<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
snejdy
|
Předmět: hryzání kabelů Přitlapkováno: 5. 12. 2007 21:33:23 |
|
|
Má tu někdo zkušenosti s tím že by kočka okusovala dráty a kabely? Nemůže se třeba stát že by prokousla kabel ze zásuvky a zabila se? _________________ http://snejdy.ic.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Marge
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 12. 2007 21:40:56 |
|
|
Rebecca oňuchává, ale nekouše, nicméně,když nejsme doma,přístup ke kabelům nemá. Nevím jestli můžete kočičáka zavřít někam, kde kabely nemá šanci rozkousat, jestli ano, tak bych se už v zájmu jeho bezpečnosti za to přimlouvala.
Ale i když ne, tak navěste hlavu. Moje maminka měla zakrslého králíčka, který opakovaně překousal kabely od telefonu, ledničky i televize. Pustil se i do zdí a nikdy se mu nic nestalo., Ty mršky strašně vydržej |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Re: hryzání kabelů Přitlapkováno: 5. 12. 2007 21:41:17 |
|
|
snejdy napsal: | Má tu někdo zkušenosti s tím že by kočka okusovala dráty a kabely? Nemůže se třeba stát že by prokousla kabel ze zásuvky a zabila se? |
Nám kočka kabely víceméně nechává na pokoji...ovšem dokud se nezačnou hýbat Tj. kabely od nabíječky k mobilu, síťový kabel k notebooku a tak. Ale nijak extrémně, a je to jen pod dohledem, protože pokud s tím člověk nemanipuluje, tak se to nehýbe |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 12. 2007 22:33:01 |
|
|
Naše kočky taky zajímají jen "hýbací se" kabely. Jednou nám ale překousaly kabílek od sluchátek. Jo, páníčkům se nechtělo vstávat, tak si našly tichou zábavu...
Jinak se prý ale prodávají plastikové kryty na kabely. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
snejdy
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 12. 2007 22:39:28 |
|
|
Kačátko napsal: | Naše kočky taky zajímají jen "hýbací se" kabely. Jednou nám ale překousaly kabílek od sluchátek. Jo, páníčkům se nechtělo vstávat, tak si našly tichou zábavu...
Jinak se prý ale prodávají plastikové kryty na kabely. |
to se sice prodávaj ale chuchvalce desítek metrů kabelů za počítačem (asi každý zná ten mišmaš počítačových drátů) se do toho fakt neschovaj _________________ http://snejdy.ic.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: hryzání kabelů Přitlapkováno: 6. 12. 2007 7:42:55 |
|
|
snejdy napsal: | Má tu někdo zkušenosti s tím že by kočka okusovala dráty a kabely? Nemůže se třeba stát že by prokousla kabel ze zásuvky a zabila se? |
Jo máme zkušenost - Maxíš miluje ty užší kabely typu sluchátka a repráky (od domácího kina), plus si pochutnal na kabelu od stříhacího strojku a fénu ... tady nepomůže nic jiného, než důkladné uklízení, reprákovej kabel je přilepenej ke zdi.
Počítačový kabely (repráky, myš, klávesnice) jsme museli důkladně schovat za stolek.
Do zásuvkového nebo kabelu od tel. nabíječky nikdy nekousnul, ale bála jsem se toho, takže kabely, které máme tažené, jsme obalili do koberce, ono to vypadá nakonec i hezky, jsou schované; za televizí kabely nekouše, ale stejně je tam mám schované v krytce koupené v IKEA.
Nevím, jestli to kočku zabije, když kousne do kabelu, sestry pes si kousl do kabelu od vysavače, přežil, ale už víckrát do něj nekousnul. Ale kočka je přecejen menší, raději bych zkusila maximum kabelů poschovávat.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
snejdy
|
Předmět: Re: hryzání kabelů Přitlapkováno: 6. 12. 2007 12:41:02 |
|
|
Ten váš pes musel se musel asi prokousnout jen do jednoho drátu v tom kabelu,proto jen dostal ránu. kdyby prokous fázi a zároveň zem tam si myslim že by byla smrt jistá. Kočka je právě moc malá a myslim že u ní by následky byly mnohem horší... Co se týče kabelů od počítače ty sice za stolem mam ale je to k ničemu protože za ten stůl se krásně dostane ze všech stran, on totiž nejde přirazit až ke zdi. Když mi kočka překouše kabely ve kterejch neni 230V tak to nějak přežiju, protože to mam oprevený během 10 minut, mně šlo hlavně o ty napájecí kabely ve kterejch je 230V. Asi to udělam tak že zezačátku až se ke mě čiči nastěhuje tak na ní budu dávat pozor, když nebudu doma tak vytaham všechno ze zásuvek a uvidim jestli bude mít zálibu v hryzání drátů nebo ne...a když uvidim že jo tak vymyslim nějaký zabezpečení... _________________ http://snejdy.ic.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Chillhousová
|
|
|
Odpovědět
|
|
snejdy
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2007 10:47:56 |
|
|
Chuckinka napsal: | Milhouse nedávno překousl zapojenou nabíječku na mobil. Mobil asi tři dny nefungoval, a kocour žije... |
nabíječky a adaptéry maj tak nízký napětí že neublížej. jediný co může zranit nebo zabít je třeba prodlužovačka, nebo kabel do televize,pc,hifi apod. ... _________________ http://snejdy.ic.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
JanaV.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 12. 2007 11:56:43 |
|
|
Známí mají kabely od počítače přidělané na zadní stranu prac. stolu pomocí obyčejné plastové lišty. Dá se koupit v elektru - jsou to lišty na 4 kabely. Mají ty lišty v několika řadách pod sebou a schovaly se tím všechny kabely. Nemají to tak kvůli kočkám, ale kvůli malým dětem a činčile, kterou kdysi mívali a která kabely milovala |
|
|
Odpovědět
|
|
Moni
|
Předmět: Re: hryzání kabelů Přitlapkováno: 23. 1. 2008 14:58:26 |
|
|
snejdy napsal: | Ten váš pes musel se musel asi prokousnout jen do jednoho drátu v tom kabelu,proto jen dostal ránu. kdyby prokous fázi a zároveň zem tam si myslim že by byla smrt jistá. Kočka je právě moc malá a myslim že u ní by následky byly mnohem horší... Co se týče kabelů od počítače ty sice za stolem mam ale je to k ničemu protože za ten stůl se krásně dostane ze všech stran, on totiž nejde přirazit až ke zdi. Když mi kočka překouše kabely ve kterejch neni 230V tak to nějak přežiju, protože to mam oprevený během 10 minut, mně šlo hlavně o ty napájecí kabely ve kterejch je 230V. Asi to udělam tak že zezačátku až se ke mě čiči nastěhuje tak na ní budu dávat pozor, když nebudu doma tak vytaham všechno ze zásuvek a uvidim jestli bude mít zálibu v hryzání drátů nebo ne...a když uvidim že jo tak vymyslim nějaký zabezpečení... |
Místo vytahování všeho ze zásuvek bych volila radši přepěťovou ochranu. Je dobrá k ochraně elektroniky v případě bouřky, má pojistky, takže když kocouř prokousne kabel, spálí se pojistka a dá se centrálním vypínačem vypnout přívod ze sítě. A kabel k ochraně je jeden a ten už se snad povede schovat, nebo Pattexem přilepit do rohu ke zdi. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: hryzání kabelů Přitlapkováno: 24. 1. 2008 5:40:56 |
|
|
Znám případ, kdy si kočička kousla do kabelu od vysavače a nepřežila. V žádném případě bych to nepodceňovala. Většinou to okusování dělají koťata, ale samozřejmě i dospěláci nejsou vyjímka. Kabely schovejte jakýmkoliv způsobem, pod nábytek, do různých trubek nebo chráničů, případně vytahujte kabel ze zdi pokud nejste doma, jestli nechcete o kočičku přijít. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Sabina.S
|
Předmět: kocour a kabely Přitlapkováno: 8. 3. 2008 22:03:09 |
|
|
Můj kocour je přímo vysazený na tenké černé kable... ty hrubé nebo jinak barevné nechává v klidu... ovšem jeho "úchylku" už odnesla nabíječka telefonu, adaptér od elektronických šipek a kabel od modemu připojení na internet... Vyřešila jsem to následovně: všechno co jde, schovám a zbytek je přilepený ke zdi jednoduchá pomoc |
|
|
Odpovědět
|
|
|