nemoci, odčervovat a potom očkovat... Zvlášť jestli se vám na tom jednom něco nezdálo, já už bych s ním hned letěla zeptat se, čím to. Ale zas neznám ceny amerických veterinářů, možná je to i otázka financí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Doda
Anonymní





Předmět: Re: Co to je?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2004 22:08:01
Odpovědět s citátem

Presne tak. Tady se na doktora jenom podivas a uz platis 100 dolaru. V Cechach bych urcite jednala jinak. Nechci tady rozebirat, ze nejsem velkym fandou ockovani, kastrace, vytrhavani drapku (coz se tu provadi, aby nam kocky nahodou neco neposkrabaly)... Proste jsem pro - zbytecne nezatezovat organismus a nezasahovat do prirozeneho vyvoje. Mozna jsme udelali chybu, ze jsme je hned nenechali prohlednout veterinarem, ale jak vidim, stejne by asi nic nepoznal. Krevni testy jsou proste v poradku (zaplatili jsme 200 dolaru a vpodstate zadna pomoc). Jinak jsem take vsazela na to, ze jsou to kocky. V Cechach jsme meli tolik kocek a nikdy jim nic nebylo. A kdyz, tak se ze vseho vzdycky vylizaly. A ockovana nebyla ani jedna.
Ale i tak dekuji za reakci, samozrejme, ze se chystam k dalsimu veterinarinari, ale zkousim se ptat tady na Diskusi, protoze uz dopredu tusim, ze to zase bude stat hromadu penez a nepomuzou nam.
Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Re: Co to je?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2004 23:08:46
Odpovědět s citátem

Tak to bych se taky pořádně rozmýšlela, jestli k drahému veterináři jít, to se vám pak nedivím. Na krevní testy jsem se ptala proto, že koťata někdy mívají (nechci přímo napsat "často", i když jsem původně chtěla) nevyléčitelné nemoci, které se projevují celkovým chřadnutím a někdy i tou smrtí. Na tyto nemoci existují specifické testy. A taky mám zkušenost, že naší Micince taky dělali "kompletní krevní test", který vyšel v pořádku, a přesto jí chtěli dělat i test na FeLV (nemoc oslabující imunitu - kočka je pak náchylná chytit kdeco).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (22x)
2
Koťata bez PP po rodičích s PP (16x)
3
Proč kočkám v noci svítí oči? (14x)
4
Veterinární poradna: Britský modrý kocour ... (14x)
5
Vídeňská ZOO - naše poslední zastávka (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top