<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
PAVITA
|
Předmět: KOCICI TRAVICKA Přitlapkováno: 1. 7. 2008 8:42:26 |
|
|
AHOJ VSEM, CHTELA JSEM SE VAS ZEPTAT JESTLI NEMATE RADU, KDE SEHNAT LEVNEJI KOCICI TRAVICKU. TEDY MYSLIM VYLOZENE TU KOCICI, NE VYPESTOVANOU PSENICI (TU MI CICA ODMITA PAPAT:) )
KUPUJI JI V OBI ZA 69 KC A VYDRZI TAK 14 DNI COZ MI PRIJDE DOST DRAHE ((MOJE CICA TU TRAVICKU ZBOZNUJE...
DIKY ZA INFO PAVLA |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 7. 2008 18:33:53 |
|
|
Pokud si koupíte semínka a sama si jí vypěstujete, pravděpodobně Vám déle nevydrží. Zkuste se zeptat v květinářství. Existuje kytka, která vypadá jako travička, ale má delší listy a říká se jí "Kočičí tráva". Prodává se v květinářství jako normální pokojovka. Nám jí květinářka sehnala, když jsem si o ní řekla. Zkuste taky koupit šáchor. Naše Betty taky z pšenice nebyla nijak odvázaná, ale tu trávu a šáchor miluje. Co ta s tou kytkou dělá, to je neuvěřitelné. Při prvním kontaktu došlo k naprosté destrukci rostliny během několika málo minut. Ostatních kytek si skoro nevšímá. Nakonec to kytka přežila a žije i když si Betty chodí průběžně ukusovat. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: TRAVICKA Přitlapkováno: 2. 7. 2008 7:04:36 |
|
|
BETTY DEKUJI ZA ODPOVEDE,
JA PRAVE KUPUJI TU OSTROU KOCICI TRAVICKU,ALE STEJNE MI DELE NEVYDRZI SACHOR MAM TAKE, ZE ZACATKU HO KOCENKA MILOVALA, TED SI HO VUBEC NEVSIMA, TAK HO MAM NA SKRINI JAKO OKRASNOU KVETINU...
PAVLA |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: TRAVICKA Přitlapkováno: 2. 7. 2008 9:55:15 |
|
|
PAVITA napsal: | BETTY DEKUJI ZA ODPOVEDE,
JA PRAVE KUPUJI TU OSTROU KOCICI TRAVICKU,ALE STEJNE MI DELE NEVYDRZI SACHOR MAM TAKE, ZE ZACATKU HO KOCENKA MILOVALA, TED SI HO VUBEC NEVSIMA, TAK HO MAM NA SKRINI JAKO OKRASNOU KVETINU...
PAVLA |
Já už jsem pákrát hledala, co přesně se myslí tou "kočičí trávou" a jediné, co jsem našla, bylo vyjádření, že je to prý druh šáchoru, který nemá růžice, ale vypadá jako ostrá tráva. Tak nevím
Teď si zrovna čtu na jednom fóru povídání o různé kočičí zeleni
http://www.kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=1899 |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 7. 2008 10:41:07 |
|
|
AHOJKY
To je presne ono April co jste dala do odkazu, tu mam doma, ale dlouho nevydrzi, vydatne ji zalevam i rosim,ale dele jak 14dni nevydrzi a to stoji 70 kc
jinak ji maji take v ikee za 14 kc ale jen malinkou |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 7. 2008 11:06:05 |
|
|
Tuhle kočičí trávu (šáchor) mám také. Také mi vydržela vždycky krátce. Jedna paní mi ale poradila, že šáchor musí stát ve vodě. Takjsem koupila větší květináč a jen dolévám vodu a už drží půl roku. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: TRAVICKA Přitlapkováno: 2. 7. 2008 11:45:54 |
|
|
April napsal: | Jestli se kočičí trávou nemyslí náhodou tahle rostlinka alias cyperus zumula -
April |
Jojo, cyperus čili šáchor |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 7. 2008 11:47:10 |
|
|
fundog napsal: | Tuhle kočičí trávu (šáchor) mám také. Také mi vydržela vždycky krátce. Jedna paní mi ale poradila, že šáchor musí stát ve vodě. Takjsem koupila větší květináč a jen dolévám vodu a už drží půl roku. |
Jak na to reagují kočičáci? Nemají snahu vodu pít nebo nejlépe květináč převrátit a vodu vylít? |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 7. 2008 12:30:17 |
|
|
Já mám květináč se šáchorem ve větším keramickém obalu a mezera mezi květináčem a obalem je vyplněna kamínky. Takže je květináč težký a kočka ho nepřevrhne. Vodu mám skoro až nahoru, ale ne úplně, takže přes kamínky není vidět a Betty jí nepije. S tou "kočičí trávou" mám ale jiné zkušenosti. Několik jsem jich taky umořila, protože jsem je přelila. Teď jí zalívám tak jednou za týden a drží pěkně už asi 3 měsíce. Pokud nepočítám zásahy naší číči. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 7. 2008 16:16:56 |
|
|
Přesně. Mám květináč o něco menší, než keramický obal a v něm vodu tak, aby stál květináč pořád ve vodě. Také můžete mezi nasypat keramzit ( snad jsem ty kamínky pojmenovala správně )
Kočinám šáchor moc chutná a ožírají ho jen když mají potřebu čistit si žaludek. Protože dostávají pasty a bonbónky na bezoáry, není až tak často. Nejvíc se líbí koťátkům, docela s ní řádí. Zase si nevšímají ostatních kytiček |
|
|
Odpovědět
|
|
sava
|
Předmět: Re: KOCICI TRAVICKA Přitlapkováno: 2. 7. 2008 17:28:31 |
|
|
PAVITA napsal: | AHOJ VSEM, CHTELA JSEM SE VAS ZEPTAT JESTLI NEMATE RADU, KDE SEHNAT LEVNEJI KOCICI TRAVICKU. TEDY MYSLIM VYLOZENE TU KOCICI, NE VYPESTOVANOU PSENICI (TU MI CICA ODMITA PAPAT:) )
KUPUJI JI V OBI ZA 69 KC A VYDRZI TAK 14 DNI COZ MI PRIJDE DOST DRAHE ((MOJE CICA TU TRAVICKU ZBOZNUJE...
DIKY ZA INFO PAVLA |
taky jsem to kdysi tak moc řešila. nakonec se nejvíc osvědčilo vykopnout klukům drn trávy venku a "zasadit" do květináče. během týdne je sežraná a v zimě jezdím do ikea pro http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80058935
nebo trávu : http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50107999 _________________ sava
www.napomockockam.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Re: KOCICI TRAVICKA Přitlapkováno: 4. 7. 2008 13:13:16 |
|
|
Nosím trávu ze zahrady, žere jen jeden určitý druh. Vždy, když se objevím s baťohem (zahrada cca 3km daleko), tak mně vítá s nadšením a na trávu se vrhá jako by týden nežrala. Prostě se kočička na chvíli mění na pasoucí se ovečku. Tráva musí být čerstvá a mít nezažloutlé "špičky". _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: šáchor Přitlapkováno: 4. 7. 2008 21:55:49 |
|
|
Obilí ani tu trávu (která je asi taky obilím) od Gimpetu moje kočky ignorují - kupuji v Ikea za 14 Kč květináček, mají k němu i keramický obal za 11- šáchor je menší než z OBI nebo z Bauhausu (tam stojí 59,-), ale zato mladý a není ještě tak ostrý, jako když vyroste a zesílí - jedna z mých koček si tím vždy úplně poškrábe krk a pak mi z toho kašle. Koupím 3, rozestavím různě a mají tak"každá svůj". Jak už tady zaznělo, šáchor potřebuje být neustále vlhký, nesmí zaschnout! A rozhodně i při docela vášnivém okusování (jak donesu čerstvý, dají mu přednost i před masem a nastávají "pastevní" hody) mi vydrží i pár měsíců. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
xyz
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 7. 2008 22:28:49 |
|
|
ja koupila "travu" ve zverokruhu, pospichala jsem a meli ji za pultem tak jsem to poradne nevidela, stalo to 35kc a bylo v tom obili uz vyrostlo, kocour ho ocichal, jednou si kousl a kasle na to..........sachoru si obcas da, ale mam strach jestli to neni malo......jsou mu 4 mesice, myslite, ze treba zacne pozdej? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 7. 2008 5:25:07 |
|
|
Ve čtyřech měsících si nemusíte s tímto problémem lámat hlavu. Já mám šest britek ve věku od jednoho roku do deseti let, žádnou trávu ani šáchor nemají, jen jim občas dávám hairball granulky a nikdy žádné problémy v tomto ohledu neměly. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 7. 2008 18:50:25 |
|
|
prave me zarazi,ze v bauhausu nebo obi je tak draha to je hruuza. ja jsem ji vzdycky mela ve vode,ale asi chcipla tim, ze byla zase moc prelita , nechce se mi ji kupovat kazdych ctrnact dni a take ji shanet, v bauhausu u nas ji maji jen obcas. moje kocicka ji miluje papa ji otira si o ni atd, nikdy ji neprevrhla ani nepije z kvetinacu, zkousela jsem vysetou psenici a te se ani nedotkla a travu ze zahrady ignoruje take :(pak mam take takovy ten klasicky sachor jak ma dlouhy stonek a nahore takovy jako destnicek, ten milovala jako mala,ale ted ho mam jen jako pokojovku. jinak pastu na bezoary dostava spis mi jde o to , ze ji opravdu miluje. tak nevim asi budu kupovat ty male v ikee |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Kočičí tráva Přitlapkováno: 6. 7. 2008 13:35:01 |
|
|
Já už jsem zde jednou psala a nabízím svou zkušenost znova:
Sežeňte si kukuřičný klas a ten zasaďte tak, aby cca 2 cm klasu byly zasypány hlínou.Pak stačí zalévat a do 14ti dnů naroste krásné zelené lupení, které je asi dost šťavnaté, protože moje kočičičky to žerou, jak divé.Když vše zelené ožužlají, vyklepnu klas, odřezu ty dva cm, znovu zasadím a tak pokračuji až do konce klasu.Zatím se to kočkám nepřejedlo a komu jsem to doporučila, jen chválí. |
|
|
Odpovědět
|
|
emilly
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 7. 2008 19:20:17 |
|
|
Máte na mysli obyčejný klas kukuřice? Z toho něco vyroste? Koukala jsem, že je ale ještě malá a co v zimě?
Určitě to zkusím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: Kočičí tráva Přitlapkováno: 8. 7. 2008 19:38:46 |
|
|
mixatko.v napsal: | Já už jsem zde jednou psala a nabízím svou zkušenost znova:
Sežeňte si kukuřičný klas a ten zasaďte tak, aby cca 2 cm klasu byly zasypány hlínou.Pak stačí zalévat a do 14ti dnů naroste krásné zelené lupení, které je asi dost šťavnaté, protože moje kočičičky to žerou, jak divé.Když vše zelené ožužlají, vyklepnu klas, odřezu ty dva cm, znovu zasadím a tak pokračuji až do konce klasu.Zatím se to kočkám nepřejedlo a komu jsem to doporučila, jen chválí. |
Zdá se mi to jako super nápad. Podaří se to i ze sušeného klasu? Nevím, kde bych sehnala celý klas. ( tedy jenom mražený a to asi nebude ono) |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Zelené lupení s kukuřice Přitlapkováno: 12. 7. 2008 18:48:51 |
|
|
Ano,zkluste a uvidíte sami!Klas musí být dozrálý,i starý,loňský,předloňský.Jak už jsem psala:zasadit vždy dva cm do hlíny, zalévat a za 14 dnů začne růst zelené lupení.Když odroste a hnědne,klas z květináče vytáhnout,dva cm škaredého konce odříznout a znova zasadit,tak pořád,dokud klas vystačí.
Nedozrálé klasy nelze použít.Musíte si počkat do podzimku a pak teprve
trhat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
|
|
Odpovědět