<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Miška
|
Předmět: srst plná lupů Přitlapkováno: 22. 3. 2008 17:15:50 |
|
|
naše dvouletá kočička má černý kožíšek a poslední tak půlrok sleduji že se dost otírá o nábytek a má kožíšek plný lupů. I když vyčesávám, druhý den jsou tu zase. Mám ji pravidelně koupat? A pokud ano, čím kdyžtak a jak často? Nejraději bych ji toho ušetřila, sebe tedy také, ale možná jí to svědí. děkuji za radu. _________________ SOLFINKA |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Re: srst plná lupů Přitlapkováno: 22. 3. 2008 18:21:12 |
|
|
Miška napsal: | naše dvouletá kočička má černý kožíšek a poslední tak půlrok sleduji že se dost otírá o nábytek a má kožíšek plný lupů. I když vyčesávám, druhý den jsou tu zase. Mám ji pravidelně koupat? A pokud ano, čím kdyžtak a jak často? Nejraději bych ji toho ušetřila, sebe tedy také, ale možná jí to svědí. děkuji za radu. |
Já bych nekoupala vůbec , lupy mohou být právě z častého koupání . Srst se tím vysušuje a ztrácí přirozené mazivo . Spíš bych se zaměřila na stravu . Může to být známka toho , že kočičce něco chybí . U mojí kočičky se objevili lupy , když kojila koťátka a to i přes kvalitní stravu . Veterinář mi dal vitamíny Calo-Pet . Dávám je kočičkám do jídla , tak 2x - 3x týdně , krmím prémiovými granulemi , masem , jednou týdně syrové vajíčko a kousek pravého másla . Kočičky mají srst jak víno a po lupech není ani stopa .
Naposledy upravil Bedrunka dne 24. 3. 2008 18:51:25, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 3. 2008 23:49:54 |
|
|
Souhlas, určitě se nesnažte řešit problém koupáním - problém bude spíše ve stravě.
A pak ještě doporučuji navštívit veterináře kvůli vyloučení dermatologického onemocnění. S kočkama sice tento problém neznám, ale u jednoho z mých pejsků jsem zažila něco podobného. Nejdříve to byla zvýšená šupinatost kůže a pak i malá olysalá místa - a vyklubal se z toho demodex (sice to typuji spíše na tu stravu, ale jistota je jistota:-). |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 3. 2008 18:46:49 |
|
|
Amísek má taky lupy, na konci hřbetu a lehce i na kořeni ocásku. Četla jsem tu na fóru o přípravku Roboran, dělá se i speciálně pro kočky a je pro zlepšení pokožky a srsti. Začala jsem granulema Hair and Skin od RC, ty moc nezabíraly a navíc mi je přestal jíst, teď tedy zkouším ten Roboran. Srst se zdá lepší, nevypadává tolik, je načechranější a lupů je méně. Ještě ale nemohu říct, že bychom se problému zbavili.
Slyšela jsem od několika lidí, že kočkám na srst a kůži prospívá syrové vajíčko občas zamíchané do potravy. Můj kocour to ale nežere. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 4. 2008 7:11:40 |
|
|
My máme také problémy s mastnou srstí a lupy. Hlavně na zadku a kořeni ocásku. Nám docela zabírali právě Hair and skin od RC, ale bohužel jsme měli stejný problém jako Adelnik - po pár týdnech je Miki přestal jíst, takže jsme museli přejít na jiné a srst se zase zhoršila. Vajíčko nám kočičák nejí, když ho zamíchám do jídla, tak do toho ani nečuchne. Roboran mám objednaný, tak jsem zvědavá. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 6:33:03 |
|
|
Verunka napsal: | My máme také problémy s mastnou srstí a lupy. Hlavně na zadku a kořeni ocásku. . |
Twixie ma posledni dobou taky lupy - hlavne podel patere, a srst mu
dost pada,nemuzu ho pohladit,aby mi nezustala hrst chlupu v ruce a navic za sebou nechava na koberci chuchvalce. Vcera jsme byli u veta na ockovani a na tohle mi doporucil Dermanorm olej
http://www.haty.cz/katalog/podpurne-prostredky/vetoquinol/dermanorm-olej-100ml/
Nemate ho nekdo vyzkouseny? Ale pry se ma uzivat dlouhodobeji... |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 7:18:33 |
|
|
Ahoj, my jsme dostali Dermanorm na veterině když měl doléčenou tu kalicivirozu. Vypadá to jak oliový olej, hodně hutné, kocour to nenávidí, ale Fugo to měl rád, vylízal to klidně samotné z talířku. Do Mikiho jsme olej nemohli dostat ani stříkačkou - plival ho. V jídle ho nepozřel a tak jsme pak přestali dávat. Ale dle veterinářky nejlepší věc na podobné problémy. |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 9:10:55 |
|
|
Diky! Ja uz mam Dermanorm doma,ale jeste jsem to Twixovi nedala,doufam,ze mu to bude chutnat a pomuze to. |
|
|
Odpovědět
|
|
Verunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 9:47:10 |
|
|
Tak přeju ať chutná a nemusíte bojovat se stříkačkou jako my ) |
|
|
Odpovědět
|
|
hanuled
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 10:27:57 |
|
|
Výborné přípravky na srt a její kvalitu josu různé rostlinné oleje. Samozřejmě co nejkvalitnější- např. na veterině nám doporučili lněný olej, kokosový olej zase umí zázraky v boji proti herpes viru...I lososový olej můžete zkusit. Aplikace je jednoduchá- pár kapiček do krmení |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 4. 2008 11:18:26 |
|
|
hanuled napsal: | Výborné přípravky na srt a její kvalitu josu různé rostlinné oleje. |
Díky za typ. Az vypotrebujeme ten Dermanorm,tak vyuziju rostlinne oleje jako alternativu |
|
|
Odpovědět
|
|
payushka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 4. 2008 15:16:36 |
|
|
payushka napsal: | hanuled napsal: | Výborné přípravky na srt a její kvalitu josu různé rostlinné oleje. |
Díky za typ. Az vypotrebujeme ten Dermanorm,tak vyuziju rostlinne oleje jako alternativu |
tak Dermanorm Twixovi smakuje a pocitam,ze takovy olivovy olej bude
urcite taky diky |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Dermanorm Přitlapkováno: 22. 5. 2008 9:39:55 |
|
|
Na vaše rady jsem olej Dermanorm také vyzkoušela a s výsledkem jsem velice spokojená. Zmizely nejen lupy u kořene ocasu, ale i malé lysinky na uších, které si kocourek pořád škrábal (snad potravní alergie, ale přesnou příčinu neznám), u kočičky zase začaly mizet suché strupy na bradičce, taktéž neznámého původu. Všechny kočky mají krásně hebkou, lesklou srst. Doporučuji! |
|
|
Odpovědět
|
|
Miška
|
Předmět: poděkování Přitlapkováno: 12. 8. 2008 11:23:42 |
|
|
Bohužel jsem byla dlouhou dobu bez internetu, každopádně moc děkuju za rady, vyzkouším asi tedy ten dermanorm. Stravou to ale dozajisté nebude. Dáváme ji spoustu mňamek s vitamíny, takové kašičky ze speciálních obchodů a i ten žloutek má moc ráda a papká ho. Lupy má přesně na místech, která jste zmiňovaly. Hřbet a kořen ocásku. Doufám, že teda dermanorm pomůže, každý den ji vyčesávám a stejně je to pořád stejné. Navíc ji tonejspíš děsně svědí. _________________ SOLFINKA |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Re: poděkování Přitlapkováno: 12. 8. 2008 11:30:06 |
|
|
Miška napsal: | každý den ji vyčesávám a stejně je to pořád stejné |
I to může přispívat ke zhoršení. Vzhledem k tomu, že kočička není dlouhosrstá, považuju každodenní česání za zbytečné, kůže se tím dráždí a tvorbu lupů to jen podporuje - jako když má člověk přeschlou kůži, čím víc si ji drbe, tím víc se loupe... Každopádně Dermanorm znovu doporučuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alča
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2008 11:45:52 |
|
|
Musím dát Karin za pravdu. Na její radu jsem Dermanorm taky vyzkoušela, mám 2 černé kočky a lupy jsou dost vidět. Používáme asi 1,5 měsíce a obě "holky" jsou bez lupů. _________________ Alča, Barča, Dorka a Rozárka |
|
|
Odpovědět
|
|
Cico Ciciak
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2014 15:42:17 |
|
|
Moja mačka má tiež lupiny a suchú srsť na chrbte. Pozorujem to asi posledný rok. Myslím, že sa stravuje kvalitne. Je na surovej strave (mäso, kosti, vnútornosti, žĺtok) + vitamínová pasta od Gimpet a tyčinky Vitakraft, sem tam kvalitné granule Acana bez obilia.
Podľa 2 vetov je obézna, má nadváhu alebo čo, lebo pred nedávnom mala pravdepodobne tráviace problémy (vet nezistil nič konkrétne) - nejedla, nemala stolicu, iba čúrala a na záchode mala zjavné bolesti, lebo pri návšteve toalety stonkala, nebola moc aktívna. Musela brať infúzie a antibiotiká a vet nás postrašil pri testovaní krvi, že môže mať problém s obličkami, ale našťastie sa vyliečila a pozviechala a kontrola krvi aj výsledky jej dopadli na výbornú a podľa veta nemá problémy s obličkami, ale lupiny stále má aj suchú kožu na chrbte. Inak je už asi 2 týždne zdravá, aktívna. Stolica v pohode, močí v pohode, pije primerane aj sa dobre naje. Volakde som čítal, že kvalita kože a srsti môže byť horšia pri nadváhe a tu na fóre, že by to mohlo súvisieť s nejakým vnútorným onemocnením ako napríklad obličiek, ale testy mojej mačke dopadli na jednotku. No neviem v čom to môže byť. |
|
|
Odpovědět
|
|
wanesaa
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 6. 2015 7:11:00 |
|
|
I přesto zkuste změnit kočce granule... |
|