Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Etika při prodeji koťat

Fórum: Rady

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
beruska



Založen: 16.07.2007
Příspěvky: 3

Předmět: Etika při prodeji koťat
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 7. 2007 8:42:26
Odpovědět s citátem


Dobrý den,
již před několika lety mne učarovaly kočičky plemene sphynx. Tak jsme šetřili a šetřili, až jsme se konečně rozhoupali si koťátko pořídit. Informovala jsem se u všech chovatelských stanic, o nich jsem se dověděla, na bližší informace - na cenu, věk, zbarvení, atd., abychom si vybrali mazlíčka podle našich představ. Svými vskutku profesionálními fotografiemi a vstřícností mne oslovila paní chovatelska vlastnící chovatelskou stanici "SCHMUCK". Po několika telefonátech a e-mailech, kdy jsme upřesňovali detaili naší dohody, jsem jí obratem na adresu, jež mi poskytla zaslala zálohu, kterou požadovala, o čemž jsem jí navíc telefonicky i písemně informovala. Na existenci dohody mám několik očitých svědků a e-mailů, rovněž útržek o zaplacení složenky. Zhruba po měsíci, kdy jsme všichni doma žili v očekávání koťátka, jsem zjistila, že paní i přesto, že jsem udělala vše, co požadovala, koťátka již prodala do zahraničí. Nabila jsem dojmu, že buď dostala lepší nabídku, nebo si tzv. nechce u nás dělat konkurenci, jinak jsem si nedovedla rozumně její počínání vysvětlit. Jelikož nás onen měsíc postihlo hned několik utrát (co se týče úmetí, otřesu mozku děcka, atd) snad každý aspoň trochu empatický člověk dokáže pochopit, co to udělá s lidskou psychikou, než se vyrovná. Snažila jsem se paní vylíčit naši těžkou situaci a prosila jsem jí, aby dodržela naši dohodu, marně. Komunikovala se mnou pouze jednou, kdy přislíbila nápravu, poté již se jen zapírala a dokonce nám volala údajně její maminka, s tím, že mi pohrozila, že mne udá skze obtěžování. Jejím jednáním se cítím poškozena a podvedena. Mám věřit tomu, že dnes nemá obyčejný člověk žádná práva? Že se nejen nedovolá spravedlnosti, ale navíc je nakonec právě on ten špatný? Ráda bych touto cestou apelovala na všechny, kteří byli někdy někým podraženi, aby se nedali, protože pokud chovatelům bude takového chování bez následků procházet, dovolí si čím dál tím více, a odnesou to slušní lidé.
Po shlédnutí reprízy TV příspěvku v pořadu paní Bohdalové jsem hledala radu u paní chovatelky "TYREL"(mimochodem jí přeji v klidu a pohodě prožité mateřství a narození zdravého a krásného děťátka).Pochopila jsem, že nejsem jediná, kdo má špatné zkušennosti.
Zprvu jsem se zapřísáhla, že shánění dalšího sphynxíčka vzdám. Ovšem jelikož jsme byli všichni tak strašně natěšení, zkusila jsem štěstí podruhé. Tentokráte mne zaujalo koťátko u zahraničné chov. st. "zaramont" - kvůli špatné možnosti komunikace (jazyková bariéra) a náhlé hospitalizaci děcka se kocourek však bohužel též prodal.
Nakonec mi vyšla vstříc paní chovatelka "SCARFACE", takže jsme si včera přivezli vytouženého mazlíčka...Doufám, že bude růst a sílit do krásy a bude nám dělat jen a jen radost.
Co říci závěrem? Že bohužel existují i v chovatelství lidé, kterým jsou čest a morálka cizí a vrhají špatné světlo na všechny ostatní chovatele i kluby.
Máte podobnou zkušennost? Zkuste se vypovídat a vyslovit křivdu nahlas, možná se vám uleví, jako nám...
Všichni ostatní buďte vděčni, že jste si zklamáním nemuseli projít.
Hodně zdraví a pohody všem

"CAPRI" Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Etika při prodeji koťat
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 7. 2007 9:01:46
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

jako moderátorka Diskuzního fora Modrého Kocouře Vám děkuji za vyjádření se k tématu v morálce chovu.

Bohužel, jsem nucena toho téma uzamknout, nicméně jej nebudu rušit, aby lidé měli možnost si jej přečíst a vzít v souvislost všechny informace k obdobnému tématu již vyřčené v jiné části Diskuzního fora.

Protože hodnocení jednotlivých chovatelských stanic pokládám po dřívějších zkušenostech za citlivé téma, které vyvolává řadu emocí a v některých případech dochází až k osočování jak v rámci profesním, tak v rámci soukromém, neumožním přidání dalších příspěvků a děkuji za respektování mého rozhodnutí a nezakládání obdobného tématu.

Děkuji za pochopení; pro vysvětlení nebo otázky mne kontaktujte přes Soukromé zprávy či e-mail.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Vyhlášení NEJ fotky srpna 2023 (49x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (17x)
3
RSS kanály (17x)
4
HCM u koček - program PawPeds (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top