Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Odchod z bytu

Fórum: Bydlení

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
hanah.cz



Založen: 27.05.2008
Příspěvky: 46
Bydliště: Brno

Předmět: Odchod z bytu
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 1. 2009 21:59:27
Odpovědět s citátem

Dobrý večer,
co dělá váš kočičák když odcházíte z bytu? Mám na mysli převážně z bytu v bytovce, paneláku, bytovém domě, kde je společná chodba pro víc bytů. Čeká a kouká na Vás při obouvání mezi dveřmi nebo lítá po chodbě? Ta moje kocouřice vždycky prchne do patra nad námi, kde se přikrčí ke schodům, kouká a čeká až ju zaženu. Je to ale poseroutka a asociál, takže vždycky když uslyší nějaký neznámý zvuk nebo hlasy, tak dobrovolně nasadí trty zpět do bytu Laughing Horší je, že soused ve vedlejším bytě má 2 psy, z toho jednoho jack russel teriera, tzv. "paralena plus" Very Happy, tj. "rapla" psa, a obávám se toho, že je může jít zrovna venčit ve chvíli, kdy kočka bude o patro výš (do dalších pater chodila jen jako kotě ze zvědavosti, teď jako dospělá už ne) a psy budou na našem patře přímo u našeho otevřeného bytu a "odříznou" jí cestu zpět Confused Ten teriér je extrémně temperamentní pes, takže se domnívám, že by možná po číče "šel". Ale je to jen moje domněnka. Možná taky ne. Nevím ale, jak pak bude reagovat kočka a co podnikne. Za 2 roky se nám to zatím nestalo, ale trnu takřka každý den Evil or Very Mad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Odchod z bytu
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 1. 2009 22:16:14
Odpovědět s citátem

hanah.cz napsal:
Dobrý večer,
co dělá váš kočičák když odcházíte z bytu?


Kocour občas sedí vedle mě a dívá se, jak se obouvám, nebo zrovna žere ranní dávku, tak na mě kašle. Nebo odejde do pokoje k manželovi, protože mu tam vždycky ráno rafinovaně otevřu dveře. Ven na chodbu ho zásadně nepouštím, náš barák je přímo psí doupě. Jen jednou kocour vystartoval do otevřených dveří, udělal asi tak pět kroků, zastavil, zavětřil a vrátil se, nelíbilo se mu venku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 1. 2009 22:27:31
Odpovědět s citátem

Ten teriér je extrémně temperamentní pes, takže se domnívám, že by možná po číče "šel". Ale je to jen moje domněnka. Možná taky ne. Nevím ale, jak pak bude reagovat kočka a co podnikne. Za 2 roky se nám to zatím nestalo, ale trnu takřka každý den



to si pište,že by po ní šel,chudák čičiny,rozhodně bych jí ny chodbu nepustila,nebudete potom muset trnout Smile



Bětka,Barunka,Maruška a Matěj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanah.cz



Založen: 27.05.2008
Příspěvky: 46
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 1. 2009 12:52:36
Odpovědět s citátem

Nevím, jak bych kočce mohla zabránit vyjít na chodbu. Obouváme se totiž před bytem. Při oblékání už kočičák pochoduje kolem dveří a už ví, že budeme vycházet. Zvědavě prozkoumávala chodbu před bytem už od kotěte. Cca první rok a půl jsme dokonce měli před bytem "nainstalovanou" zábranu - plastové pletivo zhruba do výšky kolen. Nejedna návštěva i přes upozornění se málem přizabila a všichni sousedé kolem nechápali, co a proč to tam máme. Dokonce se nás kdosi ptal, jestli to máme kvůli dítěti, aby neutíkalo Shocked Laughing Ta zábrana nějakou chvíli plnila svůj účel, ale za čas kočenka zjistila, že ji samozřejmě může přeskočit a pak už sme ji museli hlídat a "zhazovat", když se opřela předníma tlapkama. Pak jsme zábranu dali pryč a zdálo se, že se kočka naučí držet kolem nás před bytem. To jí ale vydrželo jen chvíli a zvědavost zase zvítězila a teď jde vždycky buď do mezipatra sednout si do výklenku nebo ještě o kousek výš k dalším bytům a tam si sedne na předposlední schod. Docela mě udivuje, že si takhle troufne od bytu, protože jak už jsem psala, tak je bojácná a na první neznámé šustnutí mete zpět domů sama.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Rheza



Založen: 05.09.2008
Příspěvky: 14

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 1. 2009 16:52:29
Odpovědět s citátem

To máte pořád dobré,..my máme dvě kočky. Ta mladší se maximálně přijde podívat ke dveřím, ale je to "naštěstí" poserka, takže víme, že určitě nikam neuteče ( nechodí ani na balkon jak se bojí Smile )
Ale starší kocour, ten utíká skoro při každé příležitosti, naštěstí skoro vždycky špatně odbočí a skončí u výtahu z kama nemá možnost úniku, to začne vždycky zmatkovat a úplně viditelně si vyčítá, že se netrefil Very Happy ale už se nám i stalo, že nepozorovaně proklouzl pod nohama a utekl ven a to byla pak panika, když jsme ho hledali po celém bytě a poté po celém baráku a dělali jsme čičičiči, zatím jsme ho vždycky našli, třeba i o dvě patra níž schovaného v cizím kočárku, ale děsím se toho kdyby jednou našel ten správný východ Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 1. 2009 18:37:41
Odpovědět s citátem

Rheza napsal:
ale už se nám i stalo, že nepozorovaně proklouzl pod nohama a utekl ven a to byla pak panika(


Nám se to stalo před lety u prvního kocoura, to byl nalezenec. Měli jsme dvě černé kočky a mourovatého kocoura. Dvakrát se manželovi prosmykl pod nohama, když se s někým bavil mezi dveřmi. Nechápu. Chlapi si toho vůbec nevšimli, že jim něco prošlo pod nohama. Ani jsme ho nepohřešovali v tom našem kočičinci, až byl na chodbě kravál. Soused na něho se slovy "Jessinko, kočička, kočička..." poštval psa. Kocour, zahnán do kouta, se nehodlal dát lacino a sekl dogu po čenichu. Padala tam slova o bestiích. Podruhé ho našel jiný soused ve sklepě a chtěl nám ho donést, ale s tím kocour taky nesouhlasil a prošel se mu drápama přes ramena a záda. Soused měl na sobě jen nátělník, tak ho to dost poznamenalo.
V případě Fabiána bych se bála spíše o něho, nevím, jestli by se bránil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ivana J.



Založen: 20.11.2008
Příspěvky: 41
Bydliště: Tišnov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 1. 2009 8:58:29
Odpovědět s citátem

Alamka napsal:
Soused na něho se slovy "Jessinko, kočička, kočička..." poštval psa. Kocour, zahnán do kouta, se nehodlal dát lacino a sekl dogu po čenichu. Padala tam slova o bestiích.


Pevně doufám, že slova o bestiích padala na adresu souseda! Ten by zcela určitě za takové chování zasloužil seknout po čenichu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Milena



Založen: 09.01.2009
Příspěvky: 30
Bydliště: Praha Lužiny

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 1. 2009 21:23:23
Odpovědět s citátem

Zásadní rozdíl je v tom, jestli je den a nebo noc. V noci je touha courat po domě vyšší. Ve dne - při mém odchodu do práce se kocour chová jako bodyguard. Vyhlédne při otevření ze dveří jako první a zkontroluje chodbu. Pak po chvíli odstoupí a nechá mě vyjít ven. Sám se vrací do našeho pokoje a "má splněno" a může pokračovat v chrnění. Problém nastane, když náhodou někdo v okolí otevře dveře a nastane hluk. To se pak Kryšpa projeví trochu jak posera a maže domů co to jde. V noci má občas tendenci putovat po paneláku, ale rád se nechá chytit. Ještě máme nalezence Elishu a ta se po svých - zřejmě špatných zkušenostech - drží "dobrého bydla" a radši nikde necourá a tendence utíkat = 0. Naštěstí.
_________________
Kryšpín & Elisha & Yorik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 1. 2009 9:37:54
Odpovědět s citátem

Amís vylítne jak střela ven z bytu. Máme pavlač, společnou pro tři byty. Se sousedy na konci se zná, pán je alergický na kočky, ale kdykoli jej vidí, pohladí si jej a amís je rád. Se sousedy vepředu je to složitější, tam se osazenstvo střídá často, ale amísovi to neva, když mají otevřeno, jde dovnitř na návštěvu a pro pohlazení. Nebojí se. Bojí se venku na rušné ulici, bojí se výšek a neznámých zvuků, bouchání. Ale pokud je ve "svém" prostředí, nebojí se ani cizích lidí.

Psy na pavlači nemáme. V domě máme dva československé vlčáky a jednoho boxera, ale ty nevídáme.

Jinak co dělá kocour, když odejdeme do práce? Co by - chrní. Smile
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 1. 2009 11:02:24
Odpovědět s citátem

Náš kocour sedí a dívá se jak se oblíkáme a po otevření dveří ven nezdrhá. Ovšem když se vrátíme se psem z procházky a odemkneme dveře, tak kocour letí ven a utíká do vyššího patra. Zajímavé je, že to dělá opravdu jen tehdy, když příjdeme se psem a to bez ohledu na to, zda v době venčení je nebo není někdo doma.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Veterinární poradna: Biokill a pipeta Fipron ... (66x)
2
Veterinární poradna: Selhání ledvin u siamského ... (64x)
3
K rozšíření populace koček došlo vždy ... (64x)
4
Veterinární poradna: Akutní selhání autoimunitního ... (63x)
5
Veterinární poradna: Úbytek červených krvinek při ... (63x)
6
Jací jsou kočkaři a pejskaři podle Facebooku (63x)
7
Veterinární poradna: Chronické selhávání ledvin u ... (62x)
8
Veterinární poradna: 13letá kočka jí a přitom ... (62x)
9
Veterinární poradna: Kocour je stále hubený - může to ... (62x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top